МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия идентификатор

МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия идентификатор, като приемът по този начин на пациенти няма да спре. Няма да има и нови инструкции за лечебните заведения.

Обратно в новината

Коментари - МЗ ще обжалва отмяната на пръстовия идентификатор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето какво обяснение за решението на съда са ни дали журналистите: "Според съда, въвеждането на новия вид идентификация е недопустимо да става с наредба, липсват каквито и да е мотиви по отношение на причините за създаването му, целите, финансовото обезпечаване, очакваните резултати и съответствието със съюзното право. " Някой разбра ли за какво става дума? Журналистите вместо да преписват от тук от там и да компилират неясни и на тях текстове е редно да обяснят проблемите за които пишат на достъпен за публиката език. За съжаление повечето журналисти са некомпетентни и само мърлят темите и само вдигат шумотевици и объркват хората. Полза никаква от тях.

Ако съдът не отмени противоконституционното снемане на пръстови отпечатъци от пациентите, ще има РЕВОЛЮЦИЯ, помнете ми думата! Не само отмяна на малоумщината (непозната в ЕС!), но и СЪД за нейните автори плюс връщане на изразходваните държавни средства за пръстови идентификатори!!

""Това е спирачка за лечебните заведения, които се опитват да източват НЗОК", допълни здравният зам.-министър. Хоспитализациите също са намалели с над 18 хиляди, което и показателно как работи системата след въвеждането на идентификатора. По думите му това е и система, чрез която пациентът държи контрола върху изразходването на средствата, които сам внася в НЗОК." Това говори красноречиво кой е против тази система! Говори също и защо тя трябва да продължи да функционира! А всички които саботират системата, трябва да им се търси отговорност! Защото системата е полезна за всички нас които ни ограбват и ни лъжат като източват осигурителната система. Болниците се оказаха мошеници! Пръстовите идентификации извадиха на светло всичките им схеми за кражби! Крадат от нас - здравно осигурените!

Как се прехвърля от болната глава на здравата или приказка за некадърните в държавата - от много години е ясно, че в Здравната каса в съгласие със Здравното министерство не могат (или всъщност не искат) да намерят начин да контролират разходите, които плащат, защото иначе ще им спре кранчето и по нагъл и безпардонен начин прехвърлят отговорността заедно с всички неудобства на НЕВИННИТЕ БОЛНИ ХОРА - то не бяха сканиране на лични карти, летяши проверки на предварително предупредени болници и накрая безумните отпечатъци ... А за да е абсурда пълен дори раздаваха допълнителни пари с ясното съзнание че не знаят какво става, а само колко ще вземат ... Само съд и затвор ще оправят това безумие ...

Това е зам.министър на тъжните ритуали - 18 хиляди души не са успели да влязат в болница за да бъдат лекувани през първата половина на Ноември спрямо Октомври, неуважаеми г-н зам.министър! С тези темпове нацията ще намалее по-бързо от колкото би станало при който и да е диктатор по света, неуважаеми г-н зам.министър! Това е истината, а кой как чете Евангелието явно само на вас и началника ви не е ясно !!!

Шило

Хубаво де, ама ако ви отсвирят пак, ще върнете ли дадените пари за техника? И, ще влезете ли сами в затвора за незаконното снемане на отпечатъци?

Да не са луди. Взели са пари от човека с техниката. Не я ли внедрят трябва да връщат пари. А е знайно ,че дълбокоуважаемия наш чиновник, кръв повръща пари не връща.

Добре де И аз не съм съгласен с взимането на пръстови отпечатъци Но ако така спре точенето на касата чудо

Вярваш ли че за 15 дни може да се направи реална оценка на подобно мероприятие.

Няма как да спре точенето с това унижение защото то си е заложено още при свързване на здравето с търговията т.е. с обособяване на здравните заведения в търовски дружества и непрофесионалното остойностяване по клинични пътеки.. Всичко това е дело на таквиз министри в здравеопазването дето гледат аванта а не здравеопазване по Конституция

Това е поредното плашило - ще плаши гаргите месец-два, после като видят, че последствия няма, пак ще започнат да си чопкат. (Нали така стана и с личните карти - ползата е до време.) Виж, ако сред изкуствените плашила се появяваше понякога и истински стопанин, друго щеше да е за гаргите...

Хайде поне малко се засрамете и спрете да налагате това унижение а и освен това може да се оправдаете със съда като толкоз сте ''загрижени''.. Малко доблест и малко съвест се изисква за да си признаеш грешката

Шарков имаш ли съвест ? Докъде стига нейния параметър ??? Достигнахме най-голямата дълбочина на падение при здравеопазването на народа !!! Да слагаш отпечатък като доживотен затворник, за да бъдеш лекуван !!!

Ех Ваньо, ех Шарков! Колко си елементарен!

Този се тресе от страх!

Затвор за екипа на мз, въвел в практика най-фашистката мярка в България за последните 100 години, и то само за едни 60 милиона лева

Ужас, този жалък некадърник смята да обжалва! Какво падение!

Тия се смятаха за недосегаеми и всесилни и за това никога, ама никога, не трябва повече да ги допускаме до властта и не само тях, но и другите, като тях! Прав ще се окаже Хитлер, когато в отговор на въпросът какво да правят с искащите да влязат в редовете на СС членове на партията на Ернст Телман е наредил да ги приемат и да не се страхуват от тях, защото идеите им за държавно управление и методите им на работа са едни и същи, а разликата им е само в имената на партиите в които членуват!

Поредната седесарска глупост - как мислите как ще се попълнят базите данни на ЦРУ и другите подобни ведомства,а? Всичко трябва да под контрол - особено когато тръгнат булгарските орди към САщ и Канада

С какво точно се пълнят базите на ЦРУ от нашата система по болниците бе?

Искаш да кажеш, че на ЦРУ много му трябват твоите отпечатъци, като оправдание да не ти издадат виза?!

Естествено, че няма да са съгласни да отпаднат. Става въпрос за много пари, които вече са усвоени и сигурно похарчени. Тези,които са се облажили, никога няма да си признаят и ще държат на това, че системата е много ефективна.

Няма се притеснявате, ваксините може да са токсични но за сметка на това донесоха много пари а пък на децата кучета ги яли ще ги ваксинираме няма се тревожите

идеята е да им вземеме пръстовите отпечатъци докато са малки после лесно ще ги хващаме

във фрог нюз... Страшно...за ваксините... Нямах куража да я прочета докрай! Тоя човек е дал интервю с името си!

Ееее как не се сетих освен отпечатъците на болните ще слагаме и по една пандизчийска гривна с GPS да не би случайно ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ БОЛНИЦАТА НА БОНИЦИТЕ НА ПРОЗОРЧИТЕ ЩЕ СЛОЖИМ РЕШЕТКИ ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА СКОЧИ ОТ ТАМ

Нали има лични карти защо болните се третират като престъпници искащи да оберат здравната каса или може би според МЗ всички болни са престъпници източващи здравната каса. Ако беше в китай този министър отдавна да са го обесили

Ми щото показаха шефа на отделение в болница в Пловдив който имаше в бюрото си 200 сканирани лични карти. Показаха пациент който бил в 3 болници едновременно а пък той даже не знае за това и по това време бил в чужбина.

че има 10 крастави магарета, не може всички болни да бъдат третирани като престъпници!

абе хубаво ама като си купите телефон нямате против да ползвате пръстовия отпечатък за отключване

Да, и то с удоволствие, защото върши отлична работа! Което не може да се каже за управляващите.

изобщо не го ползваме. това е просто телефон.

Министърът с три обвинения,заместникът му дава интервюта.Абе тия хора срам нямат ли?

познайте с отпечатъка от кой пръст ще гласуваме за вас,вие сте за дръвника

Даваш си отпечатъка и после го намират при някой обир. Или до някой труп. Всеизвестна практика е,например,че някои от партиите,когато се регистрират,плащат и взимат данните за списъците я от джипито,я от някоя болница. Кой знае,къде сме записани.

Ама пък и ти! Нали тържествено ни обещаха, че няма да кажат на никого!

Това "работещо" нововъведение е все едно, като не можеш да хванеш убиеца, да започнеш да изтезаваш жертвата, да ти каже къде се крие.

Интересно , този още ли не е на разпит в следствието ?

за да се оправят всички системи първо трябва да се оправи съдебната много некадърници и престъпници има там

Вярно, само дето "много" не е най-точната дума...

Наистина ли никой не разбра, че НЕ се събират пръстови отпечатъци или просто така е удобно?

а пък никой не говори против източването на касата прокуратурата да е осъдила някого за източването ???? москов може би не трябваше да слага системата за отпечатъците но я сложи точно защото прокуратурата не хваща престъпниците в здравеопазването!

Прокуратурата на всички ни е ясна (не е ли?), но защо БЛС си пази своите черни овчици като много скъпоценни ?!

Шарков, давай пръстов отпечатък и да ти обличат раирания костюм. Нали ти си този, дето беше дупе и гащи с Москов, кво се снишаваш сега?

...да разполагат със системата за пръстова идентификация... А кой се "нагуши" от системата този път? Какво ще се прави с другата система с личните карти? Не мислите ли, че това е законен държавен рекет към данъкоплатеца, а парите пак потъват в нечий партиен джоб. Колко пари са нужни за един живот???

Тоя мръсник Москов да възстанови парите похарчени за тази глупост.

Може и да е глупост, но до момента парите за нея са неколкостотин хиляди, а била спряла далавери за милиони (не че е спряла всичките, де, но поне мъничко ги била понамалила). Хората имат право да вършат глупости в борбата срещу далаверите, стига да са готови и да си ги поправят !

Ваньо, не ти ли е неудобно, че съм работил аз с тебе и си ми ясен като отворена книга. Че ако не беше мачкал чаршафите на Надето нямаше никой да е чувал до ден днешен за теб. Така се издигна ти и от един подсредствен недоучил доктор, гледащ по 2ренгенови снимки на ден в една болничка в дълбоката провинция си стигнал до зам.министерско кресло. Кажи, като си толкова честен и невинен в твоите си сини очи, защо до вчера беше дясната ръка на Москов, а каторазбра, че ще пада това правителство, побърза и по спешната процедура се премести на топлото местенце на шеф на НС към НЗОК. Кажи, като си толкоз вечер и честен??? Ти си първият дето трябваше да разпитват в следствието, защото точно ти и дясната ръка на Москов. Сега си тръгнал като бясна хиена да глобяваш болници, пари от глоби да събираш, партийни каси да пълниш. Не ти ли е поне малко неудобно, че си такава фурнаджийска лопата?

Стига бе!!! И мъжете политици ли минават през леглата?!

Добриутро!

Момиче, забрави ли Димо Гяуров ,който от ефрейтор стана генерал.

"Няма нито една страна от ЕС, която да използва пръстови отпечатъци в здравеопазването. Европейците са чувствителни към своите лични данни и ревностно си ги пазят. Ние обаче няма да сме като европейците, а като турците. Не само МВР ще има пълен достъп до нашето досие, но и Министерството на здравеопазването. Министър Москов усилено работи в тази посока и очевидно единственият му пример и образец е Турция, където вземат отпечатък от цяла длан." Д

Доколкото знам и в Турция са ги отменили.

В Турция им вземат от задника.

Я прокуратурата да се заеме и с този! Няма право да заема такива длъжности ,след като не зачита правосъдието в България!

А каква е спирачката за крадливите политици в системата?! Защо хората трябва да изнасят на гърба си некадърното управление и липса на контрол?!

Те и цените на винетките били незаконни, ма на дебелото Лиле не му пука и ги продава на същите цени. Така че отпечатъци ще се взимат, а истинската причина не е източването на здравната каса /тя се източва законно от мангустите/, а най-вероятно поръчка на американския бял брат.

Фашизоиди !

Драги, пръстов отпечатък ще вземат от вас, които го въведохте за почтените граждани! Нали се сещаш по какъв повод?

Доколко основателни са твърденията на Българския лекарски съюз, че за внедряването на системата ще бъдат похарчени не 400 000 лева, а между 5 000 000 и 8 000 000 лева? Нека да напомним, че в тази цена не влиза софтуерът, не влизат лицензите, не влизат апаратите, които ще бъдат закупени от частните аптеки, от частните лекарски кабинети. В тази сума влиза само една пилотна част. /за пръстовите отпечатъци/

Цената на регистрационната система платена от НЗОК е 477600 лева С ДДС. Разходите на доставчиците на здравни услуги, които имат договор с НЗОК са под 360 лева с ДДС на брой четец. Ако бъдат оптимизирани бройките едва ли ще са необходими повече от 5-6000 устройства за всички договорни партньори на НЗОК. Да ги закръглим на 10000. Сметката е: 1. Система - 477 600 лева с ДДС 2. Четци - 10 000 х 360 = 3 600 000 с ДДС Едната сума е ДИРЕКТЕН разход на НЗОК, т.е. ПАРИ ОТ ОСИГУРОВКИ. Втората сума е разход на партньорите на НЗОК, т.е. ПАРИ ОТ ОСИГУРОВКИ.

ЗАЩО ТРОВИТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ С ВАСИНИ ВНЕСЕНИ ОТ ТУРЦИЯ СЪДЪРЖАЩИ КАНЦЕРОГЕННИ ВЕЩЕСТВА?? На чие разузнаване служите ти, Москов и Адамов бе Шарков?! Как не те е срам да се наредиш до такива доказани българоубийци бе гюмне мръсно! РАСТРЕЛА ВИ Е МАЛКО.

да се поиска и на Шарков оставката и за двете позиции. И да се запознае прокуратурата за периода в който наредбата не важи.. а той блокира приема на болни.

Пръстовите отпечатъци няма да спрат кражбите, просто ще ги направят по-трудни за откриване.

Редица малоумници издигат личните си правя вече за да си осигурят канали за източване на кацата България. Възможно ли е една болница да надхвърли отредената и сума с 212 милиона лева Възможно ли е физически? Не е! Трябва да има 20 маси за хирургия. Сметнете колко хирурзи са в една болница и с числото разделете броя операции които са извършили! Що за племе сте вие? Толкова глупости направихте че ще се чудите откъде ви е дошло. Спомнете си колко депутати избрани от едни избиратели още първите дни минават към партии с противоположни обещания! И за тях няма никакви последствия. Последствията са единствено за ВАС които сте гласували за тях! Колко депутати знаете от коя и да е партия? Не повече от 5. Едно невидимо и безотговорно депутатско сборище ви съсипва и винаги сочи тези отсреща за виновни. А ВИНОВНИТЕ за разрухата ОСТАВАТ БЕЗ ИМЕНА,, ненаказани, и вие пак си гласувате за същите! А после с наказателен вот наказвате КОГО? СЕБЕ СИ!

от докторите..защо от пациентите?

защо казвот че пръстовия отпечатък е безплатен за пациентите. Аз лежах в комплекс "ив. рилски" в Ст. Загора и като излизах освен таксата от17 лв. за ден ми вземаха и 5 лв. за пръстов отпечатък. Болницата е на Пловдивски собственик има такава в Бургас и Пловдив.Не съм си давала отпечатъка защото аз съм искала нали?? Те са ме задължили.

ТОВА СА ГЛУПОСТИ. АКО имате ДОКУМЕНТ доказващ ВЗЕТИТЕ ВИ пари за "пръстов отпечатък" просто отидете в най-близката ВИ Районна ЗОК и се оплачете. ПОНЕ да има ЕДНА болница "ХВАНАТА" в нарушение.

Всяка манипулация върху пациента да се извършва с пръстов отпечатък от медицинското лице. Оставете пациентите на мира. Щом твърдите че лекари злоупотребавят...действайте върху тях!

ДА ДОКУМЕНТНИ ИЗМАМИ БЕ ШАРКОВ? Покажи един случай в който вашата "борба" е завършила с ОСЪДИТЕЛНО решение! Или с тава ваше скотоумие прикривате истината - да натоварите болниците с едни плащания за техники и софтуер на ВАШИ ФИРМИ! ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШИ ПЪТЯ ВИ Е КЪМ ДРАНГОЛНИКА

По добре върнете комисионните и покрийте разходите по изгъзицата си защото на такова унижение НЕ е подложен народа в нито една европейска страна...Обжалвайте какво ви пречи като разходите са все на наш гръб от парите събирани в нзок от нашите вноски

Все се хвалим че гоним европейските ценности ама когато съдът постанови че Московата измишльотина противоречи на европейското съюзно право от МЗ ни казват че ще я карат както си знаят и с административни хватки ще продължат да нарушават правата ни. Ако наистина искат да ограничат нарушенията в здравната система могат да престанат да се правят на социалисти като от солидарна ситемата я направят персонални, а тези които искат могат да си правят допълнителни здравни застраховки, и тогава когато човек сам, или е подпомогнат от квалифициран медик на работа в застрахователното дружество, следи как се изразходват неговите средства нещата ще изглеждат по съвсем друг начин... ама тогава пък няма да има нужда и от НЗОК а само от фонд за лечение на тежки случаи които изискват по-скъпо лечение.

Абе знае ли някой кой е производителя на тия апаратчета? Не питам за търговеца.., не питам за софтуера....за производителя на апаратчетата питам...да не се окаже че дори не е български????

Хардуер: Вносител СТЕМО. Производител Safran, Франция Скромно технологично мнение: Четецът е най-доброто на пазара за разумна сума пари. Safran е глобален лидер в този тип идентификация. Постарали са се да защитят максимално личните данни. Уникалният код /УИН/ се генерира ВЪТРЕ В четеца, КРИПТИРА се ВЪТРЕ В четеца с ел.подпис ГЕНЕРИРАН от Удостоверителна верига на НЗОК /УНИКАЛЕН е за всеки един четец в системата/. ДОПЪЛНИТЕЛНО подписаният УИН се приподписва с ел.подпис на служител на болницата и тогава пътува към сървера на НЗОК.

В кое европейско обслужване са го въвели???

Апаратите са френски morphus ,

И друго....що не си ги употребяват във френската здравна система?