МВнР отново настоя да не се пътува до Турция

МВнР потвърди днес вчерашните си настойчиви препоръки към българските граждани да не пътуват до Република Турция.

Обратно в новината

Коментари - МВнР отново настоя да не се пътува до Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След въвеждане на извънредно положение, което си е другото име на военно положение, вече е неприемливо да се говори въобще за Турция. Вече всеки може да бъде посочен като враг на Ердоган- "демократичния" и да отнесе "дървото по прилежащия демократичен начин". случилото се в Турция е най- нескопосания опит за преврат в човешката история. Очевидното е, че от него единствено печели религиозния фанатизъм в турската държава.

Бе, къде потъна и никаква не се ни виде, ни чу госпожата-посланик в Турция?

Да не се пътува до Турция ли ??? Що бе ? Нали бяхме партньори в НАТО ? Или нещо напоследък НАТОто се поразскърца а ? Нали си дадохме и небето да го охранява тъкмо Турция ? Що така се мълчи по въпроса ? А някой да е виждал или поне да е чувал някакъв хабер от така нареченият ни "Върховен главнокомандващ" ??? Той по принцип обича да чете смачкани листчета пред медиите , ама сега май се изпокри като мишка ! Що тъй ???

Разбира се, че сега не се ходи в Турция. След като според "султана" са били въвлечени и чужди страни, той ще търси под вола теле, за да арестува някого. Кой знае, какво има на ум за България и дали няма да арестува няколко лелки от България без забрадки, отишли за шопинг на капалъ чарши. Иди, че доказвай после!

ЕДИН НАРОД , ЕЗВА ДЪРЖАВА, ЕДИН ВОДАЧ!

...забрави да кажеш и: ЕДНА ИДЕОЛОГИЯ...много е важно!!! Като при нас в Русия!

Сега бързо трябва да се разработят програми за удължаване на летния сезон и през септември за руските и западните туристи.Музикални и други фестивали през септември да се рекламират яко навън. Мотото :В България лятото е красиво и спокойно и през септември!

Ако знаеш в Португалия колко е гот...

Снощи по новините на поредната демонстрация в защита на Ердоган забелязах нещо необичайно по рано за Турция. Жените в подкрепа за Доган - забрадени. Не съм ходил в Турция, но във всички клипове и снимки от там, които ми се е случвало да виждам, жените бяха облечени както в цивилизованите държави. Без намек за мюсюлманство. Ей на това му се вика регрес, обратното на прогрес.

ПРОВЕДЕНА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА СЪДЕБНА РЕФОРМА, ОТ КОЯТО ОБЩЕСТВОТО У НАС ИМА СПЕШНА НУЖДА.

грешиш- аз пък разгледах един клип от снощната демонстрация. Наблягаше се умишлено на забрадените жени, но като спреш видеото и разгледаш ще видиш и много жени без за забрадки. Същото е и по улиците на Истанбул- с и без. За пръв път бях в Истанбул преди 10 год.- имаше малко забрадени. След 5 години вече бяха поне 30% от жените. Докато в Анкара преди три години не видях повече от 1-2 на 10 със забрадка. В Коня обратно.

someone

предпочитам забулени пред нашенските разголени уруспии, готови да легнат с всеки, които купи една бира.

МВнР е длъжно ДА СИ ВЪРЖЕ ГАЩИТЕ с подобни предупреждения. Всъщност пречки за чужденци няма, нито изстъпления с-у тях. Пътувала съм в Сърбия по време на войната в Югославия в един влак с войници, които имаха скапан вид. Нищо не ми се случи, нито във влака нито на границата, нито в Белград. Всичко това засяга турците, мен не. Тъй че септември заминавам на море.

Струва ми се, че православните сърби са нещо различно от турците мюсюлмани. Че защо не отидете на почивка в Алепо или Ракка? Екзотичните случки и преживявания там са гарантирани.

Пожелавам ти от сърце и да се върнеш от там!

всъщност извънредното положение прави пребиването в Истанбул и по морето ПО СИГУРНО. При такъв режим атентаторите се крият като мишки. А Таксим трябва да се избягва защото там вечер се събират на митинги. Хора които се върнаха от море в Турция ми казаха, че няма забавяне на туристическите рейсове. Говорих и с наша туркиня която живее в Истанбул- каза че животът външно си тече както преди.

Не е така. Грешиш. Изключително несигурно е. Самите турци не смеят са излизат по улиците. Казали са им да стоят по домовете си. Навън са крайно фанатизираните. Тези, които режат глави. Събират се на групички по празните улици. И гледат страшно чужденците. Казано им е, че проблемите идват от чужбина. От американците. А те ни разграничават, колкото ние правим разлика между различните араби например, или негрите. За нас всички са араби, рекпективно африканци. Така и ние за тях сме бели чужденци, християни. Всичко е затворено. Почти нищо не работи. Полициията е заета в момента и отсъства от улиците. А и самите турци са изнервени и притеснени от ситуацията. Изобщо не е спокойно.

Не е така. Грешиш. Изключително несигурно е. Самите турци не смеят са излизат по улиците. Казали са им да стоят по домовете си. Навън са крайно фанатизираните. Тези, които режат глави. Събират се на групички по празните улици. И гледат страшно чужденците. Казано им е, че проблемите идват от чужбина. От американците. А те ни разграничават, колкото ние правим разлика между различните араби например, или негрите. За нас всички са араби, рекпективно африканци. Така и ние за тях сме бели чужденци, християни. Всичко е затворено. Почти нищо не работи. Полициията е заета в момента и отсъства от улиците. А и самите турци са изнервени и притеснени от ситуацията. Изобщо не е спокойно.

Не сам се засилил към Турция. И настоявам, МВнР да не допуска Турция да присъства у нас. Под каквато и да е форма!

Ходете ама си вземете бурката и вазелина. А лек ви път и не се обиждайте лесно.

Но защо ще забраняват пътуванията в Турция? Нали президентът подчерта изрично, че Турция е приятел и стратегически партньор? Нищо че са ни клали 500 години и сега налагат политиката си у нас. Тя не е агресор, както била Русия, която ни е освободила два пъти и ни е дала знания и култура? Нещо се разминава действителността с приказките.

С всичко съм съгласен ,с изключение на последните две

ЗАЩО АРМИЯТА НИ (или поне това, което е останало от нея) НЕ Е ДИСЛОЦИРАНА НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ ??? КАКВО ЧАКАТ ОЩЕ ??? НЕ ИМ ЛИ Е ЯСНО, ЧЕ ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НЯМА ! ИМА ЕДИН ДИКТАТУРЕН ОСМАСКИ ХАЛИФАТ, КОЙТО ЩЕ ПРОГОНИ МИЛИОНИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА ! СРЕД ТЯХ ЩЕ ПОПАДНАТ И ПРЕОБЛЕЧЕНИ ТЕРОРИСТИ, КАКТО ГО НАПРАВИХА С БЕЖАНСКИЯ ПОТОК ОТ АФРИКА !

всички "политици "и бизнесмени в бг са готови за отлитане ,когато положението тук стане напечено , вие съмнявате ли се в това ?

Президента Петър Стоянов например.

ген.Бриго Аспарухов го каза много ясно, защото т.нар. ни армия е втакова положение, че не можем НИЩО да направим срещу Турция. И забравете и НАТО да ни защити. Жална ни майка

Защото армията ни е по малка от все още останалите на свобода превратаджии в Турция.

много турци ще се преселят у нас и б.б с радост ще ги приеме !тиквата и неговите мутри ще затрият бг !

Ердоган спря руските туристи, а сега и всички останали. Следващият преврат няма да бъде на военните, а на хотелиерите и продавачите на дюнери.

Туризма е само 5 процента от БВП на Турция. По-малко и от нас. Не е чак такъв проблем за един нахъсан диктатор, още повече ислямски. Ще трябва да закрие курортите за правоверните си читаци и мазняци, че да не гледат голи туристи.

Тая цифра е абсолютно грешна. Много отрасли са свързани с туризма.

или трябва да си много прост човек ,местан или мутра ,за да решиш в такъв момент да се разхождаш в турция ! мвр, каква е гаранцията , че турските граждани , "живеещи в западна европа" не остават в BG ?

Не точно. Много голяма част от българчетата от Южна България, се раждат в Турция. Много хора предпочитат и да се лекуват там. В Турция, също така, има няколко много престижни университета. Има и много български студенти, които учат там, понеже образователната им система не е девалвирала както нашата. Всичко това не говори добре за нашата страна, разбира се, но е факт.

Пише се МнВР ... сериозно...наемете си копирайтъри с ПОНЕ основно образование... Няма друг сайт с толкова много правописни грешки...

и какво според теб значи МнВР, `щото МВнР е абревиатурата на министерство на ВъНшните работи, "н" е за да се отличава от МВР

Да. И двете министерства ходят хванати ръка за ръка. МВР и МВнР.

Хитлер и той така започна.

ПРЕЗИДЕНТА Ердоган СЕ САМООПРЕВРАТИ В СУЛТАН. Хитлер, Сталин и т.н. ТАкива лидери не свършват добре, но винаги успяват да навредят повече от добре. Мечката играе у комшиите - чакаме я вече и ние.

Спешно попълвайте резерва на армията. Спешно резерв и за жандармерията. Спешно окомплектоване на армията с ново леко оръжие - това , за което имаме пари. В т.ч. противотанково и зенитно. ДА се огледат възможностите на военните заводи ако се наложи поне някакви машини за пехотата да си правим. Нещо, което някога правехме. Единствено човешкия ни фактор може да стори нещо срещу султана.

...а пари няма, както няма и желание...

Едно поне ВЕЧЕ е напълно ясно - Превратът е напълно УСПЕШЕН..., за Ердоган! Действията, които ТОЙ, еднолично предприема са типични и характерни точно за и след провеждането на един успешен държавен преврат... Сбогом република Турция - здравей, нео-османски халифат...

Не е съвсем сигурно. Може би точно това е била целта на движението на Гюлен. Почти без жертви Ердоган само ще ислямизира населението. Точно това което искаше този Гюлен. И след 3-4 години ще се чалмират всичките. В тази връзка превратът за мен е напълно успешен и постига дългосрочната си цел.

someone

това важи за българите, турците с български паспорти си знаят какво е там, и освен ако не са активно против ердоган нищо не ги заплашва.

Какво значи да са активно против Ердоган? Нима всичките тези хиляди арестувани учители, декани, журналисти, полицаи и военни са били ДОКАЗАНО против Ердоган? Та те бяха арестувани за едно денонощие, как се доказва такова нещо, как се събират имената, как се осъществяват арестите за такова кратко време?

Кога ще дадете думата на НаТка Нейнски ? Защо все други се изказват от името на ПОСЛАННИКЪТ НИ В ТУРЦИЯ , защо е елиминирана ?

А къде е "президентчето" ни Чехльо?! ЗАЩО до този момент се крие и не даде изявление по повод на случващото се в Турция?!...

Не е "елиминирана" бе, жива и здрава е! ;-) ...просто я предпазват, да не говори глупости...

Пак братята гърци намазаха ,сега целият поток от турските курорти ще отиде при тях.

Ако не бяхме бетонирали Черноморието можеше и ние доста да намажем, защото не е като да нямаме красива природа и чудесни пясъчни плажове.

Борисов е в списъка - проятели на Ердоган което го прави неудобен за САЩ и Европа

Борисов и Москов дават пръстовите ни отпечатъци на Ердоган, с помощта на Караджов и Цачева. Така, че пътували или не - винаги ще сме под заплаха

Тези мишоци от МВнР скоро ще ти препоръчат да ходиш в Турция само с бурка

и с ВаСелин...

аз не ходя в Турция, но българското небе вече е турско, така че, дали ще ходим до Стамбул или не - все едно -решат ли пръстовите ни отпечатъци са при тях, небето нашето си е тяхно и .....нас ни няма от картатта