17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова неграмотници са се изходили тук по темата, че се налага да призова: Преди да дращите тук, вземете и прочетете кодекса на труда,членовете за дисциплинарно уволнение. Не забравяйте и, че се касае в случая за рядовият лекар проф.Балтов, а не за отдавна несъществуващият директор Балтов. Безумно интересно ми е, как един лекар, който е бил 2 м. в болнични е успял да натрупа толкова дисциплинарни нарушения, че да го уволнят дисциплинално!Видими от самолет тук са реваншизма, злобата и безпардонната завист.

Професор Поро мански, шеф на гнойта, не ви ли се догади, не повърнахте ли вече…?

Няма да коментирам професионалните качества на проф.Балтов! Не съм в тази позиция! Има си специалисти ортопеди,които да го правят! Но искам да му задам няколко въпроса. Как “Пирогов” ,една емблематична болница, създадена и доказана през годините със своята ефективна структура и работа, с уникален екип и работа в шокова зала,с 4 отлични хирургични клиники и 4 ортопедични клиники,с отлична неврохирургия иурология,с отлични клиники по изгаряния,детски хирургии и клиники по хирургия на ръка,с отлична реанимация и анестезиология ( всички изброени с огромен опит и помогнали на хиляди хора) се превърна в ортопедична болница,с едно гнойно септично отделение и една единствена хирургия ,с изгонени прекрасни хирурзи с огромен опит предаващ се от поколение на поколение в болницата? Къде отидоха тези хирурзи? Защо ВМА изведнъж пое цялата хирургия на страната? Защо и кой съсипа труда на толкова прекрасни поколения лекари,наричащи се с гордост “ пироговци”? Защо има барелеф на проф.Таков,ортопед и един от бившите директори на болниците,а не на д- р Кондова,създателката на тази единствена и уникална по рода си болница в България,която поемаше цялата спешност и най- сложните и тежки случаи на страната? Кой унищожи “Пирогов” ? Има цял институт по ортопедия. На кого беше нужна тази промяна ? Кой се облагодетелства от това?

няма неэаменими хора и лекари, ама пусто Балтов драпа эа сладката службица. Эащо? Като лекар може да работи на много други места, къв му е проблема?

Мунчо е учен да изтребва, не да създава, а да разрушава, което прави перфектно, като шумкарин от бандата, която изпозастреля ранените немски войници и лекарите им в местността Жабокрек в Рила през 1944 година. Комунистите са същите като националсоциалистите на Хитлер- зверове, и сега Мунчо ви го доказва.

Кацаров що пишеш глупости че нямаш никакво отношение?А новият директор кой го назначи?

Ако е уволнен за злоупотреби и финансови присвоявания НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ ПРОФЕСИОНАЛИСТ Е КАТО ДОКТОР! В Съда като те съдят за КРАЖБИ не те питат дали си добър лекар, автомонтьор или пилот!

След като е толкова кадърен, защо вие, да си намери работа, може ив чужбина. Изкараха го вълшебник, Боко да си го вземе за личен рехабилитатор, Няма не заменими хора, имаш шеф и той те уволнява, какво се е случило?

Стойчо Кацаров ако на 600 операциййй не сте доволен от лекар трябва да те заплюят . Оставка на измикяри като новите директори на Пирогов и министъра.

операциййй батериййй бактериййй НЯМА ТАКИВА ДУМИ, БЕ!

"Имаш шеф и той те уволнява"... дисциплинарно??!! Я,по добре, вместо да пишете глупости вземете да прочетете трудовият кодекс!

за всички наострени гербер тролчета поздравче: Излел е шкембе войвода со Балтов войвода и като запели Боко, Боко , Боко ...

След уволнението му като шеф се е разболял, а след сегашното уволнение, или пак ще се разболее, или ще оздравее. Мечтата на всеки човек е да има много пари и по възможност да няма проблеми, но на малцина се получава.

Първо: Балтов вече не е професор; Второ: Уволнен е за злоупотреби и финансови присвоявания; Трето: Ще последва досъдебно производство за КРАЖБИ, което ще завърши, както винаги - без последици Четвърто: Как се нарича лице, което краде - оставям отговорът на читателите; Пето: Има дузина по-добри ортопеди от него в Пирогов. Той не е от необикновенните; Шесто: Следващото му работно място е ВМА Нека проследим събитията.........

Има дузина по-добри от него? ДА не би да си ти? Лилипут.

Като е толкова добър какво прави в България. Всички що годе лекари се изнесоха на запад. Тук останаха некадърниците.

Е'бати и министъра-уволнява и иска обяснения от подчинените си защо го е направил...само размахано юмруче ми липсва...

Да е доволен, ако не влезе в затвора за парични злоупотреби.

След като са открили нередности в управлението му, подкрепям да бъде уволнен като директор. Но като лекар, ми е непонятно защо биха го уволнили. Не се споменава да е направил нещо грешно в лекарската професия, а дори навсякъде се споменава че е добър професионалист.

Директор е административна длъжност, а лекар е съвсем друго. Даже дедо беше министър на здравето без да е и фелдшер.

Само дето не е влизал в операционната зала няколко години.

Нали гласувате за партиите на промяната. Нали изкате да се изчегъртат. Проблема е че новите които идват да управляват са просто гнойни септични хирурзи. Като в пирогов

Ти иЗкаш нещо, но ако съм на мястото на Господ бих ти дал друго - по-важно за теб. Нарича се грамотност. Само дето не съм...

Българиня получи това, което си избра. Сега да не реве.

Поровонски иска да няма конкуренция. Това е работата на всеки бюрократ - да се обгради с тъпаци и да мачка по умните от него.

Партията на нормалните българи.

Партия ДИМИПОП-Да изгоним Мунчо и Пиги от пРезидентството е по-яка.

Фалшиви хоспитализации; източване на НЗОК; уволнение. След УВОЛНЕНИЕТО какво СЛЕДВА?! НАКАЗАНИЕ или ПОВИШЕНИЕ - кандидат-президент?!

Не беше ли отрито медицинско оборудване на болница Пирогов в частната вила на Балтов? Защо бързо я заметоха тази тема и сега започнаха пак едни " Добър професионалист...."?

Кацаров, ти ли не знаеш? Много е жестоко, когато един не осъществен лекар има властта да кадрува. Проф. Балтов е като паве в окото ти. Толкова успял в професията, в която ти си се провалил. Покажи малко смирение. Ама то злобата човешка, няма смирение. И като само тов а чакаш, как да УВОЛНИШ проф. Балтов и като си получил заповед от Радев, да елиминираш кандидат-президент, това ти е дошло, като воле. Жалък плазмодий си ти Кацаров.

стига бе, толков други кадърни лекари и хора има, демокрация е това-не може хора и управници да стоят 50г на сладка слъжбица и да беэчинстват и крадат. Комуниэъмъ свърши.Балтов да се стяга и да намира друга работа.

1. Бледоликия брат втори път настъпва мотиката, каза индианския вожд -и сега министъра ни чул, ни видял. 2. Професора веднага ще си намери работа /за разлика от неудачниците в този форум/. 3. Тук май не виждам коментари на лекари, а такива на форумни драскачи /било такива по призвание, било такива по заплащане/. Същите ке произнасят "авторитетно" по въпроис свързани с медицина, отбрана, образование, електроенергия, НОИ и прочие. 4. Сигурно персонала на болницата е ходил да се допитва по различни въпроси до него, което няма как да не издразни новото началство /за това с удоволствие изпълнява устното нареждането на оня дето не знаел/. П.П. Не съм лекар и това са само голословни предположения. П.П.П. Нека вечните форуми "писатели" да почнат с плюенето сега /ще има и "майки", нали?/.

Балтата усети, че ще се изкарват далаверите от болниците и избяга с 200, но само дето се прави на жертвено агне....

Те убоу щче не го разстреляха публично комунягите. Не казвам комунистите - дядо ми беше такъв - мнооого са далече сегашните подлоги от идеята.

Свалиха го, уволниха го. Сега остана да го разстрелят пред главния вход. Браво другарю Радев

Той беше един от лизачите на топките на Тиквата. Доктор без достойнство.

Доктор Балтов как е излязъл в двумесечен болничен, да не са му отрязали ръка, крак ?

Глупак! НЕ ти го пожелавам, ама ако ти е отрезана ръката ще питаш къде е проф. Балтов. Толкова си тъп. А МЕЖДУ ДРУГОТО твоя коментар е изключително грозен!

Вместо да лекуват болни Балтов и джендъра Ангелов проверяваха АМ"ТРАКИЯ" с вожда си.Крадоха,крадоха,не се наядоха.Чудесен акт на министъра на здравеопазването!

Стига с този Балтов- мъжа на Нина Чилова бе герберасти. Свиквайте, народната мъст тепърва започва, ще стигнем и до вас третото и четвъртото ниво на крадливана клика.

Балтов се счита за близък до бившия премиер Бойко Борисов. Заедно с тогавашния здравен министър Костадин Ангелов в разгара на една от вълните на COVID епидемията той беше един от пътниците в джипа на Борисов на обиколка на магистрален строеж. Тази неочаквана разходка отнесе множество критики.

Много удобно пропускате , че министър Ангелов , Балтов и Борисов бяха ходили в едно предприятие , което произвеждаше медицински консумативи и просто са минали по строящата се магистрала на връщане. А Кацаров е един лисугер , който се прави на умрял.

Радев е еднакво мразен от свои и чужди! Предал собственото си семейство (жена и деца), сега е на път са направи същото и с работното (БСП).

Професионален лизач на Толупа!

Има ли шеф на голяма болница в България,който да не е масон?

Те са рептили, масони и евреи едновременно :))) Аз лично съм родом от пръстените на Сатурн - не съм рептил, а съм просто инопланетянин.

КОгато на мис Пиги Йотова мъжът и получи инсулт и и го докараха в Пирогов , Балтов беше върха . Пиги всеки ден беше в Пирогов на свиждане и при Балтов . Сега се оказа неудобен на Пора от гнойната най големият мафиот не в Прогов а в лекарското съсловие . А Балтов го държеше завждащ гнойносептина хирургия ,....Храни куче не да те лае а да те хапе направо .

Каруцаров освен лъжлив се оказва и страшно нагъл .

Според яас нормално ли е да докараш Пирогов до фалит и 60 милиона загуба и да си дадеш сам на себе си 100 хиляди бонус накрая на годината? Какъв човек трябва да си а?

Важното е, че човека се е оправил и е здрав, щом е тръгнал на работа. Явно е бил лошо настинал от климатика в джипката.

Кaцaрoв кaзa и други нeщa. Минaлaтa гoдинa шeфoвe нa бoлници ca пoлучили гoдишeн бoнуc oт 300 хил., oт 500 хил. лeвa. Ocвeн тoвa мeceчнитe зaплaти нa някoи били пo 60-70 хил. лeвa.

Затова всичките тези пари трябва да бъдат изискани обратно и то с лихвите!

Има Прокурор - да се самосезира по медийна информация и тази от Kацаров. Защо само Балтов? Д а разгледат всичи неправомерни вземания´от всички директори на клиники.

Никой няма да ми върне данъците.

Като не ти харесва Държавата заминавай там където няма Прокуратура. да не започна аз да ти смятам какви данъци плщаш и колко Държавата ти дава срещу т.н. ти работа. Прошляк с прошляк.

Дисциплинарно уволнение, без необходими по закон мотиви, е невъзможно да се осъществи. Заповедта за уволнение минава през нарочно комисия, човешки ресурси, правен отдел и т.н. в зависимост от структурата, може и синдикати. Едва ли всички тези ще се подпишат, ако няма никакво основание за дисциплинарно уволнение. Накрая заповедта се подписва от директора, но в човешки ресурси има цяла преписка.

Пиромански!

1. Катранджиев 2. Балтов. 3. Ангелов - не може че е депутат Остават?????

4. Плазмодият! Така го е крастил 3-тия от твоя списък, който е хомогнида

Няма ли край за крадците от ГЕРБ???????

Толкова бързат да се изгаврят с Балтов, че сами нарушават законите. Съгласно КТ дисциплинарно уволнение е най-тежкото наказание за системно нарушение на трудовата дисциплина". Но преди да го наложи, работодателят е трябвало да накаже със забележка, след това с последно предупреждение за уволнение и едва тогава да последва дисциплинарно уволнение. За всяка една от съответните степени трябва да има документ, под който задължително да стоят подписите на работодателя, работника и представителя на синдикалната организация. всичко това, доколкото става ясно от статията, не е направено, не е имало време за него, тъй като, докато е в отпуск или в болнични, работникът не може да бъде наказван. Следователно, въпросното дисциплинарно уволнение е със съмнителна законност и лесно оспоримо в съда. Явно е, че новите управляващи на "Пирогов" яко ги тресе страхът от Балтов, та бързат да се избавят от него. Но поне от кумова срама да бяха спазили закона.

Не е това! Новияt директор е явно от онези мръсни комунистически селяндури, които искат да знаят колко пари има Балтов. Независимо, че това е лична тайна. Обикновено предизвикват такива деlа, в които той да е притиснат и да се обърне към съд, където декларира материална собственост. Правилно Министърът го е сезирал. Няма мотивация за уволнение.

Много си зле. При двудневно неявяване на работа в два последователни дни - директно дисциплинарно.

Да, при две последователни НЕОСНОВАТЕЛНИ неявявания на работа директно се налага дисциплинарно уволнение. Ключовата думя е НЕОСНОВАТЕЛНИ, но случаят явно не е такъв, тъй като от статията става ясно, че Балтов се е явил на работа ВЕДНАГА след изтичането на отпуска му по болест. А освен това, съгласно КТ, задължение за работодателя е ДА ИЗСЛУША работника или служителя или да приеме писмените му обяснения и да събере и оцени посочените доказателства. За целта той ОТПРАВЯ ПИСМЕНА покана, с която известява работника да даде писмени или устни обяснения пред него и ОПРЕДЕЛЯ РАЗУМЕН СРОК, в който да се извърши това. Писмената покана се връчва на работника или служителя срещу подпис и дата. Това също не е направено в конкретния случай. Въобще, има много допуснати нарушения по процедурата и един добър адвокат по трудово право лесно би се справил с оспорване на въпросното уволнение. И накрая пак обикновеният данъкоплатец ще плаща поръчковия гаф на един неграмотен правно подставен управленец. Особено ако Балтов реши да съди държавата за неправомерно уволнение и пропуснати ползи. А, според мен, той ще го направи, Защото се касае за правото му на труд, за доброто му име на лекар.

Как е станало? По устна заповед на Каруцаров

Нали знаеш, че това което каза е клевета?

Мразете ме вие мене, ненавиждайте ме, ама ще ви питам аз когато ви удари коронавируса... в Ахилесовата пета!

в тази Държава има Закони и те са задължителни за всичики. Не може на всеки сульо и пульо кой знае как станал директор да уволнява безразборно. Това е дициплинарно уволнение от което той губи пенсия след почти 25 години работа и 10 години учение медицина. какви са фактите и аргументите за него. Няма нито повдигнато обвинение от Прокурор, нито има някакво съдебно производство срещу него та да го уволнява; да не говорим че няма и решение на Съд за присъда. Това че е политически ангажиран не е аргумент за уволнение. Няма ограничение в Закона за политическа принадлежност.

" Не може на всеки сульо и пульо кой знае как станал директор" Точно това е въпроса. Как може един човек като Балтов да стане директор?

Точно ти ли питаш?

След дъжд-качулка

"Актът на отстраняване бе съпроводен с остро възмущение в социалните мрежи " Това не е вярно. Аз остро одобрих отсраняването на Балтов!

Хора с поръчково мнение не се взимат в предвид.

Всяко независимо мнение което не отговаря на платеното политическо мнение се класифицира като "поръчково мнение". Доказателства не търсете.

Но в конкретния случай вие не изразяват лично мнение а само мнението което са ви наредили да изразявате. Поради простата причина че вие сте абсолютно некомпетентен по въпроса писанията ви са единствено по поръчка.

Мнението ми е ясно. Кой съм аз и кой ми го е наредил? Имена? Дати? Не знаеш? Не можеш да кажеш? Дира е форума на плоскоземците и конспиративните теории, а?

Вие не познавате професор Балтов. Вие не познавате работата на професор Балтов. Вие не знаете мотивите за отстраняването му. Вие сте абсолютно некомпетентен по въпроса защо е отстранен професор Балтов. В противен случай нямаше да напишете такъв коментар аз щяхте да кажете поради тази тази причина професор Балтов е уволнен. На основание по-горното Как по-точно сте си формирали одобрението?

Аз изключително много съжалявам, но никой човек - повтарям - НИКОЙ, не може да ми забрани да имам мнение! Как мнението ми е формирано също не касае НИКОЙ! Каква е тази наглост, да си помислиш че първо, може да дискредитираш мнението на някой с клевета, че то е поръчково, което е наказуемо по чл. 147 от наказателният кодекс и второ, човек да се обяви за "некомпетентен" да има мнение? Срам нямате ли?

Поне много права и мнения имаш, ако не дай боже ти се случи травматолог да дириш, да попаднеш поне наполовина на толкова можещ и знаещ като Балтов, че иначе ще ти истине и мнение и всичко.

Само ГЕРБ! Да си върнем нормалното.

За вас има само новото нормално!

Благодаря не DIR.BG, че ни предоставиха сомо коментарите в защита на прог. Балтов от ФБ. Дори не сте си направили труда да проверите, кой стои зад повечето такива. Поредната манипулираща от ваша страна статия, ясно показваща позицията ви. Поредните продажници.

Не случайно сме на 112-то място. Тук свободни медии не виреят - бият ги, заплашват ги, репресират ги, палят им коли, апартаменти... Затова просто не гледайте продажните телевизии и не четете продажните медии. Да им пада рейтинга и оборота докато не фалират.

Кои са тия свободни медии дето са бити заплашвани запалени са им колите и така нататък и така нататък?

Екипът на dir.bg искрено се извинява, но за съжаление профилите които одобряват реваншистко то и политическо уволнение на професор Балтов се оказаха или фалшиви профили или профили на нискоинтелигентни хора които освен нецензурни думи не могат да предложат нещо стойностно което да публикуваме.

Аз не съм видял дир да публикува нещо стойностно от много време насам.

Напълно очаквано. Вие спадате към горните две категории.

Ейй добре че имам връзки и сега този няма да ми пречи аз да стана президент хахахахахахаха