Милиони американци може да бъдат прогонени от жилищата си

Срокът на наложената от властите на САЩ забрана за прогонване на хора от жилищата им по време на коронавирусната криза изтече

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Планът,продължава-СТЪПКА,ПО СТЪПКА!!! ГРАБЕЖ И ПОРОБВАНЕ!!! ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ИЗВРАЩЕНИЕТО СА-ТЕРОРИСТИ,И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ,КАТО ТАКИВА!!! СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ!!!

Щели да ги прогонят от жилищата ИМ, в които живеели под наем който не плащали! ДИР нещо се е объркал, пак!

И как се плаща-НАЕМ,при забрана-ПРАВО НА ТРУД?

Америслямската мечта в действие.

Лупчо- от писане по форуми и конспирации не ти остава време да работиш. Стани собственик на нещо и после пиши глупости. Имам право да ползвам свободно собственото си имущество и реализирам доход. Т.е. неплатежоспособния наемател да си ходи, а аз да си потърся някой, който ще си плаща наема за ползване на МОЕТО имущество.

За това имаш право. Ама какво са виновни собствениците на жилища?

ДемокраСи, сър.

Ако ти кажа,на колко неща съм-СОБСТВЕНИК,ще умреш от-КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕННОСТ!

Проклет да е, който пръв е заградил парче земя и е казал - Мое е!

Е, това е малка цена за да живееш в най-великата страна на света.

В цял свят като не си плащаш те гонят. И в сащ плащат цял живот ипотеки и наеми. Само по филмите героите работят мижави професии и живеят в огромни къщи и апартаменти и не се притеснявят от сметки. Официалните данни са че американците нямат едни 500-1000 спестени долара за спешни нужди Преди тоя показател не са кой знае колко различни от омразната ни Русия Просто имат повече шарени електронни играчки. Както навремето европейците срещу оцветени стъкълца са вземал от индианците злато сребро и кожи

Ами пито платено, какво ви учудва.

То стария комп, на който пишеш сигурно си е твой. Добре! Дерзай, че имам да пиша спешни неща и не ми е до безработни като теб.

Не съм-безработен,скучаещ милионер съм! Пиши в неделя,работи,слугувай! Дебил!

В Америка населението наброява над 331,002,651 души (от 2020 година). От тях статистиката отчита около 20 милиона милионери... Разбирам злорадството на някои от това, и че “яз не сакам я да съм добре, а Вуте да е зле”, тоест да търсиш оправдание и утеха за мизерията си в нещастието и бедите на други, да ОП че друг(и) е в беда, но фактите са си факти.

Човек винаги, когато критикува и оценява други трябва да има ясни критерии и обективна себеоценка най-напред. В Америка US Census Bureau отчита че около 40 милиона американци са бедни, или около 12 % от населението в страната. Важно е още да се знае как дефинират бедните американци и семейства - такива, които нямат средства и ресурси за да поддържат минимален (за Америка!!!) стандарт на живот. Ако трябва да продължим с обясненията, може едно да видим и конкретните цифри! И понеже тук сме българи, кажете какви са тези цифри и проценти за България, за да сме обективни. (Аз не познавам нито един американец от колеги, приятели, съседи, познати, когото да засяга изтичането на този срок за забрана,)

И още малко факти, за тези, които обичат да плачат на чужди гробища: Според данни за 2017 година, за да може едно 4-членно американско семейство с двама работещи и две деца да поддържа минимален стандарт, работещите трябва да получават поне $ 16.07 на час. Това прави около $ 65,000 годишно преди таксите. (при 40 часова работна седмица) Сега цифрите са малко по-високи... (Цената на 1 галон бензин е около $ 3, 1 галон е 3.785 литра, или 1 литър е 79 цента, или 1 лев и 30 стотинки) Какви са цифрите за България?

Бензин A95 цените днес в България Цена от до 2,24 лв./л 2,04 лв./л Ц 2,35 лв./л Средни цени по вериги: ...

В Америка средната социална пенсия (social security) е $ 1,543 или 2,530 лева на месец. (И Америка НЕ Е социална държава!!!) Та как ще живее беден американски пенсионер с 2,530 лева в България, например? Ако да кажем няма спестявания, друга пенсия, не си е продал къща, имот, акции,..., как мислите, ще може ли да връзва двата края:)

В Америка бедните са 12 %( 40 милиона от 230 милиона - да, не малка цифра), но колко са те в България - 40 %? 50 % ? Като някои толкова искат да се сравняват, надсмиват и злорадстват!

В Америка живеят 4 милиона руснаци и около 350,000 българи. След като преди около 30 години им бе разрешено да пътуват и имат избор къде да се установят... Кой бяга (и не се връща) от хубавото! Колко американци живеят в Русия, и колко - в България?

е не ги прогонват от жилищата им както гръмко ДИРА го заявява,а не искат да си плащат сметките по кредитите,съответно жилището е на банката.

Мои близки и познати жени в България, достолепни, с висше образование и 40 години стаж ва престижни и уважавани професии споделиха с мен, че едната получава мисля 307 лева, а другата - 400 лева пенсия! Друг познат, доцент, бивш директор на голямо предприятие, който много обичаше да се изтъква колко е велик, успял, умен и богат и как бил взел най-високата пенсия за България е сподели, че нямат пари с жена му да поддържат стандарта си и продават жилището си.. На кого се присмиват тук някои келеша? На майките и бащите си, на себе си вдъщност..!

Разликата е огромна - ние си знаем, колко сме в батака, а те си вярват, че са най-прекрасното място за живеене.

Ами ето, те непрестанно критикуват другите пък самите те никак не са цъфнали и вързали. Да не говорим, че приберат ли си войските у дома ще потънат много бързо.

Пускайки такива статия Дир.бг иска да се сравняваме с Америка, но лично аз съм европейка и искам да живея като жените в Германия, Нидерландия, Белгия, Дания ...

45 МЛН. американски домакинства ЖИВЕЯТ ПОД НАЕМ. 1/ 3-а от тях не са си плащали наема през 2020 г. ... Живот ПОД НАЕМ / НАЗАЕМ...

Кой те пита? Сайтът е имформационен, а не за домакински дискусии леля Гицка от Люлин 20 как искала да живее.

Може, но няма да бъдат прогонени от жилищата си. Все пак правителство и банки мислят не само за днес, но и за утре. На банките им не трябват жилища които не могат да продадат. На банките им трябват лихвите, не дори и главницата. Така че с мнозинството ще преговорят кредитите и ще бъде достатъчно да плащат само лихвите, докато им се появи възможност да връщат и главницата. С тези които не могат да плащат и лихвите ще се заеме правителството защото на него не му трябват бездомници за които трябва да се грижи и съвсем малко най често не най бедните, но най твърдоглавите ще се окажат действително на улицата.

Хайде да поразсъждаваме малко над това. Да приемем, че - според заглавието - 15 милиона американски домакинства МОГАТ!!! ДА БЪДАТ ПРОГОНЕНИ от жилищата си. Какво става тогава? От гледна точка на държавата и обществото, на социалната обстановка и напрежение, и то точно сега, при този вирус и социални протести - могат ли да си го позволят? От гледна точка на макроикономиката, банките и финансите - какво ще правят банките с няколко милиона дома (къщи и апартаменти), които получават “ударно, в един момент”, и какво ще стане на пазара на недвижими имоти, Защото двата пазара - на наеми и на недвижими имоти са свързани! (Защото - да поясня, след като собствениците им дълго време не получават наем, и пазарът за наеми търпи криза, онези които изплащат заеми - мортгиджи към банките вероятно ще спрат да изплащат съответно заемите си към банките.) Но банките не се занимават със стопанисване и покупко-продажба на имоти, те са длъжни да се освободят от тях, по най-бързия начин! Което неминуемо рефлектира (още веднъж) върху пазара за недвижими имоти, по закона за търсенето и предлагане (при ударно голямо предлагане, цената пада, банките търпят големи загуби, които като верижна реакция се мултиплицират през различни акции и банкови инструменти с леверидж на базата на мортгиджи.. Някой въобразява ли си, допуска ли го че банките и правителството с ресурсите си, с експертите си и огромната си информационна база данни и системи за анализ и прогнозиране не го знаят:)

Впрочем явно тук се налага кратко пояснение, защото явно много хора не разбират, че когато наемателят не плаща наема, директно засегнатият е не банката, а собственикът на имота, наемодателят, който може да е или физическо лице - човек (семейство), или юридическо - фирма! И собственикът може и да изплаща заем за този имот на банка, да има мортгидж и ипотека, но може и да няма, да го е изплатил напълно! И едва когато той - собственикът има мортгидж и е спрял или спре да изплаща заема, банката може да пристъпи към процедурата на изземване на имота - форкложър, след което да го обяви за продан, но това отнема време, може и годни... (Или да се отиде към т.н. шорт сел, когато банката се съгласява на бърза продажба на по-ниска цена от остатъчната стойност на зема и да поеме загубата)... Това трябва да се знае от онези, които се интересуват по-сериозно от темата, мисля.

тикво празна, правиш ли разлика м-у наемател и собственик на ипотечен кредит??? Тикви като теб направиха цървула от Учиндол първа политическа сила...

А каква е най масовата пенсионна възраст в САЩ що не споделиш "info"? Онзи ден тук някъде в дира прочетох, че в Япония работели до дълбока старост. Живо варварство е това в 21 век. Само не се опитвай да ме убеждаваш, че в Щатите живеят по 100 200 години.

...."....40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия От общо 21 млн. пенсионери в Германия цели 17 млн. са с пенсия под 1000 евро - 12 юли 2020 Как е възможно в страна като Германия да работиш 40 години и отгоре и въпреки това да получаваш под 1000 евро пенсия? Именно такава е съдбата на милиони хора в тази иначе толкова богата държава. Какви са причините, разказва "..."...( Не пиша източника, защото Политкомисарите ще ме изтрият...). Близо 2,5 млн. германски пенсионери, които са се осигурявали за старост поне 40 години, получават пенсия под 1000 евро на месец. Това са над 30% от хората, работили 40 години, става ясно от справка на германското правителство, изготвена по искане на парламентарната фракция на Лявата партия. И още данни: от общо 21 млн. пенсионери в Германия цели 17 млн. са с пенсия под 1000 евро, а почти всеки втори получава по-малко от 800 евро. В тази статистика за получателите на пари от държавното пенсионно осигуряване са включени и хората, които имат право и на допълнителна пенсия, например от частни пенсионни фондове. И въпреки това данните показват, че дори и да си се осигурявал десетилетия наред, достойният живот на старини изобщо даже не е гарантиран. Проблемът се корени в биографиите на милиони хора в Германия. Който през годините е работил на непълно работно време, получавал е ниска заплата или пък трудовият му стаж е недостатъчен, не може да очаква висока сума от държавното пенсионно осигуряване. Това важи най-вече за жените, при които средната пенсия възлиза на 693 евро месечно. Именно такъв е профилът на много жени от западните провинции на Германия, където навремето мъжът е изкарвал парите, а жената се е грижела основно за децата и само от време на време е припечелвала нещо допълнително. Тази сметка излиза, само ако брачният съюз се запази и след пенсионирането – с двете пенсии може да се живее добре. Но ако остане сам, а преди пенсионирането си не е изкарвал добри пари, човек лесно може да попадне в категорията "бедност на старини". По-различна е картината в източните провинции на Германия. Статистиките от времето непосредствено преди падането на Берлинската стена показват, че работещи са били цели 90% от жените в тогавашната ГДР. За сравнение: по същото време в Западна Германия е работела едва всяка втора жена. Което си личи и по размера на пенсиите им днес: в източните провинции жените получават средно 907 евро месечна пенсия - с 214 евро повече от връстничките им в западните провинции. За щастие възрастните хора в Германия разчитат не само на държавната пенсия. Всеки с месечен доход под 796 евро има право на социална помощ. Към момента такава помощ получават 560 000 души в Германия, което се равнява на 3% от хората над 65 години. И тук жените са мнозинство. А бъдещите пенсионери?- А що се отнася до бъдещите пенсионери, все повече от тях ще са работили на непълен работен ден, а това означава, че ще са застрашени от бедност на старини. Тук жените отново са по-силно представени. И още един проблем пред бъдещите пенсионерки: много жени работят в сектори като здравеопазването, социалната помощ и услугите, където заплащането е ниско. Съответно ниски ще са един ден и пенсиите им....".... Само да поясня, че в района в Бавария, където живея средният наем е 15- 16 ЕУР кв.м.....и по-натам си смятайте вие....

Давам ти минус, защото обиждаш и се изразаяваш арогантно!

НА ЧУЖД ГРЪБ СТО ТОЯГИ СА МАЛКО... ТОВА Е САЩ БАЦЕ ДИВИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ...... УБИЙСТВЕНА СОЦИАЛНОЗДРАВНА СИСТЕМА.... ЕФЕКТА НА ДЖУНГЛАТА..... СИЛНИТЕ БАНКИ, ИМОТНИ ФИРМИ ИЗЯЖДАТ СЛАБИТЕ У НАС СОЦИАЛНОЗДРАВНАТА СИСТЕМА Е КОПИЕ НА АМЕРИКАНСКАТА.... ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БИЗНЕС... ПЪЛНИ ИЗРОДИ МИЛИОНИ АМЕРИКАНЦИ СА ЗАЩТРАШЕНИ ДА СТАНАТ БЕЗДОМНИЦИ...... ЗАТВОРИТЕ ИМ СА ПРЕПЪЛНЕНИ... ОСТАВЯТ НАРОДА СИ БЕЗ ДОМОВЕ ДА МИЗЕРСТВАТ И УМИРАТ ПО УЛИЦИТЕ....

искаш имигранти да те изнасилват по площадите и после полицията да ги пуска?

Споделям. В зависимост коя година си роден, пенсионната възраст е 65-67 г. От там нататък всеки решава кога и как да се пенсионира, и да продължи или не да работи, и с или без да изисква пенсията си (защото колкото по-късно се пенсионираш, толкова по-голяма е пенсията) (Аз се пенсионирам на 62 г., с около $ 5,000 на месец)

А що се отнася до средната продължителност на живота в Америка, ето ги данните (глупаво е изобщо да си въобразяваш, че аз съм тръгнал теб или когото и да е да убеждавам - това е инфантилно), има факти и информация: “ 21.07.2021 г. — COVID-19 contributed to 74% of the decline in life expectancy from 78.8 years in 2019 to 77.3 years in 2020, according to the CDC's National...” И така, от кризата с вируса средната продължителност на живота в Америка е паднала от 78.8 години през 2019 до 77.3 г. през 2021 г, може ако те интересува да видиш и по групи - мъже, жени, бели, черни, испаноговорящи,... За България: 11.05.2021 г. — Средната продължителност на живота при мъжете е 71,1 години, докато при жените е 78,2 години. Отново - много е глупаво да си въобразяваш, че съм тръгнал теб (или) някого в нещо да убеждавам. Просто ми писна прости и неуки озлобени същества да внушават глупости и лъжи!

И още нещо - прави разлика между приказки, вкл. празни твърдения че някой в нещо убеждавал някого, лъжи, вяра, твърдения,.. и ... ИНФОРМАЦИЯ С (лесно) ПРОВЕРИМИ ФАКТИ! А най-добре не се опитвай да ме заговаряш, защото явно много неща не са ти ясни!

А ще достигнеш ли до 62г. ... защото има много такива като теб, които мечтаха и не можаха и да се нарадват .... но, желая ти успех.

милиони американци може да бъдат прогонени от жилищата си, и върнати в нормалната за тях среда за обитание -под моста в кашона.. ббаахаха

Ами слагай фереджето тогава! Законите на Шариата вече и у нас!

Аз не мечтая, живея! (5-6 месеца са, Божа работа, но съм осигурил и близките си)

И това те радва? Ще направи мизерията ти по-поносима? Ами добре.