Ген. Йозтюрк отрича да е организатор на опита за преврат

Генерал отрича да е организирал опита за преврат в Турция. Репортажи показват генерала окървавен в ареста.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Йозтюрк отрича да е организатор на опита за преврат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пред около 80 години си подпали Райстага за да избие опозицията, сега си организира "преврат". Знаем те кой си дяволе! Пак си се засилил поразии да правиш, но и този път няма да успеееш!

Те май още не са намерили главния им организатор? Което показва, че всичко е постановка.

става истинска ислямска държава ама отвсякъде - бурки, ибрици, джамии,св.София съборена ,само два вестника,чалми , вечерен час, т други екстри.Базите на САщ у нас би било весело решение.Де е роско да викне сега ,ще го търсим и под камък няма да го намерим. Направо се зададе една цивилизационна вълна не ти е работа.Няма ли кой да дръпне на Кери ушите?

Ердоган прави Турция като Афганистан

ТАЛИБАНИСТАН ПО ТОЧНО

КОЙ създаде тази страна? КОЙ убива Българите?

АБЕ ТОЗИ ЕРДОГАНЧО, НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ, ЕЙ ТАКА КАКТО РЯЗАХА ГЛАВИТЕ НА НЕЩАСТНИТЕ ВОЙНИЦИ. ЗАЩО ЗАПАДА ТЪРПИ ТОВА ЛЕКЕ?

...ако е имало опит за преврат, то той е напълно легитимен според конституцията на Турция! -Основната функция на армията в Турция е да пази Светската Република, ако някой политик или политици се опитат да върнат страната към религиозната държава, Ататюрк е заложил в конституцията да бъде работа на армията да се намеси и да отстрани този политик или политици. Според конституцията на Турция, религията и държавата не трябва да имат връзка!, от което следва, че ако този преврат е организиран от хора вътре в легитимната турска армия, имайки предвид политиката на Ердоган за връщане на религията в държавното устройство, превратът е напълно легитимен изцяло в унисон с това което е записал Кемал Ататюрк в конституцията - създателят на съвременна демократична Турция!

Генерал Йозтюрк може и да отрича, че е направил самопризнания, но е важно какво е направил под натиска на полицията, следствието и прокуратурата. Сидеров утре също ще отрича обвиненията по скалъпените дела срещу него, но какво от това?

Проблама на ЦРУ не е да ликвидира Ердоган.Могат да го заразят с рак на нано ниво.Могат да го гръмнат с новите "умни патрони"които имат обхват от 8 до 10 километра и т.н. Проблема е,че ТЪЛПАТА стои зад него ! Ще дойде нов Ердоган после.

Д.Кери : ---Турция може да загуби членството си в НАТО , ЩЕ ЗАСТРАШИ ''ДЕМОКРАЦИЯТА"...???? АЙДЕЕЕ НИЦ , ЗА КАКВА ''ДЕМОКРАЦИЯ'' ГОВОРИ ? Какво казаха МЛАДИ турски политолози : ''САЩ има голямо влияние и присъствие в Турция , докато САЩ има присъствие в Турция , ДЕМОКРАЦИЯ НЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ , САЩ ни скараха със всички държави , по тяхно нареждане се затвориха много редакции , ЦЕНЗУРАТА в Турция е на върхът си'' .

Ердотан приравни Турция с Германия в 1937г.,когато нацизма на Хитлер набра скорост.Тогава Великите сили не обърнаха голямо внимание на този факт,а даже го покровителстваха.Днес по същият начин коткат Ердоган и той набира скорост в пропагандата и диктата на неосманизма.Ако днес т.н.Евроатлантици и Русия не предприемат сериозни мерки срещу опасноста Ердоган ,утре ще бъде късно ,както за Европа,така за САЩ и Русия.

Обясни това и на Путин, доколкото се вярва на медиите, руския вожд пръв се е обадил на Ердоган за да изкаже подкрепата си.

vav99w

Историята се повтаря: 100 + за точната аналогия. В добавка: 1. Лумпените по улици и площади; 2. Несанкционирано насилие и саморазправи с инакомислещите; 3. Интелигенцията е "навряна в кучешки задник"; 4. Прекрояване на закони според желанието на Ердоган. Но все пак 21 век, и се надявам лидерите на великите сили да не са забравили какво сътвори Хитлер и каква цена плати Европа, преди да го унишожи. Ердоган го чака същото, но се надявам да не му се позволи "да палува" извън границите на Турция, защото ние ще бъдем първата жертва.

От което следва и категоричният извод - и за ЕС, и за Запада и народите, и ОСОБЕНО ЗА УПРАВНИЦИТЕ ИМ, ... и най-вече за бъгарските и за България ОТ КЪДЕ И СРЕЩУ КОГО ЗАПОЧВА ИСТИНСКАТА ВОЙНА И БОРБА С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!!! Лошото и хубавото едновременно при една война и ожесточаване и проявяване на несъвместимост и крайна конфронтация и противоречия при голям конликт е, че МАСКИТЕ ПАДАТ И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ОТ КОЯ СТРАНА НА РАЗДЕЛНАТА ЛИНИЯ Е!!! Защото при истинска война НЕУТРАЛНИ НЯМА, ИЛИ СТАВАТ СИГУРНИ ЖЕРТВИ! Да се правиш, че нищо особено не става и да преговаряш и говорип за мир и сътрудничество, за вазимоотношения и вазимопомощ и общи инициативи и даже съюзи С ЛИЦА И СИЛИ, КОИТО ОТКРИТО ВОЮВАТ СРЕЩУ ТЕБ, ЦЕННОСТИТЕ ТИ И ВСИЧКО, КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВАШ, макар и да го отричат (а те всъщност дори вече не го и правят много често), Е ГЛУПАВО, ГИБЕЛНО, ФАТАЛНО, и всеки, дори и най-високопоставеният политик и управленец, който продължава да го прави ДЕ ФАКТО ПОМАГА НА ДРУГИТЕ, НА ЗЛОДЕЯ НА ВРАГА, НА СМЪРТНИЯ НИ ВРАГ, който реже глави за политически и религиозни убеждения, различия и свободи, за демократични и човешки ценности и права!

На клипа се вижда един много спокоен и весел Ердоган и по нищо не си личи, че се е отървал на косъм от смъртта въпреки, че е атакуван хотела в който е бил или е бил прихванат самолета му от изтребители!

Отървал се е за 8 минути... Самолета,с който се е измъкнал не е бил служебен,а частен малък реактивен Супер Джет.

Ей,голям манипулатор е този Едоган. Хората искали демокрация/ но както само той я разбира / хората искали смъртно наказание. Ужас! Подтиква масите, и те прости и необразовани, повтарят думите му.Готови са на всичкол Ужас ! Жалко за добре уредената държава, жалко за светски настроените хора. Сега ще има убити,изчезнали. Страх сковава Турция ! Много жалко за загубените животи

Прави ли ви впечатление,че всички знакови именца на пишещи тролове в защита на Ердоган срещу Русия заради кризата в Сирия сега ги няма? Всъщност,те са тук,но сега пишат от други,уж случайни,защото ще лъсне поръчковото писане за пари,нали,милички? Сега господаря смени посоката и иска друго,нали? Новата доктрина изисква да се твърди,че Ердоган е ислямист и тиранин - но преди няколко месеца,когато гледахме клипове с рязане на глави и дълги колони с краден петрол от Сирия беше наш партньор по НАТО,нали,милички?

Да ви прилича на СССР 1930г.

От което следва и категоричният извод - и за ЕС, и за Запада и народите, и ОСОБЕНО ЗА УПРАВНИЦИТЕ ИМ, ... и най-вече за бъгарските и за България ОТ КЪДЕ И СРЕЩУ КОГО ЗАПОЧВА ИСТИНСКАТА ВОЙНА И БОРБА С ТЕРОРИСТИТЕ ОИТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!!! Лошото и хубавото едновременно при една война и ожесточаване и проявяване на несъвместимост и крайна конфронтация и противоречия при голям конликт е, че МАСКИТЕ ПАДАТ И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ОТ КОЯ СТРАНА НА РАЗДЕЛНАТА ЛИНИЯ Е!!! Защото при истинска война НЕУТРАЛНИ НЯМА, ИЛИ СТАВАТ СИГУРНИ ЖЕРТВИ! Да се правиш, че нищо особено не става и да преговаряш и говорип за мир и сътрудничество, за вазимоотношения и вазимопомощ и общи инициативи и даже съюзи С ЛИЦА И СИЛИ, КОИТО ОТКРИТО ВОЮВАТ СРЕЩУ ТЕБ, ЦЕННОСТИТЕ ТИ И ВСИЧКО, КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВАШ, макар и да го отричат (а те всъщност дори вече не го и правят много често), Е ГЛУПАВО, ГИБЕЛНО, ФАТАЛНО, и всеки, дори и най-високопоставеният политик и управленец, който продължава да го прави ДЕ ФАКТО ПОМАГА НА ДРУГИТЕ, НА ЗЛОДЕЯ НА ВРАГА, НА СМЪРТНИЯ НИ ВРАГ, който реже глави за политически и религиозни беждения, различия и свободи, за демократични и човешки ценности и права!

Всичко изглежда нагласено, най-вече от факта, че след като е прихванат самолета на Ердоган от пучистите те не са го свалили. Това е доста странно, ако знаеш какво те чака ако не стане преврата.

Какви са сега опорните точки ? Защитаваме Ердоган понеже е приятел на СеСеСеРе и се скара със САЩ. Добре,а всички опорни точки от Ноември миналата година да бъдат забравени, така както бяха забравени руските пилоти :)

Какви са сега опорните точки ? Мразиме Ердоган понеже се скара със САЩ. Добре,а всички опорни точки,че има право да си защитава границата от Ноември миналата година да бъдат забравени, така както бяха забравени думите на Столтенберг,че НАТО стои твърдо ЗАД ЕРДОГАН,така ли ?

Единствената им валидна и работеща опорна точка на тези е, че ПОВЕЧЕ ОПОРНИТЕ ИМ ТОЧКИ НЕ ВЪРВЯТ, И ИДВА РЕД НА ИСТИНАТА И НА ФАКТИТЕ, И КРАЯТ НА ЛЪЖИТЕ ИМАНИПУЛАЦИИТЕ, НА ПРЕДАТЕЛСТВАТА И ИЗМЕНИТЕ! И макар и бавно и трудно, мъчително и тромаво това го вдяват дори и лумпените, и господарите им, колкото и да бе трудно да го вденат и да не им се вярваше, че е изобщо възможно да се стигне дотук до скоро и през годините - НАЛИ ВСИЧКИ ТЕЗИ В ЕДИН ГЛАС ВЪЗКЛИКВАХА РЯДОСТНО, ЧЕ ... БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕХОД КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ (ТОЕСТ КЪМ НИКЪДЕ) ВЕЧЕ БИЛ ... СВЪРШИЛ!!!

БРЦК

Гледам коментарите и не виждам някой да защитава Ердоган. Ти къде видя?

нали е приятел на Путин. Пък приятелите на нашите приятели са и наши приятели.

"Ердоган заяви, че ще построи казарми в центъра на Истанбул..." "Страх лозе пази!" "Гузен негонен бяга!"

Днес чух Валери Симеонов по телевизията, по Нова телевизия при Виктор да казва нещо много вярно - и аз съм по принцип доста резревиран и критичен към Симеонов и формацията им. А именно, че: "България ВЕЧЕ ГРАНИЧИ (НА ЮГ) С ... ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!?!?!? И за съжаление е МНОГО, АБСОЛЮТНО ПРАВ ТУК!

да се маха от управлението,след днешното интервю.

БРЦК

Ахахахаха. В Турция имало демокрация - затова по телевизията гледахме как тълпата демократично ряза глави на предали се войници пред погледа на полицията. А пък арестуваните 'генерали' са с видими следи от изтезания - рязани уши и тн. А европейските лидери подкрепиха Ердоган. И с половин уста 'осъдиха' репресиите. Браво и на Ердоган и на ЕС и на НАТО.

Много е симпатичен, няма вид на лош човек.

Ами нали всичко американско е симпатично...

Ако знаеш и Хитлер,какво сладко бебе е бил.

С две думи Ердоган води Турция по пътя на Ислямска държава! Но ... "ДЕМОКРАТИЧНО"!!! Лаконично казано!

Турция е бременна да роди Султанат, с начело Rдоган Султан.Репресиите ще продължат докато не го провъзгласят за пожизнен...Страх смразява страната.Свободно слово-йок!Спецслужбите са навсякъде, дори в България следят и наши граждани с турско потекло.Гоькче е само изпълзялата въшка на това отоманско чело.

Айде американски подлого! Да е за урок на разни там боклуци--дето по САЩ са се скитали и на много западни се правят --естественно че пари си получил--и други работи в САщ -знаем как обещавате мед и масло--и в Бг не останаха висши полицаи ивоеннни--дето не ги обработват с разни курсове в САЩ и къдели не -това се казва пета колона --но дано свършат доларите ичерния бунт почне

Военните, завършили в САЩ, са боклуци! Новите, които ще ги заменят от улицата, са по-квалифицирани! Мъдрооо!

Турците показаха истинското си лице - изостанали ориенталци и ислямисти. Ако бяха поне малко нормален народ, щяха да смачкат диктаторчето Ердоганчо.

То пък една Демокрация в Бг колонията проста --- първо едни мутри фалшифицират изборите по 5-6 метода -после за около 20 000 жители тука за 4 години настъпва един рай -една демокрация--еврофондове-винетки-обществени поръчки--заплати по 2 -4 хиляди лева--- а за 5 милиона демократични овце-- остава блеенето пред компютъра

си ти! България е в посттоталитарно общество, разбира се, че демокрацията е с много кусури. Въпреки това обаче не можеш да я сравняваш с тази в Турция.

Защо да ги държа и да ги храня в затвори през идните години, това казват хората. Това заяви пред CNN президентът Ердоган по повод евентуално възстановяване на смъртното наказание. Ердогане, кога ли и стеб ще нахранят рибите. На снимката генерала изглежда образован и интелигентен човек. За съжаление начело на Турция е необразования ислямист Ердоган, разчитащ на най-ретроградната и необразована част от обществото.

Човек с купена диплома как мислиш, че е интелигентен?!?!

The Times пише,че след началото на преврата са изчезнали 14 военни кораба на Турция.Корабите са били на дежурства в Егейско и Черно Море. Дали няма да се направи провокация,за която виновните да са доста неясни...

Турците са очевидно една крачка пред нас. У нас политиците ползват циганските гласове, за да крадат от работещите за себе си и да дават по малко и на циганите. А турските политици използват гласовете на анадолската дивотия и простащина, за да убиват недоволната от факта че е унижавана и ограбвана интелигенция.

У нас има ли някой освен циганите, който да не се мисли, че е от интелигенцията? Общо взето сме хорица с много високо мнение за себе си, а реално въздух под налягане, без покритие.

"С божията воля първо ще построим отново историческите казарми в Таксим, дори и да не се хареса на някои, заяви Ердоган пред резиденцията си в Истанбул. Минали месец Ердоган заяви, че планира да построи отново старите казарми, на които в началото на ХХ избухва провалено ислямистко въстание, уточнява "Фокус"." ------------------------------------- Машалла, бе, султане! В началото на 20-и не успяхте,но в началото на 21-и век ислямистите отново сте на власт!

Ние да си гледаме в нашата паница, а с божията воля такива като теб не трябва да се раждат повече, айде със здраве....

комунист

Ти от гледане в паницата си проспа държавата,бе, готин;-). Кой знае къде по чужбина блъскаш като роб...

И след като построим историческите казарми, че възстановим ЕНИЧАРСКИЯ КОРПУС!!!!! ТАЗИ ЕМАНАЦИЯ НА ЦИВИЛИЗОВАНОСТТА!!!!!!

Интересно, това са натовски генерали. Защо САЩ и НАТО мълчат като насрани?

Няма начин НАТО с вътрешните си контраразузнавателни служби да не разбере за преврат. Неуспеха на този вътрешно алеансен преврат е огромен гаф !

Извън всяко съмнение, как ще се изтръгват признания от неудобните за диктатора садист Ердоган. Жалка картина за едно дребнаво човече, водено от мегаломански амбиции! Мястото на Турция не е в ЕС

Мястото на Турция въобще не е на картата на света.

Някой най-накрая няма ли да изложи мотивите за този опит за "преврат"?!

Докато САЩ са в Турция , демокрация ,--ЙОК!

Там, където са фащ, демокрация ЙОК...

Политиците от много страни помагат на Ердоган, да се утвърди, като Велик Диктатор с версията, че той е организирал пуча. Той не го е организирал! По-вярната версия която се чу е, че Руското разузнаване, което работи силно в Турция, покрай обтегнатите отношения е напипало заговора за пуч сред военните и е предало данните на Ердоган. Руснаците са направили това, защото са предпочели Ердоган, пред перспективата, Турция да се управлява от Генерали! Ердоган, много бързо е успял да се организира, че хем да потуши пуча, хем да извлече от това максимални политически дивиденти!

Руснаците са войни и на тях не им дреме дали ще се разправят с генерали или Ер. Всичко е нагласено от Ер и компания. Никой друг!

Слезни от черешата! Може руснаците да са войни, ама все още Турция е в НАТО и останалите членове на НАТО в т.ч. и САЩ са длъжни по договор да участват във война, която биха запалили турските генерали! Ако, на теб Световна война ти се вижда, като забава! То, Русия, гледа на това от друга гледна точка!

Поредния позор на Ердоган и Турция като цяло, която подкрепя този шмекер!

Ето за това трябва властта в Турция да е в ръцете на военните - защото са истински мъже! Не признават нещо, което не са извършили, дори след кърваво изтезание!

И ся ко шсъ укажи, урганизаторъ - низвьесчьин? Ъ мой би дсъ зънземнити? #Кой? #Кой? #Кой? #Кой? Исланскичи зъпалянковци съшу сикат дъ знайът "ху... ху... ху... ху..."

--Войната ,това е мирът ! --Свободата , това е робството! --Неграмотността ,в нея е силата!

murena

мислиш ли, че я е чел

Всичко е инсценирано от Ердоган!!! Не може неговият самолет да лети с часове, да е видян от два ф16 и те нищо да не правят с неговият самолет докато той си чати с телевизията и кара неговите почитатели да излезнат на улицата??? Няма преврат който да остави лидера жив или поне пленен!! Това е планувано от самият ердоган за да вкара в затвора всички които смята за опасни!!! Преврат не се прави с 2 хиляди войника 4 хеликоптера и два ф16!!!! Това е фарс!!!

Как ли става тази работа без предварително изготвени списъци? Военни, полицаи - иди-дойди. Но съдиите и прокурорите какво общо имат? Както са подкарали до счетоводителите и учителите ще стигнат. Щом генерала са го пребили докато стигне до ареста, какво ли се е случило с младшите чинове? И такава Турция напъва за ЕС и безвизови режими...

Демокрацията идва с жертви и насилие.Интересно хората на БОЙКО КАТО ВИКАХА ЦЯЛА ГОДИНА ОСТАВКА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА що не ги изкараха терористи БОЙКО ОСНОВЕН ПРЕВРАТАДЖИЯ И ТЕРОРИСТ И НЕ ГО ОБЕСЯТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НА ПЛОЩДА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК И МАФИОТ.

НЕ СЪМ ЧУВАЛ ДО МОМЕНТА, НА ПРОТЕСТИРАЩИ ДА ИМ КАЗВАТ ТЕРОРИСТИ! ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В ТУРЦИЯ НЕ СА ТЕРОРИСТИ, ТЕРОРИСТИТЕ СА ВЛАСТИМАЩИТЕ В ТУРЦИЯ, ЗАЩОТО ТЕ УБИВАТ, А НАРОДА ИМ Е ОВЧИ ЗАЩОТО ГИ ПОДКРЕПЯТ!

Мисля си, че нещата няма да приключат така, както се очаква, с тримф на Ердоган. Мина доста време от "преврата", турското население все още не се е замислило за възможността, дали не е манипулирано. Уволненията и репресиите на цели гилдии обаче не вярвам да останат незабелязани за турците и те няма да останат безучастни. Светски настроените, младите, интелигентните са мнозинство в Истанбул. Това го видяхме в протестите за парка Гизи. Цялата енергия тогава ще се обърне против Ердоган и гражданите ще се противопоставят по между си, т.е може да възникне гражданска война. Това ще е много обезпокоително за България.

Мръсните ислямисти-ердоганисти са се опитали да му режат ухото?!

само аз ли съм убеден че тоя цирк си го спретна сам Ердоган и сега просто ставаме свидетели на лов на вещици - нему неудобните които нямаше как да заключи просто ей така без причина. Навремето мнозинството искаше неговото сваляне по площадите, сега пак мнозинството го защитава. е мнозинство+мнозинство няма как даде 100%

..... не си вкара автогол ? Смръзна се с ЕС, с американците, а вътрешното положение и туризмът хич не се оправят. Файдата му е само, че пак се появиха башибозуците по улиците.

Не само Вие ? А всеки непредубеден. .

Шъ признай,и туй което не е мислил и направил и него шъ признай.Турската султанокрация ни съ шегува:)

нищо ново под небето. Аз съм от по-възрастното поколение. Как никой не писа, че той е втори Сталин - същото мислене, същите убийства дори и на свои съратници. Трябва да се учи историята. На мен не ми пука за турците - да си сърбат което са надробили, а и не са моя вяра - не мга да ги разбера, но сега като се сетих за Сталин и приликата помежду им - се уплаших за света.

Има точни сведение на броя на убитите, тъй като при Сталин всичко е било по закон, за разлика от днешния двоен морал на еврогейчетата. Смърно наказание са получили част от евреите и техните криминални съратници за извършените убийства по времето на извършеният от тях въоръженият преврат срещу РУСКАТА ИМПЕРИЯ. Сталин възстановява ИМПЕРИЯТА и законността, и затова е тачен от същете тези "ИЗБИТИ" от него руснаци.

Има десет, божествени закона? По кой от тях, Сталин е убивал ???Убивал е НАРОДЪТ по законите, измислени от него в името на "народа"!И преди да коментираш, прочети за руската империя и за Болшевишката революция за Йосиф Весаларионович Джугарашвили?

Това му е цялата вина на човека..Че не УСПЯ В ПРЕВРАТА!! ПОБЕДИТЕЛИТЕ, НЕ ГИ СЪДЯТ!! ФАКТ!

abasador

интересен, човек си товарищ Михаил Калашников, как ти дойде идеята да си направиш НИК АК 47 ? Стахтен тъпанар си. Да не открадна този НИК... от някой? Айде да ти е.., лек деня.

abasador

абе не мога, да си представя, колко добре си измислил НИК,а си "Автомат Калашников 47" открадна ли го или сам си Го сложи? Абе да ти е.., лек деня.

abasador

възхищавам ти се, както на коментара, така и на интересния ти НИК, едва и сетих, че е абревиатура на "Автомат Калашников - 47" сам ли го измисли? Ай да ти е.., лек деня.

Цитираните цифри още веднъж доказват колко безсрамни са политиците !