Поверителен доклад: ”Не е Гюлен”

Опитът за преврат в Турция не е бил организиран от Гюлен, а чистките, последвали събитията от юли миналата година, са били отдавна планирани.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bсички терористи на земята нападащи наи-подло Tурция ще бъдат смазани. Tерористите от пкк, терористите - kрипто - исламистите от даеш - IS в Cирия, терористите криещи се в пенсилвания - Usa зад имиджа на имами, терорстите от Aтина - пишещи tука под разни никове като "Haron" и т.н. - терористите от българия - фашизирани подлоги на краино -дясната хунта в Eвропеиския Cъюз (германiя и франция + пудела австрия) - няма да усеете да съборите Pепублика Tурция, няма да успеете да създадете терористи4на клоaка т.н. кюрдистан, няма да успеете да преборте героичния Tурски народ. Hяма да успеете да откъснете и дори една педя земя, нито едно камъче от нас. Kазах.

Май се налага да бъде смазан и терористът Ердоган, понеже тероризира цяла Турция наведнъж. Икономиката спада, както предвиждах от преди 4 години. няма случай такъв терор над страната от политическа позиция да не доведе нацията до разруха. Един плитик задъжи ли се повече от 2 мадата във властта и страх ли го е да излезе, значи нацията е в опасност. Опасността се реализира вече и става все по-голяма и по-видима. Онези проценти ръст (над 7%) тогава не можеха д аме заблудят. Можеха да заблудят само невежи хора.

Не се казва "германската канцлерка", а германският канцлер... Както не се казва кметката на гр. София. От кой университет ви е купена, пардон, издадена дипломата, уважаеми "журналисте"?

Едва ли някой е изненадан, трябваше им повод - измислиха си го в опита да гръмнат два заека с един изстрел :)))

"НИЩО СТАРО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!" Пътят на Ердоган удивително напомня пътят на един "герой" на 20-ти век, който доведе една разсипана икономика до авторитетен растеж, утвърждавайки авторитарен режим. Удивителното е, че и на него партньор беше един Руски авторитарен режим. Но накрая двамата влязоха във война. Докога историята ще се повтаря, а високоинтелигентните демократи ще играят жалката роля на имперски шутове? НИЩО НОВО, ПОД СЛЪНЦЕТО!

Ердуган надхитри всички. Жлко че и големите му се вързаха.

Не е Гюлен, Ние сме

Ердо лазеше по нервите и на американците и на германците и му спретнаха преврат. Да ама Путин го предупреди. В първите часове на преврата германците му отказаха убежище, руснаците му предложиха такова, но той се справи и сега каквото и да му се оправдават той много добре си знае кого са използвали за преврата и кой стои зад него.

"Тези два извода се съдържат в ПОВЕРИТЕЛЕН доклад на европейски разузнавачи"?! Като е ПОВЕРИТЕЛЕН, що ще съдържанието му в медиите?! Това "поверителен" е всъщност лубрикант за лъже-достоверност при вкарването на хибридна дезинфорация в ума на хората. Ауу, виж какво са открили специалистите - забранените оръжия на Саддам :-) Не бил Гюлен, не били САЩ, а шмекерия на Ердоган ...

Това се виждаше от първия миг на събитията, около уж "преврата", за всеки здравомислещ!С този отдавна замислен театър, се отстраняват цели прослойки от турското общество защото....!?Ай, по-нататък, в турските държавни събития, ще видите пределно ясно, защо!?

Аз още в първия си коментар писах,че тоя пуч е уйдурма и повод да се арестуват хиляди хора...Ердуган си разчиства пътя,но къса ще му е пътечката... Хайде на бас?

Русия е президентска република, фашистка ли е? САЩ са президентска република, фашисти ли са? Франция е президентска република, фашисти ли са? Що плюят по Ердоган, който иска и Турция да е президентска република като Русия, САЩ и Франция?

не бъди толкова учуден! президентите на русия и турция , промениха конституцията, за да задържат властта! за турция , конституцията казваше един мандат от седем години! и няма втори мандат! ердотан го промени! и путин е същият, но за него друг път ще си пишем.

Освен Путин и Ердоган другите не са били на власт повече от два мандата....

Да, Русия е фашистка република, а Турция ще се превърне в близкоизточен ислямски султанат в който ще важат законите на шерията. Други въпроси?

Да, но сао в Турция и Русия президентите искат да векуват. Те там е разликата. И разбира се и разрухата. Явно не си се досетил защо Турция затъва все повече. А то се виждаше от години. Слепоци ли сте?

ха ха ха, на хитлер пропагандната машина ряпа да яде ...

документ с много висока степен на поверителност публикуван в дир.бг :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

сто програмисти са чели коментарите в дир.бг и направили изводи за Могерини

Явно Ердоган е фен на Starwars III и се вживява в ролята на сенатор "Палпатин" 1. пуча = обявяването на джедайте за врагове на империята 2. Създаването на президентска власт = създаването на първата галактическа империя. Този Лукас е бил много прозовлив човек - ЕВАЛА!

"СЕКРЕТЕН" ДОКЛАТ???ТОТАЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ЗА НАИВНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА!!!СРЕЩУ ЕРДОГАН СЕ ОРГАНИЗИРАХА ПРОТЕСТИ!!!СВАЛЯНЕТО НА РУСКИЯ БОМБАРДИРОВАЧ НАД СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ,НАЙ ВЕРОЯТНО Е РЕШЕНО БЕЗ ЗНАНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА,ОТ ПРО АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛИ!!!И ВСИЧКОТО ТОВА КОВАРНО УСИЛИЕ,ЦЕЛЕШЕ БЕЗПРЕКОСЛОВЕН КОНТРОЛ НА САЩ НАД ТУРЦИЯ,КОЯТО РАЗВИВАШЕ УСПЕШНИ ТЪРГОВСКИ ОТНОШЕНИЯ С РУСИЯ!!!КОГАТО ТЕЗИ ПЛАНОВЕ НЕ ДОВЕДОХА ДО ЖЕЛАНИЯ ОТ САЩ ЕФЕКТ,БЕ ОРГАНИЗИРАН ПРЕВРАТ ,ЦЕЛЯЩ ФИЗИЧЕСКОТО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЕРДОГАН,КОЙТО С ЖОКЕРИ ОТ РУСКА СТРАНА БЕ УСУЕТЕН!!!ТОЧНО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ В ТУРЦИЯ СТАНАХА БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ!!!ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК,ПОСТАВЕН В СИТУАЦИЯТА НА ЕРДОГАН,БИ РЕАГИРАЛ ПО ПОДОБЕН НАЧИН!!!

Значи Ердоган бил вода ненапита, само 'боярите' му лоши (също като Путин). А с пълзящата ислямизация нямате проблем в Долно Тролево, а?

ако искаха физически да го ликвидират , щяха да го направят бе плъх, но това е следващата стъпка

Русофил

НЕЩО СИ ИЗПУСКАШ НЕРВИТЕ???СУБСИДИИТЕ МАЙ ТИ СПИРАТ???

Всеки НОРМАЛЕН човек би се махнал веднъж и завинаги от политическата сцена! Но точно този "човек" не е от нормалните!

Schilo

Ей, колко месеца им трябваше да обявят това, което се знаеше още тогава?

1. Ердоган е велик 2. Българите сме прости 3. Турция е супер държава 4. България я мразят всички българи 5. Всички българи обичат турция и мразят ЕС. Това е коментарите ви друзя "българи"

това е тъй, но в някой случаи, когато путин каже, не е съвсем тъй! тогава те пак си мразят България, но понамразват и турция!

даа,но ердоган вярва само на доказателства ,дано да ги имат !

Ердоган вярва само на себе си.

Както казват французите: "Шерше Ердоган"

Та това го знаеха и децата от детската градина.Ега ти разветките. Бог да ни пази.А искат пари за заплати.

развеДка драги, а не развеТка...

развеДка драги, а не развеТка...

я си изуи гащите бе кибик, разведка е на руски, на бг-разветка

я си изуи гащите бе кибик, разведка е на руски, на бг-разветка

Браво европейските разузнавачи откриха топлата вода за това което е очевадно за всеки човек още от първата седмица(ако не и ден) от опита за преврат.

Ако един документ наистина е строго поверителен, той няма да изтече във вестниците дни след изготвянето му, а неговото съдържание ще стане обществено достъпно след не по-малко от 20 години.

Автор DW....

Четох много внимателно. И никъде не открих разики с изложените тук, в коментарите на ДИР, наши форумни предположения. Дори по време на псевдо преврата, предвидихме, че е организиран от Ердоган, с цел да го ползва за основание за присвояване на повече власт в ръцете си. Но нашият доклад, макар и хронологически по навременен, няма стойност. Друго си е да излиза от разузнавачи, нали за това им плащат!

язък дето наш Боко изпрати доста хора на султан Ердуган за затвора

petrovito

ха ха, и без разузнаване, стана ясно, че причината за пуча са репресиите, а не обратното. режисиран цирк, за тълпата. оправдание за диктата. но, това си е тяхна вътрешна работа, сами да си се оправят.

Напълно склонен съм да вярвам на подобна теза.След като,от юли 16г.гледам и слушам,какво се случва в Турция. Не знам от чие име и кого ще дири Меркел в Анкара.На фона на ставащото там,нормален,европейски политик няма място на масата с Ердоган.Но,....пък нали имено Меркел му даде"силата"на този ислямистки джедай,канейки"добре дошлите"....

Този доклад потвърждава на 100% думите на Ердоган, че в Турция има паралелна властова система. И то е очевидно, че е изключително мащабна. Пък личното ми мнение съвпада с това на службите - не е Гюлен. Смятам, че са същите тези служби, заедно с презокеанските им колеги. То май това им е работата - свалянето на законни Правителства.

petrovito

сериозно!

Това, че не харесваме Турция по исторически причини не би следвало да ни пречи да виждаме очевидното. При това, когато е потвърдено от самите служби - наличие на голяма тайна организация.

Абе хора, само мен ли ме напущва смях като чета такива материали, вижте какво се пише: "....документ с много висока степен на поверителност, който е изготвен още през август, но едва сега стана публично известен благодарение на публикации в британския Таймс и австрийския Ди Пресе. " Каква поверителност, след като при първия удобен случай информацията се дава на пресата. А се дава, за да се окаже медиен натиск върху Ердоган. С една дума, секретните служби дават това, което им искат управляващите. И значи между тях и журналистите няма никаква разлика! А ние всички знаем как журналистите "творят" новини! Комедия!

Както пишат повечето колеги коментиращи, това се знаеше от нас от самото начало, беше толкова прозрачно, че някои помислихме, че и ердоган има пръст в преврата! Остават засега два въпроса - Кой всъщност организира опита за преврат и какво ще правим с турция???!!!

petrovito

отговарям: 1.Опита за преврат е от полза на победилия. 2.Турските работи са си турски работи... нима искаш те да коментират и плануват, какво да правят с България?

"Преврата4 си го организира Ердоган за да може да осъществи чиската в цялата държавна администрация и в армията, толкова го е страх горкия, авсичко е за да има цялата власт, като падишах се изявява но на тях времето отдавна е минало, така че него нищо добро не го чака

"разузнавачи" ще си заврат доклада в ... когато тръгнат делата срещу превратаджиите.

не е Гюлен, той си е в Пенсилвания. Как може да е той?:)))

Докато топ анализаторите анализират аналитичните действия на шефовете си от "евро-атлантическата ни общност", ислямът ще ги раз-анализира!

много силно се съмнявам, че европейските "разузнавачи" разбират за какво иде реч.

Добър ден, свате!

Това, което разкрива този, уж, "свръх секретен" доклад, беше ясно на всеки нормално мислещ и образован човек, още в нощта на т.нар. "преврат", който Ердоган си инсценира сам, за да започне да си разчиства сметките и пътя към тоталитарната власт - султанската титла! ;-) А, и още нещо странно - за пръв път Дойче Веле да изкара статия, която не е проста пропаганда и дезинформация... Странно, наистина...

Дойчу веле до онзи ден не даваше прашинка да падни върху Турция! Сега пуща това инфо май доста са се изплашили дойчувците!

Всеки нормално мислещ човек е наясно още, след като стана опита за преврат в Турция, че зад него стои ...... самия Ердоган, с цел да се разправи с политическите си противници и да направи прехода от светска турска държава(създадена от Ататюрк и с подкрепата на армията) към нов султанат или халифат с него начело и пълна ислямизация на страната за да задоволи болните му амбиции за власт и терор над всички, които не са съгласни и не подкрепят неговите идеи и мисли (Ердоган си е за психиатрия в усмирителна риза)!!!!!!!!!!!!!!!!! Учудващо е как има много хора, които не са разбрали това!!!!!!!!!!!!!

Като гледам коментарите не мога да се начуда от кога нашите комунисти от върли противници на Ердоган се превърнаха в най-върли негови защитници. Явно са винали през някакви наставления подплатени с парични средства. Тези са готови майка си и баща си да продадат щом получат заповед от госпораря в азиатската държава...другаря Путин. Друго обяснение не мога да дам...До вчера да псуваш Ердоган, а днес да го браниш с всичка сила....Но щом Путин е казал, че му е най-добрия приятел...просто няма как....Няма робство 500г, няма нищо такова ако сега ги пита някой. Тези хора съсипаха генетично тази държава със семето, което разпространиха след 1944г....

Още в първите си коментари по въпроса писах, че Гюлен няма как да организира от Америка някакъв преврат и че американците никога няма да го предадат на турците. Прекалено елементарно звучи, без тяхно знание или съгласие, Гюлен да създаде една голяма конспиративна организация от американска територия.. Това се знаеше от всички, на изчакаха да поутихне бурята и хайде 100 специалисти го открили това, дето по начало не е покрито. Запада добре знае, че Русия не и никакъв враг. Те просто продължават да разиграват някаква игра на стражари и апаши, защото така им е изгодно. . При това положение, Турция не е вече така фатално важна за НАТО. Ердоган усеща че олеква и веднага обръща палачинката - започва да играе успешна комбина с Путин. Противоречие между тях може и да има, но това, което ги свързва е много по голямо и по важно. За това аз го нарекох "НОВА СТРАТЕГИЧЕСКА ОС МОСКВА-АНКАРА". Следете внимателно, колко време след това, същото ще бъде "открито" от западните аналитични и разузнавателни служби. Те и сега го знаят - Турция е изгубен за тях съюзник. Нищо вече не може да го върне назад. И както трябва да се очаква, печелившият е Путин и неговата политика, че все пак Русия е световна сила. Приятен ден.

"както гюленисти, така и кемалисти" ама най-вече ЦРУшници. Това последното няма как да го чуете по BBC, нито пък ще "изтече информация" от великия евро-атлантическо-аналитически център.

Професионалисти! Да отккрият очевадещото! Ура!

Колко ли средства са похарчили на данъкоплатците за да открият пак "топлата вода"!

DW е фабрика за лъжи!

Това е така, но въпроса е, дали в ситуацията е така. Иначе провеждат пропаганда.

Дaнчo

Такива "поверителни" доклади съвсем случайно изтичат в медиите точно, когато предстои важно посещение. И индиректно се опитват да влияят на общественото мнение в Турция.

Първо - това си е оправдание за жалките опити да се продърлжи от ЕС политиката на Хилъри и Обама, и второ - цял свят знае (само екипът на Могерини и Елитът на ЕС незнаят) , чии демократични възгледи споделят турските военни и за кого работят, че без тях НАТО е един увиснал УИЙ!

Ти смяташ, че Турция ще бъде по-добре с фереджетата и бурките, така ли. В Турция военните от край време пречат да се въведе шерията. Но ти това не го знаеш. Предполагам, че жена ти ходи с фередже и я третираш като собственост.. Турция вече е в краката на втория диктар в тази част на света след Путин....

Фереджетата ги довличат тук точно тезил които искат да махнат Ердоган, умнико с голяма уста!

с нетърпение чакам и доклада КОЙ седи зад т.нар. БЕЖАНЦИ в Европа.

Ти не беше ли първи подръжник на Ердоган и говореше колко добре били българите под турско "присъствие", все едно си живял тогава? Някои помнят. Сега е интересно какво ще твърдиш?

Разузнавателно звено към Върховния представител за външната политика на ЕС Федерика Могерини? Да има такова. Състои се от две врачки на Женския Европейски пазар в София. За да се осигурят два независими източника на информация, едната е в началото, а другата е накрая на Европейския женски пазар!

Гледа Зайо, горските животни бягат. Минава Ежко и Зайо го пита: - Кво става, защо бягаш? - Ох, остави, някой с три тестикули, опънал лъвицата и сега Лъвът го търси да го изяде. -Е ми ти защо бягаш, нали имаш две тистикули. - Да, така е, ама Лъвчо първо къса и после брои. Та великите ЕС- демократи ( те нали всички се заразиха от сексуално безразличие) почнаха пак с вискомерието си. ЕС-разузнавачите . . . абе имали такова животно, откъде изпълзя . . . . . Представяте ли си, !989г като дойде Демокрацията, първата й работа беше да се занима е с Армията - щото били видители проводници на руско и коминистическо влияние. Та първо уволниха политиците, след това извикаха и впоследствие пак уволниха завършилите руски академии и накрая: "Който е служил при Тату, не влезе в НАТО". В Турция, най-елитните части на Армията се опитаха да направят държавен преврат и бяха на косъм да успеят . . . . ЕС-демократите ми приказват Ердоган бил диктатор (не съм защитник нито фен на Ердоган) . . . Тука Могерини "разхожда" знания и акъл . . . .. . И то било преди много време, но чак сега изтекло . . . Тая последната ЕС-комисия с нейната сексуално различна амбиция побърка цела Европа . . . . . И нашите ЕС-медии и те продължават ли , продължават, пусниш български канал и на 2-та секунда се появява някой с брада и така цели 24 часа . .само брадясали . . а стига ментета, пуснете няко оригинал от афганистан, ирак . .та мондьо, та кой ли не . . . .

са били организаторите, саудитите са им помогнали също.