Атанасова: Бъдещето на нацията е обречено заради пушенето

Бъдещите майки, бъдещето на нацията ни излиза, че ще бъде обречено. Така министърът за здравеопазването Десислава Атанасова коментира изследването, според което българските тийнейджърки са на 2-то място по пушене в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Атанасова: Бъдещето на нацията е обречено заради пушенето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази нация пуши от времето,когато тютюна е внесен ат Америка и слава Богу е оцеляла. Ама от 4 години нещо започва да изчезва! Или състава на тютюна е подменен или ГЕРБ е по-вреден от него. А г-жа министърката беше уж умна жена а откакто спря да пуши гледайте какви глупащини заговори. Да не излезе ,че от непушенето се оглупява?

и медиците напускат страната ни заради тутунопушенето,тая атанасова маи много върти опашка на супер боико... отрепки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

будещето на нацяята е застрашено,ако пак изберат герб,а не от тутунопушенето *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти Атанасова, приличаш ми на санитарка, но не и на министър. Ако имаш малко образование по медецина ще си наясно от какво се образуват раковите клетки. Стига сте зомбирали народа с глупости. Няма случай умрял от цигари. Има от рак на белите дробове, но които не са пушачи. Получено е заболяването следствие на стрес. А стеса се получава с рязко покачване на адреналина.

Брееей, оказа се, че единствен и най-голям проблем в "райската" ни държава е тютюнопушенето.... Безработица, безпаричие, стрес, несигурност за утре, ГМО, лекарства-отрови, наркотици, престъпност... - такива неща у нас НЕМА!!! Само с тютюна да сЪ справим и..... всичко е ОК!

Тежката артилерия на Гроб отново се и..ра на метеното и не пропусна да покаже дивата си селяния.Надявам се да дойде правителство което да отнеме незаконното имущество на тази селянка придобито по престъпен и нагъл начин,а тя самата да бъде вкарана в затвора ако може по погрешка в мъжкия.

Не съм на ясно! Министърките от Ебланица или недораслите министърчета са "тежката артилерия"!

kgb777kgb

Няма по-дразнещо нещо от дива селянка , която раздава мъдри мисли ! Искам да питам - коя си ти че да определяш кой какво да прави ??? Ако някой иска да умре от пушене има пълното право да го направи , ако иска от пиене също , ако иска от преяждане - добре негов проблем - НЕ ТВОЙ !!! Аман от проповедници , които ни учат как да живеем !

Може и така да е ,но едно бъдеще може да бъде обречено и от безработица и липса на переспектива по причини,продиктувани от калпави политици.Даааааа.

Kalin

Определено вашето правителство е обречено.Каквото и да правите все е негативно.Събрали се куп бездарници полуграмотни но иначе навирили носове до небето и копат ли копот да закопат и хора и държава.

Има толкова гадове в тая държава заради които няма бъдеще, че цигарите са най-малкия проблем

ДА МОЖЕ И ОТ ПУШЕНЕТО ДА ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА НАЦИЯТА НО НАЙ ВЕЧЕ ОТ НЕДОХРАНВАНЕ СКЪПИ ЛЕКАРСТВА НИСКИ ДОХОДИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА.А ДАНЕ СПОМЕНАВАМ МАЙКИТЕ-ДЕЦАТА И ПЕНСИОНЕРИТЕ-ТЯХ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ др.ОТ ГЕРБ ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАК Е В ИТАЛИЯ.НО ВИЕ СТЕ С ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ КАТО ОНЕЗИ ОТ СПИН-БСП. ЗАТОВА ПРЕЗ 2013г.НАРОДА ЩЕ ВИ КАЖЕ ЧАО-АРИВЕДЕРЧИ.ЩЕ ЧАКАМЕ СЛЕДВАЩИТЕ ХИЕНИ.

Бъдещето на нацията е обречено от глупавата политика на ГЕРБ, а не от пушенето.

Е, МАЛКО И ОТ ПУШЕНЕТО

Не забравяйте лекарските грешки, безпаричието, заради което голяма част от хората не си купуват лекарства за заболаванията и не Ви ли е срам да плащаме осигуровки, а да не можем да се лекуваме, защото за заболяването няма здравна пътека? Изобщо, какво покриват здравните осигуровки на един човек? Държавата при отпускане на лекарства да проверява поне до трето поколение назад при какви условия е живял човека - в среда на пушачи или на непушачи и тогава да задължава безотговорните (пушач, семейство пушачи) да фининсират по-голямата част. Пушачите пристрастяват освен себе си и всички около тях.

А пияните доктори полезни ли са за бъдещето на нацията?

Да бе да, бе кой им вярва на тия? Те само искат по-ниски данъци, ако може и без такива? Хвърлят ни прах в очите!

Пушачите да плащат допълнителен данък към Здравно-осигурителната каса! Така докато се самоубиват с пушене, ще помогнат на здравеопазването!

Ти се наливай с алкохол и яж до пръсване- дано ти стигнат нашите осигуровки.

Dobromir Dimitrow

Малки са ни вашите осигуровки - не стигат за купона! Дайте, не се скрзъндзвайте, кат стар циганин?

Мидействай!

Ей, ама си голям бъзик! Този лаф, дето го разправят много от пушачите кърти миФки, както казват други! Направо ми идва да издигна лозунга "Всеки пушач - Нобелов лауреат"! Май и аз ще пропуша, честно, и аз искам да стана велик! То било много лесно, запалваш цигарат и готово. А има ли разлика дали пушиш цигара или пура, или в различните тутуни, а?

Много са ти близо капаците на очите. От два дена си зациклил на едно и също като развален грамофон. Чудя се дали толкова си можеш или имаш личен мотив, например, някой пушач да ти е оправил гаджето или жената? Както и да, човек трябва да може да погледне от по-високо и да види цялата картинка. Касае се за свобода на личността и духа, драги, която се проявява във всяка една област и без която е немислимо нито едно велико дело. Тоталитарните мерки като тотални забрани и всякакви други подобни простотии са несъвместими с тези понятия. Днес се подтиска една част от обществото, утре ще е друга и затова нормалните хора не се радват. Аз също не пуша и ми е неприятно когато го правят около мен, но не се радвам на този тъп закон именно поради тези причини. Този, който търгува свобода за сигурност, накрая губи и двете. С голяма точност тази мисъл важи и в този случай. Дано ти светна поне малко под шапката.

Dobromir Dimitrow

Ей тъй ме светна, че чак ме искри ми изскочиха! Значи отменяме всички закони и наредби и настава рай! Бре то колко лесно било, да живеят анархистите! Ама всичко ли ни е позволено, мога ли да отида да гръмна тоя,оня? Май си прав, много зациклих,ама понякога се забавлявам на човешката простотия! А сред желаещите да пушат навсякъде тя е огромна!

"Тютюнопушенето е един от най-застрашаващите фактори за здравето на нашите граждани" АХ ВСЕ СИ МИСЛЕХ,ЧЕ НАЙ-ЗАСТРАШАВАЩИТЕ ФАКТОРИ ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ СА БОЛНИЦИТЕ В КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА НИ ПРИЕМАТ,КАТАСТРОФИТЕ,УБИЙСТВАТА ЗА 2000 ЛВ. КОМИНИТЕ НА ЗАВОДИТЕ КОИТО СИ ДИМЯТ И СЕГА,ГМО В ХРАНИТЕ,ПЪК ТО КАКВО СЕ ОКАЗА,ЧЕ НИЩО И НИКАКВИТЕ ЦИГАРИ СА ВИНОВНИ... БЕ ГОСПОЖА ЩО НЕ СИ ОПРАВИТЕ ПЪРВО ВАШИТЕ БАКИИ С ЛЕКАРСТВАТА И БОЛНИЦИТЕ ПА ПОСЛЕ СЕДНЕТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НАС! АМАН ОТ ПРОФЕСОРИ "ЕВРОПЕЙСКО" ЕЙ ГОСПОЖО РАЗХОДЕТЕ СЕ МАЛКО ИЗ ЕВРОПА ПА ТОГАВА ГОВОРЕТЕ НАВСЯКЪДЕ СЕ ПУШИ НИКЪДЕ Я НЯМА ТАЯ ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ ПУШАЧИТЕ

Искаш да пушиш навсякъде? Напълно съм съгласен с теб, даже ще ти посоча някои места, на които е особено приятно! С две ръце се подписвам, че ти разрешава, да пушиш на бензиностанциите и газстанциите до колонките, даже всички ще ги изселя оттам, за да не ти пречат на кефа!

Пироманите никога не са пушачи- това е правило. Сега цигарите са самозагасващи- имат дупчици на филтъра:)

да вреден порок е,но защо не се заемат по сериозно че всеки втори млад е наркоман.

Ами аз пуша по една цигара на ден и искам да си я изпуша с кеф, в заведение, сред други такива като мен. Сам съм, пенсионер и там е единственото място, където мога да срещна такива като мен и да изкарам малко приятно време. Сага това ми е отнето. Защо забраниха пушенето в нашето пенсионерско кафене, като има толкова много други наоколо, където не се пуши?

Две блондинки си говорят. Едната пита: - Муцка, ти след полов акт пушиш ли? А другата отговаря: - Не съм се заничала...

БЪДЕЩЕТО Е ЗАСТРАШЕНО ОТ МИЗЕРИЯТА ГОСПОЖО / ТО ПЪК КАКЪВ ЛИ СИ/ МИНИСТЪР

Внимавай какво пишеш! Сега комините ще кажат, че подпомагат и строителния бранш!, Че и залесяването! Много им вдигаш акциите така! Ха-ха-ха!

Бъдещето на нацията е най-много застрашено от трътките в бели престилки, които храним с доброзорно събираните наши пари, а от тях получаваме среден пръст /казано обобщено/. Искам да знам колко са и да имам право върху тези пари, когато са ми нужни на мен или семейството ми, а не да заплащам медицински услуги със свои пари. Искам си парите за т.н. "Здравеопазване"

Защо не отчиташ и хилядите декари гора!

Кой пушач ще се изкачи точно у гората на недостъпно място да си хвърли точно там фасчето от самозагасваща цигара. Те пък пушачите като са плъзнали из горите да дишат чист въздух... Я разклати киселото мляко у главата...

Dobromir Dimitrow

Виж, забравяш, че хората (освен някои закоравели пушачи) не си избират приятелите по признак-пушач-непушач! Та и аз знам от мои приятели-пушачи, че според тях е голям гот да отидеш на чист въздух да пушиш!

Ето как всяко идиотско деяние има своето философско оправдание! На горката женица, толкова и е акъла (не че другите в това правителство имат повече...) Най-добрият и сигурен начин да накараш един тинейджър да направи нещо е когато му го забраниш. Не случайно, моето поколение (45-годишните) 90% процента пропушваха в училище, не за друго а от гъзария, защото беше забранено и ни гонеха, като империалисти... В едно общество, обладано от нихилизъм и истерия, където забраните стават повече от правата, винаги се стига до извратена съпротива...

Ники, да оставим соц. реализма и грижата за поколенията на Правителството! И на родителите на младежите.

Ники, не сте пропушвали, щото е било забранено, а от гъзария и простотия! Противоречиш си много! Значи, да ти обърна внимание, че когато е било забранено са пушили по-малко, а сега, когато не се контролира толкова строго пушенето е по-масово! НАдявам се, че ме разбраха всички, на които главен аргумент им е тезата за "забранения плод"!

"...на трудовата борса може да излязат над 30 000 души..."! Ами дайте да пушим, за да ликвидираме безработицата! Или да узаконим дрогата, за да се увеличат работните места за Дилъри! Пълен идиотизъм... Който иска да пуши, да си пуши сам - не ща да го дишам!

Викаш, това че го смучиш цели 23 години демокрация ти стига :)

Пушачите да си трошат главите и да не вредят на тези, които не искат да се самоубиват

А ако всички пропушим, че и децата, току виж сме задминали 'мериканците! Ха-ха-ха! То когато човек ръси глупости става смешен!

Раковоболен търси да закупи АК 47 и много патрони ....

Шът, пич, не се самоубивай! Вземи морфин!

Той, ако е решил да се самоубива няма да търси мноооого патрони, стига му само един. Не си го разбрал и 90% от драскачите карате по инерция!

Бъдещето на нацията е обречено заради МИНИСТРИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ

Ами моето поколение което се е родило след като майките са били на манифестации под дъжда след аварията в Чернобил ? Потърсихте ли им сметка на комунистическите лидери и тия от тяхното обкръжение? Излагане на радиация е далеч по-вредно от некви си цигари.

Владко, приятелю, искаш да си пич, но няма как, защото си прост... Никой не те спира да си пушиш, или да дишаш лепило, или каквото и да е, ама защо трябва да е в моето лично пространство? Това си е маниер на "Ал Кайда", не мислиш ли?...

Добре е да не простираш своята ,, личност,, твърде широко... Има средства, които действат много по- бързо и по- сигурно,Теле...

Първо - непушач съм. До момента няма твърди доказателства, че тютюневият дим ПРИЧИНЯВА ракови заболявания. Доказано е, че причинява сърдечни, съдови и други проблеми, но ракови - НЕ. За разлика от тютюневия дим стресът, химикалите за растителна защита, химикалите влагани в хранителната индустрия, химикалите влагани в текстилната и още каква ли не индустрия ДОКАЗАНО причиняват рак. Та в заключение - да, цигарите са вредни, но това е контрлируемо, докато животът в съвременното общество свързан с консумация на продукти с трайност по над половин година, носене на дрехи от всякакъв тип, дишане на изгорели автомобилни газови и ред други "нормални човешки дейности" гарантирано водят преждевременна смърт в много случаи от рак.

БРАВО! ТОЧНО КАЗАНО!

Да речем, че ти повярваме, че си непушач! Значи оправяме световните проблеми, после личните и чак тогава евентуално се захващаме да решаваме този малък проблем!

Точно раковите заболявания се предизвикват от пушенето! Това е доказано още през 70-те години, но става известно 20 години по-късно, защото производителите на цигари унищожават доказателствата!

Dobromir Dimitrow

То за пушачите нищо не е доказано! Те и за пасивното пушене така казват. Изобщо според тях и на бебетата можем да го даваме, щото ставали по-умни! От наркоман акъл да искаш и с магаре в космоса да отидеш!

Ми що не го предложиш на депутата си? Май те мързи, а? Хайде поразмърдай се, това е добра идея!

Ти пък като че ли си си виждал депутата. Май дори не го знаеш кой е...

Dobromir Dimitrow

Май много те мързи! Бива те само да приказваш! Аз си ги знам депутатите, за жалост някои доста добре!

Като ти гледам мисълта дето я няма ти и за село не си!

ГЕРБ му намери лесното - след 22 год. неолибералски грабеж, равен на този в Аржентина, тАтУна им бил виновен че сме обречени и туйто.

Ха, наркоманите чакат да се решат всички други проблеми, че чак тогава да благоволят да нитровят близката околност!

я по-кротко, че те 4/5 от силните на деня друсат, при това не с тютюн.

Бъдещето на нацията ще е застрашено, докато министри са хора с 2-3 години трудов стаж и на възраст около 30 години!!!!

Ако проблема е двете години трудов стаж с мед да да го намажеш. Погледнете че шефа им е с трети клас образование. Сами може да си направите сметката какви са подчинените за да не страда той от комплекс за малоценност. А тази лично ми прилича на хермафродит както и Дянков и онова тъпичкото Добрев

не може крачмарите - вече се наричат ресторантори и барманки,да определят садбата на децата ни,като им саздават условия да пушат,смаркат и пият! те тровят и другите ватре,а вентилазията отвежда час от дима в домовете на етажите над заведенията. печалете драги ми \"\'труженицхи\"\" от здавословно хранене на тези деца! иначе - сад за вас за национално предателство! мартинчо михаилов - крачмарчето от студенцки град, е голям смешко. а дали е михалов или му липсва дисциплина - голям смях. и барманкака от силистра - само това ли може да работи - ж да се преквалифицира барзичко, като другите! ше и се да трови здравето на хората и от това да се храни! сатана! пак казам , сад за тия врадни паразитващи навици. т *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДОКАТО ТЪРГОВЦИТЕ НЕ СЕ ИЗГОНЯТ ОТ ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ И БОЛНИЦИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ

1.Не е важно дали има забрана а какъв процент от населението пуши 2. Нали не се опитваш да ме убедиш, че пушенето е полезно

Основни проблеми при заведенията 1. Криене на обороти, данъци и осигуровки. 2. Карат персонала да работи извънредно без да му плащат допълнително. 3. Огромни надценки и малки порции. 4. Лоша хигиена и лошо обслужване. 5. Нулева аспирация или само за парлама. 6. Масово неспазване на наредби, закони и права на непушачи. 7. Използване на продукти с неясен произход. Като 3 е един от проблемите с най-голяма тежест за повечето хора, особено във времена на вечна криза.

Смешник

Много си прав, но наредбата им е като трън в задника. По-добре да си оправят останалите бакии, тези които си изредил!

Точно така ,деугарко Атанасова.Пушачите са виновни и за: измирането на динозаврите, озоновата дупка,гладът в Сомалия,потъването на "Титаник", 2Св война,дори за пъпката на носа на Азис. За всичко са виновни тези изроди с човешки облик....

Щом казваш, сигурно имаш сигурен доносник!

Не, бъдещето на нацията е обречено не заради пушенето, а заради целенасочения геноцид, който провежда вашето правителство срещу собствения си народ! Заради тоталното премахване на всякакви възможности да живееш нормално и да отгледаш и изучиш децата си, да отидеш на почивка поне един път в годината,да не си заробен от енергото, ВиК и някоя банка, да не те пробват всеки един момент колко още можеш да се сгърчиш, като работиш да си получаваш нормално заплатата, а не след 6 месеца.Заради това,че в тая страна няма съд и прокуратура,че престъпниците са тачени като национални герои и за тях няма правила и закони и това е правило,че разни чалгаджийки шетат с фалшиви дипломи из министерствата, а в същото време се питаме дали не е вредно да се изучават Ботев и Вазов....Ето затова е застрашено бъдещето на нацията, а не заради цигарите!

Бъдещето на нацията може и вероятно е застрашено поради не една или две причини, а цял куп. Тотюнопушенето е една от тези причини, защото болнава нация - слаба държава. Висока смъртност - слаба държава. Иначе за всичко останало написано от теб съм съгласен, ама забраната за пушенето на закрити места не е причината. А пък и в крайна сметка, къде е било обществото през цялото това време, та да не допусне да се стигне до тук, до тъй наречения геноцид? Когато се разграбваше и рушеше, всички го правеха с "демократични" мисли /не знам кой ги е излъгал, че демокрацията означава анархия/ и с усмивка на лице, а сега когато свършиха бурканите от породистия бик за 100,000 долара, започнаха да се вайкат.

humfry

От един бивш пушач Драги пушачи, ауспуси и комини, тази забрана прави услуга и на вас, но мозъците и дробчетата ви са толкова изпръхнали от това студено опушване, че приличат на пушена скумрия и не могат да го проумеят, макар че пушената скумрия е топло опушена. Те, вашите мозъчета, едно си знаят и едно си баят - къде ми е дозичката никотин. Ми да разрешим и наркотиците, те не са по различни от цигарите? Всъщност, най-добре да разпуснем милицията, парламента, правителството, и да въведем пълна анархия, за да може такива като вас да се чувстват добре. Вземете се съсредоточете в камарата други проблеми, БВП, здравеопазване и образование не се правят с пушене, а с образование и много труд. Тотюнопушенето е бич, тоест един от големите проблеми в здравеопазването и забраната е стъпка в правилната посока, стъпка която трябваше да бъде извършена много отдавна. Само преди 50 години са мислили и са рекламирали дори, че тотюнопушенето е полезно за вашето здраве, а днес добре се знае, че това не е истина. Сега ще ревнете за парите, заплатите може би, добре. Ама вие кога последно сте си задавали въпроса - Аз какво умение имам освен чаденето, колко добре владея това умение, колко търсено е това умение, колко други хора го владеят това умение, та съответно и колко пари мога да искам за това умение, а? Защото едно е да искаш, а съвсем друго да можеш. Добре помислете и не си губете времето с цигарите, те са вредни както за вас, така и за околните! Съсредоточете усилията си в правилната посока!

humfry

И едно допълнение - геноцида, ниските доходи, корупцията сред политиците и администрацията са отделна тема, не размивайте нещата. Секса може и да върти света, но не и тотюнопушенето.

Има много дим в главата ти. Това е причината да пишеш тОтюнопушене. Кой е Тотю?

Браво, добър коментар! И добре си си сдържал тона! На мен мисе иска да им тегля една м.. за еднообразните им и тъпи вайкания! Ама пак няма да те разберат, наркомана си иска дозичката, хич и не мисли за другите! И да допълня - ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НАРЕДБАТА, ДРУГАРИ ПУШАЧИ, ТЯ Е ВАШЕ ДЕЛО!!! ХА-ХА-ХА!

Подкрепям единствено предложението ти да разпуснем милицията (првилно си сменил името), правителството и народното събрание.

Пушачите да бъдат накарани да плащат допълнителен данък за вредата, която причиняват на хората около себе си! Не ги е срам да продължават с техния самоубийствен навик! В това отношение дори животните са по-разумни от пушачите, защото никое животно не пуши цигари!

те плащат бе, викат му акциз, и кво означава не ги е срам да продължават с техния самоубийствен навик?!? нали на себе си вредят, що да ги е срам от пък от теб? аз пък са на мнение, че всеки може да си живее живота така както иска, стига да не пречи на останалите, всеки навик който по един или друг начин нарушава личното пространство и спокойствие на другите, е лош. п.с. пушач съм и на мен също не ми харесват заведения в които се пуши, отбягвам ги, и преди и сега.

Dobromir Dimitrow

Браво, ти се съобразяваш, защо останалите пушачи не се съобразават?

Акцизът си е акциз! Не го смесвайте с наглостта на пушачите!

А двата милиарда акциз в хазната не ти ли стигат.Или левчето на всяка кутия отиващо директно в МЗ.Или факта ,че ще умрат млади и няма да се ползват от облагите на пенсионния фонд?

А бе не бяха ли само 1 млрд акциза? Кога скочи толкова? А ако всички почнем яко да пушим, мериканците има да ни дишат ДИМА! Ех, Тодор Колев ще получи отговор на песента си!

Вредата за здравето на околните не може да се компенсира с нищо!

Някой влизал ли е в двете нули след като вътре е бил пушач по голяма нужда? Е, те това представляват!

Нещо звучиш неубедително..Да влезеш на споменатото място и след НЕпушач, но с недобри хранителни навици, базирани на неправилно комбиниране на хранителните продукти,резултата ще е същия..Но е разбираемо да не го знаеш, то човек рядко влиза повторно след себе си..

А ти стани пожарникар - ще си дишаш отрови до насита!

Яко го заби! Ама другоселеца-а е непушач, той просто мрази ограниченията и мен!

Ей, вие, в сайта! Излезте навън, изпушете една цигара и се успокойте. Пия си кафето в заведението на чист въздух и не ми се четат глупости!

... и съм много щастлив, че съм единствения посетител!

Познавах баба на 90 години която изглеждаше по здрава от мен а пушеше по 40-50 цигари на ден,умря от глад.