Събориха първите незаконни къщи в Гърмен

Първите незаконно построени къщи в ромския квартал “Кремиковци” край Гърмен бяха съборени доброволно от собствениците им, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Събориха първите незаконни къщи в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Останалите къщи получават ток от изрядните, към което ЧЕЗ няма отношение, защото сметките се плащат. ХА-ХА-ХА-ХА Ако българи го направят ще ги изключт на секундата !

Ама защо се търсят сгради за временно настаняване на катунарите от махалите на България, разбирай най-затънтените местенца. Както са дошли така да си заминават и си строят паланките там където са родени. До кога в София ще идват катунари незнайно от къде. Малка ли е престъпността и болестите които разнасят. Ако аз реша да си направя палатка в центъра на София и я бутна, защото са ме принудили, ще ме настани ли държавата някъде. Що за простотия и привилегии.

1.20? Къде има такава цена на квадрат на парцели в България?! Тези базикат ли се с нас българите? Продават българска регулитрана земя на безценица?!!!!

Какво събарят?Събарят навеси,коптори!Къщите стоят... Това е ... Правят ни на глупаци!ДОКОГА!!!

Ами на Валери Балевски незаконните имати?! Кой ще ги събори? Тези от Паричният фонд са калпави прасета!

Нещастни герберуги,и аз искам място по 1,20 лв. в Бояна,Драгалевци и т.н. Защо не ми давате??? Борисов,ти си най-калпавия и осланен премиер от 25 години насам.ПАК НЯМА ДА ИЗКАРАШ ЦЯЛ МАНДАТ... АТАКА е партията... ВОЛЕН е човекът...

Ми добре. А ако си и останат в при маляките още по-добре... Значи можело, а?! Абе аз отдавна повтарям, че всичко е въпрос на мотивация...

Не разбирам защо трябва да търсят място за настаняването им и да им продават парцели. Че аз ще отида да се заселя незаконно в Бояна, примерно и за да ме обезпечат ще си купя един парцел от общината не за 100 евро, а за 1.10 лв.

Не Ви ли е срам да обиждате така човешки същества? Ромите преди всички са хора като Мен, като Теб, като Него, като Нея, като Нас всинца ни. И те душа носят, и те дишат, хранят се, лелеят радости и тревоги, измъчените им сърчица туптят в ритъма на живота, поднесъл им преди всички страдания, мъки, несгоди, бедност и презрение от страна на нас "висшите твари и богоизбрани псевдопатриции"! Като радетелка на човешките ценности и душата ми се свива и тръпки на страх преминават по цялата ми снага като чета Вашите, бих казала, антихуманни коментари, изпълнени с незачитане на правото на живот на другите, та дори с омраза. Нека да не се мразим, а обичаме! Нека дадем шанс на всички хора да се развиват! Нека осигурим добро бъдеще на ромите в свободна демократична Европа начело със скромния Юнкер!

ако ромите са като тебе значи.... Ти не си като нас. Като мене със сигурност не си... А тези ако са хора....

Аз съм бълкарка и досега не съм обирала черква.Смятам ,че по-голям грях не може да се направи.Нека всички цигани като нямат пари да обработвят земя и да се изхранват ,да плащат данъци,да не се возят в градският транспорт гратис -тогава и аз нямам никакви претенции към този етнос

От тия индийски сериали сте отнесла плувката, съвземете се. Но... всъщност, във Вашия коментар долавям повече ирония, отколкото реална загриженост за състоянието на циганите! Вие сте възвишена душа и сте над проблемите, разбираема е емоцията и патоса, когато говорите за тези невинни и толерантни съграждани и братя! Тези слова за мир, съчувствие и незачитането на правото на живот на другите отидете да ги редите пред близките на пострадалите от безчинствата на циганите и пред самите пострадали, ако са имали късмета да оцелеят след побой и грабеж...

Ето как ни лъжат: 1. Боя не е между българи и роми, боя е между окрадени и крадци. 2. Къщите не са изникнали за една нощ, появили са се заради бездействието и мълчеливото съгласие на Общината, МВР и Стоителен надзор. 3. Внушават ни, че Гъция е зле, но тя е спасение за бългаски граждани. Тук определено е много по-зле. Извод: НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА ЧЕТВОРНАТА ЛАМЯ!

като Живко Тодоров от Стара Загора да се развъртят булдозерите, а не само да се говори. Когато на тия им се създадат невъзможни условия за чергарски живот в страната, тогава ще започнат да живеят нормално и ще се научат да си държат пишките в гащите си, а не колчем си извади пишката да пика да прави бебе.

Браво, бе, поне нещо дребно да се случи. Особено на фона на БКП-то с Орешарски, дето "свършиха" нещо...

Всички граждани на републиката - Равнис пред закона!

А кога ще стане това и в Кр.Поляна?

Да продават земя по 1,10 лева на квадрат ли ?НИКОГА само ако си сиганин

Братя,Българи...Нов Мажоритарен вот...Гласоподавателите да си приготвят Лична карта или Паспорт,барабар със свидетелство за раждане и завършен 8 клас в БГ.След вота ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ ДА СЕ ПОБЛИКУВАТ В ДЪРЖАВЕН ВЕСНИК!!!

То сега с тези делегирани бюджети, няма проблем да ти издадат диплома без да ходиш на училище.

Това не са къщи!Това са коптори!

Община Гърмен е обявила процедура за насрочване на търг за закупуване на парцелите като гласуваната от Общинския съвет цена е 1,10 лева за кв. м.-ТАЗИ ОФЕРТА ЗА БЪЛГАРИТЕ ВАЖИ ЛИ ?

И без пари да ми я дават, между цигани не бих живял.

Защо наричате циганите " роми" ? От къде идва тази инструкция да превръщате циганите в роми ? Кого се опитвате да манипулирате ? Това са чисти цигани с генофонд на свойте предци пак цигани.

Член 13 Точка 6 от общите условия на ЧЕЗ Електро отнасяща се за зАдълженията на потребителя гласи "6. Да не допуска присъединяване на трети лица до собствените си уредби и съоръжения без съгласието на продавача;". ЧЕЗ да покаже документа, с който са се съгласили. Ако няма документ да бъдат веднага подведени под отговорност - все ще се намери за какво.

Не вярвайте! Някаква шашма става. Гейберастко театро. Мангалите ще продължат да се размножават и ние ще им плащаме тока , водата и да ги издържаме.

Не си късаите нервите с тази измет...В БГ трябва да има МАЖОРИТАРЕН избор...Катуна да си избере Катунара,,,,След това я Катуно я Катунаро

Нещо не разбирам... Тези 26 партиди за колко човека са и по колко киловата са? Стандартните инсталации са до 15 kW. 26*15 = 390kW. Доколкото виждам, къщите са поне 100. Най-вероятно отчитат около 10-20% от използването, а другото не минава през електромера. Но този номер го правят и много българи, както и много други "цигански" номера...

само ни пречат да са демократизирваме. и пансионерите и те.

извора на циганията

Да махнеш керемидите на една барака и недовършена постройка,които не се обитават-това било събаряне на постройки.Ромите пък се канели,че ако влязат багерите ще палят бг-къщи.Господа-политици,помислете добре какво предстои и какво си отглеждате,ей така за изборен"комфорт"!!!

напуснали страната... в Гърция. е ако са им дали да пренасят некви неща.. инче бой.., може и там да са.

Чиновници ще летят в бизнес класа на държавна издръжка Ще се разшири списъкът на служителите от администрацията, които ще имат право да пътуват на държавни разноски в бизнес класа в самолет. Промените в наредбата за служебните командировки се правят по предложение на министъра на финансите Владислав Горанов, предаде link.

Ромите твърдят, че 500 души от кв. "кремиковци" вече са напуснали страната, за да търсят прехрана в Гърция. ----------------- Да бе, да! Просто са се преместили в друг незаконен квартал.

да виси тази статия на челно място? За приватизацията на болниците набързо я смотахте!

Спокойно, няма да се приватизират болници. И те както мангалите са важен коз за политиците.

Превръщането на училищата в катуни не е по-малка дивотия от приватизацията на болниците.

грешка е бил Дарвин!В днешно време живота ни показва как човека се превръща в маймуна,така че няма как да сме произлезли от маймуните

добре де , защо не обявят продажбата на земята на търг ? както става с другите земи

Не е лошо да имат земя - собствеността вече изисква някакво здравомислено поведение от циганите. Обаче, основателно може да се заподозре нечий опит малко по-късно да изкупи тази евтина земя от новите й собственици.

съберете братята роми и им пуснете да изгледат филма на Бенатова за просяците в Дания- там са настанени в лускозни общински жилища/интересно как пазят чисто там/,закона им разрешава да просят,датчаните им дават пари всеки ден- по 120 евро на ден изкарват от висене пред магазините- да занимават всичките в Дания ,да си живеят живота ,там да се грижат за тях

Филмът е за Гьотеборг,Швеция,не Дания..

хубаво де,в Швеция да отиват ,там е хубаво,хубави пари се изкарват ,жилища им дават ,айде пуснете им филма и да заминават всичките там

Вижте, махнали са 2 конюшни, само за да се оправдае подобно заглавие в медиите! Властта е изключително изплашена за обявения национален протест в Гърмен на 2 юни - всякакъв натиск и дезинформация се оказва все по-силно само и само да няма "събитие"!

интересно, засто никои не споменава дпс в коментарите, никои не казва за истинският виновник башев ?

Защо на българите не продадете земята по 1.лев квадрата ,пак дискриминация ,а ?Ще продават българска земя,отвоювана с кръвта на предците ни ,пълна с костите на предците ни ,на циганите за левче,ало,абе вие нормални ли сте ?????

Братя,Българи,ако не ви е срам да се наричате така.Аз от тези Чакали съ м се махнал преди 17 год,и даже съм закаснял.Дайте да не се делим на Левски и ЦСКА,те това искат.....РАЗЕДИНЕНИЕ....ПОКОРСТВО.Слаб Народ покорен Народ...Измъкване има когато сме единни.Спасението е само 1...БОЙКОТ...Тези мишоци дето ни управляват ги оставете....Те ще цъфнат как майски рози,ако се изритат ПОСОЛСТВАТА на ФАЩ и СССР.Това е спасението...Друго няма.Горд съм,че в мен тече БГ кръв.Горе посочените са дупе и гащи....Помислете малко.БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!!!

Народът спи омагьосан.

Крайно време е да се пробуди!!!

посолството на СССР !?

V BG,нареченото Народно Събрание...

къде точно си се махнал братко джо !

Където и да е, такава кочина е само тук.

"Жълтите павета ще летят по политиците"......визирала е случката за 2015г.

Не знам, дали едно паве, па макар и жълто, може само да полети.

да спаси паве! не ги подарявайте на депутати и търгаши. вече е в план да ги заместват с ментета. спасете историята.

Като вземем всички ромски махали и сметнем,че над 70% от палатите там са незаконни - какво става в тази държава?

КАК ТАКА НЯМА КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ И ВИЕ ЩЕ ГИ НАСТАНЯВАТЕ БЕЗПЛАТНО? АЗ КАТО НЯМАМ КЪДЕ ДА ЖИВЕЯ ОТИВАМ ПОД НАЕМ И СИ ПЛАЩАМ ВСЕКИ МЕСЕЦ. В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА САМО ЦИГАНИТЕ ЛИ СА ХОРА?

Кой ще си даде жилището под наем на хуни?

Бъчварова, за това ли се затваряха училища в последните години? Да настанявате в тях циганите? Абе, що ви търпи тоя народ, вашта.....!

тццццц търсят къде да настанят електората си

Българите си заслужават Борисов и Пеевски. МВР си заслужава шматката Бъчварова. Прокуратурата си заслужава упоения Цацаров. Изобщо, българите си заслужават и циганите, и мизерията, и футболните запалянковци, и шибаната ситуация, в която се намират и в която сами са се навряли. Няма случайни неща. Каквото повикало, такова се обадило. На такъв заспал, страхлив и корумпиран народ от предатели и подкупници като българския, са си точно на място корумпираните национални предатели, наричани накратко управляващи. Точка. Това е. За българите само гърч и отвън, и отвътре! Защото един неуважаващ себе си народ няма как да бъде уважаван от другиго. За политиците ни не представляваме нищо друго, освен ходещи лайняни бюлетини. За опекуните им сме просто едни страхливи и глупави човекоподобни. От втория свят, вече сме в третия свят. В света на бездушните мишки, които чакат покорно капанът да щракне и да прекърши желирания им гръбнак. Шшшшттт! Да не съм чул някой да се оплаква от нещо! В нормалните страни, където живеят нормални хора, недоволството се изразява с протести и граждански бунтове. В България всички са доволни!

Българинът не действа постоянно и целенасочено, а взривно и метежно. Самият емоционален постинг го доказва. Всички наши душмани го знаят, само ние - не. Затова и всички усилия са насочени да ни държат в сивата емоционална скала. тогава нищо смислено не можем да направим. Ако българинът наистина не се разгневи, той и безопасен. Това е и стратегията спрямо нас.

не усещат мъртвото вълнение,а то вече е тук!

Вече 25 години свинщини и унижения - кое през кое по, че най! Какво още трябва да ни сторят, за да се събудим? Поредното е училищата - катуни. Та това минава всякакви граници!

"Експеримента Досейди"........ако не си го направи,ще ти бъде интересно!

дядo_star

Благодаря, имам няколко дни, ще я изровя да я прочета.

Благодаря, ще те послушам.

Това което ми се иска да видя, е не просто разрушени незаконни сгради, а разрушен модел на животински начин на живот. Бутането на копторите може да е първа крачка, но дълъг е пътят до там. Да си пожелаем много, много воля.

Добро започнали събаряне , но имали идея общината , МВР кои са местни,. кои са пришълци. Значи имаме незанност а държавата ще им осигурява дом, Ама Вие господа в кои век сте . Те собственици ли са терена , че да строят или просто са се настанили., 25 г грешки , обшинари със заплати май на спане , кафенца а работа 0. Ако при проверка те не са местни , нямат собственост на земята , имат незаконен дом , събаря се и се връщат от където са дошли , средно положение няма ., Иска се ред ,

Pesh0

Циганите твърдели , че са си съборили къщите и са заминали, на сезонна работа :) Дира , пак лъжат и мажат. А тази цена от 1,1 лв на квадратен метър , за ниви ли е или за земи с право на строеж . че те нивите ги дават по скъпо. Може ли и аз да си купя земя , на тази цена , за къщичка . 1100 лв , за един декар , пък ако някой няма пари 550 лв за половин :)

Циганите които си събаряха къщата нещо много засмяни бяха. Много подозрително .

Pesh0

Събарят е силно казано , разковават бараката, запазват дъските и след месец , отново са горди собственици .