Кунева: Интелектуалецът е липсваща фигура в политиката у нас

Във вторник предстои уточняване в изпълнителния съвет на Реформаторския блок на механизъм за определяне на кандидатура за президент от името на коалицията.

Обратно в новината

Коментари - Кунева: Интелектуалецът е липсваща фигура в политиката у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОШНИЦАТА И НЕ И ПУКА,ЧЕ ВСИЧКИ Я МРАЗЯТ И ПРЕЗИРАТ! Т.Е. ИЗПЪЛНЯВА СИ ЗАДОКЕАНСКАТА ПОРЪЧКА ДА ОВЛАДЕЕ ОБРАЗОВАНИЕТО,ТА ДА ГО УНИЩОЖИ И НЕГО,КАКТО НАПРАВИ С ЕНЕРГЕТИКАТА!!! ТАЯ РОДЕНА ПРЕДАТЕЛКА НЯМА КАК ДА НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ. И ТОЧНО ЗАЩОТО ВРЕДИ СЪЗНАТЕЛНО,ЩЕ СИ ПЛАЩА ВЕРЕСИИТЕ...НЯКОЙ ДЕН!!!

Този път Кунева май е права, но с малко разширение. Най-сериозна на всички нива на политиката у нас е тоталната, пълна липса на интелектуалци в политическия живот на страната. Всичко е в ръцете на байганьовщината, келепирджиите, посредствеността и простотията.

А стига интелектуалци и идеалисти в политиката.От тях сме в това състояние.

борисов да се отърве от тия ако иска от пяртията му и от народа нещо да остане, да се сложи край на вредния либерализъм или всички ще загинем

интелектуалци имаше в социализма, защото тогава имаше класи, сега няма такива, има бедни и богати

Ти и Найден сте типичен пример ...

Какво недоразумение на природата е тая кривоуста нещастна комунистическа снаха. Няма по тъпа и нахална жена от тая в България. Как не се срамува това чудовище. Така и не разбрах кой я избира и как влиза в народното събрание. Не вярвам някой да гладува за тая утрепка.натакива им викаха като едно дебелокожо животно - тъпите.

Купени цигански гласове, малко аритметическа акробатика...

Тоя, отдясно на теб, само за чесане ли го имаш? Интелектувайте си, недей само да крадете и предателствате, идиоти такива!!!

Не знам как, когато си на заплата към българска фирма си обвиняван, че служиш на олигарх, а когато си на заплата от 40 000 евро в борд на дирекорите на огромна френска банка назначен без да си кандидатствал или конкурс всичко е наред и не си политически лобист за тези огромна финансова структура? И за какъв интелект да говорим, когато учителските заплати са 200-350 евро, което на фона на европйските цени и членство е ... трагедия. Има ли държава в Европа, дори извън тези в ЕС, където учителските заплати да са по-ниски?

Като гледам как куневица пързале интелектуалците в министерството си и ги заменя с мутри и хора от нейния етнос тя работата с интелекта е ясна. Кунева нямаше да е в Българската политика ако се искаше и капка мозък за подобна дейност.

Ако имаше, кой да каже "не" на непочтеността, Кунева щеше да виси в бюрото по труда като безработна.

Като знаем, с какво е популярна, аз се чудя, как набутаха във властта тази кукундрела след "изборите". По цял свят хората се опитват да се отърсят от ретроградните евроатлантически "ценности". Няма истински интелектуалец, който да е в състояние да опише с думи човешки, кои точно са евроатлантическите ценности. Само псевдо интелектуалците изпадат в несмислена логорея по този въпрос.

Откъде бате Бойко го събра тоя боклук, направо да се чудиш . . . .явно това е цената да управлява . . . . тая я наблюдавам от както я взе бате Бойко и само пушилка, дим и нищо съществено, освен изпълнение на "методичката" и резултата ще го видим на 15.09, като прочетем "новите демократични" учебници . . . .само създаване на механизни . . . .трябва да се огледа/обмисли . . . .ще го разгледаме и ще вземем най-правилното решение . . . . .розови сънища в изобилие . . .Та на туй писание, един написал, че било ДЕМАГОГИЯ (ако е била приказките на Кунева, може да не съм го разбрал). Вероятно, човекът изобщо не е влизал в новото ни "демократично" училище. Там за сега е само КУХИ ФРАЗИ - липсва реалния контрол на ежеднвната учебна дейност и на резултата пак от учебната дейност. В голяма част от училищата, и малките и големите, просто ги "държат" в училището за да не са по улиците, да вярно е като са в училище все ще научат нещо - това е максимата в момента. Не само Училището носи вина, по-скоро самите ученици нямат интерес - ЗАЩО? - защото и да научат нещо, няма ги работните места, няма доходи и учил не до учил, пак ще трябва да отидеш в Германия за да работиш там (говорим за масата, за "индианеца"). Друго няма го независимия контрол на резултата от Учителя . . . .даже сега се говори за премахване на количествените оценки от 1 - 4 клас . . . Защо? Оценките стресирали учениците, може, но и дава оценка и на тяхното участив в учеб. процес и на способностите, на възможностите на "треньора - учител" . . . .липсата на оценка, само ще увеличи "перфектния" български на учениците, вероятно и в 4-ти клас няма да го знаят. Сегашните изпити след 7-ми клас го доказват, двойка до двойка . . . . Да, съгласен съм, трябва всички да се "вкарат" в училищата и да "ходят", но не трябва да е за сметка на качеството, просто ще се "изравни" неграмотността . . . . . .

Да "се "изравни" неграмотността . . . . . .", е целта на рИформата. СПРАВКА: РАН'ЪТ.

Кой би гласувал за хора, които въртят предизборни трикове! Какво значение има кой ще ви е кандидатът, като в крайна сметка пак ще се подложите на Банкянската Булка?

Човек отвърнал гръб на Бога става безплоден във всяко отношение. Неговите любими занимания стават словоблудството и лицемерието.

От кои бог ? Вкарай някакво име, че не ясно.

Творецът на видимия и невидимия свят. На всичко съществуващо.

Ти името си знаеш ли? То е едно от имената на Бог. Юреаман, от наивни поклонници на атеизма.

"Язък", че похарчихте толкова пари на България, за да се пилеете по чужбина, сред качествени и знаещи хора, и нищо не научихте. От интелектуалец не става политик и администратор в нашата история имаме подобен пример с назначаването на дядо Вазов за м-р на просветата (освен това не сте наясно какв точно означава самото понятие "интелектуалец"). Интелектуалецът разсъждава, подлага на преценка, съмнява се, изпада в противоречия, страхува се да не сгреши и поради това не е способен да взема решения и пр. т.е. обратното на онова, което трябва да олицетворява политикът и държавникът. Проблемът на бълг. интелек-туалец е, че си остава затворен в собствената си черупка провинциалист, който се задоволява с малкото и онова, което е ерзац (затова мрази онези, които го превъзхождат ) и е лишен от стремеж към лично усъвършенстване и израстване. Онова, което върши е по-скоро имитация, отколкото нещо смислено и оригинално. Поради това не е способен да признава грешките и заблудите си и да оценява достойното у другите.

И да добавим, че дипломата от престижен университете не прави човек интелектуалец. Интелектуалец и държавник са понятия, м/у които съяествува антиномична връзка, т.е. неразрешеимо противоречие. Представате си начело на Русия по време на Вт. Св. В. да е бил не Сталин, а някой професор... по политология?! (Чърчил е бил изгонен от престижнотот у-ще, което е посещавал, поради, най-общо казано, некадърност.)

Вие съдите по себе си. Кажете в наща рода няма интелектуалци! А за Българите - дреме ми, важното е европейската заплата да влиза и да си приказвам каквото очакват от мен да кaжа!

Думата "интелектуалец" е едно от най-големите и грозни словоблудства в българския език, зад която се крият тщеславие, глупост, болни амбиции и ред други полезни в днешно време качества. Дали дядо Вазов, Славейков и други велики българи са се наричали "интелектуалци". Тази празна дума много подхожда на днешния празен елит.

Коринтяни глава 1 "17 Защото Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си. 18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила. 19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля". 20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? 21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите. 22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост; 23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост; 24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост. 25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците. 26 Понеже, братя, вижте какви сте вие призваните, че между вас няма мнозина мъдри според човеците, нито мнозина силни, нито мнозина благородни. 27 Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; 28 още и долните и презрените неща на света избра Бог, да! и ония, които ги няма, за да унищожи тия, които ги има, 29 за да не се похвали ни една твар пред Бога."

Само като се сетя за тая и започвам безкрайно много да съжалявам, че навремето предадох за скрап ядрения антиматериален грозострел на дядо ми... Интелект ли?! Му-ха-ха-ха...

какви пет лева, крепите управлението на мутро-милиционер, малко по-висш от питекантроп. Приискало им се интелектуален контакт...

ЩОМ И НЕЯ Я НАПРАВИХА МИНИСТЪР

someone

политик интелектуалец не е гаранция за добър политик - интелектуалец, които краде и лъже с какво помага на българия? липсват не само интелектуалци, но и хора с висок морал.

Възхитителна самокритичност!

То при такава министърка кой интелектуалец би се съгласил да го ръководи. За жалост некадърниците са твърде много в политиката за да има място за умни хора.

другарко кунева вие сте нагледен пример

БИХ СЕ СЪГЛАСИЛ С ВАС С ЕДНО ДОУТОЧНЕНИЕ.чел съм че интелектуалците се делят на две-ЛОШИ И ДОБРИ СИЛИ.ДОБРИТЕ СИЛИ СА ВСЕОТДАЙНИ-ДАВАТ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ А ЛОШИТЕ ИЗИСКВАТ ДРУГИТЕ ДА БЪДАТ ВСЕОТДАЙНИ КЪМ ТЯХ!

Моля ви, кажете ми, или ми изброете кои са евроатлантическите ценности, за които политиците непрекъснато говорят когато няма какво да кажат. Бих искал да имам президент с български национални ценности. А за Кунева, да си получава пенсията от ЕС по 150 000€ на година и да престане да се прави на велика. Бокова била с комунистическо минало, а Кунева с какво минало е?

Истинският интелектуалец с мутри не се занимава а и подлога не става...Имате си бол ''интелектуалци'' в политиката дето добре си осребряват ''интелектуаногъзизма''

Комунизма си отиде КОМУНИСТИТЕ са тук. Госпожо Пръмова не се правете на заблудена овца, ти и останалите бивши наужким комуняги изгониха умните и интлегентните из Европа и отатък океана. Тук е пасмината, циганите, пенсиите и разбойниците. Тук е и некадърният политически елит. Какъв президент беше Роско, никои освен може би жена му не е гласувал за него, те гласуваха за Бойко и посоченият от него непознат плазмодии които си повярва че е нещо, а факта че дори не може да се оправи със съпругата си е факт за некъдърност и принадлежност като кукла в нечии ръце Аман от такива като теб, самовлюбени и загубени вие с ГОЦЕ да не сте роднини - приличате си

"Комунизмът си отиде" "фашизмът" си отиде, обаче, идиотите са тук. "Комунизъм" "фашизъм", леви десни това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента са престъпно прости. И комунисти, и антикомунисти

интелектуалецът липсва но наглеците са фрашкани в политиката като тази кукумявка

Оставка на цялата герберско-деформаторска шайка бандити.

Г-жо. Кунева политик и интелектуалец са оксиморон (т.е. взаимоизключващи се) Ясно е, че лидерите на партии не търсят умни хора, а послушни. Не е важно да мислиш, а да изпълняваш безпрекословно разпорежданията на партийния лидер. Ако ще си чешате езиците преди избори, помислете за друга тема - тази ви прави смешни и жалки.

Поздрави за точния коментар. Затова сме на това дередже само тъпунгери и бивши комсомолци ни управляват.

ТИ ЛИ СИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦА,КОЙТО ЛИПСВА???БОЖЕ,БОЖЕ,СЪБЕРИ СИ МАСКАРИТЕ!!!

Такава реплика от жена, която мисли, че Хан Крум и Хан Кубрат са един и същи човек. Ало, Пръмова ! Това интелектуалстването, не е , като да стоиш на кранчето и да преразпределяш пари.

Кунева движи някакви въпроси в РБ, но в министерството на образованието, където е "министър", просто нищо не прави, или по-точно не знае какво да прави!

на партийната номенклатурка. Макар че останаха ли интелектуалци в България,ясно е че всички други присъстват,като се почне с Бай Ганя премиер и гения роско.Къде го тоя българин интелектуалец - завършил висше и знаещ чужди езици?Това е представата на Кунева за интелектуалец скромен тих и послушен, да не кажа страхлив.Е такива има много.Дет се вика де са му оперативните свойства? Та и кой истински интелектуалец ще се съгласи на държавно номенклатурни постове? Освен лъжи друго от днешните мекерета политици не можем да чуем.Жалка работа-куневска.

e, то всеки вижда, че само простаци участват в политиката, бе кукунева...

Пръмовица известна и като мис "YES", жена на изявен олигагарх, част от предишната номенклатура успешно вписала се в настоящата говори за ценности и борба с олигархията ебати забавата

"Забава", на голия ни гъз.

Никога не съм твърдял, че цирка ни излиза евтино, все пак държим да си взимаме билети за първия ред

Вопиющо липсва в политиката ПОЧТЕНИЯ човек. Но пък е пълно с морални чудовища с всякакви претенци, включително за интелектуалност, като Кунева.

Кои интелектуалци ма Пръмовице? Бащите ви, които застраховаха мандрите през царско или вие децата им- Бокови, Пирински, Станишеви, Бочко, Росзко, Паси? Или режисьорът на "На всеки километър" пишман дисидента Георги Марков, може би "десидента" Владимир Костов или "актуалният" блогър Иво Инджев. Последният интелектуалец на България беше сладкодумецът на Българският език Петър Увалиев. 2 милиона българи живеем постоянно зад граница повече от 2 десетилетия. Сред тези българи са младите интелектуалци. Но нито един от тях няма да остави това, което е градил ден след ден с много упоритост и всеотдайност ...за да бъде рекламно лице на шайка наследници на застрахователи и комарджия като Живков.

Буров, за твое сведение, Живков е най-големия български политик от освобождението от турско робство до сега. Така, че наследниците на крадци и експлоататори като Буров да мълчат.

Др. Кунева/Пръмова/. Интелектуалците бяха избити всичките без съд и присъда след девети септември 1944г. От партията от която и Вие самата произхождате. Колко нагъл трябва да си,че да се направиш от деветосептемврийски комунист на съвременет демократ?Трябва да си някой урод,с червенолайняна душица,както всички с ранг зам.Кмет на село.

сетила се Мара да се побара

ДА СИ ПОДАДЕ ТОГАВА уСТАФКАТА КАТО МИНИТЪР НА уБРАЗуВАНИЕТО :))

Тая нагла и взела се на сериозно женица, какво постоянно повтаря като мантра тия атлантически ценности. За мен най голяма такава ценност е, еднополови двойки от педераси, които учат осиновени деца, как се правят деца. И още, че не джихадистите, а Русия е враг 1 на европейската цивилизация. Безумие някакво. Тая сбирщина, която иска да управлява България, трябва най напред да не се мразят помежду си. И ако искат да имат някакъв шанс на президентските избори, трябва да приемат предложението на Зеленогорски и да предложат за президент любимеца на много хора Пламен Константинов. Поне ще имаме най симпатичният, висок и мъжествен президент на света. Иначе ще станат смешни на изборите. Сабал хаир!

Баце ще се покрие на "Дондуков" 2 и... познайте този път кого ще ни натресе на "Дондуков" 1! Тогава ще видим, че има още по-голяма гадост от Плевню президент - тая, Цвъки премиер и то в кочината, която ще остане след Баце.

Кунева: Интелектуалецът е липсваща фигура в политиката у нас Е как така, ами ЦвЦв? "Пращи" от интелект!

каде да се запиша за президент , или пак всичко е боковщина ? ОСТАФКА !!!

Интелектуалецът бил липсваща фигура казва тази. Например бат Сали - интелектуалецът на ром-махала. Боко Пожарникаря - интелектуалец с борческа натура, експерт по атомни реактори и банкянски тигри. За това че нейният интелект е явно недостатъчен за да забележи интелектуалното съзвездие в парламент и президентство няма нужда да се пише.

Да, интелектуалецът е липсваща фигура. Затова пък продажникът е повсеместен.

Pesh0

човек който сам се мисли за интелектуалец и говори от името на ние интелектуалците .... бягай далеч от него . От опит от лична роднина .