Медицински сестри искат стартова заплата от 1300 лева (снимки)

Протестиращите настояват и за спешни мерки, които да задържат в България новозавършващите специалисти по здравни грижи

Обратно в новината

Коментари - Медицински сестри искат стартова заплата от 1300 лева (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави са. Сега получават никакви пари.

Ужас! Чистач в Кауфланд взема от 1000 нагоре а мед сестра 850. Бих се смял на нелепата реалност, но е по-тъжно от колкото смешно.

Моите здравни осигуровки си вървят непрекъснато и проблема не е в данъкоплатеца. Кaцaрoв кaзa, че минaлaтa гoдинa шeфoвe нa бoлници ca пoлучили гoдишeн бoнуc oт 300 хил., oт 500 хил. лeвa. Ocвeн тoвa мeceчнитe зaплaти нa някoи били пo 60-70 хил. лeвa.

Да си протестират пред болницата, където работят, а не пред министерството и да искат още от държавата.

Първо да ви кажа, че здравните ви осигуровки са жълти стотинки стотинки. Не живеем преди 1989, няма безплатен обяд. В развитите държави осигуровките са осезаемо по-високи. Второ, здравеопазването е един от най-важните сектори в една държава, системата се регулира от държавата и в тази връзка много точно протестират пред министерството.

Щом има кой да работи за 800 лева, защо да му плащат повече..?! Я да си намерят строител, програмист или касиер за тези пари! Никога! Затова им плащат повече.

А къде са майките с увреждания? Комунизмът на Радев да не ги уби?

Работят на 2-3 места за по няколко часа и общо получават много повече от 1300.

А не може ли в Германия на едно място за 2300 евро?

Кой ги спира?

Ами след това в друга тема и с друг ник, ще обясняваш, че всеки завършил в България трябва да бачка 10 години в Странджа Сакар, защото ти си му бил платил образованието с данъците си. Които по принцип криеш, щото не си балък...

Добрите медицински сестри заминават директно за Германия и започват с 2300 евро. Но трябва да знаят немски. В Германия и Австрия има глад за сестри.

Като български гражданин подкрепям исканията им от чисто егоистична гледка точка - искам да има кой да ме лекува (по възможност качествено) и професията да привлича повече млади и образовани кадри. Негативите коментари имат резон (предполагам, че доста от хората, на които им се е налагало посещение в болница, са се сблъсквали с лошо отношение), но смятам, че нещата са взаимно свързани. Лошите условия на труд, отговорността на работата и ниското заплащане ще направят почти всекиго малко или много циничен. Разбира се, има хора, които не стават за тази професия. Но сервитьорка без опит да взима 1300 лв, а сестра с образование и отговорна работа по-малко си е обидно и говори за цялото ни общество.

Със сетрите е като с електроенергията. Колкото и ел. енергия да произведем Германия и Дания веднага я изкупуват. Колкото и сестри да излязат от Плевен от академията веднага Германия и Австрия ги прилапват.

Когато Бойко беше Премиер, Мая Галева беше изкара едни сестри на перваза на един прозорец в Партийния дом а тя самата се бе заключила в кенефа и пищеше, че гардовете от НСО я изнасилват. баси ташака.

A къде е Мая да се заключи в кенефа на Партийния дом и да ги изкара на перваза на прозореца?

Мед. сестри се целят в заплатата на директора на болницата! И се сравняват само сумите, а не задълженията. По същата логика може с пълно право да започнат искания за заплати на: служители фронт офис в банките, продавачи в магазини и всеки персонал, който получава под 10% от възнаграждението на директора. Вярно е, че търсенето и предлагането определят цената, но има граници на нахалството. Като искат заплати като на лекари, да са учили за лекари.

Е, вече лекарите ще записват второ полувисшо за мед. сестри. А мед. братя има ли или това не е дискриминация?

Заплата се извоюва, а не се дава.

Дариткова и култовите и думи за медицинските сестри? "Психически неуравновесени жени".

Някоя от медицинските сестри за които говореше дариткова да ги виждаш там на площада? Щото не ги виждам нито тях нито Мая Манолова.

Какви 1300 лв. !?!? Българските сестри трябва да стартират на минимум 3000 лв. Тези еднодневки от жълтите павета да влизнат в болниците като санитари по 1-2 дни и тогава да взимат решения особенно в здравеопазването. Така ще може да върнем и тези, които учиха тук, но заради пари заминаха да лекуват в странство чужди родители и хора ....

Са търговски дружества и сами определят заплатите на персонала.

Да търговски дръжества са но се спонсорират от здравната каса. Би трябавало зплатите да се регулират национално и да са еднакви за всички болници. В Англия болниците са също търговски дружества , но се подчиняват на NHS. Заплатите на всички медици и администрация в болниците са еднакви.

Какви 25 стинки на час нощен труд?! От началото на годината минималния нощен труд е 1 лв на час.

Дори и 1 лв на час да е. В чужбина се заплаща 1път и половина на час и почти двойно петък, събота и неделя.

Даже са малко, онея бахури в парламента ми пушат пури от 400 лв парчето,....

Дайте пари на мед. персонал! За това няма сестри и санитари. Дайте пари и на спешните медици.

спирате тотално подараците от здравната каса за часниците болници кабинети оптики закривате здравната каса и правите агенция към здравно/икономическо министерство където има Контролни функци и ще има пари и здраве.

Радев да отвърже подаръчните си торбички и да им плати.

Повечето сестри са просто ужасни най-вече тези в ИСУЛ там е лудница не е болница!!!

Няма как иначе да е, докато една сестра се грижи за повече от един пациент в интензивно отделение

толкова, иди работи ти на тези часове за трицифрена заплата на тези цени, дали ще ти се работи, иначе една проста сервитьорка без образование заплата+ бакшиш над 1300 лева, някои по-оборотни заведения и над 2 бона правят на месец по градовете, как да се оправим тогава ????

Ми те що са отишли да работят там за тези пари? Да стават сервитьорки като не им изнася, вместо да малтретират пациенти!

За един приятел питам - а те готови ли са да спрат да пушат като комини на всеки половин час през работното си време и да си орежат орловите нокти и да си повишат работният морал? Че само с искане не става. Пари не се “получават” просто в края на месеца, пари се печелят.

Непушач съм. Имат регламентирани почивки - по това време да пушат колкото са щат. Защо им държите сметка за това? Работата на мед персонал е висококвалифицирана и нужна, има дефицит за такива кадри и обучените такива трябва да бъдат подкререни. Сервитьорки стават и неизкласилите 10 клас, идете сервитьорка да ви сложи абокат. Едно време и Бойко Борисов предлагаше ИТ да стават овчари. Евтин популизъм.

Дайте им парите ! За пътищари може,за сестри не може.

Чрез Сестрите ,как да надпишеш желязо,бетон и пясък...и 200 метра магистрала. Асфалт не се яде,но купува Мезонет в София

Прави са. Всички искат. Ама малко поне да овладеят смъртността. То сме бетер Африка. При магистралите е друго. Кофти строителство – следва ремонт и пак кинти.

Е,сестрите ли ще овладеят смъртността :)

Значи преди няколко дни четох разни коментари как сестрите в Българи вземали по 6000лв заплата! Някъв, не го знам точно какво работеше, но коментираше това от "личен" опит! Е сега дано тоз същия чете (ако се е научил вече) и пак да каже как същите сестри вземат и по 10 000 лв заплата! И поради това, че вземат толкова пари затва протестират! А да според същия сестрите работеха по 6 часа и имаха 40 дни отпуска на година! Мдам!

С кого подписвате договори като почвате работа? Кой ви плаща заплатите? Т.е. пред кой трябва да стачкувате???? Като излезете на протест пред работодателя ви - няма как да ме ви одобри исканията. Щото иначе закрива болницата

С когото и да подписват навсякъде IT -тата стартират на 1500 ,а мед.сестрата на 800 в най -добрият случай ....Крайно време е да се спре тази нечестна игра....

ТИ си този който се пописва като почва работа. ТИ си слагаш подписа под договора в който е написана заплатата. ТИ се съгласяваш да работиш на тази заплата. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРАВИ ДОГОВОР ВМЕСТО ТЕБЕ !!!!! Няма нечестна игра. ИТ то също САМ се подписва в договора си за работа и избира това което му изнася!!!!! Има ИТта на 1500 има и на 10 000 лева... а има и дистанционно на 10 000 долара или евро. ТЕ СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА ! Значи ще подпиша договор с баничаря да работя при него, ма после ще протестирам пред НС за по-голяма заплата... де е логиката?

Пътищарите къде стачкуват и лъжат?

Не може. Парите за малко да стигнат и за заплаити, но свършиха някъде в помощите за пенсионерите. Язък. Бойко борисв е виновен.

прави са в исканията си

Плащай повече данъци и ще има .

Колко прав бе Борисов когато каза - Мутри вън от президентството и служебното правителство.

Нормално е да искат, ама и Жай Ганю кога ще почне да си плаща читаво здравните осигуривки??? Не може касиерка в Лидл да взима повече пари от медц сестра, не омаловажам в никакъв случай труда на касиерките,

са прекалено скромни. Това е заплатата на касиер в супермаркет.

Но ходете да протестирате пред Президентството! Защото докато не свалим Радев от власт, нищо няма да се промени в тази държава.

Напълно оправдани и заслужени искания. Време е за преразглеждане на заплатите на работещите лекари, сестри и санитари, както и озаптяване на директорите на болници.

Това не може ли да изчака до 14.Ноември?