Медицински сестри искат стартова заплата от 1300 лева (снимки)

Протестиращите настояват и за спешни мерки, които да задържат в България новозавършващите специалисти по здравни грижи

Обратно в новината

Коментари - Медицински сестри искат стартова заплата от 1300 лева (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не може ли да изчака до 14.Ноември?

Напълно оправдани и заслужени искания. Време е за преразглеждане на заплатите на работещите лекари, сестри и санитари, както и озаптяване на директорите на болници.

Но ходете да протестирате пред Президентството! Защото докато не свалим Радев от власт, нищо няма да се промени в тази държава.

са прекалено скромни. Това е заплатата на касиер в супермаркет.

Нормално е да искат, ама и Жай Ганю кога ще почне да си плаща читаво здравните осигуривки??? Не може касиерка в Лидл да взима повече пари от медц сестра, не омаловажам в никакъв случай труда на касиерките,

Колко прав бе Борисов когато каза - Мутри вън от президентството и служебното правителство.

прави са в исканията си

Не може. Парите за малко да стигнат и за заплаити, но свършиха някъде в помощите за пенсионерите. Язък. Бойко борисв е виновен.

С кого подписвате договори като почвате работа? Кой ви плаща заплатите? Т.е. пред кой трябва да стачкувате???? Като излезете на протест пред работодателя ви - няма как да ме ви одобри исканията. Щото иначе закрива болницата

Плащай повече данъци и ще има .

Значи преди няколко дни четох разни коментари как сестрите в Българи вземали по 6000лв заплата! Някъв, не го знам точно какво работеше, но коментираше това от "личен" опит! Е сега дано тоз същия чете (ако се е научил вече) и пак да каже как същите сестри вземат и по 10 000 лв заплата! И поради това, че вземат толкова пари затва протестират! А да според същия сестрите работеха по 6 часа и имаха 40 дни отпуска на година! Мдам!

С когото и да подписват навсякъде IT -тата стартират на 1500 ,а мед.сестрата на 800 в най -добрият случай ....Крайно време е да се спре тази нечестна игра....

Прави са. Всички искат. Ама малко поне да овладеят смъртността. То сме бетер Африка. При магистралите е друго. Кофти строителство – следва ремонт и пак кинти.

Дайте им парите ! За пътищари може,за сестри не може.

Е,сестрите ли ще овладеят смъртността :)

Пътищарите къде стачкуват и лъжат?

За един приятел питам - а те готови ли са да спрат да пушат като комини на всеки половин час през работното си време и да си орежат орловите нокти и да си повишат работният морал? Че само с искане не става. Пари не се “получават” просто в края на месеца, пари се печелят.

Повечето сестри са просто ужасни най-вече тези в ИСУЛ там е лудница не е болница!!!

Чрез Сестрите ,как да надпишеш желязо,бетон и пясък...и 200 метра магистрала. Асфалт не се яде,но купува Мезонет в София

Няма как иначе да е, докато една сестра се грижи за повече от един пациент в интензивно отделение

толкова, иди работи ти на тези часове за трицифрена заплата на тези цени, дали ще ти се работи, иначе една проста сервитьорка без образование заплата+ бакшиш над 1300 лева, някои по-оборотни заведения и над 2 бона правят на месец по градовете, как да се оправим тогава ????

Радев да отвърже подаръчните си торбички и да им плати.

спирате тотално подараците от здравната каса за часниците болници кабинети оптики закривате здравната каса и правите агенция към здравно/икономическо министерство където има Контролни функци и ще има пари и здраве.

Ми те що са отишли да работят там за тези пари? Да стават сервитьорки като не им изнася, вместо да малтретират пациенти!

Дайте пари на мед. персонал! За това няма сестри и санитари. Дайте пари и на спешните медици.

ТИ си този който се пописва като почва работа. ТИ си слагаш подписа под договора в който е написана заплатата. ТИ се съгласяваш да работиш на тази заплата. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПРАВИ ДОГОВОР ВМЕСТО ТЕБЕ !!!!! Няма нечестна игра. ИТ то също САМ се подписва в договора си за работа и избира това което му изнася!!!!! Има ИТта на 1500 има и на 10 000 лева... а има и дистанционно на 10 000 долара или евро. ТЕ СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА ! Значи ще подпиша договор с баничаря да работя при него, ма после ще протестирам пред НС за по-голяма заплата... де е логиката?

Даже са малко, онея бахури в парламента ми пушат пури от 400 лв парчето,....

Какви 25 стинки на час нощен труд?! От началото на годината минималния нощен труд е 1 лв на час.

Какви 1300 лв. !?!? Българските сестри трябва да стартират на минимум 3000 лв. Тези еднодневки от жълтите павета да влизнат в болниците като санитари по 1-2 дни и тогава да взимат решения особенно в здравеопазването. Така ще може да върнем и тези, които учиха тук, но заради пари заминаха да лекуват в странство чужди родители и хора ....

Дариткова и култовите и думи за медицинските сестри? "Психически неуравновесени жени".

Са търговски дружества и сами определят заплатите на персонала.

Заплата се извоюва, а не се дава.

Мед. сестри се целят в заплатата на директора на болницата! И се сравняват само сумите, а не задълженията. По същата логика може с пълно право да започнат искания за заплати на: служители фронт офис в банките, продавачи в магазини и всеки персонал, който получава под 10% от възнаграждението на директора. Вярно е, че търсенето и предлагането определят цената, но има граници на нахалството. Като искат заплати като на лекари, да са учили за лекари.

Непушач съм. Имат регламентирани почивки - по това време да пушат колкото са щат. Защо им държите сметка за това? Работата на мед персонал е висококвалифицирана и нужна, има дефицит за такива кадри и обучените такива трябва да бъдат подкререни. Сервитьорки стават и неизкласилите 10 клас, идете сервитьорка да ви сложи абокат. Едно време и Бойко Борисов предлагаше ИТ да стават овчари. Евтин популизъм.

A къде е Мая да се заключи в кенефа на Партийния дом и да ги изкара на перваза на прозореца?

Някоя от медицинските сестри за които говореше дариткова да ги виждаш там на площада? Щото не ги виждам нито тях нито Мая Манолова.

Когато Бойко беше Премиер, Мая Галева беше изкара едни сестри на перваза на един прозорец в Партийния дом а тя самата се бе заключила в кенефа и пищеше, че гардовете от НСО я изнасилват. баси ташака.

Като български гражданин подкрепям исканията им от чисто егоистична гледка точка - искам да има кой да ме лекува (по възможност качествено) и професията да привлича повече млади и образовани кадри. Негативите коментари имат резон (предполагам, че доста от хората, на които им се е налагало посещение в болница, са се сблъсквали с лошо отношение), но смятам, че нещата са взаимно свързани. Лошите условия на труд, отговорността на работата и ниското заплащане ще направят почти всекиго малко или много циничен. Разбира се, има хора, които не стават за тази професия. Но сервитьорка без опит да взима 1300 лв, а сестра с образование и отговорна работа по-малко си е обидно и говори за цялото ни общество.

Добрите медицински сестри заминават директно за Германия и започват с 2300 евро. Но трябва да знаят немски. В Германия и Австрия има глад за сестри.

Работят на 2-3 места за по няколко часа и общо получават много повече от 1300.

Със сетрите е като с електроенергията. Колкото и ел. енергия да произведем Германия и Дания веднага я изкупуват. Колкото и сестри да излязат от Плевен от академията веднага Германия и Австрия ги прилапват.

А не може ли в Германия на едно място за 2300 евро?

А къде са майките с увреждания? Комунизмът на Радев да не ги уби?

Щом има кой да работи за 800 лева, защо да му плащат повече..?! Я да си намерят строител, програмист или касиер за тези пари! Никога! Затова им плащат повече.

Моите здравни осигуровки си вървят непрекъснато и проблема не е в данъкоплатеца. Кaцaрoв кaзa, че минaлaтa гoдинa шeфoвe нa бoлници ca пoлучили гoдишeн бoнуc oт 300 хил., oт 500 хил. лeвa. Ocвeн тoвa мeceчнитe зaплaти нa някoи били пo 60-70 хил. лeвa.

Да си протестират пред болницата, където работят, а не пред министерството и да искат още от държавата.

Дори и 1 лв на час да е. В чужбина се заплаща 1път и половина на час и почти двойно петък, събота и неделя.

Да търговски дръжества са но се спонсорират от здравната каса. Би трябавало зплатите да се регулират национално и да са еднакви за всички болници. В Англия болниците са също търговски дружества , но се подчиняват на NHS. Заплатите на всички медици и администрация в болниците са еднакви.

Кой ги спира?

Е, вече лекарите ще записват второ полувисшо за мед. сестри. А мед. братя има ли или това не е дискриминация?