Папа Франциск: Разпространяването на фалшиви новини е грях

Папа Франциск предупреждава медиите, че е "грях" да разпространяват фалшиви новини, за да очернят политици.

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск: Разпространяването на фалшиви новини е грях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е син на железничар. :-) Да го пази Бог.

Папата, защо така? Не можа ли с по-приемливи сравнения? Какво те прави по-различен от другите запушени канализации? Сьорен Киргекор има много правилно мнение по повод СМИ. Който не го мързи да си го потърси.

В САЩ вече има списък от 200 сайта разпростроняващи "фалшиви новини" (разбирай неудобни). Гугъл ще филтрира появата на "фалшиви новини" в търсачката си. След контрола над информацията следват ограничаване на участието в политиката (дори и мнимо) на простолюдието и завръщането на политическите затворници. А да, Обама това лято прокара закон според който американската армия може да арестува всеки, навсякъде по света, за неограничен срок. Дори ако ви арестуват по погрешка (напр съвпадение на името с известен терорист, каквито случаи имаше в Гуантанамо) може никога повече да не излезете.

В руските медии особено компрометираните политици ги наричат "водолази" - постоянно търсещи ново дъно до което да изпаднат морално. Лъже-папата Франц идеално се вписва в тази група.

Папа Франциск: Разпространяването на фалшиви новини е грях. ТОВА Е РАЗРЕШЕНО САМО НА ЦЪРКВАТА!

Колко бе пути?

мте евреите тогаз коши прайм

Папата взе много често да показва политически пристрастия. Повече звучи като политически ангажиран активист, отколкото като духовен водач. По принцип "фалшивите новини" или дезинфоармацията са нещо, срещу което всеки нормален човек би се обявил. Само че, точно с кодово име "фалшиви новини" тръгна една пропагандна манипулация на мейнстрийм медиите, заклеймяваща всеки информационен канал, който не е под техен контрол. Дезинформацията е лошо нещо, но сякаш кампанията срещу "фалшивите новини" си беше точно такова занятие - дезинформационно. Този номер вече взе да става масова практика. Когато някой не може да отговори с друго на критиките, почва да лепи етикети на опонетите си - "популисти", "фалшиви новини" и т.н. , а с това очаква и дискусията да е приключена по желания начин. Да се надяваме, че по Божията воля, светия отец ще намери сили да се деполитизира, преди да е дискредитирал институцията, която представлява.

това, че замесиха и папата в партенката с "лъжливите новини" показва каква е паника и шаш в главата на октопода. страх от алтернативните медии, ааадски страх. медийната му къща гори, никой не пие отровата за правилно настроение... много хора тепърва и много болезнено ще проумеят, че тази битка приключи и предопредели краят, преди повече от 20 години. ще боли много но само в началото, после повече.

сигурен съм ,че руските сми ще пишат много за западната копрофагия и копрофилия .и папата ще получи голям подарък от путин за това си изказване .

Няма по-фалшиви новини от западните медии, които до последно лъжеше че Килъри щяла да победи със 80% сигурност и как плюеха постоянно по Тръмп, лъжеха че Брекзита нямало как да стане, че света щял да свърши и т.н. Ето в Италия на референдума пак ги лъгаха че банките щели да фалират и не знам си какви още глупости. Да не забравяме и най-голямата теория на конспирациите и фалшива новина, за Глобалното Затъпяване, с която и до момента лъжат. Ами за "сирийските бежанци" и колко са полезни да говорим ли. Западните медии са само фалшиви новини и папата участва и той в лъжите, те затова и лъжливите западни медии толкова го обичат - той е един от тях!

Точно големите медии, които разпространиха дезинформациите, които си споменал (а има още много примери), подеха кампанията срещу "фалшивите новини", подемайки едно изявление на Обама. И познай - фалшива новина е всяка, която не им отърва. Всяка удобна новина, колкото и невярна да е, май се оказва обратното на фалшива....

Отче, грях е също, да караш хората насила да вярват в нещо, което не е вярно!

кой те кара насила да вярваш в нещо,за което никой нищо не знае ? аз вярвам ,защото е част от мен и никой никога не ме е карал ,още по-малко насила .ти не знаеш дали си сатанист или атеист,но между двете разликата не е голяма и много добре се съчетават !

идиотията е тази, която прави възможно да вярваш в дядо мраз или сатаната. математиката не е грях, нито атеизъм и не изисква "вяра" за да е факт. но преди всичко, със сигурност не се обяснява от идиоти.

Духовните закони ще пребъдат

Това че папата помага на бежанци, мигранти, бедни и нуждаещи се хора не го прави роб на никого, прави го свободен. Това не ви бърка в джоба и не ви ангажира с нищо. Ако искате можете да помонете, не може единтвено да вредите. Преди да започнете да изиспивате поредната нечистота срещу папата и католическата църква и основателно критикува нечистото говорене в медиите, запитайте се вие какво добро сте направили.

Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи. Та, папата може да извинява аборта, да приема хомосексуализма, но при лъжите тегли чертата. Още с отделянето си през 11 век, католицизмът започва да върви против християнството - бавно, но сигурно.

Това са изключително невежи и елементарни твърдения. Един милярд и двеста милиона католици по света, двадсет четири часа, седем дни в седмицата се занимават само това да оправдават аборта и хомоскесуналността, но най-вече да изопачават християнството, а папата е сатаната - по вашите думи.

всичко което правят путлер и тролките е грях фалшивите новини че сащ са създали идил че сащ искат да съсипят ЕС и т.н. това е грях заместникът на Шефа го казва ще горите във вечни мъки единственото добро за вас ще бъде че няма да бъдете сами путлер разрушителят на болници и убиецът на деца ще бъде с вас

Всичко е истина, те ии децата го знаят вече, че идил е създадена и отглеждана от Америка!

Смешното е, че на почти цяла западна Европа и стана ясно що за зло е Америка+Израел. Само ти живееш във времена комунистически, времена, които ги няма вече.

A не е ли по-голям грях краденето на милиарди от банки от БГ (ЕС) държавата!

Прав е Негово светейшество.

9-ТАТА БОЖИЯ ЗАПОВЕД КОЯТО Е ВЪВ КОРАНА ! , ТАЛМУДА ! И ВСИЧКИ БИБЛИИ ! КАЗВА "НЕ ПОЖЕЛАВАЙ РОБА ИЛИ РОБИНЯТА НА БЛИЖНИЯ СИ" - ДЕМЕК ДИРЕКТНО ПОДКРЕПЯ НАЛИЧИЕТО НА МУТРИ И РАЯ :)) .... ЕЙ ТВА МИ Е ПРОБЛЕМА - СПОРЕД ВАС ХРИСТОС БИЛ ЛИ Е РОБОВЛАДЕЛЕЦ ?:))

Този Папа е еврейски слуга, за съжаление. Подкрепя политиката на отворените граници (само за западни държави, разбира се) и Ислямизацията на Европа. Американските елити изреваха след победата на Тръмп, тъй-като се оказа, че корпоративните медии вече не контролират изцяло ситуацията. Интернет не е под техен контрол. Например нито един американски вестник не подкрепи Тръмп (нещо уникално за президентски избори), но въпреки това той спечели. Спечели поради това, че хората бойкотираха корпоративните медии и потърсиха информация от алтернативните медии и от интернет, чието информационно поле все още не е под ничий контрол. В отговор на загубата на контрол от корпоративните еврейски медии, се започна кампания от големите корпорации като Гугъл, Майкрософт, Фейсбук, и други, както и големи еврейски медии като Ню Йорк Таймс, Вашингтон Пост, Економист, и други, за бойкотиране на алтернативните, некорпоративни, "ненадеждни" медии. Тезата е следната: корпоративните новини ви носят истината, моля ви не се информирайте от други "неавторитетни източници" по интернет, тъй-като те разнасят фалшиви новини. И като по команда, Папата започна да повтаря думите на еврейските медии и корпорации. Колко интересно. И колко жалко. Дано го сменят по бързо.

100 +

Този път папата е много директен и със основание, поздравления.

Знайте историята! Заблудите на католицизма са много. Както заете самият дявол може да рецитира Библията, но това не го прави ангел.Не е важно какво говориш, важно е какво правиш. 99% от това, което папата прави е директно против Божиите закони.

А ВЕКОВНОТО ИЗВРАЩЕНИЕ ОТ ВСИЧКИ ЦЪРКВИ НА УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС Е НАЦИЗЪМ :)))

Много хора бъркат истината и фактите с личното мнение. Днес ми хрумна как да им обясня разликата. Като спя с жена ви това е факт. А личното мнение е, че деянието е лошо (вашето) или че деянието си заслужава да се повтори (нейното). :) Надявам се, че съм бил полезен. :))

ТОва важи само за католиците. Ние сме православни. :))))

Дежурният редактор е Мануел Насименто. По фамилията може да се заключи че е католик (насименто е рождение, обикновено става дума за Рождение Господне). Интересно ще е да напише мнението си -- отделно, заградено в кутийка. Като католик и като журналист. Защо не обясни разликата между журналистическа истина и истина например? Все ще се намери някой редактор атеист от наряда и някой православен. Може и те да напишат нещо. Ще стане интересно.

То хубаво... ама за да се разпространява достоверна информация журналиста трябва да има широка обща култура и да не го мързи да проверява това което "доброжелателните" източници са му казали. Абе, кой е луд да работи като и за преписани небивалици ще си вземе заплатата;)

Да, трябва да се ходи, да се взимат интервюта, да се снимат демонстрации и битки. Изобщо журналистите трябва да се потят а не като дира да пишат какво е написано от други дирници. Е за преписано, все пак избират и няма да идат в деветия кръг, като папата, а само в седмия. Туй ако вярват. Ако не вярват никъде няма да идат, а ако са по-така вярващи могат и да станат на 40 девици.

Този метрополит на Рим е слуга на шефовете на Хюсеин Обама. Като му издрънкат нещо и той го повтаря също като боко. Няма фалшива и вярна новина. Всяка новина е лъжлива и има нещо вярно в нея. Просто новината носи информация за събитието според възгледите и зависимостите на автора и. Така че носи информация за събитие, за това което знае и мирогледа на написалия новината и за зависимостта на пишещия от медията където публикува. Единствения начин да се избегнат новините, които носят малко информация е да има конкуренция между публикуващите. Е не съм чувал онзи тийнейджър от Фейсбук, дето Хюсеин Обама му опъва ушите да каже че Фейсбук трябва да се раздели на две, защото е монопол.

Около 20 000 полски войници и офицери са крали по един патрон с тила си от разстроените НКВД оперативни работници в Катин.

Да се търси съюз с мюфтиите от Катар и АЕ и да се обръща гръб на коптите и арамейците християни, които убиват последователите на тези мюфтии е смъртен грях. Този метрополит Римски го направи и то много пъти. Даже отрече християнското семейство че е между мъж и жена. Добре че точно на него няма кой да му опрощава греховете.

защо съдиш. Достатъчно е,че Бог е последната инстанция за това

така е, но това е любим спорт на хора, които не могат друго...

в такъв случай, добре дошъл в ада, отче! единствената вярна новина е, че си на правилното място...

Нашите журналя ще горят ли в ада?

Търся си работа като журналист.Създавам невероятно атрактивни новини за рубрика "Криминална хроника",подплатени със снимков материал.

И по този случай, трябва да се наложи строга цензура на всички медии - интернет, телевизия, радио, вестници и на Женския пазар в София.

Това се отнася най-вече за нашите медиини проститутки ,които изпитват силно влечение към фекалиите и това което им спускат Западните агенции !

А путлераско-комундрелските медийни духлювци винаги са прави, нали?

е да де ама официално провъзгласените лъжци - и доволни от това - са в Калифорния МАЙ, А? Нали чете оня ден за ОНАЗИ МЕДИЙНА ФИРМА, КОЯТО...... СЪС СЕДАЛИЩЕ В къде беше, я подскажи? Ама нали и ти - хем си аркадаш, хем си Вовка - и твоята не е лесна!

лъжливите политици?

Щерев, за толкова лъжи, дето си написал в този форум, заслужаваш да те телепортират в Алепо при твойте братчета джихадистите, та поне веднъж да си оправдаеш сребърниците в този свят. А ако не пишеш за пари, значи си изначално сбъркан.

айдеееееееееееее, ввс, снн, ал джазира, зедееф,ТААС и прочее ОТЕКОХА! ТЕ СЕКИ ДЕН, СЕКИ ЧАС СКАЛЪПВАТ ДЕЗИНФОРМАЦИИ по поръчка на разузнаването. ами нетъ! копронещоси изцяло.

Разбрах!"Фалшивите"новини са в свободните медии в нета,а не в промиващите мозъка официози!И папата им го каза.

" ... рискуват да станат като хората, които изпитват болестно влечение към екскременти ... " Как да го разбираме това?! Не, че има значение, но все пак такава простотия може да изрече един много ограничен човечец. От време оно са известни 7-те смъртни гряха: - похот - чревоугодие - алчност - леност - гняв - завист - високомерие. Всичко друго е от Лукавия ...

valentor

Ъм чи то това се и казва : бой по високомерните алчни..

- леност... Ми то тукашните журналисти преписват дори правописните грешки допуснати в първоизточниците-)

ДИР-а виждате ли като цитирате руските лъжливи медии и вии носите греха

грешник във форума.

Алелуя, аз не съм католик. Щерефф, май намекват че ще гориш в ада, а? ;Х)