МОН проверява учител за SMS-и на матурата по БЕЛ

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди незабавна проверка по родителски сигнал за разпратени отговори на матурата по БЕЛ.

Обратно в новината

Коментари - МОН проверява учител за SMS-и на матурата по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости! Ей значи пак се появиха философи дето знаят какво е станало!!! Лично познавам учителя и това в което е обвинен е такава гнусотия, че просто нямам думи!! Ама нали сме си тъп народ - винаги доносници и подлоги!

Пълни глупости!

Защо е анонимно? Поставете са на мястото на учителя, ако е невинен. Медии, скандали, уронен авторитет, стрес. Кой и как ще компенсира всичко това?

От доста години съм квестор по матури и твърдя,че това няма как да се случи технически.Просто познавам механизма на провеждане на въпросните матури.Лошото е друго.ВСЯКА ГОДИНА СЕ СЪЗДАВА ПСИХОЗА И ИСТЕРИЯ В НАВЕЧЕРИЕТО НА МАТУРИТЕ!ТАЗИ ГОДИНА Е ВЪРХЪТ!Ако министърът остане същият догодина нещата ще са още по-зле. И въобще,кой идиот реши,че матурата по български език и литература трябва да е с тест?Та нали формата на провеждане предразполага към фалшификации.

Това с тези матури, изпити, дипломи и т.н. стана голям цирк. Ако някой си мисли, че като препише 20 отговора и ще си оправи живота за 15 мин - много се лъже. Аналогично и за детето, което много било учило - заради едната оценка ли го е направил? Като чуем и родителите - всичките му съученици щели да имат (приблизително) същите оценки - ми нека имат, ще видим до къде ще стигнат с тези оценки. Много плитко мислене на родителите, те самите не вярват в сина си, а разчитат системата (намираща израз в оценката) да го подбута напред. Като ги чета тези глупости и се сещам за лицемерието през комунистическо - моето дете има повече шестици от твоето дете. Рядко на някой родител му пукаше от оценките - въпроса беше да имат с какво да натрият носа на Вуте (съседа).

Какво като учителят е изпратил отговорите. Той е знаел, че в момента учениците му са на матура и са без телефони. Пратил е отговорите, за да видят, какво са направили като свърши матурата. Естествено, че може някой ученик да е бил с телефон на матурата, но при положение, че в стаята има 5-6 квестора, все някой ще те види и гориш, анулират ти матурата. Не мисля, че има такива деца, които биха рискували. Повече ми прилича случая на болни родителски амбиции, колко е умно нашето дете и колко глупави и гадни са другите деца.

Свалете си розовите очила ако обичате. Самата аз завърших в София преди няколко години и мога да Ви кажа как мина моята матура по БЕЛ- въпреки събраните телефони хората пак си преписваха (това да имаш повече от 1 мобилно устройство в днешно време не е рядкост), двете квесторки си говореха отпед и въобще не обръщаха внимание на никого в стаята, а мацката пред мен постоянно се въртеше да преписва и да задава възможно най-тъпите въпроси. Явно беше, че не се беше подготвила и въобще идея си нямаше от предмета. Най-фрапантното беше, че седеше точно на втория чин пред квесторките и аз трябваше да им се оплача, за да й направят забележка, въпреки че я бяха видели (и не да я изгонят, да й кажат да е по-тиха)... А във вариянтът "пратил е отговорите, за да видят какво са направили" честно казано няма смисъл като се има предвид, че отговорите се качват онлайн същата вечер.

взели им телефоните,всеки може да даде някакъв телефон друг и неговият номер да си е при него,колко са глупави

Мисля че тоя тъпунгел никога няма да може да иде на годишнина от завършването със съучениците си и с класния. Никога.

Как може да има толкова прости хора??? Доносници и издайници е имало и ще има...

Ох, между другото, като стана въпрос за Български език, защо ми се струва, че детето не е 'поДтиснато', а 'потиснато' ? ... Изглежда че и редактиралия статията със смс си е взел изпита по Български език :)))

Грешите! Може да се изписва и потиснат и подтиснат. И двете форми са правили и се водят синоними. Опреснете си знанията! Иначе добър опит!

Хм, вие ме заинтересувахте :). В онлайн правописния речник на български език няма дума поДтиснат. Откога е тази дума в българския език?

Какъв е проблемът ако си носиш два телефона - един за "Събрани телефони" и един за SMS от класната???

Защо изобщо трябва да носиш два телефона? Не нося телефон и толкова.

Трябва да си много тъп, за да си мислиш, че с изтриването на СМС, ще се скриеш пред разследващи...

Разследващите на КАКВО? Би ли цитирал кой член от НК се нарушава, та да се ползва съдебна заповед с която прокоратурата да изисква съответната информация от мобилните оператори?

нали са им събрани телефоните бе!? дори и да им ги е пратил нЕкой то е постфактум, само за проверка. Ако учителят им е бил квестор то и неговия тлф трябва да е прибран! Кой му е цъкал с тутурутката... дай ся оцапвача на учител по БЕЛ...

е това си мисля и аз; тези родители правят ли си сметка приведения над учебниците им син като се изправи да върви по улицата и се срещне със съучениците си как ще му кажат добър ден ...

Ако наистина учител е изпратил отговорите по време на изпита, това си е корупция. Трябва да уволнят дисциплинарно учителя защото такива като него не възпитават добре децата. Не че той е единственият корумпиран в съвременна България, но от някъде трябва да се започне.

Значи нещо не се вързва - Телефоните - събрани СМС от един от "събраните" телефони до други "събрани" телефони ... или не са били събрани ... ама тогава има камери ... абе нещо не ми се вързва ....

Що се излагаш, как даскал ще вземе телефон който струва повече от месечната му заплата? Който си го даде, даде, останалите си носят последиците ако не са си изключили сигнализацията.

Добре де ... а ... камерите и те ли не работеха и не се вижда кой има телефон и кой не ... така ли ... или пак се излагаме ... а ...

"Даскала" не взима телефоните ... има си квестори ... или не е вярно ..

Направиха от децата престъпници на 14 и 18 години ,а тези които откраднаха и продадоха държавата съдът ги оправдава като нивинни агънца .Предлагам да отпаднат матурите никаква полза няма от тях ,който иска да учи след 12-ти клас да се явява на изпити в желаното учебно заведение.Така хем децата ни няма да са зорлем престъпници,хем няма да плащаме луди пари за частни уроци.

се назлъндисват да идват....Абе то у нас чудо отвсякъде... Ако дойдат...ще трябва да векуват...

Ако квесторите във всички стаи, където са се намирали учениците от въпросния 12Г (а това може да са и 30 различни стаи в 30 различни училища) не са в схемата и телефоните наистина са били събрани, то какъв е проблемът ? И защо трябва да го отнесе учителят, дори ако наистина той е изпратил смс ? Кой ще докаже, че той го е направил ?

E чак пък да изпадне в депресия, че другарчетата му ПАК са преписали.... Ми те така си правят от 1 клас. Него какво го бърка, той ще знае всичко за баба Илийца, а пък те - не. И като минава с влака през Люти брод няма да се чуди какъв аджеба е тази постамент с потрошена лодка баш до моста. За дедо Йоцо да не захващам...

Статистически, тия който се оправят в живота няма да ползват влак.

та виждам, че в бг хората, които пледират за честност и справедливост продължават да са малцинство и да бъдат подигравани. после остатъка от нацията се чуди що тъне в мизерия до уши.

Който учи няма от какво да се страхува, ето честното и трудолюбиво дете се почувствало зле от лесните начини на посредтвеното, чалгизирано и мързеливо мнозинство, в моето училище един завистлив син на директор на голяма фирма, организира масов побой на мой съученик от чиста злоба че е по-талантлив и отличник. Чух го в тоалетната да ги наговаря. Ако приемате корупцията на битово ниво и не искате да носите отговорност за поведението си, няма да видите справедливост и правосъдие - "закона се крепи на морала".

И като го чу какво направи?

Дадох му скрита бележка че се готяват да го бият, за малко и аз не го отнесох, сега съжалявам че му помогнах повече.

Аман от такива "загрижени" родители!!!дори да са изпратени отговорите, не е ясно колко човека въобще са се възползвали от тях. Маминото синче, като също ги е получило, що не ги е преписало ако е можело? Аман от подобни търсачи на евтина популярност!!!!

Съгласна, още по-смешно, че момчето видяло SMS-са след като си включило телефона. Другите, обаче, се били възползвали, т.е. те са били с включени телефони. Как само това момче е било с изключен телефон? Съвестта ли се обажда или е нещо друго...

Голям праз, нали всички телефони се прибират. Учителят е изпратил отговорите за да си проверят после децата... Егаси конспирацията!

нали им събираха телефоните преди изпита? Има и видеонаблюдение в стаята, от което може да се види дали някой си проверява телефона...наредена ми се струва тази драма на родителите...ама здраве да е трябва да се шуми за нещо.

Баси всенародната драма, даскал подсказал на децата на изпит. И какво е наказанието по НК? Тъпаци, естествено, че ще подсказват, след като то това зависят собствените им оценки и реноме. Като не можете да проведете подобен изпит, не го правете. За догодина, да вземем направо ЦРУ да ангажираме с тъпото контролно ,а?

мога да кажа, че занижените критерии на тъпите контролни раждат индивиди като теб...

Олигофрен, като не можеш да водиш диалог не го прави. Ако за теб, матурата (която си е най-обикновен изпит в СРЕДНО училище) е светая светих, и начин за себеизтъкване, то проблемът си е твой. Бюрото по труда работи именно с капацитети от твоя калибър. На изпити винаги се е преписвало и винаги ще се преписва. И колкото и шокиращо да ти се струва, това не е престъпление според наказателния кодекс. Нито преписването, нито подсказването е престъпление.

Причината за подаденото оплакване кърти плочки. Че останалите щели да имат същите оценки (вероятно) като на мама момченцето. Бе гледай себе си, бе момченце, утре като излезеш в живота знаеш ли на колко такива "несправедливости" ще попадаш... ако ти не си добър, няма да имаш, ама НИКАКВИ шансове за успех...

Не съм съгласен с теб, мочето се е трудило а сега рабоата му няма да бъде зачетена. Не е правилно не трудил се да получава оценка, като такъв който се е трудил. Този учител "добре" ги учи децата, литератуара може да не научат, но на корупция определено.

Напротив, ако е отговорил правилно, НЕЗАВИСИМО от смс-а, нашето момче ще има 6... Тук идва на въпрос, ЧЕ ДРУГИТЕ ще имат 6, а не някаква друга оценка (примерно). Много важно, какво ще имат другите, АЗ ако знам, не ме интересуват останалите, ЗНАНИЕТО ми гарантира по-нататък успех в живота, НЕ ОЦЕНКАТА от някаква си измислена матура... И въобще, тук говорим за принципи, ЗНАНИЕТО има значение, както и НАВИЦИТЕ за реагиране в такива случаи... Щото утре като отиде, този младеж в един истински, топ 100 в сета университет, да не мислиш, че някой ще ти гледа подарената 6-ца на някаква световно безизвестна българска гимназия, ако се провалиш на входящия тест си аут, както и при провал НА ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ИЗПИТ. И ти гарантирам, че там тези, с подарените 6-тици ще изгаснат като пламъчета от кандилце, още на входящите тестове...

вие сте абсолютни олигофрени, за които труда положен от другите няма значение първо, и второ за да постигнат това, което искат сте готови да си погребете и мизерно малокото морални принципи останали в джоба. естествено, че справедливостта и честността са от първостепенно значение те отделят човека от боклука.

Ъ? К'ъв морал, бе другарю, моралът беше преди 30-на години, тогава работихме за общото благо и понятия като морал имаха смисъл... сега гледаш себе си, щото ако се издъниш, няма кой да те спаси, по върховете има хора като бивши агенти на ДС, които ти заявяват в прав текст, че раздават порциите в България и НИКОЙ, ана НИКОЙ не си мръдва пръста да разследва едно такова скандално изказване... както и че БГ икономиката се държи от Успели Млади Хора на 33, които имат по един стар опел на хартия, а на практика се движат с по 8 гарда частна охрана и държат 50% от всички стратегически български предприятия, без да имат и ден трудов стаж... Къде живеете, другарю комунист, и какво тук значи някакъв си СМС...

Синчето май е недоволно, че не си е включило по-рано телефона. А че това с матурите се движи от бизнес интереси го знаем всички.

май никой не чете, че телефоните са иззети преди изпита! Ако даскалът е пратил отговорите и телефоните са иззети, каква е файдата, като няма келепир, а?