Масови обиски в домовете на беларуски журналисти, властите изземват телефони и компютри

В столицата Минск са претърсили жилищата на десет души, обвинени във финансиране на антиправителствени протести

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а в България няма никакво притеснение от властите за руските шпиони и терористи... Дали още сме задунайская губерня на цар Путин?

Чакам сега да чуя ревностните защитници на свободата на словото който бяха толкова възмутени след като Тръмп беше изритан от Туитър и ФБ (за директни призиви към насилие). Аааа, да - виждам че вече са се изказали..

"претърсили жилищата на десет души, обвинени във финансиране на ..." Тоест арестували парите на НПОрките. Сега умно-красивите протестъри ще трябва да си търсят друга работа. Готино!

Хмм, добра идея. Още малко неша да изплуват за мен и робите ми Асен и Киро - и ще приложа същата схема. Благодаря отново на гласувалите за мен !

Ами, така е защото не им се позволява да работят като независими журналисти, което ТРЯБВА да е призвание на всеки с тази професия. Беларус е голяма ? сега. За света. И никой не пита откъде се взеха мюсюлманите мигранти на границата Беларус - Полша! Откъде дойдоха, откъде минаха, баба Русия е такава щастливка, няма проблеми с мигранти! През нея всички са транзит! А защо са на полската граница - ясно е, почти са влязли в Европа..... Прибавка и това, че Полша се джиджери в момента по някакви поводи на Европейския съюз..... Та Путин пак успява да върти поне руското колело добре...

Журналистите в евроатлантическа и " демократична " Европа вече може би се броят на пръстите на едната ръка.

Кой друг да брой журналистите в Европа и да слага демокрацията в кавички, ако световните експерти- тия зобащи Савушкинска пропаганда.

Браво! Ей това трябваше да направи Костов преди 2001-ва!

Кое?????????????????????????????

Точно така! На организаторите и съдействувателите на цветните революции, главите трябва да падат възможно най-рано. Иначе ще станат васална държава, като България. 51-ви щат.

А-а-а-а-а ,не така.Васал-да ,щат -не

Нищо ново!!! И ние имахме едни СДС-арски курви като беларуските "журналисти"!!!

Един диктатор публично пикае върху идеята за независими и обективни медии, които да са в услуга на обществото и да бъдат коректив на властта, а всички му ръкопляскат. Ето до тук се докараха "свободните и независими медии" - да ги бият с увации. А как се стигна до тук? Стигна се заради кавичките на "свободните и независими медии". Ето как! Стигна се, защото медиите (у нас включително) вече отдавна не са свободни и независими, а се превърнаха в проводник на определени интереси. Интереси определяни от собствениците и налагани от съответния редактор. И така до крайния зрител. И понякога тези интереси са толкова зле прикрити, че стават очевидни дори и за най-непредубедения, но все още разсъждаващ зрител. Тъжната истина е, че през историята медиите винаги са били обект на опити за цензура и влияние. Но през последното десетилетие откровенната цензура и очебийната пропаганда почти напълно заеха времето между рекламите. Вече обичайна практика медийте да се използват, за да тласнат обществото в определена посока. И посоката далече не се определя от обществения интерес. Също така самите медии съвсем нерядко се използват за начало на преврати и пучове, които самите медий наричат "цветни революции" и мейдани. А в конкретния случай, всички знаем, че Беларус е под крилото на Русия. И тук няма да се разиграе сценария с Украйна. Русия вече не вярва на Запада и не влиза в уговорки. Компромиси не се правят. А западните служби, верни на природата си, явно са планирани някакво "народно недоволство" и съвсем очаквано са започнали от медиите. Руските служби са надушили това и са изпратили информацията на Беларуските си колеги. Последните просто действат по списък.

Значи Беларус не е зависима, просто е 'под крилото'. Мерси че ни разясни..

Журналисти? нещо сте се сбъркАли. Тия са обикновени предатели за шепа пробити долари. И за предателство наказанието е ясно.

Предателите - за 'шепа пробити долари', а баш патротите - за МИЛИАРДИ (пак долари, не рубли).

във всички държави където е стъпил руснака хората живеят зле: Сирия,Беларус,България-ограбени са и хората и държавите.Всички държави,които наритаха руснаците са добре-Чехия,Словакия,Словения,Полша,и т.н.

А откакто дойде Чочо Сам, цъфнахме и вързахме...

каквото и да дойде все тая, освен линейка..

Догодина и у нас! За половин година от 112-то място по свобода на словото се срутихме до 150-то. "И никой не пита, защо"! В момента тече Опиянението на Дебила.

Така се мачкат соросоиди, иначе става като в Америка - там демокрацията също умря, но за разлика от Белорис, Америка се руши , пуснете си стрийт вю от Сан Франциско или друг бастион на "победилия прогрес" и се уверете сами. Само по селата и провинцията имат запазени още останки от живо работещо общество, но гангрената тръгне ли веднъж, не може да се спре.

А в БГ-то , Толупа им викаше МИСИРКИ ,...за ПАРИ въртят ... МАЗНИ Свирки !!;)

Как можа да направи това. Тези действия са само за "свободния и демократичен" свят. Това е диктатура. ........ Сега ще видим двуличните лицемери от запада как осъждат тези действия, въпреки казуса- Асанж.

най големите боклуци и западни платени урви са журналистите

При такива крещящи случаи на насилие срещу свободата на словото от страна на белоруският диктатор е необходимо временно да се суспендират противоепедемичните мерки за да можем да му се противопоставим чрез организирането на Гей Парад в знак на протест.

Колко изтънчено!!! х100

По принцип такива акции действуват освежаващо и вдъхновяващо.Така тези "журналисти" постигат няколко цели.Минават з жертви на Лукашенко ,второ успяват да се окичат с леко повехнали лаврови венчета на борци за еврогейски ,демокранични и неолиберални ценности, успяват да изпросят още някакви суми пари ,на принципа ,колкото повече ,толкова по-добре, трето , ако ги интервюират ,през цялото време на изказването им размахват дрипавото знаме на еврогийският неолиберализъм , като стари прани гащи

Вдъхновението много бързо се изчерпва в мазето на КГБ. Може да попиташ Навални как е с вдъхновението.

Вдъхновението му е право пропорционално на финансово-матереалните постъпление от различни видове чуждестранни НПО-та-предимно соросови ,както и други ,явяващи се клонинги на западни специални служби.Казано по друг начин "вдъхновен ,но и подходящо платен".И у нас има огромен брой платени такива структури,маскирани като: институти за иследване на демокрацията ,за иследване на пазарната икономика ,институте за изследване на гражданското общество и т.н.

Ами нали искаха да налагат мерки - ето ви мерки. Там на Урсула не и се полага нито табуретка.

Бай Лукашенко е голям пич. 25 години разиграва Запада и си диктаторства на воля, като Русия му гарантира безопасността и го тъпче с евтин нефт, газ и заеми. Сега обърна плочата и се впи като въшка в Путлер. Чак до бази за ядрено оружие стигна, а Запада му се моли да на клъцне тръбата през зимата.

Ще последва съдбата и на останалите диктатори... ще увисне на въжето... Бащицата няма да е вечно жив, да го покровителства.

Мариополь, Харьков и Одесса искат да се присъединят към Русия.

А Кърджали?

Беларус няма да стане натовска!

Така е, ще си остане съветска.

И така трябва да бъде

Защо не бием продажните дирски слуги, това е въпроса

щото на народната милиция плащат в евро, долари и рубли да ги пази. скоро и в юани

Батька не се шегува

Колегите са в беда!Ще напечатаме още фалшиви евра и ще помогнем...

Другари, СССР се гътна преди 30 завъртания на Земята около Слънцето. Комунягите явно са безсмъртни.

Само така - бой по купените журналисти! То други почти няма :)))

"ИзземВат?". Единственото възможно спрежение на глагола е "изземат". Не може да се пише подзаглавие на незнаен диалект.

Не е диалект. На руски е. Дира е главния разпространител на путлерстка пропаганда в България.

Две по български език! Разбира се че има такова спрежение и има дума ИЗЗЕМВАТ! Аман от олигофрени дето не знаят български език! ИЗЗЕМВАТ- сегашно-несвършено време! АМан от тъпи олигофрени, а оня с руската дума чупи тъпотията!