”Еърбъс” променя конструкцията на крилете на А380

Самолетостроителната компания "Еърбъс" (Airbus) планира да промени конструкцията на крилете на самолета А380, след като тази година положи много усилия, за да предотврати появата на пукнатини.

Обратно в новината

Коментари - ”Еърбъс” променя конструкцията на крилете на А380 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този самолет само се събира във Франция. Частите му се изработват от над 1500 компании Напр. крилата и фюзелажа - в Германия , опашния стабилизатор - в Испания, двигателите - в Англия и т.н . Засега този тип се смяташе за най бетопасния модел. Дано европейците се справят иначе Boeing пак ще се нагушат с поръчки.

Боинг просто са по-добри. Те са не само по-опитни, но и прагматични. Не се хващат да правят самолети само заради саморекламата - че бил свръхзвуков (Конкорд и ТУ) или че бил огромен (А380). Самолетите им са като надеждни работни коне.

Самолетът е работен кон ако се грижиш за него добре. Това важи както за Боинг така и за Еърбъс. Ако Боинг бяха толкоз "прагматични" и да повтарят старите технологии щяха да направят Б787 по класическа схема, но и те заложиха на новото. Няма друг начин просто.

Погледнах тук единствено за да видя дали и тук ще прочета някой експертен съвет по самолетостроене. Изумително - прочетох! Ама... явно съм много тъп, щом още се изумявам...

Американските самолети са по-добри от френските,но това не важи за колите.

Това може да се окаже по-сериозен проблем, за момента алуминия печелеше . Замянката ще е трудна и неизпитана работа..., не се качвайте за сега там

Ето френските социалисти веднага се хванаха за работа.