Патриархът благослови премиера и призова младите да не посягат на живота си

Патриарх Неофит се обърна към младите хора в България с призив да не се лишават от живот под никакъв предлог, колкото и да е труден животът им, защото животът е Божи дар и не бива да се захвърля.

Обратно в новината

Коментари - Патриархът благослови премиера и призова младите да не посягат на живота си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самоубийството е голям грях според Христовата вяра. Да не забравяме,ч е Патрирхът е духовен служител и НЯМА ПРАВО да помоли за друго, освен хората да не се самоубиват. Това е от една страна. От дуга страна искам да питам как за 400 лева задължение човек може да посегне на живота си?! Мълчал е с години, докато са го обеднявали, нямал е смелост да проговори така, че да се чуе. И изведнъж, когато истерията завладява хората, започва палене. Народът съвсем е изперкал. Цели нации живеят с по долар на ден и не се палят, нашите се подпалват. Съчувствам за психическото им състояние, както и на близките им. Но НЕ ВЯРВАМ здрав човек да не може да си намери работа в България!!! Няма работа само за инатливи, които избират и не се хващат на всяко предложение. А то когато няма изоблие, е редно да се хванеш за нещо. Оставал съм в чужбина с 15 кинта и съм се хващал от най-ниското стъпало. А имам 2 висши и имоти за четвърт милион. Парите искат да се захванеш, а не да се палиш. Всичко това е невежество и еемоционална лабилност. Типично за посткомунизъм. Бог да ги прости! И да помага на децата им!!

Този патриарх ме разочарова дълбоко, но какво да очаквам като е един от тях ДС агент. Не говори за причините, които доведоха до тези явления. Църквата трябва да е с вярващите, а не с елита, но в БГ всичко работи наопаки.

А ТОВА МЕКЕРЕ ДАЛИ ЩЕ ПРИЗОВЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДА ЗАРАБОТИ, ПОЛИТИЦИТЕ ДА НЕ БЪДАТ АЛЧНИ И БЕЗОГЛЕДНИ И МНГУСТИТЕ ДА НЕ СЕ ПЛОДЯТ КАТО ЗАЙЦИ?!

С цялото ми уважение към Патриарха, ще го помоля да призове и по-възрастните да не се замозапалват. Днес е петият случай - 40-годишна жена от Плевен. И отново е обявена от МВР, че е със психично заболяване...

От Пловдив, а не от Плевен.

Ваше преосвещенство, какво е казал БОГ за тези които крадът хората и стават милионери? Не ходи при тях! Слез при хората на улиците? Историята знае и свещеници ПРЕДВОЖДАЛ БЕДНИТЕ И ГЛАДНИТЕ в протестите против мизерията.

Значи няма смели българи, които да не са простаци. Къде сте бе, рицари?

Da!

Хан Тукту ( регистриран ) 14.03.2013 18:57 Администраторе, триеш ми много по-невинни, затова пък смислени коментари. Не ти ли се струва несериозно да оставиш такава простащина?!

изключително просташки саит! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

кому Мура дириш туука... охх амаан, замаанн!? баба Тодорка

Котленце, как ме усети, че скоро ще лумна, и така добре се намести ! Слет пет минути крфта ти ще заври, като на штаслива кокошка, кога я качи петело !

Дядо попе,недей кисна само при министър-председателите,ами слез при народа ,дето ти е мястото!

Гаче народът е отишъл някога на църква.

Ало другарке моля бият ме

Не чувам призиви и съвети към елита, а точно те имат проблеми с морала, който пък е от компетенцията на Църквата.

да, например на тоя тип "от чужбина". На съвестта му би трябвало да тежат десетки убити православни сръбски братя от мръсните американски бомби и самолети, с които той омърси и българското небе ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА НИ!!! Дано не е инжектиран пак баш той в този момент за същото - да ни вкарва отново в поредната война на янките, посредством таз толкоз "странна" политическа криза - сякаш нарочно кацнала, за да няма ни парламент, ни редовно българско правителство, а сал тоз чиляк, дето го назначи с всичките му "правомощия", които той озаглавява : Можем и искаме повече във войните ви - както сте рекли"

баба се чЕшля".Под патронажа на Шумадийския патриарх Иван. Вижте го!

Много прост и нахален тоя. Предишния поне не се навираше постоянно във всичко. Ще трябва пак да викаме Фори Светилката и отбора по карате.

Да се надяваме, че поне в останалия един час "на четири очи" Патриархът е казал същото на тоя тип там: Управляващите да не лишавате под никакъв предлог (като напр. слугуване на чужди държави и сили за жалките си сребърници) хората от живот в собствената им държава, която въпросните управници разпродават и подчиняват на чуждите си работодатели. Хората искат да спрат тези грабежи и жалък слугинаж, на който бяхме свидетели през последните 23 години, включително извършван от тоя тип там (на който трябва да му тежат на съвестта десетки убити православни сръбски братя от мръсните американски бомби на техните мръсни самолети, с които той омърси и българското небе ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА НИ).

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО, А ТЕЗИ КОИТО ПОДСТРЕКАВАТ МЛАДИТЕ ДА ПОГУБЯТ ЖИВОТА СИ ОТ ПАРТИЙНО УМОПОМРАЧЕНИЕ?

ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА ! АКО НЯКОЙ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА , ТУК ЩЕ НАМЕРИ ДОСТА ХОРА КОИТО ОТКРИТО ПРИЗОВАВАТ КЪМ САМОЗАПАЛВАНЕ !

Хубаво е да въведат вероучение в училищата. Тъкмо дядо патриарх ще разказва на децата как е станал агент на ДС и колко хубаво е било да бъдеш доносник!

Абе добре, че е имало все пак държавна сигурност, че е имало и държава, която да се пази. А сега - само чужди агенти, щото вече си пазят собствената територия в бившата наша държава. Откога ви ръждясаха празните тенекиени кутии, дето си ги вържете по опашките и тичате, умрели от страх от дрънченето им през форумите. Ше си глътнете езиците от страх от ДС бе, освен ако не ги настъпите, де...

Актуално и точно за голямо съжаление!

Може би искаш масови самозапалвания?

Българският Патриарх е напълно прав!Ситуацията,животът,битието на много българи е ужасно.Но много по-ужасно е,да се самоубиеш и то по такъв нечовешки,жесток начин.Винаги,ама абсолютно винаги има алтернатива,изход,решение.Даже и на пръв поглед да изглежда невъзможно.Никой сегашен политик,партия,доктрина,кауза,не заслужава такава жертва!Не упреквам нито за миг вече направилите го.Моля се,Бог да се смили над душите им и да помогне на близките им.Но за сетен път призовавам:българи,не го правете!

Да, по-друго си е да умират хората тихо и кротко по домовете си ОТ ГЛАД И ЛИПСА НА ЗДРАВНА ГРИЖА И ОТ ОТНЕТИТЕ ИМ СОЦИАЛНИ ГАРАНЦИИ, КОИТО ПРИТЕЖАВАХА ДОПРЕДИ 23 ГОДИНИ, ОСИГУРЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ ТОГАВА, ЗАЩОТО БЯХА ГРАДЕНИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ И ТАКИВА НЕ БЯХА ДОСТИГНАТИ ОТ МНОГО МНОГО ДРУГИ СТРАНИ ПО СВЕТА, ДОРИ И СЕГА. А на българите им ги отнемаха по най-циничен начин и те мълчаха, защото имаха много. Мълчаха пред унищожаването на общото от "демократизаторите" ни, докато те усвояваха завладяната ни от тях държава за нов техен пазар, нов ресурс и нова военна площадка за бъдещите им войни. Та сега, когато общото отдавна е привършило и привършва и индивидуалното, личното, което хората бяха си създали през предишната им социална държава, нещата стигнаха до физическото оцеляване и по-скоро - до неговата невъзможност. И ако умират по къщите си - няма лошо. Но ако покажат как става това за тях самите - само че - в един "забързан каданс" и на площада - нещата вече са "неприятни" и "неестетични" за носовете на управляващите, сбърчени от миризмата на умиращата човешка плът?!?! Така е, наистина. Горките управляващи, толкова им е неестетично и дори малко некомфортно - какви времена...

Според мен досегашните управляващи не са достатъчно интелигентни, за да разберат защо хората се самозапалват.Затова пак като изкусни манипулатори и демагози викнаха патриарха да баламосва.Пак вината е у хората!

Пожелавам успех и на двамата. С ярост не се стига никъде. Състоянието в което малка група е "добре" е най-нестабилното.

На тоя, дето е дал небето по времето на костов (заедно с него) за мръсните бомби на янките с обеднен уран - за техните мръсни самолети-убийци ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА НИ!!!! нищо друго не може да се пожелая, освен ДА СЕ ПРЪЖДОСВА ОТ ТАМ ПРЕДИ ДА НИ Е ОМЪРСИЛ С ДРУГАТА, ПОРЕДНА ВОЙНА НА ЯНКИТЕ, В КОЯТО ИСКАТ ДА НИ НАБУТАТ. МОЖЕ БИ ЧРЕЗ НЕГО И ЧРЕЗ ТОЯ, ДЕТО НИ НАЗНАЧИ?

Четеш и недоумяваш:ПРОСТОТИЯ!!!!!!!

Чета коментарите и нищо ново, само злоба. Този бил агент, оня - агент. Интересно има ли на света човек, когото тълпата българска да приеме за ръководител?

а тия двамата - шут, и кой от къде е ! Спас Литров, футболис.

Във ,,Фрог нюз,, се появи информация, че назначеният от Президента чрез Б.Борисов сл.премиер РАйКОВ е бил секретен агент на военното разузнаване.Нали Младенов по тази причина съсипа българското дипломатическо тяло зад граница.

Всичко ще мине и замине.Никого за нищо няма да пипнат.А толкова бяха жестоки,алчни,брутални,цинични,гадни,безскруполни и безчовечни!

Не се занимавайс неща,които си остават тайна за тебе!

Аз няма да се занимавам,но имам надежда,че някой друг може да се занимава.Ако всичко така си остане,най вероятно ще продължат самозапалванията.

Четете по-често бъзикилийкс!

През тези 20 и няколко години управлявалите имат много грехове към народа си.Това те много добре го знаят,но не ги бърка особено защото те са според мен абсолютни непокисти и усъвършенствани егоисти.Добре би било патриарха да призове новите управляващи да си гледат по съвестно работата в полза на народа.

непокист??????

Лицемер в пижама и пешкир. Къде е истинският живот и как се влиза в него.

дето Дядото с поклони го моли, кво ще да прави, но да не му потпали чергата?

Защо Патриарха призова само младите да не посягат на живота си? А по - старите какво...

Премиера нямаш ли работа благословия тръгнал си да търсиш. Ела да те посветим в Рицарския Орден.

Вълци в овчи кожи, това са тия двамата на снимката.

О, колегата на посещение да иска прошка, че е затънал в лай---а до ушите!!!!!

Голям грешник и мръсник. Много зло е сторил на много свестни хора. Но Господ ще го върне тъпкано на балеринкета и международника. Амин!

Патриарх Евтимий-последната звездица в народната нощ!!!

Йезуитщината през вековете....

Патриарха е велик!Който има уши да слуша! А поставените лица във форума първо нямат уважение към себе си,пълни нищожества

Слушайте новия папа. Той също е велик. Само с едно изречние вчера точно "Бона Сера" и един жест показа кои са важни - хората и живота. Затова казвам - като хората са важни - няма време за срещи, искаме действия с резултат. Премиера - коригирай си графика.

Патриархът може да е велик, но ти си полуграмотен.

Бона Сера!

Премиера искам всеки ден отчет какво си свършил а не срещи в незнам коя си митрополия. Лошо почваш момче. Ще дойдем с дебелата тояга.

Верно,че "ножа упря до кокала", но защо го опирате до вашия, опрете го до шията на виновните. Проблема за тях, сте ВИЕ, не се палете, ме изгаряйте проблема, те са доволни от това, празнуват със шампанско днес, последния си ден на отговорност.Утре ще сме ги забравили, но ВАС, изгорелите няма да Ви има, няма да има кой да протестира срещу изпепеляването на нацията.

..що, бе?! Нямам нищо против Младежкото БСП да се гръмне вкупом на Бузлуджа.. със все зомбитата от другите младежки партийни организации! Това е перверзия да си в политиката от малък!

Имам нужда да си удължа пениса.Моля църквата за съдейсвие!

Що бе, толкова ли ти е малък? Ако много ти се иска да подържиш голям пенис,ела, аз ще ти дам да побараш и да се порадваш на моя.Цървул смачкан.

г-н патриарх, има ли значение дали властта ще ни лиши от живот или сами ще се лишим от тази жалка вегетация а не живот.

Харесват ми думите на Патриарха. И е много добър жест искането на благословия от премиера. Добро начало. Дано, дано, дано ...

Кое му е доброто. Пак срещи медийно отразени, искаме работа. Що не се срещна с всички шефове на НЕК, БЕХ, ЕСО, МЕСО, и т.н. и не каже къде по колко се краде и колко може да са намалят комисионерите по веригата. Ами се среща с Патриарха, ами утре е ред на Мюфтията, после на Моше от Синагогата, тъпа работа.

Да бе ,пак за наша сметка с правителствения хеликоптер-и тоя е от същото котило ,само облизва джуки с езика си -като змия ,физиономията му е отврат-дипломат ,роден не на поляната

Дървосекачът към Неофит : - Отче ! Изгонете търговците от Храма ! Сега И Веднага. (И ако обичате - Вглеждайте се Воистине-Добре Кого и За Какво и Как благославяте.)

Тоя новия премиер няма ли работа ами от първия ден по срещи тръгнал, които и без това нямат особено значение освен да се кажат общите клишета за ситуацията в страната.

Ти си знаеш,ама и аз да ти кажа,че си голям тъпанар!Всъщност като всеки червен черве-комуняга.Жалко,че ви се връща на децата и внуците,а не на вас,нещастници!!!

Поздравления! Много точно казано!

Първо не съм комуняга. Второ като говориш за деца и внуци на премиера баща му е най-дъртия ченгесар в страната. Трето мисля че има доста по-важни за вършене неща отколкото предварително подготвена специална медийно отразена среща. И понеже е с Патриарха никой нищо да не може да каже, макар и всеки да си помисли бре тоя премиер работа няма ли та тръгнал по църкви.

Ако не беше поп а бедняк и ти отдавна да си беше дръпнал въжето