Мариано Рахой налага вето на декларацията ЕС - Западни Балкани

Премиерът на Испания ще бойкотира Косово на срещата в София през май

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога сме признали Косово за независима държава? Нещо не ми е ясно! И кой го е направил, кое правителство?

Правителството на Сергей Станишев и външен министър Ивайло Калфин - 20 март 2008 година

де ще ходи. Щом е решено във Вашингтон.

Браво един се противопостави на Нарко-мафиотската измислена Държава Косово ! Как ще реагират нашите Управляващи ! Като си спомня онзи Помияр Калфин бързаше да го признае Косово от името на България ,но не и от името на Народа ! Винаги ще се намери някой подлога в България да направи някой мръсотия неизличима за България след това ! За това и този плазмодий го уреждат навсякъде в разни Европейски комисии ,противен но слуга на световни и евро лидери !

държава Косово? Нали беше протекторат на НАТО?

не е само в признаването на Косово, а основната и огромна причана е че Косово с неговия лидер са доказани международни престъпници защитавани от САЩ! А в добавка извършвали геноцид по време на Югославската война срещу сърби християни, или изобщо срещу хриситяни.

пратиха боку щото и двамцата са си лика прилика

Още при определянето на приоритетите на българското председсателство на Съвета на ЕС трябваше добре да се помисли по въпроса за Западните Балкани. Сега вече е късно. Препъникамъчето е Косово, една искуствено наложена от САЩ държава, с президент военнопрестъпник. За сега е само Рахой, но при всички случаи и останалите четири държави от ЕС няма да се включат пълноценно в приемането на декларацията. Така че от сега може да се сложи един голям минус на председателството.

Не мога да си го обясня: какво общо имаме ние с Западните Балкани? Какви са интиресите да се предлагаме ту във Варна и сега в нови уселия за неща които не са нито България нито ЕС. На всяка манджа меродия ли?

Защото там единствено имаме някакъв авторитет, отчаяно се надяват че ще им помогнем да влязат в ЕС, щом правителството опря до срещи с косовския лидер, Косово не е призната от 5 страни от ЕС, което означава, че пътят към ЕС е затворен.

Кой се надява отчаяно? Западните Балгани ли? Няма такова нещо, на всички тях им е ясно, че ако влязат, жална им майка. Истината е, че ги натиската западняците, както насила ни "приеха" и нас. Интересът е от запада към Балканите, а не обратното.

един умен човек.какво -косово ,такава държава няма, а нашите тъпаци както винаги първи се пъчат и признават.

Г-н Президента Радев , е единствения адекватно действащ политик в момента , докато едни се занимават със Западните Балкани и си губят времето с прзни неща той се опитва и то успешно да защити Българските интереси , ние сме малка страна и , не клекна на Руския патриарх и успешно изпънява заветите на Тато / Другари , да се снешим , да се огледаме накъде духа вятъра и да вземем мерки о време ! /

Леле маалееей, ЗИЙНИ, ЗЕМЬО, ТА МЕ ГЪТНИ.

Бойко, Бойко и ти като еврейчето Иван Шишман прОдаде православието ....

Цар Иван Шишман не е предал България на турците, Търново е предадено от българските боляри, които на следващия ден се срещет с турците, като са разчитали че ще запазят привилегиите си, но турците не вярват на предатели и са ги убили. А царят напуска столицата и отива в Средец, където все още са се съпротивлявали на турците, след падането на Средец, възможно е отново предателство, отива в Никопол и там е убит. Турският хроникьор пише, че паднал на колене, но аз не вярвам на турски хроники.Цар Иван Шишман е единственият, който въпреки че приел васалитет, за да запази народа си, не изпращал войски, за да подпомага турците при завладяването на други български земи. Всички останали са го правили, всички останали са го правили, т. н. Крали Марко е убит в Добруджа, лично с войската си се е бил срещу българи в помощ на турците.

требва алтернативна теория ама де толкоз мозъци:)

Албанците( араби) трябва да бягат към Турция и Сауидтска Арабия. Трябва Нова Балканска Война. Сърбия си връща Косово и изгонва албанците, араби от там. България се обединява с Македония и изгонваме албанците към Турция. Гърция, България и Сърбия разделят Албания и изгонват албанците( араби) към Турция.Сърбия и Хърватия разделят Босна и изгонват босненците (араби) към Турция.

ти не си много по-различен от албанците(араби) да знаеш!

Дира, оправете си брояча на вотове. Понякога с един клик прави два плюса, а понякога - два плюса и два минуса едновременно с един клик.

хихи :) зависи колко ти е лош интернета. Като пратиш 5 заявки преди да е отговорено на първата, всичките 5 минават за вот. Снощи се забавлявах. Ма днес пусто неще! само един минус успях да ти прасна

Бумерангът рано или късно се връща... През носа ще им излезе на западняците престъплението, което извършиха през 1999г.

На почти 60 години съм. За мен най-срамното политическо действие на България от осъзнатите ми години е участието ни в бомбандировките на Югославия. Не възприемам и няма да възприема нито Босна, нито Косово като самостоятелни държави.

Моли се да няма още от тези, които "не можеш да възприемеиеш" !

Косово няма нищо общо с Югославия. Разпадът на Югославия започва през 1992 г. и фактически приключва през 2006 г. А Косово се отцепва от Сърбия през 2008. Рахой едва ли търси паралели между Каталуния и Косово; ако има такива, те по-скоро са между Каталуния и Крим. Истината е, че Испания е една от държавите, които не са признали независимо Косово. И позицията ѝ не е променена и досега. Общоизвестен факт е, че т.н. Велики сили отдавна делят Балканите според собствените си интереси, а не според интересите на народите, живеещи там. Значи, когато Косово ЕДНОСТРАННО обявява независимост от Сърбия, според Международния съд в Хага няма нарушение на международното право и няма проблем с международно признати граници. А когато Крим ВЪЗ ОСНОВА РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕФЕРЕНДУМ се обявява за независима Република Крим с последващо присъединяване към Русия, изведнъж международното право беше нарушено. Затова Испания има основание да се опасява от такава ненадежност на своите съюзници. Днес едно, утре - друго. Днес не одобряват отцепването на Каталуния, но утре ... кой знае.

"мадридският вестник" - защо ли си мисля, че се пише мадритски

Не знам ти защо си мислиш, че се пише "Мадритски", но истината е, че правилно е да се пише "Мадридски". Явно си пропуснал урока за правописните принципи в българския език.

На латиница се пише "MadriD" кое му е странното, че се пише на български "Мадрид" а не "Мадрит"?

MadUritski?

Бойко си мисли, че всички политици са БЕЗЪБИ и без национални идеали? Ето испанците казаха на Борисов гледай си работата! Гърците ще са другите те не се дупят нито на Ердоган нито на Косово! Румънците също ще са против и поне още 2-3 държави! ГЕРБ да си се дупи на турците и да се навежда!

Гърците, понеже са много велики, се оставиха на мафиозите да им окрадат държавата, влезаха в жестоки дългове, които сега връща народа и започнаха да си разпродават държавата - новина от вчера - продава се пристанището в Александропулис. На Испанците им се отцепи Каталуня и колкото и да ритат и да се правят на силни в един момент ще се случи. Ако не е туризма са загинали тотално. Дупенето няма общо с дипломацията - доката на Балканите сме разделени и се зъбим един на друг, западноевропейците ще ни експлоатират, ще ни обират кадърните кадри и ще получаваме няколко пъти по-малко. Набийте си го в тъпите кратуни!

Прав е Рахой. Косово е развъдник за джихадисти, а и затова бе създадено.

Беше създадено заради: - многобройното албанско население - глупостта на Тито да му даде автономен статут - глупостта на Милошевич да отнеме посочения статут и да подхване антиалбанска истерия

Изградената от САЩ в Косово (1999 г.) огромна уж "натовска" база "Бондстийл".

дядo_star

Заради базата също, но без първите три предпоставки нямаше да се случи.

Ясно е, къде го стяга чепикът Рахой - всеки пример на успешно отцепвне от центъра. Само че, Югославия беше сатнинско творение на враждебни на България интереси и на зловещ терор.

Югославия е държава, на която ние завиждахме защото всички тамошни граждани можеха свободно да пътуват из цял свят и да работят навсякъде без ограничения за разлика от България, която тогава се дупеше на съветите така, както сега на американците!

дядo_star

Помня, така беше през 60-те, 70-те, 80-те години на миналия век. Основите обаче на Кралството на сърби и хървати са в море от кръв, много от която - българска.

Държави ,които не са признали Косово:Азербейджан,Алжир,Аржентина,Армения,Белорусия,Боливия,Босна и Херцеговина-1/3 са сърби,Бразилия,Ватикан,Венецуела,Виетнам,Гватемала,Гърция,Грузия,Конго,Замбия,Зимбабве,Ирак,Израел,Индия,Индонезия,Иран,Кабо -Верде,Казахстан,Камбоджа,Кения,Кипър,Киргизия,КНР,Куба ,Лаос,Мавриция,Мали,Мароко,Мексико,Мозамбик,Молдавия,Намибия,Непал,Никарагуа,Парагвай,Русия,Руанда,Румъния,Сент Висент и Гренадини,Сърбия,Сирия,Словакия,Судан,Таджикистан,Тринидад и Тобаго,Туркмения,Узбекистан,Украйна,Уругвай,Филипини,Чили,Шри Ланка,Еквадор,ЮАР,Ямайка.Православните църкви също не признават Косово.Те са солидарни със сръбската християнска църква.Косова най напред е признат от Афганистан,Франция,Сенегал,Хондурас,Катар..А и Косово не е независимо,изгониха сърбите ,там сега е построена най голямата амер.база,Бондстийл,заемаща огромна площ.Сограда 2,5 м.височина.

Плюс 5 тренировъчни лагера на ИДИЛ!

всички се занимават с организация на търговия с наркотици, с хора, с човешките органи за трансплантация, с проституция, с оръжия за терористи, с обучение на терористи. Косово е една престъпна, мафиотска държава.

Само с последната дума не съм съгласен - НЕ Е държава.

Би трябвало да се срамуваме за това че сме от тези признали Косово.Вместо това ББ се бие в гърдите с това.Косово е било част от българската държава там се намират десетки наши манастири а каво става с тях и с православието там вождаме постоянно.Съдят разни хора за геноцит и погроми от бивша Югославия а тези от Косово с перце ги галят!

Браво на Рахой! Ето за това Испания е Държава и там вече живеят, работят и са щастливи над 1 млн Българи!

Някой трябваше да ни каже, че се оливаме.

само трябва да си отвориш ушите и очите.

Източен Балкан се намира в Туркменистан на брега на Каспийско море в района на Туркмен баши!

Бат Бойко също..

Пляс, пляс по педалите - Симитлийско колело!

Само че в Крим имаше референдум,за разлика от Косово.

Браво,както на Рахой така и на всички държави дето не признават Косово.

Когато с марш на скок,руската дивизия превзе летище Прищина,преди НАТО да влезе в Прищина,това беше знак,Че и с Крим ще бъде ще бъде същото.

То на страха очите са големи... ама от кога 200 руски десантчици ги броите за дивизия-)

Функционално, 200 руски десантчици = 1 дивизия. Плюс-минус 1-2 човека.

Ако не бяха направили жим православен нямаше да остане там.Беше правилен ход.

А да видим сега атлантически евро ценности,дето ни ги ръга един каун...ЩОТО Испания е на АТЛАНТИКА ,а не в западналите балкани..

Schilo

Очаквано!

Признавайки Косово, Рахой ще трябва да признае Каталония. А на тъпия Боко му е през задника.

Кой беше на власт, когато сме признали Косово?

косовар мутра,разбира се...Черна и с гърбав нос като тях.

Не е той! Станишев & Първанов ...

Ти сочиш Костов, но се заблуждаваш, а заблуждаваш и другите.

президент - Георги Първанов. България призна Косово Българското правителство реши да признае независимостта на Косово под международно наблюдение. Ще бъдат установени дипломатически отношения на ниво посолства. В следващите два часа се очаква пресконференция на премиера Сергей Станишев и на министъра на външните работи Ивайло Калфин.

Как кой! Хамстерът.

KOSOVO E RODNOTO MJASTO NA SYRBIJA ... NO GI NABIHA I IM GO VZEHA !

боко търси компромис в името на запазването на европейския център на търговията с наркотици, проститутки и човешки органи. Нормално... за боко...

Май се опитва да прави услуга на господарите, като се прави на посредник и им поднася балканите на тепсия, за да си уреди доживотна пенсия и закрила

Аз съм уверен, че едни много големи пари са преминали в разни офшорни сметки на Боко и неговите калинки за да ги бута тия западни балкани в тая Европа като ненормален.Има нещо тука.Може и да се разсмърди цялата история в уикилийкс след някоя и друга година.

на балканите всите сме западнали западни имения! зависими и скапани! така, че подписвай!

На Усмирителя на Балканите не МУ върви. Вчера се похвали с присъствието на всички на срещата и веднага му забиха нож в гърба... Пук-пук балоните... " Рахой...не желае името му да стои редом с това на който и да е представител на Косово..." Пък Нашия се увековечи със снимка за бъдните поколения с Хашим Тачи и се закичи с Ордена на независимостта за заслугите МУ за свободата на Косово :(

Хм аз мисля че и България трябва след като свърши председателството да оттегли признанието за Косово също.

Да, бе... Тая работа е като мъжката проба. Жената може да пробва, да не ѝ хареса и да се откаже. Мъжът - не. Една проба и край. И да не повтори, петното е завинаги.

да е само Рахой, но това е друга тема! Макрон ясно даде да се разбере,че Западните Балкани изобщо не интересуват Стара Европа. Австрийците, които са следващите европредседатели също обявиха, че това няма да стане! Поне докато съществува измислената държава Косово

Фашистът Рахой, се прави на принципен. Свобода за Каталуния испански фашисте, Рахой.

Е да се, ако признае Косово, ще трябва и Каталуня..

Свобода за каталуния пишеш? Ок,за Каталуния свобода,тогава утре за корсиканците,баските,шотландците,Бавария,щат Калифорния,щат Тексас. Или още по-близо Родопите...! май нещо не си толкова уверен вече,нали ?