Попова отказва гражданство срещу дарения и за съмнителни спортни заслуги

34 указа за промени в българското гражданство на 4365 души е издала вицепрезидентът Маргарита Попова в периода 22 януари -22 май. Данните бяха представени на пресконференция от самата нея.

Обратно в новината

Коментари - Попова отказва гражданство срещу дарения и за съмнителни спортни заслуги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АЙДЕ СТИГА ХВАЛБИ РАЭДАВАЛА Е ДОСТА КРУПНИ НЕОПРАВДАНИ БОНУСИ

Правилно - иначе никакъв Шенген няма да видим, защото потъвах в земята, като ми обясняваха как уреждат БГ гражднство на разни спортисти и до какви смешни суми бяха паднали.

На "разни спортисти" ли? Че това си е практика в целия свят! Ако те слушат теб, или оная овца Попова, нямаше да имаме нито един от медалите, които Армен Назарян (че и много други) са спечелили за страната ни....

Да се дава гражданство на хора от Македония, Украйна, Молдова, Сърбия, Албания и Русия - разбирам. Защото там живеят хиляди българи, изселени преди години и имащи все още българско самосъзнание. Много от тях знаят и говорят много добре български, учат децата си на български, т.е. те са истински българи. Не мога да разбера обаче големия интерес на граждани от Израел за българско гражданство, а също не мога да разбера лекотата, с която то им се дава. За 4 месеца са дали българско гражданство на 232 израелци, което ще рече почти по 2 на ден. За какво е този наплив? Нали при тях всичко е от хубаво по-хубаво, непрекъснати ни ги навират в очите и ни ги сочат за пример. Коя е истинската причина за този повишен интерес от тях към нашата страна? Не е това, че искат по този начин да се движат свободно из Европа, тъй като тази привиилегия мисля, че си я имат, за разлика от много други. Каква е тогава причината? Това искам да знам, а също и с какво се занимават в България тези хора, какъв бизнес имат, какво работят, каква полза има държавата от тях. Ето това искам да ми каже г-жа Попова и другите управляващи.

Каквито и никове да си слагат, на какъвто и език да са, комуноидите си остават злобни, гадни, сбръчкани червени джуджета. За щастие вече от тях само лъха на отровната червена плесен с която ни покриваха и тровеха толкова много време.

Вземи се виж ти и твоите "избранници" що за стока са, после обвинявай здравомислещите за "комуноиди"...

Даването на българско гражданство на протобългарите е единствения начин да остане България цяла. Но очевидно целта е друга ! За сведение на г-жа Попава в Македония,Украйна,Молдова,Западните покрайнини, Турция и на много други места живеят хора с исконно българско самосъзнание за разлика от г-жа вицепрезидент. От друга страна я разбирам жената тя все още се изживава като наказателен прокурор и не може да схване, че трябва да мисли като Държавен глава ! Липсва капацитет и сърце !

За чуждите граждани, които не са допринесли с нещо за страната, би трябвало гражданството да се дава само на тези, които владеят писмено и говоримо български език и докажат, че поне 5 години са живели, работили и плащали данъци в Република България. Разбира се кандидатите трябва да са без криминално минало. По този начин България няма да се използва, като мост към развитите държави в Европа.

коректно...много от те3и "балгари"са сега в германя..

Ми то това за приноса, данъците, писменото и говоримо на българският език би следвало да важи и за тези, които по рождение си го имат българското гражданство?! По тая логика значи бая мангал требе да им го отнемем и да ги изгоним от страната (не че съм против де)!!! Айдеее, ще населим Сатурн ;)

По-добре да не са много хората зовящи се българи, отколкото да се срамуваме за поведението на такива "наши сънародници"! Нелегални емигранти, наркотрафиканти, джебчии и крадци и проститутки, контрабандисти и много други търсачи на "лесното"замогване, размахват с гордост паспортите на страна, за която не милеят! А как е в Швейцария?!

След 8 години престой в Швейцария ти дават право да останеш за винаги без следващи разрешителни за престой. Дали дават гражданство при това и как точно - не знам.

Това за 8-те години престой най-вероятно е вярно, но до колкото знам за гражданство е тегава работата. Гледах в един документален филм по една швейцарска телевизия как едно семейство Германци от 25 години живее в немскоговорящата част на Швейцария и чак тогава общинският съвет трябваше да реши дали да ги приеме като Швейцарци. Дори един да е против, не ги приемат. Но това е Швейцария... тук е друго, а и не може да не отчетем факта, че демографски сме зле, и все по-зле ще ставаме...

Според коментарите на голяма част от новините, всички са бедни, гладни, дрипави и беззащитни, а в същото време имат компютър и достъп до интернет (миниум 20 лв. месечно), чрез който се оплакват. Оплакват се и от цените на горивата, но е под достойноството им да пътуват с градския транспорт. Извод - лицемери сте!

Що за глупост е пък изказването "българското гражданство не струва 100 000 лева" - това са много повече пари от това, което ще изработят 100 000 цигани взети заедно през целия си живот.....

Дайте ми на мен 100 000 аз ще дам моето гражданство, това държава ли е седим гладни и на никой от управляващите не им пука за нас

що за лудост и безумие да се раздава бг гразданство като банички???каква е тази простотия???поне се поучете от нормалните страни в европа!!!!!безумци!!!!

Ne e taina, che balgarskoto grazhdanstvo e prdavano ot razboinicite goce I marin sreshtu solidno zaplashtane ot kioravo I sakato. Segashnite upravnici triabva da prestanat tazi pozorna praktika. Sashto e yasno, che kandidatite chuzhdenci iskat da vzemat balgarsko grazhdanstvo ne ot liubov kam Balgaria, a za da poluchat svoboden dostap do bogatite evropeiski strani. Osven vsichkko drugo na novite mente balgari ne se vzemat danaci.

Ти пък що за българин си, щом не пишеш на български даже?!?

Очевидно е каква е била практиката прии предишния т.нар. президент. Щом срещу дарение се е давало гражданство, то очевидно е служило за замазване на очите. Парите на джжоб при такава просташка практика са задължителни! Абсолютно задължителни! Комунистите са престъпници, работещи срещу интересите на България и срещу природните закони за развитие на човечеството.

Крокодил

Гражданство срещу инвестиция е практика в много страни. Само тука се направихме по-католици от Папата и не можело....

1chovek

"За първия предложението е дадено от министерството на правосъдието въпреки влязлата в сила присъда." - един добър ориентир, да видим докъде се простира корупцията и обвързаността на българската държава с престъпността.

чак пък толква придирчиви заради едно гражданскво!... Я се огледайте колко кметове са от криминалния контингент! Аз виждам трима в периметър от 15 км. Знам и един в друг окръг. Искате ли да направим списък - всеки който знае, ще добавя. И това е сега, не е наследство от преди.

Айде спрете да раздавате гражданства на хора, които го използват само за да отидат в Европа. То близко до акъла, ама явно наистина даренията са важни, а не както вика тая - не струвало пари. Въпроса е при кого отиват тия дарения. Наистина ли си мислите, че един македонец или жител на бивша съветска република милее за България и иска да стане българин, само щот това му е на душата? Значи сте големи тъпаци.

Попова всъщност не е вице президент, тя продължава си действа като съдия??? Държавникът трябва да излезе от стереотипите на доказаелствения материал и да покаже въображение.

Ако спре продаването на българското гражданство и помилването на престъпници, предпочитам да си остане без "въображение"!

Горд и беден и без въображение.