Коментари - Македонци се събраха около полицейските заграждения край гроба на Гоце Делчев в Скопие | Днес.dir.bg

Македонци се събраха около полицейските заграждения край гроба на Гоце Делчев в Скопие

Наметнати със знамена със звездата от Вергина и с тениски с надписи "Гоцева стража", те твърдят, че ще останат до събота, а част от тях заявяват, че ще блокират и моста

Обратно в новината

Коментари - Македонци се събраха около полицейските заграждения край гроба на Гоце Делчев в Скопие | Днес.dir.bg

Коментари

Македонците се събраха на Гоце за да преклонят глави пред един Българин. Те ни се кланят апа ние им се сърдим . Някои помни ли Българин да се е кланял като македонците на друг гроб. Тези станаха за смях вече. Мразят Българите а им се кланят.

Не северни македонци, а скопяни.

На скопяните никога нема да им дойде акъла. България трябва да си защити българите там и да прекрати всички други отношения с тъпите макета.

Русия винаги е била срещу България! По време на турското робство, точно Русия е тази, която иска да промени етническата и религиозната карта на българските земи! От времето на Екатерина Велика та до 1877-ма - Русия и Турция водят 12/13 войни и НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ НЯМА ЗА ЦЕЛ ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ! Русия се стреми по всякакъв начин да унищожи България и българите! 1913 год. Русия застава на страната на Сърбия, когато последната(в сръбския парламент), обявява перманентна война на България Русия подкрепя Сърбия и Гърция, но не и България! Даже през 1914/1915 година, Русия прави планове да окупира Варна и Бургас, с цел да нападне и окупира Истанбул! После, през 1944 год., Сталин и Чърчил уговарят Турция да нападне България, като ѝ обещават Бургас и цялата бургаска област - с думите, че на България и Варна ѝ е достатъчна!

Що не отидоха в Скопие?

Чудничко

Ако трябва да има военна операция,то тя трябва да срещу помиярите в Скопие.

За какво са ти? Заради тях, може да си разбишкаме държавата!

Защо ги наричате ,,македонци,,? Те са ,,СЕВЕРОМАКЕДОНЦИ,,. Не плюйте България

РСМ е Република Сръбска Македония.

Мръсната предателска сган с промити мозъци, наричащи се македонци, да четат и забодат долу тъпите си глави! Георги(Гоце) Николов Делчев, БЪЛГАРИН, ЦИТАТИ: „ Гръцките свещеници и учители са пречка за нас. Дойде време да работим за България, понеже ние всички сме българи. Трябва да работим за България, защото тя ще дойде и ще ни помогне да отхвърлим османската власт.[24] “ Кюстендил 1902 г., Баба Дона Ковачева, Марко Секулички, Гоце Делчев, Михаил Герджиков, Петко Пенчев и Тодор Станков. „ Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото българско отечество.[25] “ „ Ние, българите от Македония и Одринско, не трябва да изпущаме изпредвид, че има и други народности и държави, които са много заинтересовани от разрешението на този въпрос. Една намеса на България ще предизвика намесата и на съседните държави и може да доведе до разпокъсването на Македония. Ето защо народите, населяващи тия две области, трябва сами с общи усилия и жертви да извоюват своята свобода и независимост в границите на една автономна Македоно-Одринска държава, като разчитаме само на материалната и морална подкрепа на България и на Великите сили.[26]

Тези замирисаха окончателно!

Не "македонци" , а СЕВЕРОМАКЕДОНЦИ!

Позор за нашите днешни политици.

Пишете моля,-северомакедонци!

Защо продължавате да ни занимавате с тези мненормалници ? Още един конфликт в Европа ли искате ?

Гоце е избягал ! В гроба е празно ! Ужасът с тия креатури е огромен !

България като държава 500 години не е съществувала,но българите са съществували, говорили са езика си, запазили са религия,писменост и обичаи. Русия също 200 години не е съществувала по времето на татаро-монголското владичество. Но за съжаление сега я има. И една от заслугите да я има е,че българите им дават православната вяра и кирилицата,на която и до ден днешен пишат обидни думи за българите платени руски тролове.

Нали яко я намаше Русия, и България сега нямаше да я има катои независима държава

Преди да ни "освободи" Русия е станала държава благодарение на вяра и писменост от България. Храни куче да те лае!

От стария български език са останали две-три думи в днешния ни език. Една от тези думи е "сой'. За другите не си спомням. В българския език има доста повече албански думи. Такива като "куче" . Интересно северомакедонците дали я използват или казват "пас". Ние също употребяваме "пес".

Това не са албански думи, а тракийски. Албанците са траки като нас, но от други племена.

Освен тракийци на балканите са живяли имотите. Та албанците,наричани през Османското владичество арнаути,са потомци на илирите.

ИЛИРИ

Както и да погледнем, Гоце си е Македонски национален герой. Няма нищо общо с България. Да, българин е , но се е борил за свободата на Македония. Както Че. Кубински национален герой, въпреки, че не в кубинец. Че, аржентинец. Не съм чувал Аржентина да го нарича национален герой Хи хи хи хи

Гоце се е борил за свободата на българите останали под Османска власт в Македония и Одринско. За какво Македония несъществуваща по онова време ни мътиш главите?

Ами лакомо дупе! Що посягаш на чужди земи? Гнусар алчен. Дадох ти пример с Минските споразумения. Антим първи, пише писмо до руския цар. С молба да освободи България. Имай предвид, че 500 години съществува единна и неделима Османска империя. Поколения в Европа се раждат и живеят с тази мисъл, че това е турско. Да сложим и 50 години васали на Турция, и ето ти 550 години. Царят се просълзява и парафира: Да се освободи България. Тръгват пазарлъци, да няма намеса от другите Велики сили. Това са споразумения. И България да не е много голяма, щото нарушава баланса на Балканите.

Испания е била 800 години под робство на маврите!! Да не би да имат такова мислене, сега и те глупако!!???

Според заповедите от руското посолство историята на България и българския народ започва с освобождението ни от турско робство. Преди това държава България никога не е съществувала и български народ никога не е съществувал. Поне така твърди платения руски трол по-надолу. Моето момче когато държавата България е съществувала-твоята русия е била само племена. И понеже явно си прекалено тъп-религията и азбуката на твоята русия са дадени от българските владетели. Не ти ги е дал нито ленин нито сталин.

Ами другарю, 550 години няма България на картата. Просто няма Преди това още 200 години пак няма. Да! България започва съществуването си след освобождението от Русия

А македония започва съществиването си 1991 г.

Е, като ламтиш за Солун , Одринско, където българите са под 10 процента и напредваш за , за Цариград, а пък си не си вземеш земите населени с българи , така се получава. И няма какво да се учудвате, екзарх Йосиф в един доклад от 1900 г. ясно пише какво ще се случи с по думите му "безформената маса наречена българи " , ако попадне в друга държава, а именно , че ще бъде асимилирана. Тогава сме били неграмотни безкнижници , сега сме еднокнижници, че и по-лошо монокнижници, които четат едно и също в много книги без кръгозор и го повтарят като папагали, за да си бетонираме дебелите глави, каквито сме били винаги. С нета става още по-зле , щото всеки безкнижник/Еднокнижния/монокнижници сам става медия и се има за академик по всичко.

От кого го пазят? Те го уважават, ние го уважаваме. Какво по-хубаво от това? Вместо да се гордеят от този факт щели да му правят стража. Ненормална работа.

Комунистите начело с Гоце да върнат тленните му останки у нас , те го дадоха , да бъде погребан с почести и повече няма да имаме проблем когато го почитаме !

За какво ти са? Не се е борил за свободата на България, а на Македония Македония е свободна Техен национален герой

Оная област е Скопско-Вардарска. А област Македония е около Одрин и Солун.

Георги Делчев, това е името на българина борил се свобода. Георги, не е Гоце, спрете да помакедончвате името му. Вие се македончите, а се сърдите на макетата.

Какво излиза накрая Георги Делчев, българин, се бори за свободата на Македония. Македония е свободна , даже си има държава. Борбата и жертвата му е изпълнена. Македония има пълното право да го чества като национален герой, за Македонската свобода. Ние като българи, какво общо имаме? Не се е борил за Свобода на България

Борил се е за освобождение на Македония и връщане в България! Пропагандатор мръсен!

Едва ли има и един процент от хората и там и тук, които могат да изброят три неща, които са свързани с този Делчев, и аз съм между незнаещите и не ме е срам, и не ме интересува, интересува ме, че хората бягат от тук и живота е все по тежък, но там защитници и платени протестиращи няма. Историята на балканите винаги пренаписвана и е била повод за конфликти и нищо друго, този район винаги е бил маша в ръцете на големите сили и следствие на техните решения, а не на нашите, за това си заврете измислената история знаете къде, включително измислените герои!!!!!!

Тъп некадърен руски трол. Значи русия заповядвана българските офицери обучени и възпитани в русия да напуснат България, което те като добри руски подлоги изпълняват, ама това било за доброто на България нали? Русия се опитва да накара турция да ни нападне след съединението, ама видиш ли те били спряли румънците. Русия на практика подкупва сръбския крал и му обещава че няма да се меси и ще възпира всяка намеса от страна на великите сили-ама нападението на сърбия на България също е в интересите на България. Обаче били спря ли румънците:))))) Жестокото поражение на сръбската армия от страна на необучената и командвана от капитани българска армия е това, дето спира румънците. Но разбира се тези неща ти пречат на платената пропаганда.

Абе глупак! Ти за Минските споразумения чувал ли си? Преди да почне войната, Русия се договаря с другите Велики сили. Има си договори , за да не се намесват. И наистина идват да освобождават братския славянски народ. А пък за независимостта Отказват се от вземания на 180 милиона златни франка, и тогава Турция се отказва от нападение. Иначе е била готова. Странната намеса на Русия , пак ни помага

границата на Дунавска България минава по билото на Стара планина. Затова определени сили в "русия" са искали там да мине границата за да не може последният жалът остатък от Дунавска България, наречен сега Севрна България + Добруджа да попадне под германско, австрийсо, тракийски, македоснако, италианско, и друго западбо робство, не не успяха. затова послкедните българи загиват вече 33 години и последните бълаграски депутати не ги гопускат до паралемантата... последните български гласове ще замлъкнат завинаги до около 2070 година и ще останат само гласовете нма западните агенти и зомбита и на техните наследници!!!

Любопитно ми е тоя дето ти плаща знае ли колко си тъп?

Стига сте бъркали "русия" с " освобождение" или със "съединение" или с "македония" .... това са все германски игрички и историците го знаят, но си мълчат за да не пострадат. и политицуие го знаят! ... По онова време има западна колония, наречена "руска империя" историците са виновни защото с болните си мозъци лъжат повече от дърта врачка в Маалата! Александър II Николаевич Холщайн-Готорп-Романов е западняк!!! не е руснак или славянин или българи или татарин... Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1855 – 1881) от династията Холщайн-Готорп-Романов. Известен е с либералните реформи, които извършва в руското общество. Най-значима сред тях е отмяната на крепостничеството през 1861 г., която му донася прозвището Цар Освободител. В България това прозвище се свързва най-вече с победата му в Руско-турската война през 1877 – 1878 г., вследствие на която част от българските етнически територии са освободени от петвековното владичество на Османската империя и стават автономно княжество. Срещу него са извършени 8 атентата след 1866 г.

Значи според твоето писание-дори освобождението от руско робство дължим на запада. С други думи от твоята русия сме видяли само лошо. След като дори освобождението на българия от турско робство е благодарение на така наречената от теб западна колона управляваща русия.

Запада е бил за реформи в Османската империя и някаква форма на българска автономия, но против разпадането на Империята. В Русия е имало 2 течения - едното за конфронтация със Запада, другото против конфронтация. Славянофилите печелят. Има и трета идея - баланс между двете течения. Като цяло и двамата сте неграмотни.

Какво означава славянофили? Защото не знам дали сте наясно ама населението на българия като раса и генетика няма нищо общо с населението на русия. Още по-малко с това на сегашната руска федерация. Защото има огромна разлика между това което източната римска империя нарича с общото наименование славони или славуни, и племената намиращи се на територията на сегашна русия. Единствените с български корени на сегашната руска територия са там към киев и бесарабия.

Някой пита за Сърбите при Одрин Ето, амсалак България: 71 пехотни и 4 пионерни дружини 82 крепостни и 210 полски оръдия 50 полски гаубици 7 ескадрона Сърбия: 29 пехотни дружини 16 крепостни и 60 полски оръдия 20 полски гаубици 5 ескадрона Общо: 126 000 българи и 47 000 сърби

Къде са били разположени сръбските войски и с какво са спомогнали за превземането на одрин? Със съответните документи. Защото примерно когато сърбите ни нападат след съединението-турците изпращат на помощ една дивизия. Не някой друг а именно турците. Вярно тя никога не стига до бойното поле-обаче пращане туй е доказан исторически факт.

От къде да знам бе? Да не съм бил там? Важното е, че при освобождаването на Македония вместо със 100 хиляди човека, ние участваме с 15 хиляди Това е поантата. Не разводнявай темата

Значи хем не знаеш къде са били какво са правили хем знаеш че са били там. Разбира се пропускаш, че държава македония и македонски народ не са съществували по това време-а става въпрос за географската област македония. Както и че по това време почти цялата българска армия е била срещу турците.

Мен ме интересува с колко войска сме участвали в освобождението на Македония. Точно и ясно съм го написал 15 хиляди вместо 100 хиляди Точка.

В началото на януари 1945 г. на Рождество Христово по стар стил югославските власти в Македония организират избиването на хиляди българи – заради българското им самосъзнание. През януари 1945 г. започват политическите репресии в Титова Югославия, при които са ликвидирани или малтретирани без съд и присъда хиляди хора с българско самосъзнание във Вардарска Македония. Тъй като репресиите започват на 7 януари - празникът Рождество Христово (Коледа) по стар стил, те остават в историята като Кървавата Коледа или Кървавият Божик. На 6 срещу 7 януари 1945 година започва масово изтребление на кметове, свещеници, учители, обикновени селяни из цяла Македония. Те били наричани "бугараши" и "помагачи на бугарскиот фашистки окупатор". Използвал се току-що гласуван закон за защита на македонската чест. Целта е насилственото сърбизиране на Вардарска Македония.

Георги Димитров Жабока Желев и Киро Вампиро са предателите

Ето вземете примерно американците-те също нямат история. Практически тяхната история започва с декларацията за независимост. Реално не са и някакъв етнически народ-има хора от всякакви раси религии националности и така нататък. Обаче нещо не ги виждам да им пречи. Нито да са тръгнали да крадат историята на различни държави. Приемате че сте създадени 45-та година, приемате че историята ви започва от тогава и оттам нататъка си градите държавата.

От 1776-а до сега има тамън век и нещо повече история от 1879-а - началото на Княжетсво българия до сега. За етническия състав сои прав, но релано те си имат анклави - британски, холандски , германски и испански, които си пазят произхода доста добре. Все пак са федерация. Да не се напиняме, когато фактите не са в наша полза :)

Историята на българия започва с княжество българия? Сигурен ли сте че не започва с народна република България? 1300 години история изведнъж ей така я заметахте под килима. Пречи ви на пропагандата или просто сте абсолютно невеж и пишете от друга държава? Само че ето ви уловката за американците-де всички се гордеят с произхода си, обаче си бият в гърдите и твърдят че са американци. И не е лошо следващия път да прочете какво означава думата анклав.

Ами ако ще броим историята на други дътржавни формирования, то и американската история не започва през 1776-а, а много по-рано. Те са били колония, ние вилаети. Реално нашата история си върви паралелно с тяхната, от ВПН до ден днешен. Но тяхната независимост е 100 години преди нашата. За известно време през Средновековието сме били по-голямата сила и това е факт, Но в случая говорим за дреност, не за машаб. Изивкай някой исторически грамотен човек на когото вярваш да ти обясни това-онова.

Абе олигофрен! Факта си е факт. Има Българска държава. Точка. Съединението Такава Когато Сърбия, подклаждана от Австрия ни обявява война, Румъния е била готова и тя. Руският цар СТРУПВА ВОЙСКИ НА ГРАНИЦАТА И РУМЪНЕЦА се отказва. Щеше да видиш съединение тогава. Мухъл После пък Русия плаща и съединението и независимостта ни Като сте тъпи, що пишете?

По онова време има западна колония, наречена "руска империя" историците са виновни защото с болните си мозъци лъжат повече от дърта врачка в Маалата! Александър II Николаевич Холщайн-Готорп-Романов е западняк!!! не е руснак или славянин или българи или татарин... Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1855 – 1881) от династията Холщайн-Готорп-Романов. Известен е с либералните реформи, които извършва в руското общество. Най-значима сред тях е отмяната на крепостничеството през 1861 г., която му донася прозвището Цар Освободител. В България това прозвище се свързва най-вече с победата му в Руско-турската война през 1877 – 1878 г., вследствие на която част от българските етнически територии са освободени от петвековното владичество на Османската империя и стават автономно княжество. Срещу него са извършени 8 атентата след 1866 г.

Западът ни е освободил от турско робство така ли:)))))

Това че русия е единствената държава категорично и яростно обявила се против съединението на България? Това че твоята русия заповядва на всички руски и възпитани в русия офицери да напуснат България? И разбира се българските еничари обучени и възпитани в русия като всеки добър руски предател веднага се подчиняват. Това че твоята русия първо отива при султана и се опитва всячески да го накара да нападне България? Само че султана си има по-големи грижи отколкото да се занимава с една бунтовна държавица. Та затова после отива при сърбите-и като добри руски подлоги сърбите моментално нападат България.

Абе глупак! Нали ти пиша, че спира Румъния Ти луд ли си? Това не ти ли е достатъчно? Какво повече искаш? Да влезе в още една война, заради продажна България? Хайде нещо и ние да си извоюваме сами! Все Русия ни е длъжна

джурналята са най-общо казано невинни, защото по определение те не разбират от нищо освен от редактиране и предаване на получената информация. те са един интелигенте микрофон и нищо повече,... виновни са историците политиците, правистите, държавниците... но на тях никой не смее да им поиска отговорност защото са Избрани от Правилните Външни Сили!

от почитатели на генгста рап, които са избрали за своя икона Джеймс Хетфийлд.

Издигнете и плакати българи фашисти. Запалете и някоя друго българско знаме. Щото ще има и представители на европейския съюз с българската делегация-тъкмо да видя колко хубаво изпълнява македония подписаните договори.

Че и няколко телевизии ще го предават пряко. То къде по-удачно да се пкаже магарията, освен на мегдана по време на празник?

От 2 нмлн македонци - към 1.9 мн нямат нищо обшо с тези политически активисти. И ако системата са промени там, след 5 години македонствашщите ще са по-малко от членовете на БКП днес. Сапуненият им мехур се държи с медии и физически репресии. Да, много макета са надъхани, но това е само психилогическо заразяване и рутина. Могат да се отърсят. Но след като силата там не е на наша страна, ще трябва да сме изобретатлени и активни. Смените на тона в зависимост от техните действия са задължитлени.

Това , което прави Русия за третата Българска държава е нещо Велико. Представяте ли си, нахлува в неделимата Османска империя, дава хиляди жертви, харчи големи пари и след това се оттегля! Това е все едно ние да се бием за Македония, да дадем хиляди жертви и пари, и после да кажем че се оттегляме и им оставяме македонска държава. От българска страна са участвали цифром и словом 7 500 човека . И то събрани в чужбина. Смотана Сърбия е участвала с 50 хиляди войника. Какво повече да искаме от Русия?

Абе лекенце я провери колко войни е водила русия с османската империя преди това. И дори и лъжата ти да беше истина -тия дето освободиха България ги избиха любимите ти болшевики. Дето управляват в русия и в момента и окупираха България през втората световна. И разбира се пропускаш че русия е единствената държава твърдо против съединението. И че тази македония е създадена по заповед от москва.

Добре, че половината армия е съставена от украинци и са били финландци, рмънци и т.н. Русия не обича България! Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стамболов ясно са обяснили и написали колко злобна и вредна е Русия за България! Ти господин руски предателю си повече от Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стамболов??????? Гнусен предател си!

Някой съвсем умишлено подклажда военен конфликт аналогичен на този в Украйна, какви Гоце, Делчев и Мечев и на кой в тоя разграден двор дето живеем тук му пука чак до такава крайна степен, ние на нашите герой не знаем рожденните дати, ще ходим на някакъв погребан в Македония да се бием с техните запалянковци че да му празнуваме везнам си какво, хора сэбудете се, смях голям!!!!

Абсолютно съгласен Какъв е Гоце Делчев, какво толкова успешно е направил, че чак да се бием за него?

Дето нападна Украйна, подклажда конфликта на балканите.

Билдерберг с машите си САЩ и НАТО?

Но трябва да признаем като по-културни, толерантни и благоразположени каквото и да правят с нас, че има поне едно нещо общо - ами вижте сами! Имаме си...еднакви полицейски коли от една и съща източна фирма!!! А това си е жив напредък в отношенията и сношенията. Европа веднага поздрави и нас, и тях, за еднаквия избор и вкус.

Какво общо има големият български революционер Гоце Делчев с Северна Македония?! Роден е в Кукуш и е убит в село Баница, все Егейска Македония.

Честно, хич не ми пука за Македония. Яд ме е , че заради някакви чукари и криви хора, губим Беломорска Тракия и Одрински вилает. Пък Македония та да прави каквото си иска.

Статуквото, оформено в хода на Първата балканска война, е възприето отрицателно в България. Сръбските и гръцките власти, установили се в по-голямата част от Македония, се заемат да изкоренят българското влияние от там (чрез закриване на училища и църкви, преследване на ВМОРО Гледайте кога е почнало унищожението на българщината и стига сте плюли по Георги Димитров. Велик българин!

Георги Димитров е един пияница и предател! Георги Димитров е първопричината за убийството на хиляди български царски офицери, свещеници, интелектуалци! Убивайки елита на нацията Георги Димитров, създава днешната продажна и проста българска гмеж! Господ да накаже подобаващо Георги Димитров - предателя!

ГЕОРГИ ДИМИТРОВ Е 100% МАКЕДОНЕЦ ОТ МАКЕДОНСКО ПРОТЕСТАНТСКО СЕМЕЙСТВО ..... НО ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ Е КАЗВАЛ ЧЕ Е БЪЛГАРИН :))

Лъжец! А Димитър Благоев от трибуната на българското народно събрание плюе българите и се обявява за македонец! Георги пиандето и Благоев безродника са позор за България! За това и Благоевград е анатемосан от Господ!

Сърбия и Гърция в битка и на бойното поле все губят и не спечелват земя. Но влиятелните им приятели им подаряват територии с българско население. Тъй като то не е тяхно, нямат кръвна и генетична връзка с него се нахвърлят без жалост и с репресии да обезбългаряват. Един вид написали са си домашното своевременно и с репресии. Днес, по тия земи никой не смее да каже, че има български произход.

УЖ МАКЕДОНЦИТЕ ГОЛЯМА РАБОТА .. А НЯМАТ НИТО ЕДИН ГРАД НАРЕЧЕН НА МАКЕДОНСКИТЕ ГЕРОИ .... ДАЖЕ В АМЕРИКА ИМАМЕ МИСКВА, ОДЕСА И СТ.ПИТЕРБУРГ :)????

САЩ искат война Сърбия срещу Косово и България срещу Македония. САЩ и Турция ще подкрепят Косово и Македония, Сърбия и България са сами. В Сърбия и България управляват американски подлоги ,в Сърбия те изгониха сръбските полицаи от Косово и сега албанците тероризират сърбите там.В България политиците бездействат,докато Македония прави каквото си иска.

Война с Македония не може да има. Там населението на 33% се има за албанци и над 50% знаят , че са българи. Всичко е маскарад и лицемерие. Оръжие среу България няма да извадят - освен мелезите, пропагандатори за българофонията. Според доклада на ЦРУ тези мелези са около 30 000 от 1.5 млн души към 1945-а година. Колко да са се увеличили до момента? За Косово си прав. Там и двете страни трябва да прояват разум, защото ще загубят брутално то войната. Сърбия без катастрофата от 99-а, щепе да е по-богата от Словения сега.

Гросен сопен фюр продажен селяндурен!

"Гоцева стража"? Да беше жив Делчев, щеше да ги подгони с оглямата гьостерица. Българин=патриот който сам нееднократно е заявявал, че ще умре за обединението на България. Колкото Гоце може да е патрон на тези българофобски измекяри, толкова могат да са Левски, Вазови или Раковски.

Вижте колко ни е пукало за Македония Един от главните аргументи на Белград е, че София не е изпълнила първоначалните си задължения по двустранната военна конвенция и вместо 100-хилядна войска е отделила за Вардарския оперативен театър само една дивизия (Седма пехотна рилска дивизия). Така сръбската армия е била принудена да поеме основната роля за прогонването на османците от Македония (вижте Кумановска битка), а след това е подпомогнала българите при обсадата на Одрин.

Къде да намеря документи за разположението на сръбската армия при одрин?

теренот пулен со кавали

Коментари - Македонци се събраха около полицейските заграждения край гроба на Гоце Делчев в Скопие | Днес.dir.bg

Македонци се събраха около полицейските заграждения край гроба на Гоце Делчев в Скопие

Наметнати със знамена със звездата от Вергина и с тениски с надписи "Гоцева стража", те твърдят, че ще останат до събота, а част от тях заявяват, че ще блокират и моста

Обратно в новината

Коментари - Македонци се събраха около полицейските заграждения край гроба на Гоце Делчев в Скопие | Днес.dir.bg

Коментари

Македонците се събраха на Гоце за да преклонят глави пред един Българин. Те ни се кланят апа ние им се сърдим . Някои помни ли Българин да се е кланял като македонците на друг гроб. Тези станаха за смях вече. Мразят Българите а им се кланят.

Не северни македонци, а скопяни.

На скопяните никога нема да им дойде акъла. България трябва да си защити българите там и да прекрати всички други отношения с тъпите макета.

Русия винаги е била срещу България! По време на турското робство, точно Русия е тази, която иска да промени етническата и религиозната карта на българските земи! От времето на Екатерина Велика та до 1877-ма - Русия и Турция водят 12/13 войни и НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ НЯМА ЗА ЦЕЛ ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ! Русия се стреми по всякакъв начин да унищожи България и българите! 1913 год. Русия застава на страната на Сърбия, когато последната(в сръбския парламент), обявява перманентна война на България Русия подкрепя Сърбия и Гърция, но не и България! Даже през 1914/1915 година, Русия прави планове да окупира Варна и Бургас, с цел да нападне и окупира Истанбул! После, през 1944 год., Сталин и Чърчил уговарят Турция да нападне България, като ѝ обещават Бургас и цялата бургаска област - с думите, че на България и Варна ѝ е достатъчна!

Що не отидоха в Скопие?

Чудничко

Ако трябва да има военна операция,то тя трябва да срещу помиярите в Скопие.

За какво са ти? Заради тях, може да си разбишкаме държавата!

Защо ги наричате ,,македонци,,? Те са ,,СЕВЕРОМАКЕДОНЦИ,,. Не плюйте България

РСМ е Република Сръбска Македония.

Мръсната предателска сган с промити мозъци, наричащи се македонци, да четат и забодат долу тъпите си глави! Георги(Гоце) Николов Делчев, БЪЛГАРИН, ЦИТАТИ: „ Гръцките свещеници и учители са пречка за нас. Дойде време да работим за България, понеже ние всички сме българи. Трябва да работим за България, защото тя ще дойде и ще ни помогне да отхвърлим османската власт.[24] “ Кюстендил 1902 г., Баба Дона Ковачева, Марко Секулички, Гоце Делчев, Михаил Герджиков, Петко Пенчев и Тодор Станков. „ Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин. Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото българско отечество.[25] “ „ Ние, българите от Македония и Одринско, не трябва да изпущаме изпредвид, че има и други народности и държави, които са много заинтересовани от разрешението на този въпрос. Една намеса на България ще предизвика намесата и на съседните държави и може да доведе до разпокъсването на Македония. Ето защо народите, населяващи тия две области, трябва сами с общи усилия и жертви да извоюват своята свобода и независимост в границите на една автономна Македоно-Одринска държава, като разчитаме само на материалната и морална подкрепа на България и на Великите сили.[26]

Тези замирисаха окончателно!

Не "македонци" , а СЕВЕРОМАКЕДОНЦИ!

Позор за нашите днешни политици.

Пишете моля,-северомакедонци!

Защо продължавате да ни занимавате с тези мненормалници ? Още един конфликт в Европа ли искате ?

Гоце е избягал ! В гроба е празно ! Ужасът с тия креатури е огромен !

България като държава 500 години не е съществувала,но българите са съществували, говорили са езика си, запазили са религия,писменост и обичаи. Русия също 200 години не е съществувала по времето на татаро-монголското владичество. Но за съжаление сега я има. И една от заслугите да я има е,че българите им дават православната вяра и кирилицата,на която и до ден днешен пишат обидни думи за българите платени руски тролове.

Нали яко я намаше Русия, и България сега нямаше да я има катои независима държава

Преди да ни "освободи" Русия е станала държава благодарение на вяра и писменост от България. Храни куче да те лае!

От стария български език са останали две-три думи в днешния ни език. Една от тези думи е "сой'. За другите не си спомням. В българския език има доста повече албански думи. Такива като "куче" . Интересно северомакедонците дали я използват или казват "пас". Ние също употребяваме "пес".

Това не са албански думи, а тракийски. Албанците са траки като нас, но от други племена.

Освен тракийци на балканите са живяли имотите. Та албанците,наричани през Османското владичество арнаути,са потомци на илирите.

ИЛИРИ

Както и да погледнем, Гоце си е Македонски национален герой. Няма нищо общо с България. Да, българин е , но се е борил за свободата на Македония. Както Че. Кубински национален герой, въпреки, че не в кубинец. Че, аржентинец. Не съм чувал Аржентина да го нарича национален герой Хи хи хи хи

Гоце се е борил за свободата на българите останали под Османска власт в Македония и Одринско. За какво Македония несъществуваща по онова време ни мътиш главите?

Ами лакомо дупе! Що посягаш на чужди земи? Гнусар алчен. Дадох ти пример с Минските споразумения. Антим първи, пише писмо до руския цар. С молба да освободи България. Имай предвид, че 500 години съществува единна и неделима Османска империя. Поколения в Европа се раждат и живеят с тази мисъл, че това е турско. Да сложим и 50 години васали на Турция, и ето ти 550 години. Царят се просълзява и парафира: Да се освободи България. Тръгват пазарлъци, да няма намеса от другите Велики сили. Това са споразумения. И България да не е много голяма, щото нарушава баланса на Балканите.

Испания е била 800 години под робство на маврите!! Да не би да имат такова мислене, сега и те глупако!!???

Според заповедите от руското посолство историята на България и българския народ започва с освобождението ни от турско робство. Преди това държава България никога не е съществувала и български народ никога не е съществувал. Поне така твърди платения руски трол по-надолу. Моето момче когато държавата България е съществувала-твоята русия е била само племена. И понеже явно си прекалено тъп-религията и азбуката на твоята русия са дадени от българските владетели. Не ти ги е дал нито ленин нито сталин.

Ами другарю, 550 години няма България на картата. Просто няма Преди това още 200 години пак няма. Да! България започва съществуването си след освобождението от Русия

А македония започва съществиването си 1991 г.

Е, като ламтиш за Солун , Одринско, където българите са под 10 процента и напредваш за , за Цариград, а пък си не си вземеш земите населени с българи , така се получава. И няма какво да се учудвате, екзарх Йосиф в един доклад от 1900 г. ясно пише какво ще се случи с по думите му "безформената маса наречена българи " , ако попадне в друга държава, а именно , че ще бъде асимилирана. Тогава сме били неграмотни безкнижници , сега сме еднокнижници, че и по-лошо монокнижници, които четат едно и също в много книги без кръгозор и го повтарят като папагали, за да си бетонираме дебелите глави, каквито сме били винаги. С нета става още по-зле , щото всеки безкнижник/Еднокнижния/монокнижници сам става медия и се има за академик по всичко.

От кого го пазят? Те го уважават, ние го уважаваме. Какво по-хубаво от това? Вместо да се гордеят от този факт щели да му правят стража. Ненормална работа.

Комунистите начело с Гоце да върнат тленните му останки у нас , те го дадоха , да бъде погребан с почести и повече няма да имаме проблем когато го почитаме !

За какво ти са? Не се е борил за свободата на България, а на Македония Македония е свободна Техен национален герой

Оная област е Скопско-Вардарска. А област Македония е около Одрин и Солун.

Георги Делчев, това е името на българина борил се свобода. Георги, не е Гоце, спрете да помакедончвате името му. Вие се македончите, а се сърдите на макетата.

Какво излиза накрая Георги Делчев, българин, се бори за свободата на Македония. Македония е свободна , даже си има държава. Борбата и жертвата му е изпълнена. Македония има пълното право да го чества като национален герой, за Македонската свобода. Ние като българи, какво общо имаме? Не се е борил за Свобода на България

Борил се е за освобождение на Македония и връщане в България! Пропагандатор мръсен!

Едва ли има и един процент от хората и там и тук, които могат да изброят три неща, които са свързани с този Делчев, и аз съм между незнаещите и не ме е срам, и не ме интересува, интересува ме, че хората бягат от тук и живота е все по тежък, но там защитници и платени протестиращи няма. Историята на балканите винаги пренаписвана и е била повод за конфликти и нищо друго, този район винаги е бил маша в ръцете на големите сили и следствие на техните решения, а не на нашите, за това си заврете измислената история знаете къде, включително измислените герои!!!!!!

Тъп некадърен руски трол. Значи русия заповядвана българските офицери обучени и възпитани в русия да напуснат България, което те като добри руски подлоги изпълняват, ама това било за доброто на България нали? Русия се опитва да накара турция да ни нападне след съединението, ама видиш ли те били спряли румънците. Русия на практика подкупва сръбския крал и му обещава че няма да се меси и ще възпира всяка намеса от страна на великите сили-ама нападението на сърбия на България също е в интересите на България. Обаче били спря ли румънците:))))) Жестокото поражение на сръбската армия от страна на необучената и командвана от капитани българска армия е това, дето спира румънците. Но разбира се тези неща ти пречат на платената пропаганда.

Абе глупак! Ти за Минските споразумения чувал ли си? Преди да почне войната, Русия се договаря с другите Велики сили. Има си договори , за да не се намесват. И наистина идват да освобождават братския славянски народ. А пък за независимостта Отказват се от вземания на 180 милиона златни франка, и тогава Турция се отказва от нападение. Иначе е била готова. Странната намеса на Русия , пак ни помага

границата на Дунавска България минава по билото на Стара планина. Затова определени сили в "русия" са искали там да мине границата за да не може последният жалът остатък от Дунавска България, наречен сега Севрна България + Добруджа да попадне под германско, австрийсо, тракийски, македоснако, италианско, и друго западбо робство, не не успяха. затова послкедните българи загиват вече 33 години и последните бълаграски депутати не ги гопускат до паралемантата... последните български гласове ще замлъкнат завинаги до около 2070 година и ще останат само гласовете нма западните агенти и зомбита и на техните наследници!!!

Любопитно ми е тоя дето ти плаща знае ли колко си тъп?

Стига сте бъркали "русия" с " освобождение" или със "съединение" или с "македония" .... това са все германски игрички и историците го знаят, но си мълчат за да не пострадат. и политицуие го знаят! ... По онова време има западна колония, наречена "руска империя" историците са виновни защото с болните си мозъци лъжат повече от дърта врачка в Маалата! Александър II Николаевич Холщайн-Готорп-Романов е западняк!!! не е руснак или славянин или българи или татарин... Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1855 – 1881) от династията Холщайн-Готорп-Романов. Известен е с либералните реформи, които извършва в руското общество. Най-значима сред тях е отмяната на крепостничеството през 1861 г., която му донася прозвището Цар Освободител. В България това прозвище се свързва най-вече с победата му в Руско-турската война през 1877 – 1878 г., вследствие на която част от българските етнически територии са освободени от петвековното владичество на Османската империя и стават автономно княжество. Срещу него са извършени 8 атентата след 1866 г.

Значи според твоето писание-дори освобождението от руско робство дължим на запада. С други думи от твоята русия сме видяли само лошо. След като дори освобождението на българия от турско робство е благодарение на така наречената от теб западна колона управляваща русия.

Запада е бил за реформи в Османската империя и някаква форма на българска автономия, но против разпадането на Империята. В Русия е имало 2 течения - едното за конфронтация със Запада, другото против конфронтация. Славянофилите печелят. Има и трета идея - баланс между двете течения. Като цяло и двамата сте неграмотни.

Какво означава славянофили? Защото не знам дали сте наясно ама населението на българия като раса и генетика няма нищо общо с населението на русия. Още по-малко с това на сегашната руска федерация. Защото има огромна разлика между това което източната римска империя нарича с общото наименование славони или славуни, и племената намиращи се на територията на сегашна русия. Единствените с български корени на сегашната руска територия са там към киев и бесарабия.

Някой пита за Сърбите при Одрин Ето, амсалак България: 71 пехотни и 4 пионерни дружини 82 крепостни и 210 полски оръдия 50 полски гаубици 7 ескадрона Сърбия: 29 пехотни дружини 16 крепостни и 60 полски оръдия 20 полски гаубици 5 ескадрона Общо: 126 000 българи и 47 000 сърби

Къде са били разположени сръбските войски и с какво са спомогнали за превземането на одрин? Със съответните документи. Защото примерно когато сърбите ни нападат след съединението-турците изпращат на помощ една дивизия. Не някой друг а именно турците. Вярно тя никога не стига до бойното поле-обаче пращане туй е доказан исторически факт.

От къде да знам бе? Да не съм бил там? Важното е, че при освобождаването на Македония вместо със 100 хиляди човека, ние участваме с 15 хиляди Това е поантата. Не разводнявай темата

Значи хем не знаеш къде са били какво са правили хем знаеш че са били там. Разбира се пропускаш, че държава македония и македонски народ не са съществували по това време-а става въпрос за географската област македония. Както и че по това време почти цялата българска армия е била срещу турците.

Мен ме интересува с колко войска сме участвали в освобождението на Македония. Точно и ясно съм го написал 15 хиляди вместо 100 хиляди Точка.

В началото на януари 1945 г. на Рождество Христово по стар стил югославските власти в Македония организират избиването на хиляди българи – заради българското им самосъзнание. През януари 1945 г. започват политическите репресии в Титова Югославия, при които са ликвидирани или малтретирани без съд и присъда хиляди хора с българско самосъзнание във Вардарска Македония. Тъй като репресиите започват на 7 януари - празникът Рождество Христово (Коледа) по стар стил, те остават в историята като Кървавата Коледа или Кървавият Божик. На 6 срещу 7 януари 1945 година започва масово изтребление на кметове, свещеници, учители, обикновени селяни из цяла Македония. Те били наричани "бугараши" и "помагачи на бугарскиот фашистки окупатор". Използвал се току-що гласуван закон за защита на македонската чест. Целта е насилственото сърбизиране на Вардарска Македония.

Георги Димитров Жабока Желев и Киро Вампиро са предателите

Ето вземете примерно американците-те също нямат история. Практически тяхната история започва с декларацията за независимост. Реално не са и някакъв етнически народ-има хора от всякакви раси религии националности и така нататък. Обаче нещо не ги виждам да им пречи. Нито да са тръгнали да крадат историята на различни държави. Приемате че сте създадени 45-та година, приемате че историята ви започва от тогава и оттам нататъка си градите държавата.

От 1776-а до сега има тамън век и нещо повече история от 1879-а - началото на Княжетсво българия до сега. За етническия състав сои прав, но релано те си имат анклави - британски, холандски , германски и испански, които си пазят произхода доста добре. Все пак са федерация. Да не се напиняме, когато фактите не са в наша полза :)

Историята на българия започва с княжество българия? Сигурен ли сте че не започва с народна република България? 1300 години история изведнъж ей така я заметахте под килима. Пречи ви на пропагандата или просто сте абсолютно невеж и пишете от друга държава? Само че ето ви уловката за американците-де всички се гордеят с произхода си, обаче си бият в гърдите и твърдят че са американци. И не е лошо следващия път да прочете какво означава думата анклав.

Ами ако ще броим историята на други дътржавни формирования, то и американската история не започва през 1776-а, а много по-рано. Те са били колония, ние вилаети. Реално нашата история си върви паралелно с тяхната, от ВПН до ден днешен. Но тяхната независимост е 100 години преди нашата. За известно време през Средновековието сме били по-голямата сила и това е факт, Но в случая говорим за дреност, не за машаб. Изивкай някой исторически грамотен човек на когото вярваш да ти обясни това-онова.

Абе олигофрен! Факта си е факт. Има Българска държава. Точка. Съединението Такава Когато Сърбия, подклаждана от Австрия ни обявява война, Румъния е била готова и тя. Руският цар СТРУПВА ВОЙСКИ НА ГРАНИЦАТА И РУМЪНЕЦА се отказва. Щеше да видиш съединение тогава. Мухъл После пък Русия плаща и съединението и независимостта ни Като сте тъпи, що пишете?

По онова време има западна колония, наречена "руска империя" историците са виновни защото с болните си мозъци лъжат повече от дърта врачка в Маалата! Александър II Николаевич Холщайн-Готорп-Романов е западняк!!! не е руснак или славянин или българи или татарин... Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия (1855 – 1881) от династията Холщайн-Готорп-Романов. Известен е с либералните реформи, които извършва в руското общество. Най-значима сред тях е отмяната на крепостничеството през 1861 г., която му донася прозвището Цар Освободител. В България това прозвище се свързва най-вече с победата му в Руско-турската война през 1877 – 1878 г., вследствие на която част от българските етнически територии са освободени от петвековното владичество на Османската империя и стават автономно княжество. Срещу него са извършени 8 атентата след 1866 г.

Западът ни е освободил от турско робство така ли:)))))

Това че русия е единствената държава категорично и яростно обявила се против съединението на България? Това че твоята русия заповядва на всички руски и възпитани в русия офицери да напуснат България? И разбира се българските еничари обучени и възпитани в русия като всеки добър руски предател веднага се подчиняват. Това че твоята русия първо отива при султана и се опитва всячески да го накара да нападне България? Само че султана си има по-големи грижи отколкото да се занимава с една бунтовна държавица. Та затова после отива при сърбите-и като добри руски подлоги сърбите моментално нападат България.

Абе глупак! Нали ти пиша, че спира Румъния Ти луд ли си? Това не ти ли е достатъчно? Какво повече искаш? Да влезе в още една война, заради продажна България? Хайде нещо и ние да си извоюваме сами! Все Русия ни е длъжна

джурналята са най-общо казано невинни, защото по определение те не разбират от нищо освен от редактиране и предаване на получената информация. те са един интелигенте микрофон и нищо повече,... виновни са историците политиците, правистите, държавниците... но на тях никой не смее да им поиска отговорност защото са Избрани от Правилните Външни Сили!

от почитатели на генгста рап, които са избрали за своя икона Джеймс Хетфийлд.

Издигнете и плакати българи фашисти. Запалете и някоя друго българско знаме. Щото ще има и представители на европейския съюз с българската делегация-тъкмо да видя колко хубаво изпълнява македония подписаните договори.

Че и няколко телевизии ще го предават пряко. То къде по-удачно да се пкаже магарията, освен на мегдана по време на празник?

От 2 нмлн македонци - към 1.9 мн нямат нищо обшо с тези политически активисти. И ако системата са промени там, след 5 години македонствашщите ще са по-малко от членовете на БКП днес. Сапуненият им мехур се държи с медии и физически репресии. Да, много макета са надъхани, но това е само психилогическо заразяване и рутина. Могат да се отърсят. Но след като силата там не е на наша страна, ще трябва да сме изобретатлени и активни. Смените на тона в зависимост от техните действия са задължитлени.

Това , което прави Русия за третата Българска държава е нещо Велико. Представяте ли си, нахлува в неделимата Османска империя, дава хиляди жертви, харчи големи пари и след това се оттегля! Това е все едно ние да се бием за Македония, да дадем хиляди жертви и пари, и после да кажем че се оттегляме и им оставяме македонска държава. От българска страна са участвали цифром и словом 7 500 човека . И то събрани в чужбина. Смотана Сърбия е участвала с 50 хиляди войника. Какво повече да искаме от Русия?

Абе лекенце я провери колко войни е водила русия с османската империя преди това. И дори и лъжата ти да беше истина -тия дето освободиха България ги избиха любимите ти болшевики. Дето управляват в русия и в момента и окупираха България през втората световна. И разбира се пропускаш че русия е единствената държава твърдо против съединението. И че тази македония е създадена по заповед от москва.

Добре, че половината армия е съставена от украинци и са били финландци, рмънци и т.н. Русия не обича България! Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стамболов ясно са обяснили и написали колко злобна и вредна е Русия за България! Ти господин руски предателю си повече от Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стамболов??????? Гнусен предател си!

Някой съвсем умишлено подклажда военен конфликт аналогичен на този в Украйна, какви Гоце, Делчев и Мечев и на кой в тоя разграден двор дето живеем тук му пука чак до такава крайна степен, ние на нашите герой не знаем рожденните дати, ще ходим на някакъв погребан в Македония да се бием с техните запалянковци че да му празнуваме везнам си какво, хора сэбудете се, смях голям!!!!

Абсолютно съгласен Какъв е Гоце Делчев, какво толкова успешно е направил, че чак да се бием за него?

Дето нападна Украйна, подклажда конфликта на балканите.

Билдерберг с машите си САЩ и НАТО?

Но трябва да признаем като по-културни, толерантни и благоразположени каквото и да правят с нас, че има поне едно нещо общо - ами вижте сами! Имаме си...еднакви полицейски коли от една и съща източна фирма!!! А това си е жив напредък в отношенията и сношенията. Европа веднага поздрави и нас, и тях, за еднаквия избор и вкус.