ВМРО опъна телена мрежа на границата с Македония

Стотици привърженици на ВМРО от Кюстендил, Перник и София преградиха по обед символично с телена мрежа пътя за ГКПП "Гюешево" в местността "Сенокос", близо до Кюстендил, предеда БНР.

Обратно в новината

Коментари - ВМРО опъна телена мрежа на границата с Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз като българка в германия нямам право да карам колата си с бг номера над 6 месеца.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ от долу: Установеното през прехода еднакво посттоталитарно статукво на Македония и България сък силно пропитото в съзнанието от идеологическото наследство, с управляващи партии -всички произлезли от бившите комунистически партии, е причината да не се търсят жертвите, да не се разровят лагерите на смъртта, а науката да не се изследва македонизма и да търси истината за него и покаже истинското му лице пред обществото. Подходът на Сталин да денационализира карелците от Съветска Карелия и ги откъсне от майка Финландия не успя и се срина се по естествен начин, без Финландия на да направи никакви специални усилия. Разковничето на успеха се криеше в примера, който даваше Финландия на карелците като съседна страна с високоразвитата си демокрация, динамично развиваща се икономика и висок жизнен стандарт. За това още в първите дни на демокрацията в Русия след 1990 г- карелците станаха финландци и проговориха финландски език. България се разви след 1989 г. като страна с посттоталитарно статукво, унищожена икономика, слаба държавност, нисък жизнен стандарт и бълваща престъпност. Тя остана лош пример за населението в съседна Македония и побългаряването и не стана. В голяма степен населението в съседна не желае да нарече с гордост българин , което добре се използва от посттоталитарното управление на Р. Македония да поддържа македонизма като официална държавна политика и до сега. А тези които имат смелостта в Р. Македония да не нарекат открито българи попадат под репресивната антибългарска машина на властта. Абсолютно недалновидна е политиката на министър Божидар Димитров да се дават български паспорти и гражданство на македонците от Р. Македония. Това не е начин те да бъдат побългарени и върнато българската самосъзнание у тах, а по точно начин да се прикрият престъпленията на БКП/БСП. Аос сега македонците искат български паспорти, това го правят с цел да се доберат до трудовите пазари на Европа и се получава обратното- ние оголваме откъм население територията на наша свещена Македония и я предаваме без бой на албанците. Трябва да се действа с принципа битието определя съзнанието. Македонците ще се побългарят за 24 часа , ако имат до себе си за ПРИМЕР високоразвита демократична майка България, с динамично развиваща се икономика, висок жизнен стандарт, уважавана демократична държава в семейството,. на Европейските народи. Идея за България- алтернатива на статуквото.

когатоМакедония влезе в ЕС,тогава няма да има проблеми за колите с бг номера.Нормално всяка страна иска да си прибира данъците.Тези хора са отгледани ,учили и живеят в Македония .Това че имат БГ паспорти е от икономическа гледна точка. Най-лесната проверка може да направите,като обявите на последните парламентарни избори ,колко българи/както вие ги наричате/са гласували в Македония-и тогава ще видете за тази куха любов която Каракачанов и Б.Димитров сънуват

До Запознат14:01 и псевдопатриотите на ВМРО-нямате право да си присвоявате името "ВМРО"! Господа, спрете да обслужвате БСП и нейните производни. Така доказвате, че и вие сте производни на БСП. Определението, че Сърбия и околните страни са създали македонизва е мислене и нова политика на БСП след 1990 г.. БСП откак се обяви за наследник на БКП всячески се мъчи да прикрие големите престъплания на БКП и специално в създавнане и насилественото налагане на македонизма Същото правят и всички партии на Македония в прикриване участието на ЮКП в престъплението, понеже Македония се разви след 1990 г. като копие на България, там се оформя същото посттоталитарно политическо статукво като в България, от партии произлезли от бившата ЮКП и нейната върхушка. Македонизма е създаден в 30-те години под въздействието на новата теория на Сталин за нациите и етносите и е най голямото престпление и предателство на БКП срещу народа си. С нея Сталин на практика създава много изкуствени нации и държави на територията на СССР Украйна ,Белорусия и в околните територии- карелци и прочее. БКП и ЮКП също поемат болшевишкия курс и прилагат тази теория за условията на Балканите като създават македонизма и го налагат насилствено след 1945 г. Не бъркайте великосръбския и великогръцкия национализъм и шовинизъм преди 1945 г. с македонизма след 1945 г. Това са два различни периода с различни цели и различни крайни резултати. Преди 1945 г. кралските манорхични авторитарни режими в Гърция и Сърбия се опитват да го денационализират македонското население , но не с идеология като македонизма, а с чист национализъм и държавна политика на тези режими, като Карагеоргиевич се опитва да направи от македонците южни сърби изполвайки полицейската машина. Но нито усилията на кралския режим в Гърция, нито този на Сърбия успяват, тези опити остават напълно непопулярни след македонското население, защото то до себе си има поддръжката на майка България, организацията на ВМРО на Ванчо Михайлов и продължава да се нарича БЪЛГАРИ до 1945 г. Македонизма се създава само като теория през 30- те години, но той започва да се налага на практика след 1945 г. и представлява ИДЕОЛОГИЯ, която се налага с идеологическата промивна машина на комунистическия режим с помощта на два болшевишки комунистически режима в България и Югославия, действащи ръка за ръка ЗАЕДНО. Тогава населението в Македония загубва до себе си поддръжката на майка България и остава напълно само да се бори срещу страшната идеологическа машина на комунистическия режим. То дава над 50 000 жертви в тази съпротива и над 300 000 репресирани по лагерите на смъртта. Това са най големите загуби в човешки жертви на България след установяване на комунистическите режими! Идея за България, алтернатива на статуквото

Зад такива протести винаги оперират конкретни интереси, които не се изписват по лозунгите.

Какво да ви обяснявам бе т.панари нед.носени? Много по-добре е за България да си плащат данъците тук и да "движат" нашата икономика. А след като няма проблем за албанска, сръбска и пр. регистрация, а само за българска става въпрос и за дискриминация, отворковци! Ще си ходите с цървулите, щот сте пр.сти и т'ва е!

Т.пака си ти. Първо как може дори да си помислиш, че ще гласуват специален закон за българските номера? И второ това, че е добре за българската икономика не означава автоматично, че е правилно ! Щото ако разрешим официално трафика на наркотици с/у съответни такси пак ще е добре за бг. икономиката ? анадънмо ?

Българин - бг номера. Македонец - македонски номера. Махайте всички граници по света и ще се регулира всичко за 10-20 год. Ама кой ще лапа измислени мита и акцизи ?

Навсякъде в страните от ЕС можеш да караш кола с националната си регистрация, но не повече от 6 месеца след датата на адресна регистрация в чуждата държава. Всички държави искат да си прибират парите за пътен данък и да осигуряват клиенти на местните застрахователи.

На колегата от съседната килия му вярвам, че е Наполеон... поне го е доказал, но няма как да повярвам на някой, че е българин, само по номерата...

има една стара поговорка "щто е маке се е л*йно" разбира се не важи за българите които живеят в македоня

значи не важи почти за никой!!!!!

ако бяха затворили някоя граница привърженици на дпс какво щеше да стане щяха да пратят бапетите какакто направиха с тютюнопроизводителите тази зима какво като са българд.ски пакедонци законите не сали еднакви за всички

Всичкото мара втасала,оправихме си нашите неща - икономика, здрвеопазване,образование, пътища, екология, закони, такси, данъци,заплати,пенсии .......национален отбор по футбол и т.н и т.н та тръгнахме да даваме акъл и на макетата

Да ви имам проблемите! Много болни мозъци има в България, щом като могат да бъдат манипулирани от маргиналната партия ВМРО!

другарю черен кочан /каракачан -ще ми разреш ли, да карам целогодишно из пиринско колата си с македонска регистрация. А?

ембарго за македония.пални боклуци.абсолутни комплексари сял живот ще си останат

А защо Лечков и други футболисти карат луксозни коли в България, с германски номера? Защо ВМРО не протестира и срещу тях?

Защото Германия и България са членове на ЕС. Това си е в реда на нещата.

да се затворят веднага всички кппт-а на границата ни с македония за неопределено време в знак на протест. така тези "национално неориентирани" ще запеят много скоро друга песен.

Каракачанов цял живот е обслужвал гъза на БСП. Сега обслужва ГЕРБ, щото разлика между БСП и ГЕРб няма-има само в опозиционния словоред.

Брей, тук много знаещи се навъдили. Когато си гражданин и на България и на Македония и си купиш кола в България, имаш право да я регистрираш тук и да си караш в цял свят с BG номера, включително и в Македония. Няма срокове, това е постоянно. Братовчед ми живя години в Унгария и си ползваше българската му кола там, без никой да му прави спънки. Запознайте се малко със спогодби и закони преди да философствате!

тука става дума за македонски граждани каращи коли с български номера. А не за българи пребиваващи независимо колков време там

Да, де, македонски граждани с български паспорти...

Напротив, става въпрос за хора родени на територията на Македония и понастоящем с двойно гражданство. Другите не ни интересуват, нито нас нито ВМРО.

Какви закони, какви спогодби си прочел па ти ? Всяка държава сама си преценява ще има ли срок и какъв ще е той да караш кола с чужди номера. В Германия ако си постоянно пребиваващ нямаш право повече от (не знам точно колко) месеца да караш кола с други номера. И къде е логиката да караш кола в Македония, а да плащаш данъци на България ? А Каракачанов много добре знае, че македонците карат коли с българска регистрация, защото до скоро нямаха право да внасят коли на старо и особено след като паднаха митата при нас, на тях им излизаше много по-евтино. А с тая свещена глупост, че карали видиш ли български коли щото са родолюбци може да си избърше г.за !

Бъркаш сериозно сравнението, защото Македония не е член на ЕС и по-всяка вероятност никога няма да бъде, затова ако решат могат да задължат шофьорите да си сменят номерата. Както и искат да направят. Ако си в ЕС ,случая с Унгария, подобен проблем не би могъл да съществува. Понеже макетата масово купуват коли от България заради по-ниските цени втора ръка, сега тяхното правителство е намерило начин да ги ошушка. Естествено всичко е заради пари, а ВМРО си прави PR

"Македонските власти принудително демонтират българските номера от автомобилите и принуждават собствениците им да ги заменят с местни" Г-н Каракачанов, ако си докарам кола от Щатите, колко време ще мога да я карам с щатски номер?Дали до когато си искам или ще трябва да си сложа български?

Колкото си искаш, ако си американски гражданин и си поддържаш регистрацията текуща.

ми колкото си искаш само дето на 6 м трябв ад пиеш кафе в Одрин например катко правят тарикатите с мощните джипки регситрирани в САЩ що сети се ако можеш ама се съмнявам...хи хи смехуран

Драги ако държавата си спазваше законите тарикатите с мощните джипки нямаше да могат да го правят това щото освен излизането извън страната ако не знаеш само този който я е внесъл на такъв временен внос може да я управлява а не русите му музикантки и приятели

Който си продава родината и произхода, му казват безподственик и родоотстъпник. Ако им тропнем на тия промити лумпени и селски грандомани, ще се издавят и "преко Вардаро"... Вече започват да омръзват и да дразнят, ей! Ще ида да им бия по един шамар на тия "войводи и борци".

Каракачанов, издишаш с евтиния си псевдонационализъм, да предизвищаш антимакедонски вълнения. Вършиш услуга на управляващите като отвличаш в глуха посока общественото мнение от техните нови и нови престъпления. Скрий се, защото ставаш досаден, и баламите прозряха за кого работиш! Идея за България, алтернатива на статуквото

Защо са против от ВМРО това трябва да стане и тук . Не по чуждестанните номерата а по начина на шофиране може да се разбере дали шофьора е българин или чужденец . Защо не направят протест и против имената на македонците ...

Защо ли не се учудвам на бездействието на нашите политици? От началото на промените досега нито едно правителство и президент не са взели сериозно отношение към помията, която си позволяват да изливат по различни поводи и различнно време "братята" от измислената държава Македония /географско понятие/. Да не говорим за притесненията и издевателствата на македонските власти над българи и македонски граждани с българско самочувствие. Какво ли може да се очаква от подлизурковци президенти и политици от всички нива, които приемат оплюването като росна роса и се правят на "я не забележувам". Ще се намери ли в България политик, който да направи твърди съответни действия в отговор на подобно отношение? Затова трябва да си албанец или сърбин и да те боли,когато виждаш как ни тъпчат. Но май такива политици нямаме. Всеки си гледа келепира и сакън да не му секне канчето в съседите.

За какво ли точно говори г-н Каракачанов ? Ако ли -- че в Македония карат преминаващите и/или временно-пребиваващите българи/ки да си сменят номерата - то ясно какво има да прави Министерство на Външните Работи на Република България ; Ако ли - че македонците/ките, закупили кола от българин/ка, трябва да си сложат местен номер - няма какво да се говори ; Ако ли -- че държавните структури в Македония са намерили как да се справят с `вноса`/`ре-експорта` на крадени коли - то тогава господинът (и приятели/сътрудници/командировани) ще трябва да хлопнат вратите на този-си `бизнес` . (засега в Македония, а явно и изобщо)

има да чака любовникът на Сорос да си мръдне пръста...хи хи

Много сложна тема започвате, хахах ; И сте напълно прави за определено-изказаните Ваши (а и на много други ) очаквания . Дано само (от отлагане) не стане като в онзи анекдот за хи-хито, което се оказало фи-фище .

Ами просто нямаме правителство,което да се грижи за българите,без значение,къде се намират те по света!Тарикатът Бойко се превърна в телевизионна звезда и се прави на мъж,но няма курназлък,че да реагира на провокациите на македонското правителство!Нямаме и външно министерство,което адекватно да реагира!Целия кабинет е съставен от лапачи и гешефтари-мизерни политически мижетурки!Прави са в статията,че не могат да се озъбят на албанци и черногорци,защото те ще ги осерат и олайнявят!А как да се прояви българско достойство,след като правителството е безлично и безропотно!Позор скапаняци!!!

Тя не създава никакви проблеми - самата тя е един голям проблем, като цирей на задник!!!

Ами не виждам какво по-нормално от това македонците да карат в македония коли с македонски номера има. До колкото знам и у нас не може да караш коли с чужди номера повече от няколко месеца след вноса им

значи не си достатъчно наясно с положението у нас...

Ами провери и ме просветли

колкото си искаш но трябва да излезеш на 6 м и то ако не са от ЕС анадън му?

Писна ми да ме занимават с македонските продажници! Искаха си държава, имат си я да си се оправят! Ние българите не сме длъжни да им оправяме проблемите.

"големият" държавник онова хюмне от Грозден им я даде кво сега?

Виновни са комунистите,защото те откъснаха Македония от Майка България за да угодят на Съветите.Когато и както и да ги унищожим все ще им е малко...

Изобщо не си в час с историята - не "комунистите" откъснаха Македония от Майка България, а любимите ни съседи, Сърбия и Гърция и Румъния, след Междусъюзнияеската война, и отново те, със съучастието и пълната подкрепа на Антантата (основно Англия и Франция) след Първата световна война..."Комунистите" имат грехове, но те са други...А Каракачанов е абсолютно прав - това което се извършва в БЮРМ е ПОРЕДНАТА ЦЕЛЕНАСОЧЕНА, ПРЕДНАМЕРЕНА антибългарска кампания. Единствената и цел е , както виначи, да се оказва натиск на населението за да не се "българизира". Вссичко което има нещо общо с България, или приближава населението към България систематично се смазва и притиска. Подобна политика има само по отношение на България и българското - в БЮРМ има хиляди коли с сръбска или албанска регистрация - на скопските власти и през ум не им минава да преследват техните собственици. Основният проблем за скопските сърбомани е факта, че голяма част от собствениците на автомобили с българска регистрация имат и българско гражданство, български паспорти - това е проблемът, а не колите сами по себе си...Браво на Каракачаов, че обръща вниманието на властите в България към тази поредна нагла провокация на скопските еничари - за съжаление, шеасовете за достойна и твърда реакция от правителството на България не са добри. Традиционно нашето правителство предпочитеа да си затваря очите за проблемите, като смята,че да заобикаляш проблемите,значи да ги решаваш. Единствената правилна политика спрямо Скопие и Бюрм е максимално твърд и директен подход - това са отрепки,свикнали да имат господар и да ги мачкат, те от друго не разбират!

Интересно ти пък как би реагирал ако в Кърджали например искат да карат с турски номера на колите

До Запознат! Господине, Веселина е много права и точна. Вашето определение, че Сърбия и околните страни са създали македонизва е мислене и нова политика на БСП. БСП откак се обяви за наследник на БКП всячески се мъчи да прикрие големите престъплания на БКП и специално в създавнане и налагане на македонизма За Македония и създаването на македонизма от болшенизираната БКП под палката на Сталин и КПСС ще прочетете в нашия нов анализ ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ПЪТ НА БЛЪГАРИЯ И ДРУГИТЕ БАЛКАНСКИ НАРОДИ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕВРОПА И НУЖДАТА ОТ НОВА ЛЯВА ПОЛИТИКА НА ЕВРОПА, публикуван в нашия сайт ideyazabulgaria.org , Идея за България, алтернатива на статуквото

Още веднъж по подробно- Господин Запознат!, Веселина е много права и точна . Вашето определение, че Сърбия и околните страни са създали македонизва е мислене и нова политика на БСП. БСП откак се обяви за наследник на БКП всячески се мъчи да прикрие големите престъпления на БКП и специално в създаване и насилественото налагане на македонизма Същото правят и всички партии на Македония в прикриване участието на ЮКП в престъплението, понеже Македония се развива като копие на България, там се оформя същото постоталитарно политическо статукво като България от партии произлезли от бившата ЮКП и нейната върхушка За Македония и създаването на македонизма от болшенизираната БКП под палката на Сталин и КПСС ще прочетете в нашия нов анализ ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ПЪТ НА БЛЪГАРИЯ И ДРУГИТЕ БАЛКАНСКИ НАРОДИ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕВРОПА И НУЖДАТА ОТ НОВА ЛЯВА ПОЛИИТКА НА ЕВРОПА, публикуван в нашия сайт , Идея за България, алтернатива на статуквото