Скопие въведе безплатен транспорт заради смога

Македонските власти направиха обществения транспорт временно безплатен за Скопие като част от спешните мерки за борба със замърсяването на въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Скопие въведе безплатен транспорт заради смога | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за нея на изборите да се наредят на опашка пред общината за карти за безплатен градски транспорт с манипулиращото съдействие на партия Гроб и чист въздух под налягане

Някой беше се ЗАРЕКЪЛ в дните със мръсен въздух софийският обществен транспорт да бъде БЕЗПЛАТЕН! Дали не беше общината? Сега някой се прави на умрял, защото въздухът взе, че се ОКАЗА МРЪСЕН ... Ама вие сериозно повярвахте ли, бе?! На общината?! Стиига бе ...

ААААА то било в С....копие. Ние си помислихме, че ще се случи в С.....офия. Ама май сме се объркали и заблудили. Нали како Данче Послушкова????

Ако се разгледа ХУБАВО картата на https://airtube.info/ се вижда, че въздуха е еднакво замърсен както в София, така и в доста по-малки градове където автомобилния трафик е ЗНАЧИТЕЛНО по-малък (да не кажа нищожен в сравнение). Обаче не - автомобилите замърсявали, а не печките на дърва и въглища!!! А един ден да забранят въобще автомобилния трафик да видим тогава дали ще се изчисти въздуха,а?! П.П. Отговора го знам за себе си.

В Скопие 4 пъти над нормата и безплатен транспорт, а в София "десетки пъти" над нормата и Дишайте бре братя, да го издишаме тоя въздух. Един малоумник по ТВто дори каза, че при соца били построени нови два квартала в София, та нямало как да се проветрява. Бедна ми, бедна Българио. Кой не те е хванал, той не те е яздил.

И през нощта в София не се диша! Спешно тези мерки трябва да се въяедат и при нас!!!

Комините създават смог и проблема е цената на тока. Сега нарочно се произвежда малко ток за да не му падне цената.

В Банско е същото, дните около празниците трудно се диша, комините пушат яко !

И питейната ни вода във Варна е мръсна на 100 %,преди 2 години го потвърдиха !Затова ползваме кани с филтър!

А нашите "умни" управляващи монтират "умни" светофари, вдигат цената на билетчето и правят "качествени" рамонти, които позволяват на адския транспорт и на колелетата да са "превилигировани" в трафика.

Същите коли се движат в София и през останалите сезони, но само зимата не може да се диша. Истинския проблем са печките на топлещите се с каквото им падне "братя". По добре им пуснете ограничено количество безплатен ток, иначе ще трябва да се движим с противогази!

и в софия е безплатен за римляните обаче....

още задържаме..

"Улиците в Скопие пък ще се мият ежедневно." А у нас 2-3 пъти годишно, след дъжд естествено!

И в Скопие, както в София, горенето на гуми, въглища, дърва и т.н., замърсява въздуха в пъти над нормите. Нищо ново под слънцето. Разликата между София е Скопие е, че там осъзнават кой замърсява и се опитват да направят нещо - мият всеки ден улиците, призовават да се внимава какво се гори за отопление и т.н.

Кога ще ги стигнем македонците

Ама мноого са загубени тез македоци бе! Направили градският транспорт безплатен! Я да да вземат да почерпят акъл от любимата ни кметица на София, учителката по руски Фандукова! Тя щеше да им разясни как заради мръсен въздух трябва да се вдигнат таксите за паркиране, да се направят зони и да вдигнат данъците двойно. Това са доказани мерки и затова софиянците си обичат кметицата и на всичките избори печели от раз с огромно мнозинство!

Борисов, за румънците разбрахме, ами македонците кога ще ги стигнем! Или по тоя въпрос да питаме нашата любима Дъки, според която отровният въздух е плод на специфични климатични особености!

Събира се подписка С О (Столична Община) да се преименува на С ОО.

И в София е безплатен, но само за циганите и ..общинарите. Фандъкова, поучи се от по-умните, все с тъпанари си се ибградила.

Ние от Факултета и Красна поляна щото ни е мръсен въсдухът ползваме бзплатен транспорт много отдавана. И ше продължаваме докато баровците замърсяват воздухът с автомобилите. Нито една каруца не изпуска мръсни частици...

За сметка на това пък там се горят доста неща и въздухът е много по-мръсен от колкото в центъра.

По данни на Световната здравна организация всеки ден в България умират средно по 50 души, пряко или косвено заради мръсния въздух. Смъртността в по този показател у нас е 3 пъти над средното за Европа. ДА БЛАГОДАРИМ НА КМЕТА НА СОФИЯ!

Какво ревете бе 'столичани в повече', да не би въздухът в Самоков да е по-чист?! И там хората умират...

Май не си се прибирала скоро в Самоков... а и там градски транспорт на практика не е необходим.

при нас все искат да цоцат!сега пак искат от най бедните пари-трошките замърсявали-печките димяли-Корупция -смрад сте вие

Йорданка вдига два пъти билетчето. И двата пъти незаконно, без икономическа обосновка. Мутрите от "градска моблиност" така казаха. Сега ще тича с газанализатор из София.