САЩ оказват натиск върху Сърбия, заяви Лавров

Върху Сърбия се оказва натиск като върху Украйна през 2004 г., заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - САЩ оказват натиск върху Сърбия, заяви Лавров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а ние какво да кажем, когато СССР, а сега по същия начин Русия ни оказва натиск.

Не съм фен на сърбите, но винаги съм във възторг от тяхните действия, от това как стояха по мостовете, когато миролюбците на чичо Сам ги обстрелваха, от реакцията им за Косово, от това да искат да имат самостоятелно мнение и решение! А не се подлоги като нас! Ями кажете колко прокопсахме откакто сме в ЕС?

Аз пък им се чудя на идиотизма. а Да си във възторг от идиотизма е не по-добре отколкото да правиш идиотизми ти самия. Сърбия винаги е била галеното дете на Европа. Югославия е създадена в угода на Сърбия. Докато беше Югославия, за мен това беше образец на умна и печеливша политика. Дискусионно е дали е била в полза на Сърбия, или хърватинът Тито все нещичко е заделял за бащина стряха. Но сърбите, както и всички югославяни можеха да ходят където си искат. и не само да ходят, но и да работят. Според експертни данни, само за издръжка на близките си работещите около 4-5 млн югославяни са изпращали в Югославия от 5 до 6 млрд долара. Страхотна финансова инжекция. Не ти трябват никакви други инвестиции за да се развиваш (а там инвестираха, за разлика от нас). През 1990 Сърбия и останалите държави от Югославия бяха в Европа. И се ползваха с всички екстри на ЕС. За разлика от нас, които 45 години сме били изолирани. Какво стана после? Поради неправилна оценка на обстановката Милошевич реши че Европа ще го подкрепя каквото и да стане. И започна да върши глупости, стигащи до идиотизъм. Не искаше Югославия да с еразпадне. накрая тя пак с еразпадна, само че с лошо. Не искаше да дава свобода на Босна и Херцеговина. накрая пак са независими, само че него го привлекоха като военнопрестъпник (не казвам че и мюсулманските главорези не са същите). Последния случай с Косово е най-драстичен. Те си мислеха че с десант на руски спец-части в Прищина могат да направят нещо. Е, не можаха. И Косово обави независимост. Сега Сърбия вече не е галеното дете на Европа. Ние сме отдавна в ЕС и се ползваме с екстрите, с които се ползваше Югославия до 1990. А Сърбия тепърва ще с емоли да влиза в ЕС. Е, това ако не е идиотизъм.... И за да стане по-ясно на членове и симпатизанти ан БСП-то ще им дам следния пример. Към теб върви танк. Насочил е оръдието си и картечниците си към теб. какво трябв ада направиш? Да си разкъсаш ризата и по стар съветски обичай да изкрещиш: "Стереляй гад".

Знам, че за теб е най-правилно да се наведеш и надупиш, но ако погледнеш историята ни, ще видиш че не винаги е било така.

и като не ги признаят какво ще се промени... само ние и сърбите не се прочистихме етнически овреме и докрай, гърците и турците решиха проблема отдавна и набързо /изключваме сев. Кипър-целият остров е бил британски и Кюрдистан-там са едноверци на другите азиатци, клали наравно с тях арменци/

Тов.Дафинов,представьте себе безобразие, потеряли Черна гора, сега иде ред на српско, сал една 16та република ви остана....за сега!

Че американците оказват натиск на всички е ясно! Ама къф е този Лавров, дето се бута там където не му е работата и плаче на чужд гроб! Да си плаче в Крим, в Украйна!

а,маика ти защо плаче на околовръстното...

сащ все повече заприличват на СССР, когато се разпореждаха кой е врага, и как трябва да мразим врага. Явно комунизма се е преместил в сащ. То затова и всички наши бивши комунисти сега са про-американци и натовци.

А Русия взима отношение по темата в качеството на каква? Нещо ревност ли усещам?

Значи САЩ оказвали натиск върху Сърбия, а ... Лавров се оплаква:) Не ви ли се струва малко "странна" тази работа:) Я ми обяснете как аз ще ударя теб, а трети ще се жалва ПРЪВ И САМО!?!?! Това е все едно един човек да удари шамар на друг (ИЛИ НЕ!), а трети, съвсем друг да се оплаче, че го е заболяло:), докато набедебият за ударен си трае и не се оплаква!

ха ха тоя хойт ,мойт, ий, мий и не нам къв си жълтур що не си гледа кочинката ми си пъха гагата дето не и е мястото

abasador

само, един го можеше и за това стана доживотен президент на Югославия (Й.Б.Т.). Хем приятел с "Варшавски договор" хем с "НАТО". От двете места взимаше и Югославия по негово време не бе зле. Времената се менят, обичаите също а Югославия не съществува. Лек ден.

Тито беше хърватин! Шапка му свалям ако дори част от подозренията, че е отровил Сталин са верни!

Каква намеса и какъв натиск? Хората им казват "направете избор". Русофилистиците и руснаците пропускат да отбележат, че е ВЪПРОС НА ИЗБОР - свободен избор. С Европа или с Азия. Щото очевидно с номерата на Русия засега няма как да се съчетатят и двете. Това е положението - въпрос на избор и самоопределяне.

В качеството на какви им "КАЗВАТ"???

В качеството на портиер ! С билетче влизаш , без билетче подсмърчаш отвън

И ако не направят правилния избор ще ги бамбардират докато го направят. Това се казва държавен тероризъм по американски. Между другото, защо не виждам щатите да бомбардират Мадрид, който не дава свобода на испанското Косово?

Щатите натискали Сърбия и това не било добре, казва Лавров! Натискат, ама не вкарват войски и не я анексират като Крим! И къде е Сърбия къде е Русия, що не си гледат кочината, ами на всяка манджа мерудия! Не разбраха ли, че никой не ги бръсне за слива, след като се подиграват с целия свят!

Ама как я чаткаш тая пущина глобалната световна политика!

Ми нали живея на глобуса!

А какво правят американските войски в сръбската територия Косово? И защо американците на бомбардират Мадрид, който не дава свобода на испанското Косово?

Те достатъчно войски вкараха в Косово бе, тъпунгер! Там е най-голямата им европейска база!

На практика и ЕС и руснаците играят по свирката на ционистите от ФАЩ за разделяне на Европа и Русия бавно се превръща в нещо като изнудвач на "славянските" държави.

Само в САЩ ли са ционистите! А Шаломов-Путин и Мендель-Медведьев кви са, съдейки по произхода им, те са баш ционистите!

е сърбите да стоят в кочината на Русия за да са бедни и изоставащи. Така американските ни братя ще сипят доларите right here!

ХА, ХА, ХА, А ние като сме в ЕС сме станали СТРАШНО богати! Е га ти КРЕТЕНИЗМА!

Много ясно, че към настоящия момент не е възможно да седиш на два стола - или си с ЕС или с Русия. Дори и чисто икономически е невъзможно. Американците са скарани с дипломацията и го казват прекалено директно, но е факт, че няма как да балансираш в момент в който Русия е наложила ембарго на ЕС. Избираш страна - или си с Русия или си с ЕС. Чисто търговски е много интересно как може да се случи Сърбия да е в Общия пазар и да не я ловят руски санкции. То тогава все едно няма емабрго - цялата продукция съвсем ОФИЦИАЛНО ще си минава през Сърбия. Е да ама РУСИЯ НЯМА ДА ГО ПОЗВОЛИ. Това не е притискане, а просто прекалено директно ОБЯСНЕНИЕ.

Мястото на Сърбия и Косово е в Европа!На Русия е наложено ембарго от Европа и света зъради анексията на Крим и войната в Донбас на руската армия!Путин наложи хранително ембарго на руснаците в безкрайната си простотия! ТОВА Е ИСТИНАТА!троле!

Абе руснаците,та руснаците били ни те братя и долу американците !? Ха ха ха ! Ако е така,защо не ни върнат Западните покрайни ? А български русофоли,дупедавци и руски тролове? Пука ми на мене,че Косово бил сръбски!Благодарение на Русия и Сърбия сме нападнати в три войни от миналото и наша българска земя сега е сръбска.

А прочети историята малко и не дрънкай щуротии! България по силата на какви договори загуби тези територии? Кой е виновен за това, че България е участвала във войни все на страната на губещите? Вече при новите международно утвърдени граници кой какви територии трябва да ти връща? Изкарвай си центове на друго място!

Седни и ти да прочетеш малко от пустата история.

Чукча не читатель, он только писатель!...

принципът: "ако не си с мен си против мен", е грешен.

Това беше крилата сентенция на Йосиф Сталин!

Това са думи на Христа от евангелието. Аман от чули-недочули!

Ами ако продължават да нахалстват пиндосите, в Ниш изведнъж ще бъде обявена официално една руска военна база и въпросът ще приключи завинаги. Само че със старите навици да се стои наистина на два стола, сръбските управници трябва да приключат. Защото и там май никой не ще да слуша народа.

Крайно време е американските терористи да бьдат пребити

отиди в база в България и ги набий. Колко му е !

ама не ми стиска. Да оставим настрана това, че първо българите ще ме пребият, а американците няма да ми обърнат внимание.

Предлагат на сърбите да се определят и да не стоят на два стола. Това ли е натиск ? Никой не може да яде с две лъжици едновременно и сърбите не могат, де.

Българи например хем боядисват рус. Паметници хем искат преференциални цени на газ

Ти сега да си бием децата ли предлагаш - хахахах

Предпочитам да плащам газ на пазарни цени (а не завишени като сега!) и ДА НЯМА ПАМЕТНИК!

Ние не можеме да се измъкнем от това положение или ако опитаме ще стане у нас по зле и от Украйна.Политиците ни са корумпирани до безобразие.Запада го знае това отлично и го използва.Това как живеем тях не ги интересува.Те се интересуват от геополитиката от това тази територия тук да е тяхна.Единственния ни шанс е евентуално да се припокрият интереси.Някой начело на държавата да стъпи евентуално накриво и да повлече всичко със себе си.Запада ако иска ще намери верните и точни хора които да свършат работата.

Те са отдавнашни дружки с Америка.Още на времето с благословията на Кенеди ,те единствено пътуваха без визово до САЩ и бяха сърдечни приятели с американците и сега е така.Ще кажете лъжеш !?Не е лъжа,това е така,защото Йосип Броз Тито тогава продаде на Кенеди секретната югославска космическа програма за 2,50 млд. долара.Гледайте филма "Хюстън имаме проблем" на Жига Вирц и публикациите в Гугъл и Тубата " Тито пратил американците на Луната".

е па балканите ги мачкат от европата и от америката още от турско! нали те накараха русия да изгони турците! и кво? рускнаите ще и се извинят ли за своето предателство и слугенство на запада, а?

Сърбите открай време обичат да седят на два стола, и овце и овце, да познаят от две майки, и наистина е крайно време да престанат с тия номера и да се знае с кого са. Но не заплахата лавров може да говори за намесата в чужда държава защото това е основното му действие, и като види дебелия край започва да ВРЕЩИ пи пришпорва заповед!! Фашага!!

Първо Украйна да признае Крим

те сте натиснат вие сте охлабите и сте стане работа!!

много се радвам , че 80% от коментариите тук са от хора без капаци ( идва от кон с капаци ) а останалите 20 % са продали се за 1 лап топ пубери и платени тролове ... сърбите , колкото и да не ги обичаме никога не са имали тежка чалга като : радка пиратка , и са истински православен народ и националисти ! дано бог да ги пази , и руснака да им помага ! а руские своих не бросают ! ние сме пред разпадане ...

Вие троловете на Путин освен пред разпадане ами сте и пред изчезване!Сърбия е пред ново разпадане.Войводина също иска да са отделя от Сърбия! А руские от своих и деньги и жизнь убирают

Тия гадове все още избиват деца в Сърбия. Създадоха и подкрепят тероризма. Избиха 3000 в Ню Йорк търсейки повод за унищожаване на държави в Близкия изток. Но нищо не е свършило.

А вие защо не бомбардирахте Идил , а само бунтовниците срещу кръволока Асад ??

алооо иди си измии краката и си лиягаи ...темата е съвсем друга :) мизерник ...

Сърбите няма да забравят как ги бомбандира САЩ и НАТО и им разруши основно гражданските структури - мостове, централи. Това не са нашите фурнаджийски лопати.

Надявам се сърбите отново да устоят ! И така да докажат, че не е нужно да лижеш американски дебели гъзове за да живееш нормално

Я,моля...за това ли искахме да влизаме в ЕС? Нали Германия е правова държава? Немските власти не знаят ли какво се случва? Знаят! Много добре знаят! Къде е тяхната полиция,социалните служби, "демократичните " им политици? И така е целия запад! Аз живея и работя ( временен късмет!) в Италия .. знаете ли,че вече в тоя проклет ЕС, огромен процент италианци-местното население са безработни! С очите си виждам какви трагедии се разиграват,каква безпътица..Преди съобщаваха за самоубииства на бизнесмени-т.е. трагедията не е само за средната класа и бедните. Аз съм свидетел,колко много можеше да си купиш,когато беше лирата,колко добре се живееше и знам какво се случи след въвеждането на еврото-ГРАБЕЖ! Да,грабеж - с еврото,можеше да си купиш вече,само 50% от нещата! Дълго е за обяснение,за многото фактори които РАЗБИХА Европа! ЕС е американски проект,по-точно на отрепките,които разсипват самите САЩ ! За България спасението е БЪРЗО изчезване от ЕС и НАТО и асоциирано членство за търговия с Русия ! Не се оставяйте да ви изпират мозъците една шапка боклуци със самочувствие,които говорят с ирония,та да се почувствате комплексирани! С тях трябва да се говори с пренебрежение и да бъдат набутани в ъгъла и да не си отварят човките! Тия предатели и безскруполни низки хора, са вербувани от ЦРУ, английските и турските служби! Защо разрешиха на Англия да излезе от ЕС,а на Гърция не го разрешиха? Защото,в стаята с бутони работят САЩ и Англия! Никога в дългата българска история,народа ни не е бил изтребван както сега! Колкото по-бързо намери сили за обединение,толкова има малък шанс все пак да оцелее ! ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО! Това е рецептата,всичко друго е баламосване!

ПРИ ДЖУДЖЕТО БОЙКО НЯМАШЕ ТАКИВА МОРАЛНИ ТЕРЗАНИЯ ... ДИРЕКТНО СВАЛИ ПРАШКИТЕ И УДАРИ КЮЧЕК НА МАСАТА ПРЕД АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК :))

Тоя що реве като вдовица ?

Ако Сърбия иска да стане член (или вагина) на ЕС и НАТО, значи сърбите са заслужавали да бъдат бомбардирани от еврейските САЩ. Види че мо.

Не може да бъде.

Шнур за чифутската измет!Масаж за Йелоустоун!

Като чете човек коментарите, остава с впечатление, че в БГ е пълно с русофили. А като се разходи из града не вижда нито една лада... Що така, бе хора?! Има представителство на Лада, купете тез прекрасни руски творения! Ама като гледам, даже и рускиня вече не искат хората да вземат за постоянно ползване :)

Наистина странно!Пяна по устите и пак купуват руски двигатели!Мамка му,а те и един тостер не могат да направят!

Евтинджос са - като презервативи , ползваш и хвърляш

Ти сигурно караш Форд...Най-искрени съболезнования, а и ако лягаш до нещо като Серина Уилямс...Мъка, мъка, мъка...

Много странна работа! Купуваш западен таралясник, разбира се не нов, а употребяван за 1500 до 2500 лева. Една нова Лада не струва около 16000 лева поне. Е, това бедно население, кое ще си купи? Защо китайските коли които произвеждаше Гриша Ганчев не струваха до 2500 лева, а многократно повече? Та затова, беден народ, бедна страна и тъпота, всеобща тъпота.

Купуват си нови Дачии , не щат руски таралясници гадовете

Да им се чудиш на тия тъпанари, които дават далеч повече от 16,000 за нови коли. Вместо Лада Нива той взел, че си купил Порше Кайен или някоя дръглива скъпа и скапана Г-класа :) А за тия, дето си купуват Дачия и Шкода вместо чудна Лада, просто нямам думи! :) :)

На тоя какъв му е зора?! Това, че черногорците го отпиздиха и останаха само сърбите (евентуално) да (му) го подкрепят?!

Може пък във Варшавския договор да влезе Сърбия. Тука има един намазан с вакса според снимката му който твърдо вярва във това.

европа има нужда от сърбия ... а да влезе в нато ... ха ха ха , кои ще я пази ? а на кои ще продава плодове и зеленчуци ? на италия или франция ... ха ха ха

Ще я пуснат и в Шенген. Ние отдавна ще сме там. Представете си как ще се разхождаме по кафаните все едно сме у дома. И няма руснаци. В Азия са.

Не мешай метил с лепило бе дебил!

Между Сърбия и Украйна има две много съществени разлики: 1. Сърбите не са тъпи кат укритие. 2. Сърбите бяха бомбандирани с демократични хамерски бомби и помнят много дибре кой лъв го играе. Така че споко. Сърбия няма да се хлъзне по пързалката...

Всъщност защо плаче Лавров? Сърбия още не е влязла в НАТО и ЕС. Ще влезе , но още не е.

Ще влезе, ама ако излезе.

Ако Сърбия изпълни американската заповед, което най-вероятно ще се случи, Русия с кого ще си дружи в Европа. Май остава само с братя в Азия. Благодарение на Путин и на този Лавров.

Нищо няма да изпълни, не се коси. Говедата нямат шанс. Сърбите не са предатели като българи, цигани и поляци.

С Кури и Сидеров...

Ти си толкова тъп, че не знаеш, че сърбите отдавна пътуват свободно в Европа!!! Преди твоята КУХА глава да пише тези глупости тук!!! Колко ти дават от Козак??? ИДИОТ!!

Друго нещо което ми прави впечатление за американският дипломат е че е много недипломатичен, всичко си казва в прав текст. Така както го разбирам, не може да се ползваш само от благата не ЕС, трябва да си и полтически обвързан с неприятните моменти солидарно с другите. За Косово по-голяма вина от албанците си носят самите сърби, сега и да жалват нещата са изпуснати много назад.

Ако Сърбия не влезе в НАТО , ще влезе ли в Евразийския съюз? Колко европейски страни има в Евразийския съюз?

Няма нужда да влиза никъде. Сърбия е суверенна държава.

Разбира се. То какво ли и да прави в този съюз на роби , луди и алкохолици? При това чак в Азия.

Сърбия по пътя на Черна Гора Кремъл безсилен да промени неща.

Това ли сънуваш? Ех, тези кошмари...

Изчерпан си.

ти от новите тролове ли си?колко цента изкара?

Хаха, да избират умно сърбите. Че крепостниците и с украинците бяха приятели, та чак братя, ама им пратиха наемници и им заграбиха Крим без да им мигне окото гнусните азиатски орки, предвождани от ботоксовият Антихрист.

ти шефа на новите тролове ли си?

САЩ оказват натиск, за разлика от руснаците които опитаха да направят преврат в Черна Гора но не се получи. Американския начин е по цивилизован, а руския - тъп. Руснаците са все същите, не са мръднали в развитието си.