Манолова дава на КС заличаването от избирателни списъци

Омбудсманът Мая Манолова внесе жалба в Конституционния съд срещу санкциите в Изборния кодекс за избиратели, които не са гласували на два последователни вота.

Обратно в новината

Коментари - Манолова дава на КС заличаването от избирателни списъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе Манолова не тормози тия от кс задавайки им ''работа'' На много от българите да знаеш въобще не им дреме че щели да ги заличават от тия списъци защото отдавна са заличени от списъците с ПРАВАТА ИМ ама са дублирани в списъците за ЗАДЪЛЖЕНИЯТА им

Ако се заличават от списъците всички негласували два пъти поред, то тогава няма да бъдат подправяни от секционната комисията, че са гласували за правилната политическа партия! А така отиват по дяволите доста гласове за правилните партии! И какво ще правят онези, които са платили правилните пари на правилните хора! Цялата ни избирателна система, както е функционирала до сега ще бъде "застрашена"! Толкова малки партийки, които съмнително как минаваха 4%-та бариера, сега ще останат извън парламента! Какъв ужас!!! Каква драма!!!

...Манолова дава на КС заличаването от избирателни списъци... --- наи-добре да даде на народен съд всички депутати, цялото правителство и президентството!!! ---

шъ има ли другарко? Щото илекторатът ви съ топи, а списъците - не.

Браво Майче, ти си нашата гордост! Бъди жива и здрава и винаги защитавай правата на гражданите на България!!!

Поне го напиши на руски,....или на турски:)

Това искане е нещо като юридически СПАМ, защото законодателя не е забранил на заличените да гласуват, а само е регламентирал, че трябва да го поискат това писмено в общината си. Конституцията дава правото да гласуваш, но насила който не иска защо да го тъпчат в едни списъци? В случая съм на мнение, че КС ще и отхвърли искането, защото на никого не са забранили да гласува, нито му искат нещо непостижимо - трябва само да отидеш в общината и да кажеш кое точно те е боляло, щото не вярвам някой в общината да не ти приеме декларацията за това.

Спам е, но не нейното искане а законът който са сътворили умниците. По-полека с агитацията, осирането е вредно на каузата. Защо ми било да ме тъпчат насила в списъци - ми от това, че съм там досега не ми е навредило. А като ме извадят ще могат да претендират за по-висок процент уччаствали на базата на тия списъци - КОЕТО им е големият проблем, никой вече не ще да им участва в "изборите" без избор на тях, всичко само нискоразреден актьорски състав режисиран от вече доста остарялата съветска агентура (добрата новина е, че при всички напъни НЕ МОЖАХА да сменят поколението).

..трябва само да отидеш в общината .. --- това е насилие! днес за това до общината, утре за онова и така без краи! не !!! всички гласували това - в панделата!!!

Тези 20%, които са останали малко по-малко ще бъдат изключени и тогава няма да има изобщо гласоподаватели. Ще се избират сами.

Pesh0

А Как предлага да отписваме мъртвите души ??????????????? Да не забравяме , че вече са около 20 % от гласувалите

Ами дадоха и в ръцете нещо, което с лекота може да постигне - очевидно не може да остане такъв текст - и тя се възползва, да не е малоумна като е вреслива. Ще има после да слушаме как е спасила положението...

Въх, на тая снимка много на зля гледа!

Всичко това са "димки".

Ако от гласуването на избори зависеше нещо, то щеше да бъде забранено.

"някоя от следните уважителни причини - били са извън страната, имат трайни увреждания," мда аз имам трайно увреждане....... боли ме мъжкият полов орган за вас

..сещате се защо Мая Манолова лъска така имиджа си, нали...? Надпартийна, загрижена за хорицата..

P.S. Следващият един месец ще има още много подобни акции. Септември ще разберете защо ;)

Е нали ще настъпи "краят" на света на 29 юли. Освен, както казваш, този край не настъпи през септември.

Може ли само да ми пратят на адреса на който ми пращат данъчните уведомления, писмо с надпис "YOU'VE JUST BEEN ERASED". Ако може с по-едър и по-интересен шрфит, че да си го сложа в рамка под пртрета на ББ.

Не сетих се по-готино: Може ли някоя рекламна агенция да изработи фланелки с надпис "Ти беше изтрит от българските власти". Може и с картинки, примерно чичо Сам сочещ с пръст, само че с лице на ББ, а отдолу надписа. За гръб задраскана с огромен червен хикс избирателна урна.

Това ММ е от Мая Манолова нали? Не че някой би се объркал

Омбудсманът е категоричен, че фигурирането в избирателния списък легитимира избирателя като такъв, но правото му на вот не произтича от списъка, а от самата Конституция Манолова , моля ви, в циганските гета правото на вот произтича точно от "списъка".Поне това се знае от всички партии, включително и от КС.

Манолова дава на КС заличаването от избирателни списъци Манолова, ако покрай списъците прокараш и заличаването на всички партии, цена няма да имаш.

ако хората не са били в България, как така ще ги заличават ?? ми що не ми заличат данъците и кредитите ? а Мая да внесе в КС и въпроса за пръстовите отпечатъци, че на народа вече му прекипя от простотии.