В морски курорти купували от транжорната с антракс

Повече от 20 са обектите, търгували със собственика на транжорната в Аспарухово, в която е разфасована заразената с антракс крава. 4-ма са задържани по случая.

Обратно в новината

Коментари - В морски курорти купували от транжорната с антракс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според действащите нормативни документи /директиви и др./ на ЕС всички кланици, транжорни и хладилни складове се лицензират. В лицензирана кланица не може да влезе умряло и болно животно. В лицензирана транжорна не може да влезе заклано животно освен от лицензирана кланица. В хладилен склад не може да влезе месо от нелицензирана кланица или от нелицензирана транжорна. Контролът е много строг, в развитите страни от ЕС за нарушения могат да затворят обект /кланица, транжорна или склад/ веднъж и завинаги. Проблемът не е в това, че няма правила, а че в България не се спазват. Не знам дали това сега се практикува, но трябва да се извършват внезапни и директни проверки от представители на службите на ЕС, с право да занкционират /глобяват и затварят за определен срок или завинаги/. Всъщност подобен и достатъчно строг ред имаше и по времето на Бай Тошо.

... извади си тубата с бензин от багажника и.... ти наистина си луд

Браво бе, тоз чиляк с 1 крава нахранил цялото черноморие с кибапчита и кифтета. Ашколсун, баце, велик си!!

Само едно не ми е ясно- това крава ли е било,слон ли,динозавър ли.....Или ни лъжат,че кравата е била само една.....

Сега, рандеман 60% при говедо няма.Най-много 48%.Проблема с месото,неговото количество и произведените продукти е друга "бира". Тук важи правилото - " на една каца с мед една лъжица л..на".Количеството на заразния агент е такова,че е необходимо малко количество да направи сериозни бели. Това че месото в колбасите понякога има символично присъствие е само фактор за масово разпространение. Просто има един проблем - хората масово не знаят за какво точно става дума,защото е доста специфична материя.Ако знаеха сега по дърветата щяха да висят отговорни фактори с конопени или капронови вратовръзки.

Тези,които знаят за какво става на въпрос ги побиват студени тръпки...арестувани трябваше да има още на 18 юли и да са пропяли досега,а обвиненията трябва са по глава II,раздел 1. от Наказателният кодекс

''... в село Млада Гвардия.... бе открито огнище на антракс..'' A какво друго да открият в село с такова име?

Съзнателно и подло поставяте акцент върху качеството на каймата, а не върху въпроса ОТКЪДЕ И КАК СЕ ПОЯВИ АНТРАКСА, РЕАЛНИЯ РАЗМЕР НА ЗАРАЗЕНОТО МЕСО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ И ВИНОВНИТЕ ЗА ПРОДАЖБАТА ИМ.

лакомо дупе,кръв сере-е казъл народът!!! ако беше занесъл кравата на екирисажа,щеше да е жив и тоя проблем нямаше да го има,ама нали у нас все се опитваме да е*ем дявола у въздуха,е и затова сме на туй дередже!!! този случай е показателен и за много други дейности в нашата държава! за съжаление ,както казва "ЛУДИЯТМАКС ",това месо е изпратено на грешен адрес!!!

преди транжирането не се изследва месото

животното се преглежда преди клане и без разрешение на двск не влиза в производство!!

Аре на море! Само у нас - море с антракс!

Мисля, че антраксът май има друга "родина". А и дали само по морето е опасността? Считай колко продукти са напарвени от млякото на кравата и къде са...

Трябва да сложат санитарна бариера ,всички почивали на Черно Море да се картотекират и задължително да минат на мед.изследвания .Иначе рискуваме Санитарна Зона в ЕС .

Тази крава теле имала ли е? И къде е телето и, ако е имала?

А млякото, кашкавалите, сирената, където й се е давало млякото?

мисли за вас , всичко безплатно до края на сезона

"...почина и втора крава." не е ли по-правилно да се каже умря?!

Вчера ядох лучени кръгчета в Бистро Класик местност Салтанат - морска градина. Сега имам гъбички по ноктите, парене в интимната област, диария и котлен камък по зъбите. Дали е от кравата или от многото реклами по телевизията.

появи Зъбен камък по котлите, тогава ще стане страшно. За сега си ОК

Ужас ядохме кебабчита в Златни пясъци добре че пихме повече ракия.

Тая ракия съвсем е изпарила мозъка ти бе. Да не мислиш, че ракията ще те спаси от Антракс? Ебати глупавите хора!

На всяко кебапче наливахме по една голяма ракия за сега сме добре.

Ко стаа, лумпени. Да не забравите "да гласувате"!

Собственика на фирма Дари-Пламен Илиев, трябва да бъде осъден за проявена немърливост.Бях прав когато не отидох да почивам на нашето черноморие вече само в Гърция и Турция.

, че тирове месо предназначени за екарисажа в Букурещ са влизали в "системата" - на този фон , този случай е капка в морето ?

трябва да бъде затворено до края на сезона , и да видиш тогава ..... парен каша айрян духа брато!!

споко... руснаците ги ядът с водка. Няма да им стане нищо. Па и да им стане, едва ли ще станат по-зле.

мръсна шега, повоторена десет пъти не става добра шега, лайнар такъв.

добре,че собственика на кравата е починал и сега цялата вина ще падне на него.в противен случай щяха да го линчуват всички и то заслужено.трябва да има наказани и осъдени по случая.

В България по стара традиция виновни няма, най-много да глобят някой с 2-3000. Иначе, както я докарахме, че вече крадците могат само от други крадци да взимат, защото останалите са без нищо, така и безкрайната чиновническа корупция и немарливост ще погуби много хора. Да, много ще пострадат, но е крайно време да се пресече тази мърлявщина в работата на контролните институции.

преди месец САЩ бяха направили гафа с разпращането на антракса по пощата.......всеки допуска грешки,а понякога последиците от тях са фатални

Защо тази крава след като е умряла е допусната в транжорната? Собственикът на транжорната отнемане на лиценз и солена глоба, а на кравата затвор! В нормална държава щеше да има много затворени, глобени и уволнени за тази случка!

собственика на транжорната откъде да знае че е умряла от антракс,а не от ножа на собственика

Повтарям ти пак, никоя транжорна няма да приеме месо без документи, още по-малко пък домашно заклано животно. Никоя кланница по устав няма право да приема животни без ветеринаро- медицински документи. Набий си го това в тъпата кратуна и престани да го повтаряш като малоумен трол такъв.

Както знаят повечето от нас: По устав е едно, а на практика - второ, трето, че и четвърто...

ти просто си малоумен ,отдолу ти казват - едно е по закон и друго на практика... и хиляда пъти да повториш е ясно , че този собственик на транжорна е приел месо без документи ,или с фалшиви такива.....

Още по времето на социализма тези продукти са имали съмнително качество. Масово разпространено мнение бе, че хубавите луканки и някои видове колбаси са дефицитна стока, която се появява от време на време. Поради високата им цена на тях е можело да се насладят само хора с връзки. Но какво се съдържаше в тях още тогава. В кренвиршите например, които се предполагаше, че са телешки, по рецепта се съдържаше сланина. Съществуването на няколко вида кренвирши по БДС, всичките със сланина и свинско, освен телешко, също не е мит. Има видове от тях, в чиито състав влиза до 70% сланина по рецепта. Телешкият салам от своя страна отново се радваше на богат съдържание на сланина, но малко по-малко. Месото в него е от бракувани крави. Това са тези, които вече не дават мляко или са заклани поради старост.

Не мислете, че днес ситуацията е по различна. Дори напротив. Поради дефицит от продукти, наложен от нуждата да се печели на гърба на потребителите, съставките в колбасите и луканките са направо плашещи. По начало те се приготвят от остатъци от другото производство. Една машина изсмуква неизрязаното месо от кокалите, а един барабан мели получената каша от сланина, изрезки, жили и др. остатъци. По този начин всичко, което бъде сложено вътре, ще се превърне в колбас.

Днес все повече фирми влагат и генномодифицирана соя в колбасите. Тези соеви протеини съдържат ГМО със съдържание над 2 %. Те са само част от продуктите, които съдържат модифицирана соя над допустимото количество, забранена в ЕС. Разбира се, интересните съставки не спират дотук. Десетки соеви протеини, гранулати и брашна, кебапчета, наденици, кюфтета, колбаси, обикновени вафли, кренвирши, луканкови пръчици, корнфлейкс, царевичен хляб, течен лецитин и много други са в списъка. Съвсем наскоро излезе и нова плашеща информация - луканка и суджуци, свободно предлагани на българския пазар, са гарнирани с иноземни бръмбари. Те имитирали месото по червенина и вид. У нас те се внасяли в готов за подправяне вид. Но въпреки успешното оцветяване и изглед на родните колбаси, този дестилат бил изключително вреден за здравето ни. А в комбинация с останалите съставки ситуацията става просто немислима.

Отново дрънкаш пълни глупости. Кренвирш със сланина ще се стопи при варенето а вътре ще му се утаи мас. В бракуваните крави няма нищо вредно за болният ти мозък.

така бе в лрая на соца когато всичко бе хаос и маразм, а на моите млади години такива луканки ядохме каквито сега не можете и да опитате за никакви пари.

Най- безопасно кебапче от: Вода, соя, колаген, нишесте, растителни фибри, тритси, царевичен грисс, емулгатор, оцветител подобрител, стабилизатор, консервант , Бета- блокер, анти-депресант, диуретик, имуно-стимулатор, сол колко поеме и е само 19 стотинки

Сега в тези заведенеия ,скоро и в други

Когато пишете за случая, заглавията ви трябва да са от сорта на: "Кравата-убиец взе поредната си жертва" или "Кравата убиец провали сезона на бг туроператорите". Русия ни осъди в Страсбург заради кравата-убиец". "Кравата-убиец е заразила стадо от 200 невини говеда". "До две години нацията ни изчезва заради кравата-убиец"

Чакайте бе, за първи път не съобщиха ли новината, че кравата е изхвърлена на сметището и един човек е починал? Кога я транжираха , кога я изядоха? Крайно време е някой да изгърми за лъжи и манипулации.

Казаха, че са изхвърлили червата!

Несебърската полиция разби нелегален цен за фалшив алкохол в Слънчев бряг. Спецакцията е извършена вчера в апарт-комплекс Синя ривиера в курорта

Представи си колко месо има в кебапчетата и кюфтетата, щом толкова купувачи са се снабдили с тях. Требе слон да е било!

Хайде мислете преди да пишете!

Да ти е известно, какъв процент кравешко(говеждо наречено телешко) се влага в каймата за ДЕПУТАТСКИТЕ КЮФТЕТА!? И какъв е процента истинско месо, а не сухожилия, хрущяли и прочие. та то про 40% х 60 % говеждо/свинско + сол и вода питай колко кайма е станала (забравих соята и оцветителите)

Ресторант Луна не е спирал работа изобщо, защо?

Никъде не се говори за повдигане на обвинения, наказания, глоби за всички по веригата, неспазили законите. Представяте ли си при тази ненаказуемост с какво ни хранят!

Журналистите не трябва да раздухват всичко в разгара на сезона, имайте малко акъл!

Само си помисли ако не беше умрял собственика на животното толкова бързо. Още можеше нищо да не се знае... И после яко антракс из цялата страна. Страхотно!

И собственика на животното кога го продаде, преди да умре или след това?

Антракс, бира, сърцето спира... Реклама за следващия туристически сезон.

Адмирации за Държавата - за първи път (малко закъсняла реакция ) , че обяви ИМЕНА .Това се случва за първи път след 1989 година .Винаги Бизнеса е преди Смъртта .

Всяка крава с личен доктор! Паспорт, здравна книжка и вноски към здравната каса! Да няма после антраСКИ-мантраски...

Ми ако не си информиран всяка крава си има паспорт и марка и се води на отчет от ветеринарните служби.

Верно? Със снимка? А как се води, гражданин или гражданка? Че то повече на село, такова...

Личнаи карти къде им издават?

а бе тази крава колко месо е дала че списъка с кондуматорите копувачи е безкраен -възможно ли е толкова месо

Тази крава е разфасована и смляна в цеха, а заразните микроби са влезли в досег със всичко. Плюс това в един цех се вкарват тонове "месо" - не се мели като вкъщи с пасатора! Имайте в предвид, че нашите животновъди винаги колят животните малко преди да умрат или малко след това и веднага ги продават иначе наш Ганчо няма току така да си заколи кравата от която продава мляко, нито пък да я закара на екарисажа като умре и да претърпи загуба.

Зърнарите му взеха, и мерата, и, ладното кладенче ? Да им приседне, да се задават дано Боже прости ме !

Стомашно-чревна форма Първите признаци на болестта са повръщане и висока температура. Следват болки в корема, повръщане на кръв и тежка диария. Над 50% от случаите завършват със смърт.

Да се съгласи човек с 75% от постовете и коментарите. По -интересен е въпроса с"УМРЯЛАТА КРАВА В ТРАНЖОРНАТА В АСПАРУХОВО" Там ветеринарен лекар няма ли!? А как се осъществява контрола на продукцията! И как се получават животните -ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ И ИЗЗЕТОТО МЕСО ЗА ЕКАРИСАЖА, ДА СЕ ВЪРНЕ НА ТЕЗГЯХИТЕ И ЩАНДОВЕТЕ. Като се замисли човек и колко коне, крави, прасета и овце изчезнаха, а не се знае заклани ли са, откраднати и изядени ли са или са влезли в такива "ТРАНЖОРНИ" като в циганският квартал АСПАРУХОВО....

новини по ...ското радио: "...България е водеща страна... разработ... на био...ични оръж... Последните изпитания.... Съветът за сигурност на ООН... ... САЩ, РУСИЯ И КИТАЙ...

Няма страшно, само спорите на антракса на практика не може да се изчистят, освен ако не заливаш редовно с хлорна вар. Суууупер! Транжорната купува месо и не го изследва, собственика лъже, че не е купувал заразеното месо, а държавата още не може да установи даже точния брой на обектите и контактните. И това с антракс, ми ако беше ебола?

Преди кравата да е стигнала до транжорната, собственика и със сигурност е извикал ветеринар да я прегледа. Там е заровено кучето. Защо въпросният ветеринар не е взел мерки.

Е, сега, той човека си я е гледал сам, заколил сам /при коленето се е заразил/ отделил си е месо за него и роднините, а останалото е изкупено от транжорната. Какъв ветеринар те гони? По цялата верига от дома на умрелия до последния обект, където е минало месото /не само на кравата, а изобщо от транжорната/ сега трябва да има масова дезинфекция, да виждаш нещо такова?

Ако беше ЕБОЛА щеше да е по-безопасно-вируса не е толкова устойчив,обикновените дезинфектанти го убиват,както и слънчевата светлина.

...В морски курорти купували от транжорната с антракс... --- А дали има и на софийските скара бира? ---

Най после едно доказателство, че в кебапчетата има и месо, било то от крава с антаракс, бясно прасе или други млекопитаещи.

Цялата поднесена информация е съшита с бели конци. Тази крава трябва да е била гигант с размерите на мамут, за да снабдят с нея половин североизточна България. Антракса е БАКТЕРИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ И СКАНДАЛЪТ Е ОГРОМЕН, КАКТО И ОПСНОСТТА ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА!

Изгонете американците и ще секнат подобни истерии.

Опасността е от индиректно заразяване. Има бактерии в самата транжорна, тя е доставяла на обектите съвсем друго месо, но то е било изложено на риск.

Достатъчно е с този нож с който са я транжирали да са транжирали и друго месо - ето ти заразено месо! Този тарикат от транжорната си е закопал бизнеса - не знам кой луд ще купува от него в бъдеще!

Дали пък не иска някой да го съсипе? Може да не си е отчел 30-те % където трябва? Аз чух пък за умряла крава в една транжорна с много скъпи реклами напоследък. Дали е вярно?

То трябва и акъл колежке, а освен това и да се мисли Да ти се е случвало да кълвеш кебапчета само от телешко!? Ми то "дядото на телето" го слагат само за есенция. Основното е уши, кожи и сухожилия от прасетата (сланината отива в трайните колбаси). ВЧЕРА ЯДОХ ЛУКАНКА ОТ СЛАВЕЙЕВИ ЕЗИЦИ И ТО ЗАБЕЛЕЖИ 50% -50% НА ЕДИН ЕЗИК ОТ СЛАВЕЙ ЕДИН БИВОЛСКИ ЕЗИК! Деликатес!!!!! А и си представи колко да са кебапчетата и кюфтетата, че и сатленките за едно заведение, след като утре пак ти го носят - да са 5 -7 кг.....

Хей, бой, опита ли бългАрско момиче?

една крава за депутацки кюфтета--- и нови предсрочни избори

Дезинфекцията трябваше да я извършите преди дни. Списъка ви не е пълен. Така или иначе, всички обекти, които са засечени (дано за някого не е направен компромис) имат вече информационни табели. За радост тъпунгерите наистина са вярвали, че отровния продукт е много ценен и са си го разпределили по между си. Явно в кифтета, попаднали в заведенията, има доста по-малко съдържание на месо и незнайно колко дълго съхранявано, та за това са помислили че тая отрова е прекалено добра и са я запазили за себе си.. Риска е нисък, стига да се дезинфекцира всичко, за да не се създадат огнища на зараза. Май хванахте последния влак с много зор и бавно мислене.

Христос нахранил 5000 гладни! Сега ЖУРНАЛЯТА се мъчат с една крава да нахранят цяла България!