До 500 лв. глоба за пипане на сирене без ръкавици

Ако продавач в магазин бъде хванат да пипа непакетирани хранителни продукти без ръкавици, ще бъде глобяван сериозно.

Обратно в новината

Коментари - До 500 лв. глоба за пипане на сирене без ръкавици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А КОГА ЩЕ ИМА ЗАБРАНА ДА НЕ СЕ ПРОДАВАТ ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ В ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ?

А гледали ли сте как почистват витрината с препарат за стъкло, като пръскат върху парчетата пушено месо. После яж месо с вкус на парфюм.

Спокойно, то това не е сирене, а и месото не е месо, но това е друга тема.

А за тези,които си плюмчат пръстите за да разтворят торбичката?

Я първо вижте как се продават дюнерите - с една ръка се прави всичко - слага се месото, картофките, забърсва с парцалче каквото се е разсипало, после взима паричките и после: следващия моля :))))

що ме не хванат за сиринясалия к-р, па да ме поразведът аааа

В едно малко квартално магазинче до преди седмица продавачките си миеха ръцете, режеха сирене и кашкавал на парчета, хващаха ги с пликчето, мереха, слагаха етикет. И така натрупваха по десетина парчета различна големина, след което си обслужваха клиентите - пари, други стоки... Сега вече не може така - заплашили ги, че ако видят предварително нарязано и пакетирано - глоба 500 лв, и ако някой сега иска такава стока, всичко спира, продавачката търси ръкавици, слага, вади цялата пита от витрината, реже, мери, пакетира, връща питата обратно, сваля ръкавици - цяла опашка вече чака и се чуди защо простото стана сложно, какво им пречи, когато няма хора, да си направят и загънат в същите опаковки по 300-400 гр. парчета, що така всичките сме наказани да гледаме постоянно сваляне/слагане на ръкавици ... А лятото - когато стане пак горещо, отново ли цяла пита и големите буци сирене ще се вадят и слагат по няколко пъти?! ... Защо с това престараване сами си създаваме проблеми и си усложняваме живота?! Преди беше по-чисто, бързо и лесно за всички, ама ха де ...

humfry

Добре. Но каква ти е гаранцията, че предварително пакетираните продукти няма да са нарязани в задната стая? Когато вадят, режат и пакетират пред теб, тогава процеса е по-прозрачен. Същата работа като с пушачите и обособените места за непушачи, същото и с аспирацията, всичко беше само за параван.

humfry

Същото нещо е и с предварително смляната кайма, която се отбягва от всеки. Защо ли?

Нали казвам, че става дума за квартално магазинче - всичко се виждаше и преди - пак на същата дъска си режеха, виждала съм ги лично, просто гледаха да не е при пълен магазин, а когато имаха пауза - и просто си подготвяха парчетата, наистина всичко си беше наред. Те също нямат интерес хората да не са доволни и да не ги посещават - така че се стараеха. А сега е тъпо, бавно и не мисля, че е по-чисто. А за каймата е съвсем друго нещо, аз изобщо не ям месо, не съм в течение как и кога се приготвя. Но това, дето става сега, е тъпо, усложнява живота и работата на хората, без да носи някакво подобрение на хигиената ...

Що за тъпотии са това ? Едно време продавачите в магазините с ръце взимаха от витрините и на кантара слагаха. Миехме си ръцете по 3-4 пъти на ден преди да седнем на масата само и бяхме здрави. Сегашното поколение е кекаво, защото няма имунитет срещу нищо, точно заради стерилната среда в която е поставено. Докато кихне някой по телевизията и те са лепнали бацила. Всичките тези "хигиенни" мерки са по-скоро вредни. Бацили трябва да има, за да се изгради имунитет срещу тях.

това е в много голяма степен вярно. в казармата ни вкарваха в стола след като преди това сме правили лицеви опори в калта, и нищо не ни хващаше. Но от друга страна трябва да има и хигиенни правила особено в магазините. не може да се пипат пари и след това храната.

Я в каква изостана ера живееш.Пожелавам ти да си купиш нещо за хапване от продавач,които хубаво си е опипал херпеса и после да ти е сладко.

Само така ще се преборим с ГМО, палмовото масло и други отрови, от които героично ни брани Министерството на земеделието и храните. Браво юнаци!

към устата на девойче, и то горкото...

Интересно ми у кога ще забранят да се продават в големите хипермаркети тестени изделия които се пекат на място. Всеки мина и си опипва хлебчетата. Ако ги пипат само служителите в магазина ще сведем източника на евентуална зараза до 15-20 души поименно. А при хляба ще са неизвестен брой.

humfry

Не се уточнява една малка подробност - кой ще дебне продавача? Персонала на магазина може да ги пипа тези продукти и преди да стигнат до витрината, може и други работи да прави с тях, зависи от настроението му! А какъв е размера на подкупа за затваряне на очите, вероятно наполовина? Виждаме как ги дебнат по заведения и хотели, постоянно четем новини за натровени и заразени групи от хора в следствие на лоша хигиена.

Не е важно мерките да работят. Важно е народа да остане с впечатление, че се мисли за него.

Да се даде право и задължение на клиента да глобява продавача пипнал сиренето без ръкавица.

A продаване на плодове и зеленчуци с цигара в ръка явно все още може.

И какъв е проблемът с цигарата? Окадява плодовете и зеленчуците или е въпрос на възпитание?

А за това,че сиренето не е СИРЕНЕ кого да глобяваме?Съсипията идва генерално от горе!Защо си измисляте глоби само да тормозите тези,които най-малко заслужават това?

Е ти какво искаш. Е аз съм виждал и как продавачката оставя метлата и после хваща баничката и я продава.

Я първо вижте как се продават дюнерите - с една ръка се прави всичко - слага се месото, картофките, забърсва с парцалче каквото се е разсипало, после взима паричките и после: следващия моля :))))