Лютви Местан разказа за срещата с турския президент Ердоган

Лидерът на ДПС Лютви Местан проговори относно срещата му с турския президент Реджеп Ердоган. Според него неестествено би било, ако не са се срещнали.

Обратно в новината

Коментари - Лютви Местан разказа за срещата с турския президент Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо трябва държавата да плаща милиони от данаците на българите живеещи в България, за да гласуват разни добри, лоши, ренегати и т.н., които живеят в чужбина и не плащат данъци в България. Това е едно безобразие.

Как да не повярваш, че Господ е българин! България е недосегаема поради следните прости причини: - НАТО и ЕС се налага да се правят, че ни пазят ако не лицемерничат и другите бивши СОЦ държави ще ги ритнат - Русия има сериозни интереси в България - Всичките ни съседи са тантарела и не щат да си имат проблеми - "Запада" е в криза и няма много ходове - Българите са във възход, започват да се осъзнават като народ и да се обединяват - Потенциалът ни за самозащита е сериозен! - Оръжие се взема лесно на кредит срещу ангажименти! - Имаме потенциал за 400 000 армия, с жени доброволки цифрата доста ще надебелее! Духате супата! Шах и мат кой е смотаняка сега?

Малеее пълно е с тролове на Сидеров, а като натиснахте онова бутонче бяхте много велики.

А бе Мести, като ти беше толкова гадно с БСП, защо взе Чубака в листите? Представете си к'ва е била далаверата.

ДПС е бъдещето на България, а не гласовете на българите в чужбина. Идете да запишете децата си на училище и ще разберете какво ви казвам - около 50% циганчета. Лозунги "България на българите" имат смисъл, ако изгоним НАТО и концесионерите и станем независими. Само че българите сме крадливо племе и ако не сме във валутен борд отдавна да сме се самоокрали както през 90-те при Виденов и Костов. Каузата ДПС ще я бъде със и без Доган, при тази демографска картина гарантирано ще увеличават % си, въпреки опитите на РБ и ГЕРБ да отцепят техен електорат.

Българи гласувайте, че е страшно като слушах снощи този наглец! България е за българите, този да си ходи в Турция

За какво "османско присъствие" се говори, като във всички стари народни песни се говори за "турци", а не за "османлии"?

Уважаеми "Аргумент", агент Павел не е споменавал за "османско присъствие", така че Вашият упрек не се отнася до него. Но щом пишете, че "във всички стари народни песни се говори за "турци", а не за "османлии", да Ви напомня на какво ни учеха доскоро, а и досега учат децата ни на подобно. Българите били "тюрки", ама "тюрк" не било "турчин". Да, ама турците наричат себе си "тюрки", "тюркска" - републиката си, и това се премълчаваше и се премълчава. Българите имали и тракийски произход, но че траките са били унищожени или "асимилирани" - "смляни" на български! от гърците и римляните се премълчаваше и се премълчава. Българите били хуни, но "хуни" е наложена от Римската империя ругатня и това се премълчаваше и се премълчава. Между другото, истинските наследници на хуните -унгарците, с гордост - има защо превзели са Рим! се наричат "хуни" и от това име на народа им произлиза и "Унгария". Да има стара наша народна песен, в която българите се наричат тюрки, траки или хуни? Не, нали! Защото досега българска песен, писана от БАН или просветните министерства няма. В тоя дух, нека питаме, кой ни е враг - агент Павел ли или унищожителите на българското име?

От нагъл ,по-нагъл!Отказал се бил от власт-откровена лъжа!Смениха цели отдели в министерства и фирми -да назначат техни хора-мерзавци!Хора ,мислете като гласувате.

задължително да гласуват и подкрепям да мислят, когато го правят

Нека си представим една виртуална действителност. Председател на Българска партия в Македония се среща с Българския президент Аналогично е. Какво ще последва? Как мислите?

За да спасим България, от новото нашествие - излезте и гласувайте! България - на българите!

...подкрепям- Гласувайте, трябва да махнем ДПС завинаги от живота, ако искате да я има България, гласувайте за България!!!

ДПС е проклятието на България!

За съжаление, сами се проклехме!

като Костов са проклятието на България! И това който още не го е разбрал, говори зле за неговата интелигентност. Все пак да не забравяме, че ДПС беше легитимирано и узаконено по изричното изискване на американското посолство!!!!!! Все се питам, защо герберастите и седерастите някак си все пропускат този факт! Така че, не може хем да казваш, че ДПС е проклятието на Б-я, хем да си американофил, а следователно българофоб!!!!

Продажници са такива като теб, които защитават ДПС! Явно си неосведомен - кой създаде ДПС! Попитай някой по-умен, от теб! Писна ми, от "всезнайковци!"

Българите са в много изгодна политическа ситуация: 1.НАТО и ЕС поне лицемерно трябва да се правят, че ни защитават, ще го правят поне с думи. 2. Русия има силен интерес в България доказан през годините и няма да остави турците да и се месят. 3. Българите имат голям военен опит, воля и кураж! 4. Българите имат потенциална армия от 400 000 души почти готова за действие. 5. Всичките ни съседи имат огромни проблеми и искат да си сътрудничат, а не да се карат с нас.

С изключение на първа точка, ВСИЧКО надолу е ПЪЛНА ГЛУПОСТ!

Неудобните ви факти наричате глупост, само че за щастие ВСИЧКО е вярно и Слава Богу! Провалихте се! Българите пак си изиграхме добре картите! Бог с нами!

какви са тези 400000 души, от къде ги измислихте?!?

Като си тъп аз ли да ти отварям очите, то вашето е едно смешно "разузнаване", подслушвате целя свят и пак сте тъпи незнаещи копелета!

По точки: 1. Съмнително. Няма от кого да ни защитават ни НАТО, ни ЕС. 2. Неверно. Доказан е руски интерес към България през 1876 и 1944. Сега е слаб. 3. Небивалици. В невоювала от 70 години държава, военни опит, воля и кураж не може да има. 4. Измислици. Потенциална армия няма, може да има армия. Тук годна за война армия няма. 400 000 бойци тук не може да има, защото няма ни 250 000 нови БСП-места, ни 1 млн. Барековски. 5. Лъжа. Съседите ни нямат огромни спрямо нашите проблеми. От нашето сътрудничество съществена полза не могат да имат, ние не можем без тяхното - внасяме над 75% от храната си...

Явно новата коалиция между Боко и Местан получава благословията и на султана. Засега само Мутрата и Местан са ходили да подмиват Ердоган, да видим дали ще има още кандидати за тази коалиция, която дефакто си съществува от 1 година. Няма по-големи турци от герберастите, очаквам швестъра Лайньо Птицин да изиграе един скеч по този повод!

Много си, елементарен! И леееко тъ.и.ък ...

И упорито го доказва!!!

Прости хора не могат да ме обидят. Но все пак да кажа няколко факта, въпреки че ми писна да ги повтарям. В 41 НС в 75% от случаите кворумът е правен от ГЕРБ, а не от някакви златни пръстчета. Във всички случаи, когато са се гласували закони против България, ГЕРБ е гласувал с ДПС в последните НС. Най-фрапиращият случай е, че ГЕРБ и ДПС гласуваха за някакъв измислен геноцид над турците по време на т.нар. възродителен процес, предложен от И.Костоф, а в същото време отказаха да гласуват за геноцида над българите през турското "присъствие" /според управляващите от ГЕРБ/, а ние сме свикнали да си го наричаме "турско робство". Отказаха да гласуват и за турския геноцид над арменците. Хайде, герберастите са българофоби - не признават за геноцид против българите, но какво са им направили арменците, та и техния геноцид не признават. Отказаха да преименуват турски имена на местности и т.н. с български. Правеха съвместни заседания на тяхното герберастко правителство с турското правителство. Боко питаше Ердоган от къде да минават българските магистрали и го наричаще приятел. Цецо кумецо и Караянчева присъстваха като гости на конгреса на партията на Ердоган, и му ръкопляскаха, когато той разказваше за турските претенции към части от България и Балканския полуостров. Не на последно място, Н.Младенов докара на два пъти джихадистите-главорези в България, като ги наричаха "борци за свобода" и "приятели на Сирия". ГЕРБ са за приемане на Турция в ЕС, което значи край на България. Има още какво да се пише, но и това е достатъчно, за да се направи извода, че няма по-големи турци от герберастите в България.

Твоите "факти", си ги заври - знаеш къде ...

тъпа пре тъпа измислица PS Абе след не логичната коалицията с БСП - ДПС - Анатака ,как имате наглостта да пришивате на Бойко небивалици!!

ДПС напрво се осира политически от четири месеца насам.Явно Доган и заместника му Местан остаряват с овладялата ги старческа дименсия и започват да грешат.Не е правилно турски поданици извън ЕС с БГ паспорти/използват българските си имена за свободно движение в ЕС/ ,нямащи нищо общо с България да гласуват и определят управлението на страната ни.Същите тези турски граждани в турските документи за самоличност са с турските си имена.

След време1/4 от БГ ще е турска. Това го направиха всички продажни бг политици.До един. И това продължава.Продължава и сеира на опростелия бг народ,който,както каза Васил Филипов: В България останаха такива,които само ядат и акат.Пак си стойте по къщите и не гласувайте.

Тази снимка ми напомня на онази с Петко Бочаров и Тодор Живков !

Май, май на Касимчо му подливат вода.

няма пори за изборите всички са в ктб

Цацаров спиш ли или и ти си еничарин? ДПС е етническа партия! Сляп ли си?

много ясно е защо са се срещнали, по-интересното е защо този смотан народ си мълчи, ще ни отмъкнат държавата под носа

Местан ще каже точно толкова за срещата си с Ердоган, колкото ни казаха Цветан Цветанов, Цвета Караянчева и Корман Исмаилов когато бяха на конгреса на партията на Ердоган. Който има поне малко акъл в главата си е наясно какво се случва. Коалицията БОСТАН е сформирана в Анкара и няма нищо чудно, че напоследък ГЕРБ в лицето на БУДА и ДПС си подават фини пасове, за да ни подготвят за прегръдката която така или иначе ще направят след изборите (ако им позволим). Никой не трябва да се съмнява в задкулисието, което подготвя тази коалиция, както и не трябва да се съмняваме, че то съществува- само си спомнете ТАЙНАТА СРЕЩА на прецедента Офшорлиев с вицепремиера на Турция в Пловдив и недопускането на БГ журналисти на тази среща. Тогава Офшорко каза точно толкова, колкото и Местан каза вчера. По резултатите от изборите в турските секции ще разберем какво са си говорили.

Не се притеснявайте от срещата на Ердоган и Местан! Това еприемственност в политиката. Продължава линията на Б. Борисов, който направи съвместно заседание на министерските съвети на България и Турция, когато на последната министър-председател беше същият този Ердоган.

Очевидно, че териториалното разпокъсване на България не е утопия. Агент Павел от ДС(Местан), с майчиния си език, дето хич не го и интересува за България лъже не само българите, ами и турците и циганите, живеещи тук и отвъд граница. Ако един ден Турция пожелае българските градове и села населени с турци да се присъединят към нейната територия кой ще спре този процес? Не можем да построим една гранична ограда като хората. Не можем да се обединим в името на оцеляването и просперитета на държавата ни, отделно от алчните ни и крадливи политици. Дори не можем да проумеем, че трябва да СПРЕМ да се избиваме едни-други по пътищата като камикадзета. Е, ако турците в България само пожелаят да се откъснат от страната ни териториално кой ще ги спре? Крайните десни и още по-десни партии ли? Тия, дето демагогията им край няма, а резултати в името на родината-нула? Тръгне ли, спиране няма!

Това с двойните гражданства трябва да се приключи веднъж за винаги. Или си българин или си турчин. Сега тия изселници дето от толкова години живеят в Турция са ничии. Ние ги имаме за турци, в Турция им викат гяури. Голямата част от тях обичат и Турция и България и идвайки да гласуват тук си мислят, че ни помагат. (Има и такива, които са на ясно, но те са по-малката част). Двойното гражданство е вредно както за тях (за да бъдат напълно приети в Търция), така и за нас (за да се спрат манипулациите по избори). Ако 100% от тях гласуват за една и съща партия, то не е ли този вот етнически? Не е ли тази партия етническа? След като се издават паспорти, въз основа на български произход, то би трябвало да могат и да се отнемат, поради липса на български произход. Защо му е на Мехмед, дето вече 20 години живее в Турция и почти е забравил българския, чувства се турчин и изобщо не мисли да се връща в България, български паспорт? По какъв начин такива хора ще са заинтересувани от просперитета на България и ще гласуват по съвест - по никакъв! Сега сигурно някакви псевдодемократи ще чапочнат да дават примери с българите по света. Е да, ама не! Защото българите по света милеят за България, учат децата си на български, вкарват пари в икономиката ни, гласуват по съвест, а не под строй за една и съща партия и се надяват някой ден да се върнат.

Местанка е влюбена.Какъв поглед,какво ръкостискане с двете ръце!

Трябва да се спре с тия двойни гражданства. Или си българин или си турчин. Сега тия изселници дето ни объркват изборите са ничии - ние ги имаме за турци, а в Турция им викат гяурии. По-голямата част от тях обичат и Турция и България и са обедени, че гласувайки тук ни помагат. (Е има и такива, които са наясно със ситуацията, но те са по-малко) Това тяхното двойно гражданство е вредно и за тях(за да бъдат приети, като пълноценни граждани на Турция) и за нас (за да имаме неманипулирани избори, без етнически вот). Не на двойното гражданство!

Местанка е влюбена.Какъв поглед,какво ръкостискане с двете ръце!

Всеки политик е длъжен да поднесе извинение от гледна точка на своята част от отговорността.......-Не драги всеки политик е длъжен да понесе НАКАЗАНИЕ за стореното.

Сериозно ли говориш Местане, агент Павел? А според мен целта на срещата е турската държава да притисне хората с бъргарски паспорти да гласуват да ДПС. Защото младото поколение, родено там много не му пука за Доган, Местан и турския национален интерес в България. Хората, които напуснаха България на 60 години сега са на 85-6 години и тичат като младежи да гласуват. Как става това? Друг път ще ви обясня какво става с паспортите и личните карти на изселниците, починали в Турция. ДПС в Турция, не в България!!!

RedHat

Трябва да се гласува според мен за НФСБ! Това са доказано будни хора.

..за СимеоноFF TV ли? абе бегай ве...

Целта на срещата е да се мобилизират напълно всички български турци за вота и ДПС да стане втора политическа сила. Заедно с Дудука и подкрепата на ГЕРБ да вземат властта! Но сметките им ще се прровалят...има ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

какво се чудите наил вече бг е кам турция или още не сте се усетили *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едва ли г-н Местан е споделил пред Ердоган същите брътвежи, които ги е изплюл пред БТВ. Никой политик не би си губил времето по този начин, особено в днешно време...

Cамо ГЕРБ !! Cамо ГЕРБ !! Cамо ГЕРБ !! Cамо ГЕРБ !! Cамо ГЕРБ !! Cамо ГЕРБ !! Cамо ГЕРБ !!

И ДПС в добавка! Продажници!

Говорили са си на майчиния език без преводач.Така ще е,като ние тука се самоизяждаме.ДПС рожба на ДС,комунистите ги създадоха,турците взеха икономическата власт,ще вземат и политическата.

Интересно ми е как такъв паразит като Местан-Бустан се е срещнал със такава висока световна политическа личност като Ердоган.

И после ДПС не била етническа партия, а много европейска и толерантна. Затова се въздържала да показва мускули по традиционна Малоазиатска традиция. Сеге е ред да твърди, че не е и религиозна.

Ами, вече половината и ръководен състав е от етнически българи... Не съм ги виждал на петъчната молитва.

И днес ли си, на работа?! Ега ти, трола!!

А малко преди да влезе Местан от кабинета е излезнал Фикусито от Операта

...Пешев ама големо Добиче си бее...!!!

И ПЛЕВНАЛИЕВ ХОДИ ТАМ-ДА НЕ СА ОТ ЕДНА ПАРТИЯ?

"Трябваше да обясня причината, поради която има предсрочни избори в страната, уточни Местан." Откъде накъде трябва да се отчита на Ердоган?!

Планът за развитие на ситуацията предвижда ГЕРБ да откаже да приеме мандата за съставяне на правителство, защото не може да разчита на гласовете на разпадналия се Реформаторски блок. В тази ситуация президентът ще връчи мандата на ДПС, които да съставят програмно правителство с подкрепата на депутатите от ГЕРБ.

ама местан не казва как бялата златка им е сервирала по прашки в сараите

Особено йезуитско изказване: "Вторият извод е, че страната ни има нужда от управление на едно по-широко национално съгласие." - нагледахме се, наслушахме се и се наживяхме на едно такова съгласие с всички, които безотговорно използват властта срещу българите. Не може да има правителство на националната безотговорност. Не е необходима и другата крайност - Един народ, Една Партия, една държава. Тази Партия - леко маргинализирана си има мястото, но в ъгъла на политическия театър. А ДПС трябва да си защитава електората, но пропорционално на големината му. Не съм съгласен да се чувствам като малцинство в собствената си страна.

България умира пред очите ни, но това сякаш въобще не интересува управляващите, които и да са. Те приказват за Европа, искат да строят атомни електроцентрали, без да осъзнават, че всичките тези техни намерения и приоритети изглеждат гротескно по един трагичен начин в контекста на погубващите България демографски реалности

Посещението на Лютви Местан при Реджеп Ердоган днес е свързано с разпределението на силите в следващото Народно събрание, съобщиха източници от турската столица. Планът за развитие на ситуацията предвижда ГЕРБ да откаже да приеме мандата за съставяне на правителство, защото не може да разчита на гласовете на разпадналия се Реформаторски блок. В тази ситуация президентът ще връчи мандата на ДПС, които да съставят програмно правителство с подкрепата на депутатите от ГЕРБ. По време на мандат, контролиран от партията на Местан и Доган, ще бъде спряно строителството на тръбопровода Южен поток, тъй като минаването му през българска територия е изключително неизгодно за турската страна, която иска тръбите да се пренасочат по алтернативния маршрут през Турция и Гърция. Ако това се случи в правителство на ДПС, ГЕРБ ще запазят неутралитет пред електората си и пред Русия, което ще позволи допълнително лавиране и промяна на плановете в бъдеще. Визитата на Местан в Анкара е организирана с личното съдействие на Борисов, който отдавна е в близки отношения с Ердоган. Тя цели изместването на Касим Дал и Корман Исмаилов от позицията им на представители на турските интереси у нас. Разрушителните процеси, течащи в Реформаторския блок, вече не дават сигурност на ГЕРБ и се налага спешно разместване на пластовете. Роля в затоплянето на отношенията между Доган и Ердоган имат и американците. Според дипломатически източници, директивата на САЩ е да се стабилизират отношенията между управляващите в България и Ердоган, за да се гарантира сигурност на западния сирийски фронт в полза на американските интереси.

Нали знаеш че ДПС е рожба на ДС.Ще дойде време и ще бъдат отстреляни както много други знайни и незнайни герои.

Леко наведен, като бай Петко Бочаров пред Тодар Живков и със същите обяснения. Щом говорите на майчиния си език, живейте и в майката си родина. За Пеевски няма смисъл да обяснявате, всичко е ясно и той рано или късно ще изгори като Цветан Василев. Който се е докоснал до вас, след време е труп, дали политически, дали финансов, дали...

Наистина е така.

неговата гледна точка и неговата част, за която трябва да се извини. Той не се извини за нищо, а каза, че всеки политик трябва да се извини. Не искаме демагози, които нищо не казват и нищо не правят за благото на българските граждани.

Ако всеки истински българин милее за България, трябва обезателно да гласува на изборите за други партии освен за ДПС. Така по-малко ще бъдат депутатите на ДПС в Парламента и по-малко ще претендират за власт. Това трябва да го осъзнаят всички българи. За това са необходими 70-80 процента участие в изборите. Друго спасение няма!

Мите, ако само "достойните" българи се съберат то те никога не биха могли да прекрачат 1%-та бариера-кофти мат'рял!

Волен Сидеров също гостува в Русия, получи си значката и се прибра морално удовлетворен. Какво лошо има във връзките ни с едно голяма съседка като Турция? -Същото като с Русия! Няма да се изолираме като преди два века я или както ни изолираше точка първа от старата конституция -само със СССР (по-старите ще кажат друго - ръководната рола на Партията, ама то си е същото). Дори е добре, че има хора, нашенци, които са добре приети в чужбина. Лошо е, ако тези хора са добре платени вследствие на тези връзки. Това вече би означавало опасност за националната сигурност.

И от кога Местан е наш човек? Или визираш вашата организация? Ако не е шпион за България, значи е мюзевирин!

Правиш ли разлика от посещение на държавно ниво и посещение на партиен лидер преди избори????

Хванахте ли се? :)) Ха сега да видим, ще гласува ли някой българин за тези, за които писах по-горе? ( ДПС визирам спрямо БСП не по-различно от АБВ и 21 спрямо БСП)

гнус ме е!!!