Ректорът на СУ: Нямам симпатии към Людмила Живкова, това е история

„Примитивна реакция“ и опит да се забрани на историците да се занимават с онова, което им е професия.

Обратно в новината

Коментари - Ректорът на СУ: Нямам симпатии към Людмила Живкова, това е история | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям научнатаконференция, но темата е погрешна . . . Правилната тема е: На кого и за колко Людмила продаде Тракийското Златно Съкровище и защо никой не го търси ? Видя се що за професор е Илчев, кое нарича наука и как промиват мозъци в СУ, затова не се чудете, че будните младежи следват в чужбина . . .

Подкрепям научнатаконференция, но темата е погрешна . . . Правилната тема е: На кого и за колко Людмила продаде Тракийското Златно Съкровище и защо никой не го търси ? Видя се що за професор е Илчев, кое нарича наука и как промиват мозъци в СУ, затова не се чудете, че будните младежи следват в чужбина . . .

Да, история е, но писана от комунисти. И клиентилисти на Партията. Да ги съберем в една аудитория- вход: с картончето от ДС. А тази жалка и смехотворна селска принцеса будеше само жал и срам.

сър

Тъпанар.

Повече от час и половина организаторите на конференцията от Историческия факултет на СУ не успяха да започнат форума си след като в залата влезе група от около 40 души, които протестираха против провеждането й на територията на висшето училище, предадоха БГНЕС и БНР. Протестиращи нахлуха в залата скандирайки "Ура, другари!" и "БКП-КПСС" , иронизирайки по този начин характерното за комунизма поведение, а докато на монитор вървяха снимки на дъщерята на Тодор Живков викаха "Ууу!", предаде "Дневник". Възгласите продължиха и след откриването

Мислех че само аз съм изтрещял, но под мен един "нагъл ЧЕРВЕН лумпен", е изпаднал в апокалиптично-шизофреничен припадък. Истерична ракция на типична червена мишка, хранеща се с трохите от трапезата на едрите червени велможи, крадци и разбойници.

А за изтрещелите сини лумпени, дето с нахлули какво да кажем?

Те са народът, те са обикновени хора, а не като вас, червените лумпени!

Отбраната шайка от нагли и крадливи сини лумпенски "величия",начело със сегашния си главатар-гробокопач на българската индустрия и верен слуга на западните хищници И.Костов, си мисли, че злобния й писклив гласец и "демократичната" забрана да се споменава за Л.Живкова с добро както и за "ИСТИНАТА" за социалистическа България ще срещне овациите?!? на милионите българи,които са доведени до скотско състояние и бъдеще НЕ от Л.Живкова, а именно от продажните мизантропи и българоубийци като Костов и компания. Кретени! Хич да не се споменава името на Л.Живкова, баща й,дори и всичко до последния български грам да продадат, докато сме живи, а и бъдещите поколения ,няма да простят на продажниците, че съсипаха живота ни и докараха България до долна африканска колония и историческо изчезване.

не споменавей Костов по този начин ,защото всички помним и виждаме кажи нещо за Мултигруп.

Аз, най-малкият брат, отсякох главите на "Триглавата ламя" -БСП-НДСВ-ДПС и ще намуша на кол всяко червено изчадие, кето си позволи да кудкудяка.

Главнят дисидент KGB, нещо пак КОСТОВ му боде очите и не само там...Червенуга и прикрита червена подлога, криеща се зад демократични вопли, това е KGB!

"Нямам симпатии към Людмила Живкова..." А га, еди кифтетата заедно с Ал. Фол ...Пак ли не ти беше симпатична?

ама вие нещо семеен приятел ли сте ,че така сте засегнат?

По времето на комунизма,Брежнев и ръководителите на всички социалистически държави се събрали, за да решат чрез залагане в коя от всичките да се построи най-голямата с няколко реактора руска АЕЦ. Започнало залагането:... 5 милиарда...6 ....7 ...8...9...и спират. Изведнъж някой в залата извиква 16...Настава гробна тишина,всички са изумени от цифрата. -Другарю,в каква валута е тази цена? 16 милиарда рубли или 16 милиарда долара? -Ние нямаме пари ! Но залагам цяла България за 16 република на СССР !-се чува в залата. -Край на залагането...Другаря Тодор Живков печели...

Стана тя каквато стана. Мазало. Манджа с грозде . ...и бате Бобчо го СУезираха ...и пръмово-куневичар(к)ите откриха огън ... и тафро-онеецът гъгне по тема дет хал хабер си найн А може би просто Ние-Всички Имаме една-единствена Начална Необходимост : --да Има Разговор между Всички-Нас ?! ...Което очевидно е Систематично адски-добре Проваляно/Саботирано . И то -- от същия онзи оркестрь (с добре-познато име) ========== Зная, че може и да се размажа -- но позволете пак да Кажа : -- Ха .... да.... скра-пи-ра-ме !!!

Тъжно е Дръвчо да гледаш как едно безобидно събитие се превърна от медиите в "хит" новина. И даде храна на хлебарките, изпусталели от политическата зима, отново да се разшават. И кои са те, то се видя - маргиналите, ку(ку)невиците и един забравен от бога Тафров - добре че има за какво да разберем че още е жив. И именити и безименни полуграмотни форумци.

Чака Ни Работа, Колега ! Нас-Всички . ...Не ще да сте слепец -- визионер ще да сте ! ------ Колкото до Тъгата -- тя е с Всички-Нас ( Sad Wings of Destiny ! ) ....Всичко Ще си дойде на Правилното, щом Успеем Всички-Заедно да Разцепим тез Sands of Time !!!

пълно е с долни ченгета и доносници в СУ....

Колко ще струва това мероприятие и кой го плаща?

Защо ни е страх от истината.Докога ще се занимаваме с ДС.Мисля че с нещо което е одавна в историята не трябва да се прекалява.Такива са били времената и сега да зачертаем всичко .

но нЕкои мърлячи удобно се крият зад табелата на ДС.

беше написал обръщение , обосноваващо действията по възродителния процес през 89-та. Въобще начетена фамилия. Плаче за исторически преглед и финансова ревизия.

Ами да:) Никът ти е цветен и има шарена картинка:) А другите нямат, горките...

Щом е история хайде паралелно с нея дайте нау,чна конференция за Гешевр цар Борис Трети и други.

Правописът ми е идеален, но както казах, щетите ти са големи, затова не разбираш.

Бате Хан брои запетайки, когато не знае какво да каже, щото не може и да замълчи:) Говори му се:)

Напъните за реабилитация на Живковата фамилия защо пропускат ВЛАДКО ЖИВКОВ ,който наследи поста МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА без да се е научил да чете и за срам и позор на цялата нация сричаше на всяко изречение написаните му речи.Ако има независими електорнни медий в Б-ия,е достатъчно само да се излъчат архивни кадри от т. н."Златен фонд" ,за да разберат и бебетата за какво става дума.НО КОМУНИСТИТЕ ВИНАГИ ДЕЙСТВАТ НА ТЪМНО,така някой слепец може да чуе дежурните им крясъци в стил "КРАДЕЦЪТ ВИКА"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"

Изобщо не му е работа на един професор по история да се обяснява на бивш апаратчик от БКП и настоящ крадец,какъвто е Костов.Партия ДСБ,която е с електорат равна на киносалон,която се издържа с получаването на чекове от разни през океански служби,за да лае по команда е на бунището....

За твое сведение червен мушмороко, Костов никога не е бил нито член на БКП, нито апартчик на БКП! Понял, таваришч комунизино "потаен"?

Ректорът на СУ: "Нямам симпатии към Людмила Живкова.." Лъжеш комунист ньиеден!!!

Ами управлява ви бодигардът на Правешкия чобанин ... Кво се учудвате ? .... Те - чобанина и бодигарда му винаги са си били обикновени средновековни феодали , нямащи нищо общо с комунизма

Такъв правопис може да има само простак,като теб,другарю....

Аз смятам да предложим Людмила Живкова за Нобелова награда за мир, посмъртно!

Не те бива в смешките, Бате:) Спри опитите!

Ти без червените въобще нямаше да си роден, както и повечето лаячи тук:)))))))))))

Явно бушоните на "сините" маргинали са изпушили, а пък и пребоядисаната Кунка се изпусна. Оставете учените да си гледат работата, достатъчно ги унижавахте и подигравахте. Ако някой има различно мнение и нови факти, нека се включи в конференцията и да се види колко е читав. Аман от промити мозъци и политиканстване. Що за демократи са тези озлобени, изритани от властта, бивши службогонци. Всеки има право на мнение. Колкото за Л. Живкова и тогавашните времена, фактите немогат да се потулят, колкото и да им се иска на някои. Хайде, някой да посочи поне едно име от новите варвари, което да се запомни с културните си прояви.

Пропуснал ли съм научната конференция за Тодор Живков или е предстояща? Също така много ме вълнува и конференцията за Иван Славков, а особено - тази за ст.н.с. от БАН и професор?!?!?! Владимир Живков. И като цяло, не смятат ли разните мастити историци в Университета, че дължат едно наистина сериозно и безпристрасно научно изследване на периода на управлението на БКП за да може всичко сега да си дойде на мястото и да се пресекат митовете и сантиментите за "онова" време.

Еми не е политически изгодно такова изследване защото ще им лъснат задниците баш на тея дето най.много вият сега. Как мислиш какво ли са правили по времето на бай Тошо? Според мен не са копали на нивата...

Не защитавам никого, но ще припомня приказката, че който на 20 години не е бил социалист, той няма сърце. А този, който на 40 години е все още социалист, той няма акъл. В смисъл, че идеите са хубави, но в голяма степен утопични и опорочени. Младите и романтични и идеалистични натури ги харесват, но с помъдряването им се отварят и очите за действителността. На повечето, де. А останалите или са някакви неземни идеалисти, каквито не вярвам да има, или нагли и безскрупулни типове, които спекулират с чувствата на хората за справедливост, социално равенство и достоен живот. Много от съвременниците на онова врме, ще потвърдят, че обикновените хора бяха обучавани и възпитавани в идеализъм, докато тези, които ръководеха и трябваше да дават пример, бяха абсолютни материалисти и използваха идеализма на народа за да си живеят в охолство и разкош. Естествено, че е много по-хубаво да има няколко вълка сред хиляди или милиони овце, отколкото съотношението да е обратното. И те си създаваха овчиците, а криеха вълчият си нрав под овчите кожи на народни хора.

Пропуснал си първите си 7 години.

Напротив, бях много радостен и щастлив, че цял Лувър се отваря в неработен ден за частното посещение на дъщерята на Президената на България, както тогава Людмилка се изцепи. Десетките хиляди долари народна пара, платени за посещението, ме карат да се чувствам още по-горд, защото дори богати държави не можеха да си позволят такова нещо. Горд съм и че Батето Славков толкова много го обичаха всички жени и главно разни секретарки от ЦК на ДКМС. Да не говорим за управителите на заведения, които го приемаха като личен гост и гонеха простосмърните от поверените им държавни барове и ресторанти, за да не му смущаваме харашото. Да не започвам с "научните" приноси на Владко Живков в областта на алкохологията и отношенията му с жените, имали нещастието да попаднат пред погледа му.

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш!" Този, дето е написал това и много други работи, в сравнение с който такива като теб са едни нищожества, през кое време е живял, и имал ли е ценности?

Защо сините лицемери ги е страх толкова от историята ? Да не им лъснат комсомолските задници ли ? И защо те ще определят кое е полезно за обществото и кое не ? Затова изчезват - некадърни и крадливи мижитурки, които изкуствено се припознават като демократи, а всъщност са отчаяни лапачи !

Еми да и ти да беше преподавател по полит-икономия на социализма и да си се моткал из москва неясно защо и от друга страна да се правиш на най-големия демократ и тебе щеше да те е страх...

Ами като си толкоз ревностен християнин на първо време си смени ника! Ако някой вярва в Тангра следва ли, че е по-бездуховен от от теб?

Как да ги уважава човек тези учени? Толкова работа ги чака историците, че всъщност истинската българска история още не е написана. Вместо да търсят произхода на българския народ, например, те с какво се захванали. Аз пък предлагам да се направи една много подробна конференция за намесата на "академик" Тодор Павлов в работата на БАН, да се публикуват всички указания и направени реорганизации и да се изхвърлят от там всички "учени", които прекалено стриктно са ги спазвали и благодарение на това са направили "научна" кариера. И да се започне на чисто, само на основата на научни принципи, а не на членството в и предаността към БКП.

Първо да се почне от парламента и бившите преподаватели по полит-икономия на социализма!

4engel, ама ти наистина ченгел, като ти чета постовете. Нали знаеш синонима на ченгел - КУКА. Ти май си стара истинска кука и не се предаваш, само сменяш господарите, които ти плащат

Май мозъкът ви е втасал.

че Вашият е попарен ли съдите?

За всеки един ден от живота си Людмила е направила повече за България и за културното и развитие, отколкото тези псевдо интелигентни търбуси могат да направят ако ще да живеят и 10 живота!!!

Какво е направила бе, драги? Направи за родата и пхриближените си. Спомням си че живеехме пет души в гарсониера, взимахме по 200 лева, по магазините нямше нищо, а тази нещастница строеше НДК. Нямаше тоалетна хартия и дамски превръзки!, нямаше сапун, да, да подарявахме си сапуни и леща. Държавата гъмжеше от доносници и подлизурки, а тя говореше за спиралата на възхода и творчество и красота. Я стига сте лъгъли хората. Нищо не е направила Живкова!

Замени думата НДК с думата магистрали и се едно говориш за сега :)

Ти му говориш за култура, той ти говори за дамски превръзки! По времето на Л. Живкова и строежа на НДК, явно не си бил още роден. Всичко ново от световната литература се превеждаше, правеха се по 30-40 филма годишно, театрите бяха повече и билети трудно се намираха, имаше духовен живот дори и сред най-бедните. Мога да изброявам още, но едва ли те интересува, ръфай си салама и си гледай "Спайдермен".

Браво! Няма смисъл да ни напомнят за една личност от клана Живкови, чиито режим съсипа доста съдби. А колкото до това какво е направила Людмила Живкова, спомням си, че на великата й Аз Сам Блея не отиваха случайни дечица.

Често ходеше на фризьор и шопинг в гнилия Париж на държавни разноски.

От какво се страхувате? Какво ви плаши? Една научна сбирка? Подминавате важните неща за да седнете и да си дъвчете любимите си ла..а за комунистите и т.н. Ако не беше малумната групичка на синия отбор никой нямаше и да е чул за това освен поканените учени. Какво могат да направят с конференция посветена на Живкова? Да ви земат 10% от лихвите ли? Да ви увеличат парното, тока и храната ли? Истината е че се занимавате с абсолютни глупости докато големите демократи ви напъват изодзадзе а вие си мислите че дупетата ви болят заради една отдавта починала женица...

Браво за коментара - точен и верен ! Труден за възприемане от седерастите - което го прави качествен ! Като гледам вдясно само безпомощна злоба - нищо друго ! Ама нищо !

Могат да накарат хиляди да вярват, че проблемът е в 10-те%. А проблемът е в диктатурата, на която е подложено обществото ни. Част от диктатурата е и Живкова. Честване на рождена дата е манупулация. Поредната. Зад думата 'история' стоят много възможности за манипълация. Ако в Германия направят конференция за Хитлер по случай рождената му дата, ще видите чудеса. Не че не се ее родил, все е история. Да не се правим на олигофрени и да си дадем сметка кое какво означава всъщност! Живкова не бива да бъде чествана, трябва да бъде изтипосана като негативен пример за участие в диктатура на баща си. Антидемократка, възпозлвала се от едни наложени с кръв мезки и цинични правила и закони. Хитлер също е сторил всичко напълно законно! Не се правете на простаци, а всъщност май сте!

Е да де понеже всичко сме си оправили та стигнахме до Живкова, мисълта ми е че нищо няма да произтече от тази глупост ама абсолютно нищо докато от вдигането на цените... или ти си идиот и не разбираш за какво ти се говори?

Ще ти обясня мен какво ме плаши: плаши ме начинът, по който простаците методично и целенасочено реставрират комунизЪма и по който се извращава истината за онова време. Плаши ме, че под формата на уж "научни" конференции, се правят стъпки за оневиняване на личности и представянето им в друга светлина. За теб и за другите комундета това може и да е добре, но аз и много други хора искаме най-после в България да се живее свободно, хората да печелят добре и да имат възможността да правят бизнес, да се спазват правата им, да има независими медии и т.н. Тоест, искаме всичко това, което го нямаше в България на Тошо и Людмила. И ако сега все още го няма, това е благодарение точно на разни Иван Илчевци, Светлин Русевци, Цецовци, Бойко Борисовци и прочее знайни и незнайни герои, пръкнати от котилото на БКП и тошовата номенклатура.

Провеждането на такава конференция в такъв момент е заредено със символизъм и именно той дразни. Освен другото, това е и опит да се придаде научна тежест на дейността на една "принцеса", пръскала народна пара за личните си прищявки и пропагандиране на идеите на комунизма чрез децата. Едва ли тази конференция ще даде честен отговор например на въпроса как и въз основа на какво тази другарка се издигна до член на Политбюро на ЦК на БКП и до министър на културата само на 33 години. Както и на други подобни такива.

Плаши ме простотията. Тази, която лъхаше от Людмила Живкова. Тя е по-страшна от десятъка, парното, лихвите по кредитите, които нямам...

Подкрепям научнатаконференция, но темата е погрешна . . . Правилната тема е: На кого и за колко Людмила продаде Тракийското Златно Съкровище и защо никой не го търси ? Видя се що за професор е Илчев, кое нарича наука и как промиват мозъци в СУ, затова не се чудете, че будните младежи следват в чужбина . . .

От ректума на Софийския университет завоня на политически фекалии.

тежка въздишка от дълбините на канала

започва от коридора на ректора в СУ.

Изглежда "интелигенцията" ни е по-ялова и корумпирана от политиците ни дори! Време е да ни изхвърлят от ЕС.

70 години от рождението - много 'исторически' звучи.

Щом нямаш симпатии към "принцесата" научно разкажете за сексуалните й наклонности.

Ха ха, сигурно си чел болните фантазии на някой платен антикомунист?:))))))) Аман от лъскачи на бастуни в тази държава!

Проф. Илчев или е много наивен или е нагъл.

ПРИМИТИВНО Е ПАК ДА НИ ПРОБУТВАТ МИТА ЗА ПРАВЕШКАТА ПРИНЦЕСА И ДА НИ ЗАЛЪГВАТ, ЧЕ СИНЪТ НА КУЛТУРНИЯ САТРАП ИЛЧО ДИМИТРОВ СЛУЧАЙНО Е НЕГОВ АВТОР.

Няма по-страшно нещо от седерастията. Тя е по-страшна от Сталин и по-разрушителна от Хитлер. Ако след Хитлер и Сталин все пак е останало нещо, след седерастите не остава нищо - нито държава, нито народ, нито ценности.

Жалките глупаци ги мъчи носталгия! С тия "честваня" се опитват да си внушат че още не са умрели политически, че още не са изхвърлени. Жалка работа. Позорна.

Илчев, чедо комунистическо, аз също съм историк и като теб знам, че всичко, което е по-ново от 50 години, не е история, а политика. Да не говорим, че има доста по-стойностни неща, с които може да се занимавате, от деянията на дъщерята на комунистическия диктатор. По твоята логика, в Германия би следвало да се проведе "научна" конференция посветена на Ева Браун, например. В страна, която още не е скъсала с комунизма, организирането на такава конференция е умишлена провокация. А като видях и участниците, и руските учени... съвсем се втрещих.

Истерик си! И цялата пасмина от периферни политици.Проф.Илчев и декана на ист.факултет трябва да почерпят за безплатния ПР на научната дейност на Университета!

Така е, аман от кретени набедени за историци! след 89-та сульо и пульо се окичи с научни титли и се пише специалист по какво ли не! В България от всяко дърво правят свирка, само дето тези свирки свирят фалшиво!

ЛЪЧЕЗАР ЕЛЕНКОВ е набеден комунистически поет от свитата на др.Живкова, както и всички други споменати в статията са от нейните царедворци и блюдолизци.Само др. Лилов се чудя защо не е поканен/или не е споменат просто/.

Като те гледам теб, наистина щетите са големи!

Когато конференцията за Живкова се провежда по повод рождената й дата, това е честване. Ако е по повод на жертвите на комунизма една такава конференция, тогава е разкриване на тъмните страни на историята. Ако е по друг повод, поводът определя и отношението. Аз смятам за недопустимо в днешно време по повод на рождена дата да се чества действал тогава фамилен представител на комунистическата диктатура, макр и противоречив като личност. Поводът говори за честване, респективно за по-голяма част от българите възприемането е като за реставрация - независимо от политическите пристрастия на съответните българи! Историята е част от политиката и трябва да си дава ясна сметка какви послания изпраща. Г-н Ректорът на СУ отдавна ми се струва да е един неадекватен, объркан историк, но не и човек, който е наясно с широкия спектър от отговорности и разбирания, които длъжността му изисква.

Аз смятам да предложим Людмила Живкова за Нобелова награда за мир, посмъртно!

Ако не бяха сменили курса комунягите, можеше и да стане. Едно време Людмила Живкова я бяха сложили редом до Ботев и Левси и я спонаваха на 2 Юни, денят на загиналите за свободата на България... Нямам думи за подобна гавра и наглост. За комунягите няма нищо свято!

И ти си неадекватен. Само не разбрах за какви "жертви на комунизма" пишеш, може би имаш предвид фашистките палачи от преди 9-ти септември 1944г.? На тях даже и памтник им се вдигна, надявам се скоро да бъде разрушен както беше разрушена чешмата на турскиите терористи. Ние сме единствената държава в ЕС, която ОФИЦИАЛНО е реабилитирала колаборационисти на ХИТЛЕР, а те са съдени и осъдени на смърт именно заради това и по настояване на държавите победителки като Чърчил е бил най-ревностен защитник на смъртните им наказания!!! Твоите истини са изопачени т.е са неистини!

Или си неграмотен, или си лъжец или просто си тъп. 30 000 души са избити само през първите 3 месеца след деветосептемврийския преврат. След това, в лагерите, умират или са убити още близо 2 хил. души. За затваряните, репресираните, разселваните и тормозените да не говорим - те са стотици хиляди. Като прибавим и несвободния живот за още милиони българи, май накрая ще останат само комунистическите чеда, като теб, които като доволни прасета се радват на тази диктатура.

Сталин има паметна плоча в центъра на Виена и никой не я сваля.......

Само че във Виена не е свалено нищо и от предишната им история! А тука комунистите унищожиха всичко от преди тях, а сега имат наглостта да очакват тяхното да било останело че било "история". Е няма да стане, НЯМА да останат коминистическите позорни символи! Мястото им е на боклука и там ще отидат!

Виена (нито Австрия) не е загубила около 40-50 милиона граждани поради политиката на Сталин и могат да си позволят да приемат паметната му плоча като екзотика. В Русия значението на такава плоча би било съвсем различно, както и в България. Истината е, че Хитлер не е успял да избие толквоа хора, колкто Сталин, а и не е обезсмислил толквоа животи на поколения, както Сталин е успял заедно с изродената си пастмина. Германците днес си живеят прекрасно! Само бившите територии на ГДР са в упадък, въпреки че получиха подаяние над 100 милиарда от западните. Където е минал комунизъм, следва упадък за поколения. Това се вижда не само като сравнение между различни държави, но и като куриоз дори в рамките на еедна държава - ГДР-то съществува в Германия и изглежда в плачевно положение. Хората са зле в главиите, а сега се и фашизират, което е просто другото лице на комунизма.нОсъзнаййте се, хорица, чее времето течче, животът си заминава. И идва този на деца и внуци - поне той да ее като за хора!

Какво очаквате, това са същите травестити, които освиниха паметта на Батак.

Ами проведи си!Кой те спира?На баба си, на дядо си, а най-добре на тъщата. А на сериозно, хабер си нямате коя е Людмила, ама нали сте професионални плювачи..Била дъщеря на някого си. Ами по тази логика половината правителство трябва да се забрани.Почнете от Николай Младенов, израснал и възпитан в семейство на сътрудници на ДС (БКП, защото всички служби бяха на нейно подчинение) и давайте нататък.

Те и сините вече са история, ама няма кой да организира конференция за тях (освен те самите).

Сините са под знамето на ГЕРБ.Мехлем им капе на душата антикомунистическа ,когато Борисов се гаври с бившите си съпартийци.А пък ,той е щастлив ,да се разграничава и да се прави на десен,макар ,че е с напълно неясни политически убеждения.

Срам за българския университет, било просо история?той и Хитлер е просто история и Сталин. Срам ме е от такива преподаватели! Оставка.

не можеш да отречеш че и двамата са съществували нали? И всеки си е имал някакви положителни и отрицателни страни. За Сталин например - да много хора са вкарани по лагери, разстреляни, но той е и победител във 2 СВ. Някои практики на Хитлер са били успешни. Никой не принизява военно-техническите достижения на 3-ия райх нали? Историята трябва да се учи, защото който не я знае е обречен да я повтори

Точно така само дето на политиците това не им отърва и лакейчетата им вият до небето! Ами я кажете например идиота Сидеров на кой подръжава според вас и защо не е в затвора за фашистки идеи?

Само дето на Хитлер и Сталин никой университет не им чества годишнините.

Кажи си го директно - Стани Да Седна!

Каква научна конференция с участието на неизвестни в науката хора като този Лъчезар Еленков? Кой е той наистина?

Да направим друга конференция - как известните стават пречка на младите в науката.