Задържаха четирима за незаконен добив на нефтопродукт

Четирима мъже са задържани за незаконен добив на нефтопродукт, добит незаконно от изоставен сондаж, държавна собственост.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха четирима за незаконен добив на нефтопродукт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Блажени са тези, които си вярват на глупостите, които ръсят като теб ! .... Не си ми изповедник, за да взема да те убеждавам с цената на всичко, че наистина работя там - в Северно море (само от 15 год. :). Нещастник !

От статията се разбира, че е извършен незаконен добив на продукт, който преди това е бил добит незаконно.

Всички монополисти-крадци, че незаконно поддържат високи цени на горивата и ни изнудват?????? А ???? Сега тук с някакъв нещастник с няколко туби пак ще си измиете ръцете и ще парадирате пред микрофоните с добре свършената работа, защото нямате кураж за другото и пари.

"Находището е без икономическо значение" - разбирай парите от него няма как да влязат в правилните джобове. В случайни джобове обаче не бива да влиза нищо, което не е 'одобрено' от правилните хора. Така, че правилно са ги арестували. Абе всичко е "правилно" в тази история.

ТО ТУКА СМЕ СИ КЛОНДАЙК , МАЙНА !

А аз се чудя защо поскъпна бензина и дизела по бензиностанциите???

И какъв е съставът на престъплението? Защо са тормозили хората? Нали находището нямало "икономическо значение". Следователно хората с нищо не са ощетили собственика му, и държавата. Излиза, че престъпниците са тези, които са задържали невинни граждани.

навсякъде е минирал , де петрол де газ, бе руски му работи. А ний по злато ходиме, но ни го видиме, ни познаваме!

Да бе, верно....ама и такива неща ли се случват в Б-я, интересно!

от азиатски путлеристан, като имаме наш собствен ???

крали кондензат и субстанция - ще ги осъдят на мукавей, в парламента пари крадат и няма присъди

Аз имам въпрос, защо така наречената държава е изоставила кладенци които все още бликат? И в същото време арестуват някакви хорица които били ги "източвали"???

ТЕЗ ЮНАЦИ ПРАВИЛИ КОНКУРЕНЦИЯ НА ФРЕНСКАТА ТОТАЛ , КОЯТО Е ОХРАНЯВАНА ОТ ИПОН-А :))) И СЕГА ЩЕ ОТНЕСАТ БУХАЛКИТЕ :))) .... А РЕАЛНО :)) ТИЯ 4-5000 ЛИРА ГАЗОВ КОНДЕНЗАТ ОГАТ ДА ТОПЛЯТ ПОНЕ 20 ВЪЗРАСТНИ ХОРА ЦЯЛА ЗИМА .... ТОВА ЧЕ НЕ Е РЕНТАБИЛНО НА ДЪРЖАВАТА ДА ГО ВАДИ ... НЕ ЗНАЧИ ЧЕ КОНДЕНЗАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК :))

Ша та е.а и рашофилистичното ко.еле от Обеля-5, дето разводняваш проблема и го отклоняваш от азиат-болшевишкия въглеводороден монопол.

в България има достатъчно въглеводороден ресурс и вносът е напълно излишен, но това ще удари по имперските амбиции на азиатската деспотия и ще спре кранчето на туземната й агентура.

ДА БЕ ВЕРНО ВИНОВЕН Е ПУТИН . БРАТО ТИ СИ НАЙ ОБИКНОВЕН ИДИОТ.

ДААА аа това са нй големите престъпници у нас , утре ако намериш 5 лева на улицата , не ги пипай , щото веднага се появява данъчен и ти начислява , ДДС , данък печалба ГЛОБА че не си ги обявил в данъчната декларация , обществено порицание за незаконно забогатяване и ............... още много има но не стига мястото , Е Б..ти и държавата бих казал , но не , защото държавата това сме НИЕ ХОРАТА които живеем тук и НИЕ определяме правилата и законите и когато те се спазват , то всико е нормално , и когато някой злоупотребяват с тях всичко е кенеф както сега и няма де се оправи от само себеси , от нас зависи

туземната путлерастка мафия, която твърди че освен от путлерци, от другаде въглеводороди, не е имало, нема и нема да има ??? Да ги таковам и предателите.

Тук пък Путин какво общо има?Или въобще да сме в играта.....

Марешки продавал на загуба според Яхниевая, пардон Ахчиева.Тези загробили държавата и само оня комунистически копелдак-Златев е света вода ненапита със дебелите и необосновани цени на нефтопродуктите.Мутренска, полицейско-прокуроска територия.Огън да я гори.

jingiby

Какъв тежък удар срещу организираната престъпност. Направо се потресох...

И аз. Защо не хващат цистерните, които продават на черно.

България все повече се превръща в страна на неограничените възможност.

На тях като им е изгодно да добиват, защо на Държавата не е?

защото държавата се командва от американски-евреи а не патриоти

Щото на Дънди, Мънди, Аурубис, Маурубис, им е по-изгодно на държавата да ѝ е, уж неизгодно. Нали трябва, някой да папне париците от подписването на концесийката...........

Кой държи въглеводородния монопол в България бе, да те е.а и рашофилистичното ко.еле ???

Ako правилно разбрах, от ИЗОСТАВЕНИЯ сондаж суровият петрол свободно си изтичал. Тези "престъпници" си наливали, Те хем са пазели природата от замърсяване, хем намалявали нуждата от внос на петрол. Да се разстрелят!

Доколкото разбрах е сондаж ,от който излиза природен газ и газов конденз. Най-вероятно са развалили кранове ,за да го пуснат.Газа са го пускали в атмосферата, а конденза събирали и продавали , смесвайки го с дизел.

В тая държава е законно само да даваш.Ако могат да ти вземат и кръвта и органите кат' пукнеш ще е най-добре.Всичко останало е незаконно! П.С Макар че за органите е напълно възможно да ги взимат - не би учудило никого !

Преди: България - Шввейцария на Балканите! България - Шввейцария на Балканите! България - Шввейцария на Балканите! И сега: България - Кувейт на Балканите! България - Кувейт на Балканите! България - Кувейт на Балканите! Ейййй, развиваме се, не е шега работа!

Остааа и бурките да разрешим и палмите да насадим, и сме си Ние (ах Ние, Ние). Е, и сюнет, разбира се, да си направим, та кефа да е пълен.

Ама типично по български!

Ами върни си дипломата. То зависи и кой ти я е дал....... или си си я купил ..... Аз обаче, не смятам да си напускам сегашната работа, заради твоята неграмотност.... Тъкмо започнахме сондиране в поредното газ-кондензатно поле и започна да става интересно ! Сбогом.

Вярно, но въздушната пушка не е с разрешителен, а с регистрационен режим.

моля , моля , няма какво да коментираме подобни скалъпеници !! някой да ми обясни в тая нещастна държава , кое е законно от 70 години насам !?! всички закони са противозаконни и античовешки и точка .

При комунизма е така !

Вижте това: ,,източвали около 20 хил. литра кондензант месечно. Преди да потече нефтопродукта обаче в атмосферата се изхвърляли хиляди кубика газ. За да ускорят процеса на конденза крадците палели газа...." Някои в нашата родина спят здрав чиновнически сън.

Единственото изключение, което мога да направя тук за всички неграмотници като теб тук, е да дам следния линк: link/wiki/Natural-gas_condensate ..... наслука ! Белким 'прихванеш' нещо ....!!!!!

...Сигурно е нещо ,като "дериват"! По технологията на изваряването на ракията ! Те ако питаш журналята , по същият начин и нея могат да я нарекат "кондензат"-принципът е един и същ . Суровият петрал (нефто) го подгряват в огромни съдове , до точката на изпаряване на леките фракции, след които пари се охлаждат през серпентина докато се ""контензират" и потекът във вид на течност ...било бензин ....нафта ..! Разликата е ,че вместо джибри , варят ...нефт ! Аз така си мисля "МАКС" !

Съжалявам многоличен и гаден Дир-нически задник ! За лекции и обучение - взимам пари. (Не съм аз този, който ще плаща за твоята неграмотност ..... да си учил когато требва !)

Назад към природата ! Научиха ни да си правим цигари, пукница от време оно си правим, ей го и бензиня зафанааме да си правим в домашни условия. Преди 15тина г около Елисейна във всяка къща имаше вагрянка - топяха мед, смесваха, филтрираха. В крайна сметка всяка комунистическа нация става и техническа, е, вярно, с 10тина века изоставане. Това е. Я , Гришо пак паднал...

Чакай,чакай не ги съдя, че са взели конденз, но ако са го продавали за автомобилно гориво е престъпление. Дизеловото гориво трябва да отговаря на определени показатели, за да не уврежда автомобилния двигател.Това нещо в един склад не може да се постигне.

Това е нефт, колкото и да го смесваш не може да работи кола с него.Най-вероятно са го продавали за отопление чрез мазутни горелки.За друго не става.

В статията пише ,,кондензат".Какъв е точния химичен състав ние можем само да гадаем. Но силно се съмнявам цетановото число(C16H34) да е в нормите 40-50%. А отклонението е вредно за работата на двигателя.

Чудесно правят! Добиват!! Значи Държавата -лош стопани, не може да добива!? Поне хората да припечелят нещо. Ако платят и ДОД може ли да мине?

То ако можеше само с плащане на ДОД, сигурно много още хубави неща щяха да се направят, но я се замисли на колко места трябва да се плати - РИОСВ, пожарна, митница (този продукт сигурно е акцизен), кмет, съответен депутат и т.н. и т.н.

Този ,,конденз" са го смесвали с нафта и са го продавали за гориво по бензиностанции. Брех гадовете, колко ли коли са повредили, с този сурогат.

'Териториална дирекция "Национална сигурност"-Ловеч ' Те такова животно нЕма. Аман от журналистически напъни да изакат нова глупост всеки ден! Има ДАНС, а във всеки по-голям град има по 20-на хрантутници със заплати по 2000-3000 лева месечно. Оттам има и Регионално Звено ДАНС, както и РЗБОП - Регионално Звено на ГДБОП.

ако си заколиш прасето в кочината е незаконно ако береш в гората гъби и боровинки е незаконно ако си насадиш леха тютюн, че са ти скъпи цигарите е незаконно ако свариш в къщи една дамаджана ракия, да има за бог да прости, е незаконно ако изгребеш от един зарязан гьол нафта е незаконно ако теглиш кредит да си платиш сметките и банката ти вземе къщата е законно

d4

представям си ако изскочи нефт и газ при дупченето на Черно море какво раздвижване ще настане в редиците на "берачите". с лодки, надути автомобилни гуми, салове и др.подръчни средства ще се втурнат към находищата... ех, мечтииии!!!

И какво като изкочи ...? Мутрите нямат топки да добиват петрол.но не могат и да не ощетят държавата Затова бъди сигурен че ще подарят начужденци а в българската държава ще остава не повече от 1 %

Като със златото .

Абе идиоти с идиоти.Къде е тая пропаднала държава.Не ми е ясно за какво си използва тоя кондензат ама щом го вземат хората значи се използва за нещо.Обаждайте се на хамериканците да идват да вземат и това.

Абе не, че има адвокатствам на тези, ама първо изоставен и после незаконен. Кое го прави незаконен? Че не си бутнал където трябва. Значи вие сте оставили баницата на произвол и сега, видиш ли, тази баница е незаконна за ядене. Полеззните баници се купуват, намерените са вредни и незаконни за консумация!! Като всичко останало - фалшиво, незаконно, опасно и вредно е това за което не си напълнил джобчетата на ония оядените. Като се отчетеш, по-полезен продукт и по-полезна работа от твоята няма.

По тия места на държавата, хората си берат петрол, както и домати!!! Това го знаем всички... А бе това държава ли е, полиция ли е, или живеем на Планетата на Маймуните Ще докарам един орангутан от остров Борнео, и ще ни управлява по-добре от нашите макаци!

деер

Хората произвеждат БВП......

:)Май стана като приказката за кучето,не яде кокала но и на друг не го дава.:)Е как да се развива бизнес,когто всяка инициатива я задушават в зародиш:)

Държавните чиновници, изоставили на произвола този сондаж!

Защото са искали голяма печалба и/или твърде много администрация са лежали на няколко души бачкатори от този сондаж.Затова се е оказал и нерентабилен.А сега се оказва, че е рентабилен когато работят всичките в малката фирма.

Пак ни правите на глупаци с бякаква кокошкарска история... тон и половина "кондензат", а .... останалите мутре с картелите ? Тях разбира се няма как и за какво да ги вкарате в куша...

Хи хи, набарали дамара и си добиват нефт?! Е ово е стандарт!

Берат газ, а?

Браво! Инциативни момчета .... Какъв е този "изоставен" сондаж бе ?! Ами то 6 тона кондензат (втечнен газ) неможе да даде на ден и един промишлен сондаж за шистов газ. Направо купуваме лиценза за сондажа и почваме добив и експорт за Русия ...."Изоставен сондаж" ... Бил "държавна собствемост - ами, просто някоя неориентирана и некадърна държавна МУТРА просто не си е взела комисионната и сега надига вой ..... отидоха си невинни инициативните момчета .... !

kamteh

Не е газ бе пичове ! Това е кондензат от нефтопродукт-от който може да се рафинира лош бензин и да остане някакво масло...!? Навремето Деветашката пещера се използваше от "Държавен резерв" за депониране на нефтени продукти за военно време! Знаете какви далавери се вършеха с "Държания резерв" през последните 25 години !

Требе малко повече да се чете по технологията и от професионални източници братле ..... Интересно, защо не се нарича 'газов кондензат' , а не, например 'нефтен кондензат ', а ......?!

До "мобилния": Не е лошо и малко физика да се знае (ниво 8-ми клас). Втечненият газ (метан, шистов или пропан-бутан) при стайна температура изисква най-малко 4-5 атм. (за ПБ). Така,че няма начин да е в бидони. Явно е петролен кондензат, смесен с вода.

Баламурник, не ми преподавай физика, че моят учител по физика от Казанлък го знае цяла България ..... Погледни си газовата запалка, с която си палиш цигарата, в която има втечнен метан ..... И тогава пак ми говори за 4-5 атмосфери налягане ... и си помисли, дали пластмасовата ти запалка може да издържи 4-5 атмосфери налягане или не .... Бунак некадърен !

... gb - А може би ти си палиш цигарата в хладилната камера "за да намалиш налягането" и за да е по-безопасно ..... :)

не се и съмнявам, че има нефт, просто всички печеливши държавни фирми трябва да отидат в ръцете на роднини и приятели. по същия начин се продадоха комплекси хотели и заводи. в чехия приватизацията се приключи за две години и почти всичко се купи от западни компании сега и имат високи заплати. в българия процеса продължава вече 26 години и почти всичко отиде при роднини и приятели. алчността на българина е ненадмината, затова ни е бедна държавата.

Ха- ха, незаконен сондаж . . . .сондаж от Сирия, през Турция и в България.... ясно който таковал, таковал, Пена се ожени, вече била порядъчна .... .. .. ах тоя Путин, "умник нормален", де ходи и са вре в дебрите на "демокрацията" .. .. ... .. Поедно време бате Бойко питаше, толкова бензин потребяваме, а акциза го няма... . . . .