Лоша новина за България, пакетът "Мобилност" няма да бъде изтеглен

Следва ново гласуване идната седмица, след което текстът вероятно ще премине на етап тристранни преговори между европейските институции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едва ли трезвомислещ човек се е надявал на друго ..освен..Бочко...припомнете си/предизборните му/хвалби за успех на преговорите и пр.глупости и лъжи...щото тук може и да се дуеш бате и баламурниците/дал господ/да ти верват ,както и "твоите",но виж в Европата е друго-никой пет пари не дава нито за теб,нито за държавицата ни ,затова престани да се дупиш и да ни продаваш за жълти стотинки...

Разбира се че пакетътъняма да мине. Ако някой се е съмнявал си е бил чист баламурник. Нашите депутати се използват само за изтривалки, но когато са нужни на лицемерите ги целуват и хвалят когато са им необходими, така и спряха юп целувайки боко по тиквата а набутаха комисионните на турция

Егати и тъпнята. Всеки коментира Русия и ЕС и САЩ. Под всяка тема, без значение за какво иде реч. Много праволинейно и тъпо. Няма матрял.

Особено в светлината на очертаващата се нова икономическа криза в ЕС. У нас не се пише за нея, но първа се „разкашля” Германия, а ние отюни вече сме на минус, както родните бизнесорганизациисе опитват да говорят, но никой не ги слуша. Всичко това прави още по-необяснима политиката на рестрикции спрямо чуждите граждани и техните пари, особено към членове на ЕС, които се налагат от нашите банки.

ама се оказа, че баш фашагите на Путя във Франция и Германия им го туриха четвъртит!

ще бъде с руския Паток, който вчера подписа боко тиквата - тръбите ще са ПРАЗНИ, но кридета ще го плаща българина като за пълна тръба! И всичко в името на това ..."да сме бъдели в играта"! Е вече сме "в играта" ... по-точно - българина е в играта, благодарение на 75 годишноно оправление на руССкото БКП!

Да си член да ЕС! Безценно! Не е необходимо да взимаш никакви решения. Правиш това, което ти кажат началниците.

За разлика от лошия СИВ, за пореден път ЕС показа как зачита интересите на всичките си членове и що означава равноправие по еврогейски. Иначе ако имахме нормални управници би могло евентуалните загуби да се компенсират поне частично със съответния размер на тол-таксите. Заедно с това този регламент може би ще доведе до намаляване на товарния автотранспорт у нас, който вече отдавна надхвърли нормалиния трафик по нашите пътища - особено но "Тракия". Така ще се даде и шанс на ЖП транспорта, а в него е бъдещето.

Новаков и Джамбазки могат да изискат справка от НОИ на каква заплата се осигуряват международните шофьори през последните 10 години.Аз ще им подскажа,на минималната. При пенсиониране,те ще увиснат на гърба на държавата.А техните работодатели ще си карат бентлита. Следавателно,защитата е робският труд да продължи.

Джамбазки, Новаков и компания голям го вадеха из Брюксел преди време ?

Значи на българските шофьори ще спрат да им водят дневните като заплата!

Това си е една добра новина - българските мутри ще бъдат принудени да спазват европейските правила на играта. На който не му харесва, може да емигрира в Азия.

Не може при този напрегнат труд да те осигуряват на минималната.Нашите робовладетели все работят на загуба,а за кратко време,,имоти скъпи,яхти,самолети,само инвестират в ,,себе си ,,а не в хората които им докарват богадствата.

Не си запознат. Голяма част от шофьорите искат парите за тях, а не във вид на осигуровки. И

- Нали има дискриминация по признай - место положение ? Тези които са в средата са с предимство пред останалите!!! - трябва да се сезира и Европейския СЪД!!!!

защо за България ? обяснете не разбирам ...

ХАХАХА - най-после и българските тираджии ще заприличат на хора и ще спрат да миришат и да се хранят по опиканите паркинги.

вай,вай.... това джамбазки, това криб, това баце, отекоха у канала и им показаха, че се нефактор. там са да изпълневат, не да се прават на умни и да репликират макрон, да речем. той затва боесо не смее да подаде молба за ерм2, да раздмълди за шентен и прочее. наведен у партер - и кой квото му поиска. джазито сега ше разбере закво е там и той.

Някой да се е съмнявал със групата на Послуко Мекелов . Единственият начин е да се гласува против напускане на Великобритания на през октомври и да се блокира решението като разменна монета .

stankow

Западът не ни е прилапал, за да ни прави подаръци. А да ни експлоатира. Каквото му е изгодно, това ще приеме !

Нито пакетът мобилност ще бъде изтеглен, нито ще приемат България в Шенген, но ще продължават да разчитат на гастарбайтерите от България, защото;1.са много евтини,2.повечето са християни, т.е.безопасни

Лошата новина е само за една шепа алчни собственици на транспортни фирми, а НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. Стига сте се опитвали да настройвате българите срещу ЕС!

Нали когато фалират нашите транспортни фирми ще дойдат френските и турските... ако си мислиш, че те имат милост, жестоко си оглупял...

Този пакет не засяга всички български превозвачи, а само тези, които работят единствено курсове в Западна Европа. Пакетът „Макрон“ изобщо не засяга по никакъв начин базираните в България превозвачи, возещи до и от ЕС. Като не знаеш за какво става въпрос, не пиши глупости и опорни точки.

Пакетът " Макрон " предвижда всеки камион, не шофьор, както се опитват да ни внушат парале-ву-франсетата тука, да се връща на всеки 4 седмици до държавата, в която е регистриран превозвача. Това означава, че и фирмите превозващи от и за България ще трябва да се връщат на 4 седмици, независимо дали са намерили нещо за превозване до тук, или не.

Българските превозвачи, които возят до и от ЕС, не стоят там по 4 седмици. Заминава днес, след 4 дни е в Германия например, разтоварва, товари от там стока за България 2-3 дни и се връща. Доста съм навътре служебно с тези работи, затова не ми пробутвай глупости, като не знаеш за какво става въпрос. Тези, които ги засяга пакета Мобилност, в момента ИЗОБЩО не се прибират в България. Те са една шепа хора, ясно?

Що да фалират бре ? Аз,ако имам толкова пари за един приличен камион ,който да си го карам сам и само аз ,ще оперирам или пряко с фирми вносители/износители или със спедиторски и посреднически фирми ,които да ми осигуряват товари и ви гарантирам ,че НИКОГА НЯМА ДА ФАЛИРАМ, даже и само по 2 курса/месец да правя до Зап. Европа и до нас обратно... Достатъчни ми са ,за да живея прилично...Работата е там, че обикновенният човек-шофьор НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ да си купи такъв камион, още по-малко е допускан и до спедиторският бизнес. Бизнесът го въртят тези с "белите якички" ,дето дори камион не са карали,но си сменят "Бентлита"-та през година ,на гърба на бедните шофьори...

Гербадижята Новаков УЖ постави плана "Макрон" на колене, пък...БАЛОНИТЕ СПИХНАХА. ... "Ние говорим за необходимостта от намаляване на емисиите, а в същото време взехме решение да разнасяме празни камиони из цяла Европа", коментира Петър ВитаноВ..." ЛИЦЕМЕРИЕТО и двойните стандарти са визитната картичка на евроатлантическите ценности.

Нали Станишев наскоро се изцепи, че ПЕС били вече голяма сила в ЕП, защо те не гласуваха срещу този пакет?

Тичай тогава да живееш в матушката, продажник скапан.

Лоша новина за кого? Новината изобщо не е лоша за България,дори е обратното - това е най добрата новина за България! Новината е лоша за българските алчни феодали,за работниците е прекрасна!

Тъпанарин,работници няма да има, толкова ли не го разбра празна тикво.

СЕГА се разбра, за колко ЛУЛИ ТУТУН ценят БЪЛГАРИЯ !!!! Ама ние сме като хипопотамите --затънали до гуша в Л..НА , но отворили голяма УСТА !!!!!

Нашите евродепутати изпуснаха питомното, а сега гонят дивото и вдигат само шум. Хайде сега тези евродепутати които не присъстваха на приемането на пакета, сега да заплатят от джоба си причинените вреди.

Поправка: Лоша новина за цървулите "фирмаджии" с по 5-6 камиона, които принуждават работниците да работят в нечовешки условия, а не за България. Оправете си заглавието. Като видите кой лобира срещу този пакет, че познаете и платените им политически ибрикчии. После пак гласувайте за тях ...

Браво на европейците,добре ,че не е минал този пакет,който е в ущърб на работниците!!!! Само нашите алчни превозвачи реват,никой друг!

Добрата новина е, че камионите ще поевтинеят- няма да имат нужда от легла и пространство за спане!

Да бе, а 4 седмици на шофьорската седалка ли ще спиш.

Всъщност в момента още поголямата болка на западняците е, че нямат достатъчно шофьори. Та се надяват да привлекат част от нашите, ако фирмите ни фалират. Но всичко се връща на тоя свят, по един или друг начин...

Само мога да потвърдя каза ното от тебе; тук има голям, ама много голям недостиг на шофьори. Да не говорим, че средната възраст на шофьорите е 56 години!

Лицемерни гад..ове. Не казвам, че нашите чорбаджии не играят мръсно , плащайки минимална + цена на км. Но ще се изкефя когато големите ни транспортни фирми си регистрират представитества в страни с ниски данъци, като Унгария и Естония и продължат да мачкат конкуренцията. А още по-яко ще стане след 5 години Тесла, като въведат масово електрическите автономни влекачи. Тогава какво ще главуват бок...луците ми е интересно.

За местното феодал ли плачеш? Трябва да си сменят жипа регулярно, а шофьорите да работят при животински условия? Тези мръсни селски цървули или трябва да си приведат дейността в съответствие с тези директиви, или да фалират. Поздравления за ЕС политиците, приели този пакет.

Определено виждаш колкото Дядо Йоцо.И сега нищо не пречи на шофьорите,които не харесват българските фирми,да отидат в западните такива.Но не са се засилили да го правят.Защо ли? И преди да плюеш толкова злобно отговори си на горния въпрос.

"България би имала интерес въпросът да се реши до лятото, преди Германия да поеме председателството". Това показва достатъчно, колко добри са отношенията между България и Германия, както твърдеше Борисов -подмазвача!! Има и нещо позитивно в цялата работа. Българските превозвачи, които оперират в западна Европа ще бъдат принудени да се регистрират по-на запад, за да не пътуват камионите празни напред -назад и така ще трябва да плащат данъци и осигуровки в друга държава. Българската хазна ще обеднее още повече и политиците ще са принудени зорлем да направят нещо, за да извадят България от хватката а ЕС. Всяко зло за добро!

Скъпа или скъпи, Фифи, всеизвестен факт е, че в България шофьорите са осигурявани на МРЗ, а останалото са командировъчни! Така че нашата хазна не е твърде набъбнала от техните данъци и осигуровки. За разлика от личните сметки на босовете им... Да си регистрират фирмите в чужди държави - че да видим как ли ще им минават тъпите номера там!

Ти пък ако си мислиш, че тези номера с осигуряването на минимална заплата са го измислили българските работодатели, просто не си живял на запад и не знаеш за какво става дума! Нашите работодатели и пишман капиталисти се учат от западните си колеги. И има още много да се учат! Я питай някой от старите гастарбайтери, колко от тях се осигуряваха на реална заплата, когато работеха още за западни фирми? Сега държавите на запад си промениха законодателството така, че да прикриват тези номера, като наемат подизпълнителни фирми, най-често от източна Европа, защото законодателството на тези държави го позволява. Ако работниците се осигуряваха на реални доходи, разноските за транспорт ще скочат, а това трябва да го плати крайният потребител, т.е. населението на запад. Нали разбираш, че цените в Германия не може да са по-ниски, отколкото в България, ако осигуряваха гастарбайтерите на реални заплати?! Сега ме попитай, защо предпочитам да пазарувам през интернет от Германия, а не в България. В Германия плащам 0€ за всяка доставка през амацон прайм, независимо колко тежи и колко е обемиста,при това цените и качеството на стоките са много по-добри отколкото в България. А миналата седмица платих в България за пратка през Спиди 24лв. за разстояние от 200-300км и то до офис, не до вкъщи. Такава цена в Германия, за тази стойност на поръчката никой уважаващ себе си търговец няма да ти наложи. А междувпрочем вече много български превозвачи са регистрирани на запад, в държави с благоприятна данъчна политика. Такава между другото е и Великобритания, но те се изтеглят от съюза, също Холандия, Люксембург и т.н.

Специално за Германия имам някакви данни;) Знам, че там например имат 6 данъчни скали. И ако си нает по трудов договор си плащаш като поп според скалата, в която влизаш. За гатсарбайтерите не знам и не съм се интересувала, но знам, че ако дохода ти е до 450 е/м, са ти необлагаеми - и нашенските индобългари масово се възползват от това, работейки на няколко различни работи за по толкова - разбира се тези от тях, които изобщо работят, а не цоцат социалната им система.

За пореден път ни показаха къде ни е мястото- в предверието при слугите.Запада има нужда от нас само за работна ръка/при това , за такива дейности , които самите западняци не искат да работят/ и за пазар на боклуците си.Щом се опитаме да се качим на масата следва ритник и да си знаем мястото-под нея.Та честито ви третокачествени европейци.

Глупако,ти не знаеш изобщо ,за какво става въпрос! Този пакет " Мобилност" ощетява работниците и налива пари на алчните бг феодали! Запада защитава нас работещите,а не феодалите ни,затова се радвай,че този пакет няма да мине!

Първо-пакета мобилност ще мине, и второ защитава на майка ти путката, което показва че само дрънкаш и изобщо не знаеш за какво иде реч.

Джендър Алексиев/Байомет и джендър Домусчиев ползват един и същи скалпел оти единия прилича на другия а другия на уя на Бай Борисов всичките джендъри

Ако си мислите, че "пакетът Мобилност" е измислен за защита на българските шофьори, много, много се заблуждавате! Не се ли научихте, че никой в ЕС ни го е грижа за българите и България!

Ние не искаме децата ни да емигрират ,за по добър и спокоен живот в Европа ,а да си останат в България.Искаме правилата да са европейски и никой да не се съобразява с мутрите дето управляват България.превозвачи,самозабравили се прости шофьори ,замогнали се с неспазване на законите и укриване на доходи и не плащане на работещите им.Познавам мнго такива.Гнус ме е от тези мутри.

Глупостите, които говориш са безкрайни. Парите, които шофьорите заработват в момента са големи. С тяхна помощ се отглеждат много деца, които иначе биха напуснали България.

Време е да се връщат шофьорите в България, че тия, които останаха се имат за нещо средно между Чък Норис, Дядо Господ и Ана Курникова.

Лошата новина е единствено за българските мутри!!! За бългаските шофьори-роби това е добра новина!!!

Няма значение, банкянския мутроид ще изкара, че пак комунистите са му виновни и ще обещае че ще даде от джоба си за покриване на загубите... до следващите избори.

Сега нашите фирми ше се изнесат. В западни страни и техните държави ще пещелят на наще място ще дойдат Турски камиони. България навремето беше водеща в този транспорт.

беше водеща, ама до арабските страни.....знаем "международния транспорт" в пазарджик...знаем докъде бяха курсовете и през кои страни минаваха..... и булгаристанските клошари товареха изхвърлените от западняците бяла и черна техника, мебели....иначе бялха първи комунисти със западни стоки в соцдомовете... некерманче...некерманче

В съшност единствения извод който следва от всички действия на комустите в БГ в този случай-щото теа "фирми" не са мои а са техни,на тези с "прехода" дето го спретнаха-та извода е: КОЛКО СА ТЪПИ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЪРШИ ДА СИ ПОМИСЛАТ ЧЕ НОМЕРА ИМ ЩЕ МИНЕ.ДрОгарЕ,ваще тъпи номера минават АМА САМО ТУК у БГ-то.Тук всичко е ваше,щото краднахте всичко.Вие сте най-долното съсловие в БГ,крадците в БГ.Такива квито са били майките ви и бащите ви-помията на БГ през "светлата" за вас 1944г.Тук мангалските ви номера минават щотУ си имате милиция,мутри ...Там УбачИИИ дрОгарЕ теа номера не вървой.Разбрахте ли бе говеда...

Да припомним на заспалата аудитория, че това можеше да се избегне, ако тримата депутати от ГЕРБ си бяха на работните места, а не по ку.ви из Европа. Иначе много са притеснени за брашна.

1. Прочетете какво има в този пакт. 2. Поговорете с някой международен шофьор какво му е мнението, но насаме... без да е до него шефа му 3. Съставете си мнение "за" или "против"

Че трябва да са празни камионите. Абе я стига лицемерие...

Ама да не е фалшива новина това? Веднага новия център "Евро-атлантически център за сигурност" да разследва случая и да докаже, че това е фалшива новина. Но това се знаеше още от миналия европарламент , язък че си сменихме евродепутатите. Но аз вервам че Лили магистралата ще изглади нещата и ЕС ще приеме условията на българските превозвачи.

Добра новина за българските шофьори !!

Дано го приемта, че нашите ганьовци превърнаха Европа в кочина. Спрели по паркинзи, немити, некъпани, мазни....извадили скарите и пекат сланина.....аве пълна цигания. Като ги гледам по фейса какви снимки качват, чак срам да тех хване. Един западно-европеец, никога не би го направил и да води такъв клошарски живот

Ами прасета, но европейски прасета.ха.ха.ха

Ама те "западно европейците" такива хора, с такива нрави харесват и затова си канят допълнитело и от по-тъмните разцветки!

Абсолютно, точно така е! Те търпят само смачкани хора с манталитет на слуги!

Някой по запознат да обясни,какво толкова ще допринесе за Българските шофьори на Тирове,този Пакет Мобилност Макрон а?

Добре че сме в ЕС, та да озаптяват ненаситните ни "бизнесмени" отвреме навреме. Само така! Бой с ремъка по ушите!

Ненаситните бизнесмени няма да пострадат и най малко защото всички тези разходи ще платим ние с покупките които правим на завишени цени .:(((((

Но пък има и добра новина -г-жа Л. Кьовеши ще е Гл. прокурор на ЕС. Един мандат от 7 години ще стигне.

Това е наистина добра новина!

едва ли... ние почти два пъти по-дълго "усвояваме".. Ще има доста работа жената. А съвсем не сме само ние.

У нас срещу пакет "Мобилност" протестират фирмите-превозвачи, а не шофьорите. Е, шофьорите също участваха в протеста, но те нямаха избор, бяха принудени. Собствениците на фирми искат шофьорите да спят на пътя, да се мият по бензиностанциите, да спазват някакви ужасно кратки срокове, да правят максимум курсове. После защо шофьорите заспивали зад волана, защо ставали катастрофи. Я дебелите шефове да хванат геврека и със седмици да спят по паркингите и да се подмиват на чешмичките по бензиностанциите, да не си виждат семействата и да се трепят да влизат в собствените си безумни срокове. Да ги видим тогава каква песен ще запеят.

Съгласна съм с всичко;) А защо ли тогава тази новина е анонсирана като "лоша за България"?;)))

въпрос на пропаганда.

Защото фирмите-превозвачи нали са на шурея, на баджанака и на братчеда на едни много близки до властта хора... И те така.

Ти кьорава ли си кво пиша по-долу

Кой каквото сам си направи друг неможе да му направи.. За това няма да има оправия в България защото навсякъде се всява страх от властващ и никой не си защитава интересите до край а сам си ги предлага срещу някой лев:((((( Основния виновник са изпълнителите на каквато и да е работа защото не искат да заеб,,т работата и да устояват до край нещата си за да видят властващите че няма как да продължават така..

Само ще се опитам да напомня едно нещо. Като влизахме в ЕС (а и сега) ни опяваха и продължават да ни опяват, че сме пазарна икономика (т.е. търсенето определя предлагането) и който може да предложи по-евтини и качествени стоки и услуги - просперира, който не може - фалира. Освен това ни казват, че основното в ЕС е свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали. къде го видяхте всичко това в пакета Мобилност? Щото аз нещо не го виждам. И недейте да оправдавате този пакет като грижа за българските шофьори и семействата им. Те знаят на какво отиват, когато се хващат на работа. Някой да е чувал, че шофьорите на ТИР-ве в България са стачкували за по-високо заплащане, по-добри условия на работа и т.н.?! Няма такива случаи. Регулации те в ЕС стават все повече и повече, ограничавайки свободната инициатива и свободните пазари. Когато към това добавим и супер регулирането на макро ниво... и се оказваме в Социализъма и Комунизъма.

Ти си идиот, като Баце!!!!

Хер Бацка, лидерът на Граждани за Евразийско Развитие на България бил идиот?! Пък аз си мисля, че не е. Защото милиардер идиот няма.

Колко човека имат транспортни фирми. Щото аз не съм чул за друго нашите мазни политици да са се борили толкоз. Що не се борят за единна минимална почасова ставка в целия съюз а? Или за лимитирано максимално ДДС за храна и лекарства а? Байгън, това че ни клатят и използват и наши и чужди мога да понеса. Но пропагандата ми е в повече.

Въпреки масовата пропаганда в България, пакетът, който защитава правата на нашите шофьори стана реалност, браво!

да де - ама тая щуротия за връщането наистина е безмислена.