Коментари - ЧЕЗ: Не ни взимайте лиценза, грешките са малки | Днес.dir.bg

ЧЕЗ: Не ни взимайте лиценза, грешките са малки

"ЧЕЗ България" отхвърли всички обвинения на ДКЕВР, че нарушава закона за обществените поръчки и настоява лицензът на нейни дружества да не бъде отнет. Регулаторът обаче смята, че компанията е извършила сериозни нарушения.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ: Не ни взимайте лиценза, грешките са малки | Днес.dir.bg

Коментари

ТОКА МИ Е 25 ЛВ. БЕЗ ДДС -ТО, А КРАЙНА СТОЙНОСТ - 85 ЛВ. ....ИЛИ ВСИЧКО ДА ВЛИЗА В ЦЕНАТА НА ТОКА - ЦЕНАТА НА ТОКА ПОВТАРЯМ ИЛИ СИ ВЗИМАЙТЕ ЧАНТИЧКИТЕ И В ЧЕХИЯ - ВЕЧЕ ВИ ИЗГОНИХА ЗА ДАЛАВЕРИ ОТ АЛБАНИЯ, РАЗСЛЕДВАТ ВИ СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ В СТРАНАТА ВИ - НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЪРПЕЛИВ НАРОД НО ВСЯКО ТЪРПЕНИЕ СИ ИМА ГРАНИЦА ... НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА ОТ ЛЯТОТО, ЧЕ ПРОСТО МАЙКИТЕ ВИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ВИ ПОЗНАЯТ ... НАЙ-БЕЗБОЛЕЗНЕНОТО Е ДА СЕ ОТТЕГЛИТЕ САМИ ОТ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ... ИДЕТЕ НЯКЪДЕ КЪДЕТО НЕ ВИ ЗНАЯТ - В КОНГО НАПРИМЕР - ТАМ НЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА НА ПАРИТЕ И КОЛКОТО ИСКАТЕ ЩЕ ВИ ДАВАТ...

Изобщо кво да говорим ? Трябва да действаме ! Ей тоя чешки изрод - хората му казват махайте се от държавата ни, не ви щем некачествените услуги, а той пак си знае неговата - искали да продължат да работят тук....АМИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КВО ИСКАТЕ ВИЕ ЩОТ ТУК Е МОЙТА ДЪРЖАВА И ЩЕ ПРАВИТЕ КАКВОТО НИЕ ИСКАМЕ !!! КАТ НЕ ВИ ИЗНАСЯ ХОДЕТЕ НА *ИЧКА СИ МАЙЧИНА ИЛИ НАЙ-ДОБРЕ СЕ ХВЪРЛЕТЕ ОТ НЯКЪДЕ !!! ТОЛКОВА БЪЛГАРИ ИЗМРЯХА ЗАРАДИ ВАШТА ЛАКОМИЯ, ЧЕ НЕ ЗАЛУЖАВАТЕ ЧЕСТА ДА ДИШАТЕ БЪЛГАРСКИ ВЪЗДУХ И ДА СТЪПВАТЕ ПО РОДНАТА НИ ЗЕМЯ !!! ВЪН МРЪСНИ ПАРАЗИТИ !!!

Какво значи "грешките са малки"? На леля ми, с нейната пенсия от 230 лева, грешка от 50 лева е огромна! За човек с 2300 лева доход, 50 лева грешка е малка.

А на Докладал с 100 000 заплата, грешка от -500 лева (щото на него грешката ако я има е с минус) също е малка.

КЬДЕ скриха служебните си автомобили с които шляпаха наляво и надясно.Достраша ги хората да не ги запалят.Това ли са им инвестициите или че смениха медните проводници с алуминиеви. и кьде отидоха парите от рекордомана

отново ни баламосват за да скрият тези, които са взели големите подкупи и това сигурно е кръга на цар Симо Крадливи, който докара ЕРП-тата. Тиквата също идва от този кръг и не случайно когато той се изцепи, че ще вземе лиценза на ЧЕЗ и на следващия ден избяга от властта. Също не е чудно, че сега протакат. Защо не се коментира главният въпрос - мизерните суми, които ЧЕЗ са внасяли в бюджета-само това е достатъчно за отнемане на лиценза. ЧЕЗ сами казаха -от 2004 до сега били платили на държавата 450 милиона лева данъци и такси. Значи по около 50 милиона лева е печелила държавата от собствената си ел-мрежа. Това е смешно и то при условие, че ние и сами си произвеждаме и ел-енергията. Очевидна е грандиозната кражба, затова и тези от ЧЕЗ се натискат да останат... Една държава, Чехия, изнася националния ресурс на друга държава. Как се нарича това: колонизация... ДКЕВР да се вземам в ръце, че хората ще вземат пак тоягите.

Въпросите са свързани с това, кой е получил комисионните от ЧЕЗ и как са разпределени.

За 8 г. дружеството е вложило над 1 млрд. евро! А колко млрд.€, дружеството изнесе от страната? Нищо лично, но Докладал, трябва да знае, че чешкия пенсионен фонд се захранва с български пенсии от 250-350 ЛЕВА. А, че ни крадат, в това няма съмнение! В смисъл, че собственикът да дружеството надписва сметки на потребителите, не подновява инфраструктурата, служителите получават заплати по 500-1000 лв. (достатъчно, за да се купи тяхната лоялност при тази безработица), а директорите - с по 1-2 нули отгоре. Няма разлика, дали е ЧЕЗ, ЕОН или Топлофикация-София! Мениджмънтът е никакъв, а пилеенето на средства на дребно е грандиозно, каквото и през соца не е имало. Целият този икономически модел е сбъркан.

Как ЧЕЗ се бори за по-ниски цени: ЧЕЗ иска 16,71 процента повишение на цената за достъп на стопанските потребители, 11,09 процента - на цената за достъп на битовите потребители, 19,71 процента - на цената за пренос средно напрежение и 22,13% повишение на цената за пренос ниско напрежение.

Моя партида е със спряно електроподаване от септември. Изнудват ни да платим сметки по незаконен и несертифициран електромер, поставен в нарушение на законите миналата пролет. Цяла зима ни оставиха без ток, напълно незаконно. Е, оцеляхме с жената и детето, но не се огънахме под натиска на рекета им! Ще продължим да държим на законността винаги и в бъдеще! АЛО ДКЕВР!?!?! Ще се вземете ли в ръце, или след още няколко години да Ви съдим и Вас с лихвите?!?!?!

няма хора с чест ,тия в правителствата са измекяри продадоха страната ни но в ада ще горят. ние не сме продажни ,но тези които се продадоха нека бадат проклети до 9 колено. амин.

Чехите нещо съвсем са се объркали. В собствената ни държава ще ни държат сметка какво да правим. Не стига, че ни крадат, а и да си мълчим. Дори само заради това арогантно поведение и отношение към българите трябва да бъдат изгонени.

госпожа харитонова или е некомпетентна или иска чехите да доидат с по голямо куфарче на домашно посещение при нея, но да внимава, че има още две мобилни установки , които следят всички шефове. на нея и главния прокурор и каза, че има сериозни нарушения, но тя може би иска да види накъде ще задуха вятъра след изборите, но тя да не забравя, че може да и бъде търсена отговорност и за бездеисрвие , а маи господин цацаров не се шегува.

Вие се опитвате да плашите в нашата държава наш служител. Защото ви е хванал мръсните номера. ЧЕЗ махайте се от тук.

Взимайте им лиценза и ги изгонете вън от България!!!Който им е дал тази баница и тези ,които не им търсиха сметка да изпукат дано в гробищата да изгният,задето затриват народа!Да живее България!!!

И ние народът български така казвахме-не ни вземайте ЕРП-тата и не ги давайте на чужденци.Но кой ли ми те слуша.

В ПОЛЗА НА ТОЯ ОКАЯН НАРОД ?????????????????????????????????????

Доколкото знам за мишока Семерджиев и дума не се обелва от прокуратурата. Защо го забравят - защото вече си е платил ли?

Това ще се повтори!! Надписани сметки и през идващата зима. Обръщам се към всички, които могат да проверят практически моите наблюдения. И аз в края на зимата започнах да следя и записвам показанията на електромера си, монтиран от про-енерго, навън в една тенекиена кутия. В последния ден на минусови температури през ноща отчетох двойно завишени показания на електромера. Стигнах до извода, че или в елекромера има датчик за температурата и превключва електромера на завишени показания, или електрониката на уреда не работи нормално при минусови температури. То коя електроника работи нормално при под +5градуса? Когато метрологията провери електромерите при нормални условия не се откриха съществени грешки при работата им. Виждате, че не всички получиха завишени сметки за ток. Моя извод е, че където електромерите за в сравнително по-топли помещения няма завишени показания.Където са монтирани навън има грешки в отчитането и то в наш ущърб.

В Албания ГИ ИЗГОНИХА, тук предполагам ,че ние/НАРОДА/ ще Ви изгоним начело с ДКВР, ИНАЧЕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,вие си знаете

Възмутен съм от ЧЕЗ и от еничарите, които работят за него. Сърбал съм им попарата. Имаме малки деца и ни държаха на студено и тъмно повече от 6 часа преди 2 месеца, заради 1 седмично закъснение за заплащане. Хем помолихме служителите да изчакат и веднага платихме плюс глоба за експресно пускане от 40 лева. Единият от тях доста мургав с усмивка ни каза, че щом платим глобата веднага ще се върне и ще ни пусне тока, тъй като офиса им бил съвсем близо. Чакахме 6 часа на студено и тъмно с децата . . .

в такава дарява жевеете за саяление. ние отдавна я напъснахме с децата, заради такива като чез, софииска вода, топлофикаця и т.н. много ми е интересно, че сега живея доста на север, а сметките за отопление и осветление са ми в пати по-малки???!!! извинете за латиницата. тък кирилица няма. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

която ще отреже главата на монополите и картелите. Видов ден наближава (12 май)!

Ако вие не ги изгоните НИЕ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМЕ , А С ТЯХ И ВАС. М а х а й т е г и!!!!!!!!!

Майка ви жална ако оставите тези безкруполни идиоти-крадци да ни обират. ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО Е това ПРОТЕСТИ.

Работя в строителна фирма и знам, че всички, всички подобни фирми сами със свои средства построиха трафопостове, които ЧЕЗ после трябва да изкупи.Да, ама не ! Законът е лобистки и срок не е заложен! И така може и десетилетия! И те принуждават-ако искаш някакви пари-подписвай договор, за 50% , вместо 100, плащат ги, а за останалите 50 поставят на практика неизпълними условия и си измиват ръцете. Това обаче им се води инвестиция.Пълни мошеници ! Това го знаят всички в строителния бранш !

без чез.отиваите си

Г-жо Стоянова омръзнахте ни със защитата на ЧЕз. Като отклоненията са малки защо не ги направиха малки в онтерес на народа, а не в техен интерес. От кога им станахте адвокат и твърдите, че ако те извършеха тези работи ще излезят по скъпо. Как така го установихте толкова бързо . Продажници за сметка на народа.

"ЧЕЗ няма какво да крие и ние искаме да продължим да работим в България, каза Петър Докладал" odi dokladwaj na majka si u ... iskali da rabotqt - ami ]e iskate ami - takawa lapa4ka kato tuka drugade nema!!!!!!!!!!!!!!!!

АКО МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА СИ ТЕЗИ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗГОНИТЕ А СЛЕД ТЯХ И ЕВН И ПРОТО.ВЪН ОТ БГ.

Хале пан Докладал,ти си се посраааал..:)

Малко се е посрал, затуй да се застреля с МАЛЪК куршум, този убиец на хиляди домакинства, спрял тока на хиляди през зимата! Ето виц, показващ класическия модел на поведение на този престъпник: Съдебно дело, престъплението е безспорно доказано и в заключителната част подсъдимият се стреми всеячески да умаловажи степента на извършеното престъпление и пледирал: - Господин Съдия, скарахме се с жертвата, признавам в яда си взех едно малко ножче и го наръгах в коремчето, от което той взе че почина. Признавам, че извърших едно малко престъпленийце. Прокурорът се намесил: - Моля Съда да наложи на подсъдимия едно смъртно наказанийце!

Тия кога ще си платят дивидента за две години?! Защо никой в тая държава не ги притиска?

Това ако беше българска фирма в Чехия, да са ни направили на маймуни, да са ни осъдили за неустойки с космически размери и да са ни изкарали пълни идиоти пред целият свят! ВЪН И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ!!! БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!!!

Да се махат от тук! Ако оная мазната леля от ДКЕВР ги защитава и тя да си ходи с тях! Да ходят да обират чехите.

ЧЕЗ е инвестирал само в нови електрометри с които много лесно ги манипулират(декемврийските и януарски сметки). Тези електромери не са минали на метрологична проверка следователно са незаконни и трябва да бъдат глобени. За тези електромери никой не е получил протокол за подмяна. ДКЕВР наистина трябва незабавно да отнеме лиценза на ЧЕЗ за системното ограбване на клиентите, изнудване и рекетиране съгласно техните незаконни Общи условия.

Така е, много от тях дори не са и СЕРТИФИЦИРАНИ, както е моя случай. Както е и един случай, който гледах по ТВ. Яко нали?

"Не ни взимайте лиценза грешките са ни малки".... бахти наглеца! ....то добре, че не го линчувахме, а той си хленчи за лиценза.

Малки...Колко да са малки.... Само няколко стотин милиона....

Аз имам само една претенция към Енерго-про : Да ми върнат електромера от таблото на улицата - у дома,в къщата ми.

Те трябва да си отидат, защото са си позволили да ни лъжат. Лъжещият не уважава лъгания.

ХА-ХА-ХА Грешките ви са малко ама монго на брой Що не се застреляш в главата бе задник !

Ясно е че сме по-зле и от Албания.Тези моментално трябва да изЧЕЗват.

Грешките малки, а сметките големи! Аре ВЪН!!!

Бушон Токът е опасно нещо. Пипнеш ли е тъй горещо, друса силно и пламти, прошка няма ще гори! Улици, площади ток, за правителства-урок! Вожда здраво взе да пипа и народът го нарита. Да се пази, хваща клон, изгори дори бушон. Друг бушон за удар стяга арт- министърче-бродяга. Кашата е пълна, щом след поредния бушон, на площада друсат рок. В Банкя ще удари ток!

да си отиват! вън!!!крадци!!!

Грешките им са "малки", но пък за това са МНОГО! Малка грешка ли е непосилната цена за 1 кВтч? Грешките малки,но далаверата - ГОЛЯМА! Вън!

Мили ЧЕЗ, Няма да забравя случая, когато ме оставихте да стоя на -20 градуса без ток за денощощие с дете на няколко месеца заради ТЪПАТА ВИ СИСТЕМА ЗА ПЛАЩАНЕ. След като обясних на момата от обслужване на клиенти, че НЯМА КАК ДА СЪМ ПРОПУСНАЛ плащане, а следващите две да са платени, защото ПЛАЩАМ ОН-ЛАЙН ВСИЧКИ ИЗЛЕЗНАЛИ ФАКТУРИ, тя безучастно сви рамене по телефона и ми каза да се оправям с Оплаквания. От Оплаквания ми казаха, че проблемът си е мой и ако искам ток, да съм платял 82 лева за експресно (в рамките на 8 часа) включване. ГОРЕТЕ В АДА. Пожелавам ви от сърце отнемане на лиценза и приятно фалиране - у нас и глобално.

баш ми е жал какво е станало с теб! Ама ти допускаш фундаментални грешки. Като програмист на преклонна възраст аз заявявам, че не вярвам на никакви електронни разплащания в България. А ти си се литнал(а)! Само плащане кеш, 3-4 подписа, 2-3 печата, ако може и капка кръв за последващ ДНК тест, свидетели, снимки и видеа. Тогава има някакъв, макар и незначителен шанс, да обориш монополист, че си си платил(a) Със здраве!

Няма да им го отнемат ,приятелю ,защото и нашите са в кюпа.Само че те не можаха да разберат едно-на следващите протести едни от нас ще умрът -те или ние -не знам но ще има жертви и то много ,много жертви с кръв.Тези хора просто се шибат с нас но може и да излезнат мушкани от тук .Евала на Албанците,изритаха ги като мръсни зад.ици.У нас един тъпак политик ми обяснява "..не можело да се прекрати договора" Как да не може бе идиот ? Ние ще го прекратим .

Напълно Ви подкрепям! Един мой електромер е със спряно електроподаване от септември. Изнудват ни да платим сметки по незаконен и несертифициран електромер, поставен в нарушение на законите. Цяла зима ни оставиха без ток, напълно незаконно. Е, оцеляхме с жената и детето, но не се огънахме под натиска на рекета им! Ще продължим да държим на законността винаги и в бъдеще! АЛО ДКЕВР!?!?! Ще се вземете ли в ръце, или след още няколко години да Ви съдим с лихвите?

Единственият начин България да поеме глътка въздух е като "отнеме лиценза" на всички монополисти и картели на 12ти май и техните български слуги!

пак БГ ще залитне по русата, вместо умната! А русата ... ами тя иде от страната на русите... да я наречем Русия

Хора, монтирайте си контролни електромери и при най-малкото надписване да ги почваме!!!!! Аз ги започнах заради надписване на 5 лева във фактурата за миналия Април месец :) Вече ми дължат над 20000 лв. Тези дни завеждам делото, защото ЧЕЗ ми предоставиха страхотно добри доказателства, които Съда няма как да пренебрегне :) Надписаните 5 лева бяха "малката грешка", която след 16 жалби ЧЕЗ не пожелаха да отстранят - напротив, те допълнително нарушиха Законите и извършиха над 100 допълнителни престъпления!! ДКЕВР са детайлно информирани за всичко това, но ето го резултата! Явно Февруари трябваше освен домати и яйца да метаме и гранати.

сега си приготви 4% от иска си, ако е за 20 000 - 800лв. Приготви си и 1-2 хиляди за адвокати. Когато и ако спечелиш, това ще ти се върне, разбира се с ОЛП+9%.... но само и когато спечелиш. Приготви си и 2-3 хил лв за хапчета, ако сега си здрав. Ако не си - не ми се мисли колко ти трябват! Имай упование в българския съд, но по-добре е да се уповаваш в света Петка и Николай Чудотворец. Е ЗАЩО ДА Е ТАКА, КАТО ПО-ЛЕСНО Е ДА НАПЪДИМ ГАДОВЕТЕ И ДА СЕ ВЪЗЦАРИ ПОНЕ НЯКАКВА МАЛКА И ЧАСТИЧНА СПРАВЕДЛИВОСТ???

Ако не си чувал/а има и така наречения "Частичен иск" и като начало може да се ползва. Гарантирано е че тия п.дали не им стиска да отидат в съда защото когато човека спечели делото тогава ще "завалят " хиляди други жалби и тия наистина ще фалират. Дори няма да има нужда ДКЕВР да им взима лиценза ние ще ги изхвърлим. Дори си мисля, че главния прокурор в началото на скандала намекна тази възможност. А за другото съм съгласен - аз отдавна съм се приготвил за меките домати.

Ще ги приготвя, не е проблем, поне ще отидат в БГ държавата, а не навън. Хапчета не ми трябват, свикнал съм. Но пък ще взема предвид казаното от теб, като допълнително доказателство за нематериалните вреди, които ще претендираме по Решение на ВКС Гражданска и Търговска Колегии, 2012/4. Иначе сте прав за всичко.

Как няма да искат да продължат да са в България. такава анархия и своеволия никъде няма да има и да им позволят.

Ами сега??????? ДОЙДЕ РЕД НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ .ЗАЩО ДРАГИ МИ НОВИНАРИ НЕ ПОКАЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН ТЕЗИ КОИТО ПРЕДИ ВРЕМЕ КАЗВАХА "гордеем се с тази сделка".ТА ТАКА ЗА ВСИЧКИ СДЕЛКИ ТА ДА ВИДИМ КОЙ КОГА И КАК ГИ Е НАПРАВИЛ.....НАПРАВЕТЕ ТОВА И ГИ ПОКАЗВАЙТЕ ВСЕКИ ДЕН И НАРОДА ЩЕ ВЯРВА И НА ВАС...................НО ВИЕ СТЕ ЕДНИ ДЪРЖИМИКРОФОНКОВЦИ И СЛУГИ НА УПРАВНИЦИ

Ако сте забравили кой е, ще ви припомня: лъжливият,крадлив и тъп мошеник Симо Кобурга!

По-добре без ток, отколкото извергите, към които се числят чехи, и наши бандюги... вън! Да им се отнемат всички права върху тока, а ограбеното от народа да му го върнат и на БЕСИЛОТО.... Само така ще се спре тази идиотщина...

Егати , при собствена АЕЦ, сума ти ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, стотици декари Фотосоларки и десетки вятърни централи да стоим без ток. Е нема такава държава

Абе я не се обяснявай бе чешко лайнарче недорасло, не само грешките ами и пишките са ви малки ! Те ваште жени за тва кат дойдат на Черно море се плющят катневидяли с който им падне ! Тука им се носи славата кви распоретини са, ама квот да прават хайванките и те душа носат.....

Яз пък до сега убава че и еблива чехкиня не съм срещал. Виж рускинчетата и полякинчетата ги бива...

Кой казва че са хубави ? На хора не мязат направо ама мерака си го имат и кат ги засърби тичат при бай Гатю да ги почеше, ама аз само след 3-тото голямо ги начесвам че инак сънувам кошмари после :)

Напълно си прав! Навремето ,край морето ,точно така беше.

Аз живея в чужбина от 3 год. но всеки месец плащам 20-30 лв. сметки за ток. Приятел (професионалист) провери електромера , да не се е закачил някой , всичко е наред . Не разбирам от къде се трупат тези пари.

Коментари - ЧЕЗ: Не ни взимайте лиценза, грешките са малки | Днес.dir.bg

ЧЕЗ: Не ни взимайте лиценза, грешките са малки

"ЧЕЗ България" отхвърли всички обвинения на ДКЕВР, че нарушава закона за обществените поръчки и настоява лицензът на нейни дружества да не бъде отнет. Регулаторът обаче смята, че компанията е извършила сериозни нарушения.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ: Не ни взимайте лиценза, грешките са малки | Днес.dir.bg

Коментари

ТОКА МИ Е 25 ЛВ. БЕЗ ДДС -ТО, А КРАЙНА СТОЙНОСТ - 85 ЛВ. ....ИЛИ ВСИЧКО ДА ВЛИЗА В ЦЕНАТА НА ТОКА - ЦЕНАТА НА ТОКА ПОВТАРЯМ ИЛИ СИ ВЗИМАЙТЕ ЧАНТИЧКИТЕ И В ЧЕХИЯ - ВЕЧЕ ВИ ИЗГОНИХА ЗА ДАЛАВЕРИ ОТ АЛБАНИЯ, РАЗСЛЕДВАТ ВИ СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ В СТРАНАТА ВИ - НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЪРПЕЛИВ НАРОД НО ВСЯКО ТЪРПЕНИЕ СИ ИМА ГРАНИЦА ... НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА ОТ ЛЯТОТО, ЧЕ ПРОСТО МАЙКИТЕ ВИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ВИ ПОЗНАЯТ ... НАЙ-БЕЗБОЛЕЗНЕНОТО Е ДА СЕ ОТТЕГЛИТЕ САМИ ОТ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ... ИДЕТЕ НЯКЪДЕ КЪДЕТО НЕ ВИ ЗНАЯТ - В КОНГО НАПРИМЕР - ТАМ НЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА НА ПАРИТЕ И КОЛКОТО ИСКАТЕ ЩЕ ВИ ДАВАТ...

Изобщо кво да говорим ? Трябва да действаме ! Ей тоя чешки изрод - хората му казват махайте се от държавата ни, не ви щем некачествените услуги, а той пак си знае неговата - искали да продължат да работят тук....АМИ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КВО ИСКАТЕ ВИЕ ЩОТ ТУК Е МОЙТА ДЪРЖАВА И ЩЕ ПРАВИТЕ КАКВОТО НИЕ ИСКАМЕ !!! КАТ НЕ ВИ ИЗНАСЯ ХОДЕТЕ НА *ИЧКА СИ МАЙЧИНА ИЛИ НАЙ-ДОБРЕ СЕ ХВЪРЛЕТЕ ОТ НЯКЪДЕ !!! ТОЛКОВА БЪЛГАРИ ИЗМРЯХА ЗАРАДИ ВАШТА ЛАКОМИЯ, ЧЕ НЕ ЗАЛУЖАВАТЕ ЧЕСТА ДА ДИШАТЕ БЪЛГАРСКИ ВЪЗДУХ И ДА СТЪПВАТЕ ПО РОДНАТА НИ ЗЕМЯ !!! ВЪН МРЪСНИ ПАРАЗИТИ !!!

Какво значи "грешките са малки"? На леля ми, с нейната пенсия от 230 лева, грешка от 50 лева е огромна! За човек с 2300 лева доход, 50 лева грешка е малка.

А на Докладал с 100 000 заплата, грешка от -500 лева (щото на него грешката ако я има е с минус) също е малка.

КЬДЕ скриха служебните си автомобили с които шляпаха наляво и надясно.Достраша ги хората да не ги запалят.Това ли са им инвестициите или че смениха медните проводници с алуминиеви. и кьде отидоха парите от рекордомана

отново ни баламосват за да скрият тези, които са взели големите подкупи и това сигурно е кръга на цар Симо Крадливи, който докара ЕРП-тата. Тиквата също идва от този кръг и не случайно когато той се изцепи, че ще вземе лиценза на ЧЕЗ и на следващия ден избяга от властта. Също не е чудно, че сега протакат. Защо не се коментира главният въпрос - мизерните суми, които ЧЕЗ са внасяли в бюджета-само това е достатъчно за отнемане на лиценза. ЧЕЗ сами казаха -от 2004 до сега били платили на държавата 450 милиона лева данъци и такси. Значи по около 50 милиона лева е печелила държавата от собствената си ел-мрежа. Това е смешно и то при условие, че ние и сами си произвеждаме и ел-енергията. Очевидна е грандиозната кражба, затова и тези от ЧЕЗ се натискат да останат... Една държава, Чехия, изнася националния ресурс на друга държава. Как се нарича това: колонизация... ДКЕВР да се вземам в ръце, че хората ще вземат пак тоягите.

Въпросите са свързани с това, кой е получил комисионните от ЧЕЗ и как са разпределени.

За 8 г. дружеството е вложило над 1 млрд. евро! А колко млрд.€, дружеството изнесе от страната? Нищо лично, но Докладал, трябва да знае, че чешкия пенсионен фонд се захранва с български пенсии от 250-350 ЛЕВА. А, че ни крадат, в това няма съмнение! В смисъл, че собственикът да дружеството надписва сметки на потребителите, не подновява инфраструктурата, служителите получават заплати по 500-1000 лв. (достатъчно, за да се купи тяхната лоялност при тази безработица), а директорите - с по 1-2 нули отгоре. Няма разлика, дали е ЧЕЗ, ЕОН или Топлофикация-София! Мениджмънтът е никакъв, а пилеенето на средства на дребно е грандиозно, каквото и през соца не е имало. Целият този икономически модел е сбъркан.

Как ЧЕЗ се бори за по-ниски цени: ЧЕЗ иска 16,71 процента повишение на цената за достъп на стопанските потребители, 11,09 процента - на цената за достъп на битовите потребители, 19,71 процента - на цената за пренос средно напрежение и 22,13% повишение на цената за пренос ниско напрежение.

Моя партида е със спряно електроподаване от септември. Изнудват ни да платим сметки по незаконен и несертифициран електромер, поставен в нарушение на законите миналата пролет. Цяла зима ни оставиха без ток, напълно незаконно. Е, оцеляхме с жената и детето, но не се огънахме под натиска на рекета им! Ще продължим да държим на законността винаги и в бъдеще! АЛО ДКЕВР!?!?! Ще се вземете ли в ръце, или след още няколко години да Ви съдим и Вас с лихвите?!?!?!

няма хора с чест ,тия в правителствата са измекяри продадоха страната ни но в ада ще горят. ние не сме продажни ,но тези които се продадоха нека бадат проклети до 9 колено. амин.

Чехите нещо съвсем са се объркали. В собствената ни държава ще ни държат сметка какво да правим. Не стига, че ни крадат, а и да си мълчим. Дори само заради това арогантно поведение и отношение към българите трябва да бъдат изгонени.

госпожа харитонова или е некомпетентна или иска чехите да доидат с по голямо куфарче на домашно посещение при нея, но да внимава, че има още две мобилни установки , които следят всички шефове. на нея и главния прокурор и каза, че има сериозни нарушения, но тя може би иска да види накъде ще задуха вятъра след изборите, но тя да не забравя, че може да и бъде търсена отговорност и за бездеисрвие , а маи господин цацаров не се шегува.

Вие се опитвате да плашите в нашата държава наш служител. Защото ви е хванал мръсните номера. ЧЕЗ махайте се от тук.

Взимайте им лиценза и ги изгонете вън от България!!!Който им е дал тази баница и тези ,които не им търсиха сметка да изпукат дано в гробищата да изгният,задето затриват народа!Да живее България!!!

И ние народът български така казвахме-не ни вземайте ЕРП-тата и не ги давайте на чужденци.Но кой ли ми те слуша.

В ПОЛЗА НА ТОЯ ОКАЯН НАРОД ?????????????????????????????????????

Доколкото знам за мишока Семерджиев и дума не се обелва от прокуратурата. Защо го забравят - защото вече си е платил ли?

Това ще се повтори!! Надписани сметки и през идващата зима. Обръщам се към всички, които могат да проверят практически моите наблюдения. И аз в края на зимата започнах да следя и записвам показанията на електромера си, монтиран от про-енерго, навън в една тенекиена кутия. В последния ден на минусови температури през ноща отчетох двойно завишени показания на електромера. Стигнах до извода, че или в елекромера има датчик за температурата и превключва електромера на завишени показания, или електрониката на уреда не работи нормално при минусови температури. То коя електроника работи нормално при под +5градуса? Когато метрологията провери електромерите при нормални условия не се откриха съществени грешки при работата им. Виждате, че не всички получиха завишени сметки за ток. Моя извод е, че където електромерите за в сравнително по-топли помещения няма завишени показания.Където са монтирани навън има грешки в отчитането и то в наш ущърб.

В Албания ГИ ИЗГОНИХА, тук предполагам ,че ние/НАРОДА/ ще Ви изгоним начело с ДКВР, ИНАЧЕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,вие си знаете

Възмутен съм от ЧЕЗ и от еничарите, които работят за него. Сърбал съм им попарата. Имаме малки деца и ни държаха на студено и тъмно повече от 6 часа преди 2 месеца, заради 1 седмично закъснение за заплащане. Хем помолихме служителите да изчакат и веднага платихме плюс глоба за експресно пускане от 40 лева. Единият от тях доста мургав с усмивка ни каза, че щом платим глобата веднага ще се върне и ще ни пусне тока, тъй като офиса им бил съвсем близо. Чакахме 6 часа на студено и тъмно с децата . . .

в такава дарява жевеете за саяление. ние отдавна я напъснахме с децата, заради такива като чез, софииска вода, топлофикаця и т.н. много ми е интересно, че сега живея доста на север, а сметките за отопление и осветление са ми в пати по-малки???!!! извинете за латиницата. тък кирилица няма. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

която ще отреже главата на монополите и картелите. Видов ден наближава (12 май)!

Ако вие не ги изгоните НИЕ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМЕ , А С ТЯХ И ВАС. М а х а й т е г и!!!!!!!!!

Майка ви жална ако оставите тези безкруполни идиоти-крадци да ни обират. ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО Е това ПРОТЕСТИ.

Работя в строителна фирма и знам, че всички, всички подобни фирми сами със свои средства построиха трафопостове, които ЧЕЗ после трябва да изкупи.Да, ама не ! Законът е лобистки и срок не е заложен! И така може и десетилетия! И те принуждават-ако искаш някакви пари-подписвай договор, за 50% , вместо 100, плащат ги, а за останалите 50 поставят на практика неизпълними условия и си измиват ръцете. Това обаче им се води инвестиция.Пълни мошеници ! Това го знаят всички в строителния бранш !

без чез.отиваите си

Г-жо Стоянова омръзнахте ни със защитата на ЧЕз. Като отклоненията са малки защо не ги направиха малки в онтерес на народа, а не в техен интерес. От кога им станахте адвокат и твърдите, че ако те извършеха тези работи ще излезят по скъпо. Как така го установихте толкова бързо . Продажници за сметка на народа.

"ЧЕЗ няма какво да крие и ние искаме да продължим да работим в България, каза Петър Докладал" odi dokladwaj na majka si u ... iskali da rabotqt - ami ]e iskate ami - takawa lapa4ka kato tuka drugade nema!!!!!!!!!!!!!!!!

АКО МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА СИ ТЕЗИ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗГОНИТЕ А СЛЕД ТЯХ И ЕВН И ПРОТО.ВЪН ОТ БГ.

Хале пан Докладал,ти си се посраааал..:)

Малко се е посрал, затуй да се застреля с МАЛЪК куршум, този убиец на хиляди домакинства, спрял тока на хиляди през зимата! Ето виц, показващ класическия модел на поведение на този престъпник: Съдебно дело, престъплението е безспорно доказано и в заключителната част подсъдимият се стреми всеячески да умаловажи степента на извършеното престъпление и пледирал: - Господин Съдия, скарахме се с жертвата, признавам в яда си взех едно малко ножче и го наръгах в коремчето, от което той взе че почина. Признавам, че извърших едно малко престъпленийце. Прокурорът се намесил: - Моля Съда да наложи на подсъдимия едно смъртно наказанийце!

Тия кога ще си платят дивидента за две години?! Защо никой в тая държава не ги притиска?

Това ако беше българска фирма в Чехия, да са ни направили на маймуни, да са ни осъдили за неустойки с космически размери и да са ни изкарали пълни идиоти пред целият свят! ВЪН И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ!!! БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!!!

Да се махат от тук! Ако оная мазната леля от ДКЕВР ги защитава и тя да си ходи с тях! Да ходят да обират чехите.

ЧЕЗ е инвестирал само в нови електрометри с които много лесно ги манипулират(декемврийските и януарски сметки). Тези електромери не са минали на метрологична проверка следователно са незаконни и трябва да бъдат глобени. За тези електромери никой не е получил протокол за подмяна. ДКЕВР наистина трябва незабавно да отнеме лиценза на ЧЕЗ за системното ограбване на клиентите, изнудване и рекетиране съгласно техните незаконни Общи условия.

Така е, много от тях дори не са и СЕРТИФИЦИРАНИ, както е моя случай. Както е и един случай, който гледах по ТВ. Яко нали?

"Не ни взимайте лиценза грешките са ни малки".... бахти наглеца! ....то добре, че не го линчувахме, а той си хленчи за лиценза.

Малки...Колко да са малки.... Само няколко стотин милиона....

Аз имам само една претенция към Енерго-про : Да ми върнат електромера от таблото на улицата - у дома,в къщата ми.

Те трябва да си отидат, защото са си позволили да ни лъжат. Лъжещият не уважава лъгания.

ХА-ХА-ХА Грешките ви са малко ама монго на брой Що не се застреляш в главата бе задник !

Ясно е че сме по-зле и от Албания.Тези моментално трябва да изЧЕЗват.

Грешките малки, а сметките големи! Аре ВЪН!!!

Бушон Токът е опасно нещо. Пипнеш ли е тъй горещо, друса силно и пламти, прошка няма ще гори! Улици, площади ток, за правителства-урок! Вожда здраво взе да пипа и народът го нарита. Да се пази, хваща клон, изгори дори бушон. Друг бушон за удар стяга арт- министърче-бродяга. Кашата е пълна, щом след поредния бушон, на площада друсат рок. В Банкя ще удари ток!

да си отиват! вън!!!крадци!!!

Грешките им са "малки", но пък за това са МНОГО! Малка грешка ли е непосилната цена за 1 кВтч? Грешките малки,но далаверата - ГОЛЯМА! Вън!

Мили ЧЕЗ, Няма да забравя случая, когато ме оставихте да стоя на -20 градуса без ток за денощощие с дете на няколко месеца заради ТЪПАТА ВИ СИСТЕМА ЗА ПЛАЩАНЕ. След като обясних на момата от обслужване на клиенти, че НЯМА КАК ДА СЪМ ПРОПУСНАЛ плащане, а следващите две да са платени, защото ПЛАЩАМ ОН-ЛАЙН ВСИЧКИ ИЗЛЕЗНАЛИ ФАКТУРИ, тя безучастно сви рамене по телефона и ми каза да се оправям с Оплаквания. От Оплаквания ми казаха, че проблемът си е мой и ако искам ток, да съм платял 82 лева за експресно (в рамките на 8 часа) включване. ГОРЕТЕ В АДА. Пожелавам ви от сърце отнемане на лиценза и приятно фалиране - у нас и глобално.

баш ми е жал какво е станало с теб! Ама ти допускаш фундаментални грешки. Като програмист на преклонна възраст аз заявявам, че не вярвам на никакви електронни разплащания в България. А ти си се литнал(а)! Само плащане кеш, 3-4 подписа, 2-3 печата, ако може и капка кръв за последващ ДНК тест, свидетели, снимки и видеа. Тогава има някакъв, макар и незначителен шанс, да обориш монополист, че си си платил(a) Със здраве!

Няма да им го отнемат ,приятелю ,защото и нашите са в кюпа.Само че те не можаха да разберат едно-на следващите протести едни от нас ще умрът -те или ние -не знам но ще има жертви и то много ,много жертви с кръв.Тези хора просто се шибат с нас но може и да излезнат мушкани от тук .Евала на Албанците,изритаха ги като мръсни зад.ици.У нас един тъпак политик ми обяснява "..не можело да се прекрати договора" Как да не може бе идиот ? Ние ще го прекратим .

Напълно Ви подкрепям! Един мой електромер е със спряно електроподаване от септември. Изнудват ни да платим сметки по незаконен и несертифициран електромер, поставен в нарушение на законите. Цяла зима ни оставиха без ток, напълно незаконно. Е, оцеляхме с жената и детето, но не се огънахме под натиска на рекета им! Ще продължим да държим на законността винаги и в бъдеще! АЛО ДКЕВР!?!?! Ще се вземете ли в ръце, или след още няколко години да Ви съдим с лихвите?

Единственият начин България да поеме глътка въздух е като "отнеме лиценза" на всички монополисти и картели на 12ти май и техните български слуги!

пак БГ ще залитне по русата, вместо умната! А русата ... ами тя иде от страната на русите... да я наречем Русия

Хора, монтирайте си контролни електромери и при най-малкото надписване да ги почваме!!!!! Аз ги започнах заради надписване на 5 лева във фактурата за миналия Април месец :) Вече ми дължат над 20000 лв. Тези дни завеждам делото, защото ЧЕЗ ми предоставиха страхотно добри доказателства, които Съда няма как да пренебрегне :) Надписаните 5 лева бяха "малката грешка", която след 16 жалби ЧЕЗ не пожелаха да отстранят - напротив, те допълнително нарушиха Законите и извършиха над 100 допълнителни престъпления!! ДКЕВР са детайлно информирани за всичко това, но ето го резултата! Явно Февруари трябваше освен домати и яйца да метаме и гранати.

сега си приготви 4% от иска си, ако е за 20 000 - 800лв. Приготви си и 1-2 хиляди за адвокати. Когато и ако спечелиш, това ще ти се върне, разбира се с ОЛП+9%.... но само и когато спечелиш. Приготви си и 2-3 хил лв за хапчета, ако сега си здрав. Ако не си - не ми се мисли колко ти трябват! Имай упование в българския съд, но по-добре е да се уповаваш в света Петка и Николай Чудотворец. Е ЗАЩО ДА Е ТАКА, КАТО ПО-ЛЕСНО Е ДА НАПЪДИМ ГАДОВЕТЕ И ДА СЕ ВЪЗЦАРИ ПОНЕ НЯКАКВА МАЛКА И ЧАСТИЧНА СПРАВЕДЛИВОСТ???

Ако не си чувал/а има и така наречения "Частичен иск" и като начало може да се ползва. Гарантирано е че тия п.дали не им стиска да отидат в съда защото когато човека спечели делото тогава ще "завалят " хиляди други жалби и тия наистина ще фалират. Дори няма да има нужда ДКЕВР да им взима лиценза ние ще ги изхвърлим. Дори си мисля, че главния прокурор в началото на скандала намекна тази възможност. А за другото съм съгласен - аз отдавна съм се приготвил за меките домати.

Ще ги приготвя, не е проблем, поне ще отидат в БГ държавата, а не навън. Хапчета не ми трябват, свикнал съм. Но пък ще взема предвид казаното от теб, като допълнително доказателство за нематериалните вреди, които ще претендираме по Решение на ВКС Гражданска и Търговска Колегии, 2012/4. Иначе сте прав за всичко.

Как няма да искат да продължат да са в България. такава анархия и своеволия никъде няма да има и да им позволят.

Ами сега??????? ДОЙДЕ РЕД НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ .ЗАЩО ДРАГИ МИ НОВИНАРИ НЕ ПОКАЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН ТЕЗИ КОИТО ПРЕДИ ВРЕМЕ КАЗВАХА "гордеем се с тази сделка".ТА ТАКА ЗА ВСИЧКИ СДЕЛКИ ТА ДА ВИДИМ КОЙ КОГА И КАК ГИ Е НАПРАВИЛ.....НАПРАВЕТЕ ТОВА И ГИ ПОКАЗВАЙТЕ ВСЕКИ ДЕН И НАРОДА ЩЕ ВЯРВА И НА ВАС...................НО ВИЕ СТЕ ЕДНИ ДЪРЖИМИКРОФОНКОВЦИ И СЛУГИ НА УПРАВНИЦИ

Ако сте забравили кой е, ще ви припомня: лъжливият,крадлив и тъп мошеник Симо Кобурга!

По-добре без ток, отколкото извергите, към които се числят чехи, и наши бандюги... вън! Да им се отнемат всички права върху тока, а ограбеното от народа да му го върнат и на БЕСИЛОТО.... Само така ще се спре тази идиотщина...

Егати , при собствена АЕЦ, сума ти ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, стотици декари Фотосоларки и десетки вятърни централи да стоим без ток. Е нема такава държава

Абе я не се обяснявай бе чешко лайнарче недорасло, не само грешките ами и пишките са ви малки ! Те ваште жени за тва кат дойдат на Черно море се плющят катневидяли с който им падне ! Тука им се носи славата кви распоретини са, ама квот да прават хайванките и те душа носат.....

Яз пък до сега убава че и еблива чехкиня не съм срещал. Виж рускинчетата и полякинчетата ги бива...

Кой казва че са хубави ? На хора не мязат направо ама мерака си го имат и кат ги засърби тичат при бай Гатю да ги почеше, ама аз само след 3-тото голямо ги начесвам че инак сънувам кошмари после :)

Напълно си прав! Навремето ,край морето ,точно така беше.

Аз живея в чужбина от 3 год. но всеки месец плащам 20-30 лв. сметки за ток. Приятел (професионалист) провери електромера , да не се е закачил някой , всичко е наред . Не разбирам от къде се трупат тези пари.