17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Премиера им да очаква покана от Тръмп

И никой "не вижда", че това е нападателна стратегия от страна на НАТО срещу Русия. И идиот да си, ще разбереш, че каквото и колкото и оръжие да си купят малките държавици, нямат никакъв шанс да се ЗАЩИТЯТ от агресия на Русия. Ако обаче НАТО е агресорът, то въоръжението на всяка граничеща с Русия държава е от полза.

Отличителни белези на задунайските крепостни - агресивни, злобни и цинични. Като кремълските си господари.

Логично, щом си на границата с Русия трябва да имаш много бързо подвижни части, при директен сблъсък нямаш шансове. Дано и ние купим модерни и адаптивни машини и то скоро, че рашистите може да имат апетити и към Бургас.

Абе, откъде ви намират такива скотове и чокундури???

А тези "машини" имат ли вътре тоалетни? Щото ще им трябват... Русия е близо

явно затова приемат в НАТО нови членове

... за да купуват оръжията на САЩ. Сега е наред на Македония и Албания да се "превъоръжат" със стари бракми и да се бръкнат за милиони евро и долари!

руската болка е голяма като чета коментарите.... петоколонниците всички са строени на амбразурата. Имали бол пари литовците дали... ама що не купуват от съседите си е въпрос с повишена трудност за чугунените мозъци.

Родните русофилистици яко са се активизирали под такава новина в коментарите. Все пак безродниците трябва денонощно да защитават матушката си и да бълват огън и жупел против САЩ и всеки, който има отношения с тях.

купувайте, че икономиката им е пред срив! Запада вече не купува и положението им е тежко!

Литовците сглупиха и напразно си дават парите ... Тези американски БТР трудно палят през зимата и често дават дефекти. България може да произведе по-добри ...

Интересно, а бай булгар ще купи 150 за 700 милиона евро...

Защото бай Булгар от МО е толкова тъп, че не може едно техническо задание да напише. Иска наземни космолети с манивелно запалване и ориентация по слънцето и звездите. На всичкото отгоре са организирани N на брой лобита, които се надпреварват да набутат "своя" производите и при преписа на параметрите в заданието става такава манджа с грозде каквато трудно можеш да си представиш. За това като на маймуните - Ще караш това. Точка. При соца им беше по-просто. Нареждане от Москва. Взимаш това и плащаш с онова толкова пъти. Освен това ни продадоха лицензи и имахме цял завод за бронемашини БЕТА, ама блатинското цигане Иванчо Костов му е..ба майката. Сега ще похарчат 1400 милиона и накрая няма да има нищо ни БТР ни дяволи. Помнете ми думата.

И кой ще ги кара тия джипове? Голяма част от младите се изнесоха. Имаше едно време един съветски филм - На бой отиват само старците, нещо такова се получава. Но поне ще ги пробват из блатата и евентуално за лов дали стават.

не си гледал филма. изглдай го заслужава си!

"Старците" са войниците на 1 година служба, а другите са новобранци. Защо ли махнаха казармата? Поне нещо щеше да има в кухавелите. Държава която не храни своя армия, храни чужда.

56 коментара задунайски плач... няма такива безгръбначни. Решила Литва - купила си. Вие за кво ревете?

Защитават матушката си като Матросов на амбразурата.

От САЩ а? Сега какво ще кажеш, другарю Радев?

И 2000 да купят няма да им помогнат. Тръмп наистина намери цаката на глупаците в Европа , а и на други места. Като се сетя, че навремето произвеждахме техника еднакво добра за пустини и блата ми става безкрайно тъпо за нас си.

'начи, ако не бех толкова найвен верващ в евроатлантическите ценности, бих си помислил че туй НАТО е много печелившо за военните отрасли в САЩ. Дори бих си помислил че подканванията на САЩ към членките на НАТО да си вдигнат разходите за отбрана до 2% от БВП е до голяма степен мотивирано от желанието на американската военна индустрия, да си подсигури още приходи от продажбата на оръжия.

Браво на Дони, най великия Президент! Убеди всички идиоти да купуват американска техника, с което ам икономика върви нагоре! Нищо чудно, ако Илън Мъск открие марсианци при полета до Марс, срещу които идиотите трябва да купуват нови оръжия, задължително американски.

Човече, сигурно си обезумял или нещо още по-зле ...

Яд те е, че американската икономика върви нагоре....

марсогхода на мъск гръмна катколеден фойерверк, задръж за марс

Какво ще правят литовците с тези счупени американски БТР. Те не могат да стигнат по предназначение до Литва и закъсват по пътя

Господииииии! Литовците наистина са дебили! Но ние сме по голями дебили, защото изхарчихме 3 милиарда долара за 50 годишни бараки Ф 16! Но и литовците са тъпи парчета, защото краварските бараки които купуват, не стават за чеп за зеле! Ще попитате защо ли? Ами затова защото нито бронята им, нито въоръжението им, нито проходимост иманевреностт а им струват! И основния им проблем е че са строени по концепцията МАРВ! Демек противоминни и противозасадни машини! Тоест БТР за борба с партизани, но не и за борба с модерна механизирана армия! Дори старите съветскит БТР 80 ги превъзхождат по всички показатели. Оскоша има 7.62мм картечница или в най добрия случай 12.7мм , ръбати машини с височина и размерите на хамбар и окачване 4по4....И не могат да плават. Руските БТР 80 са амфибийни, с 14.5мм тежка картечница, с нисък профил и наклонена броня! А новите руски БТР 82 имат дори 30мм оръдие, с което могат да дупчат и танкове! Така че евала на идиотите литовци, купили са машини за борба с ислями мюслита или краварските Джихади Джота...но не и за война с Русия!

изхарчиХА , не изхарчиХМЕ

Правилна забележка, щото аз не си спомням раССея да ни е давала пари за самолетите!

И ти къде прочете, че тези машини ги купуват, за да изпълняват задачи на БТР-и? То бива да си кух и червеног.з, ама твойто е свръх всякакви разумни граници! Или, викаш, давай там пропагандата да върви и да дрънкат копейките? Не осъзнаваш ли колко са смешни сравненията, които се опитваш да правиш - все едно да сравняваш тротинетка с ТИР!

Най- добре е да си купуваме европейско, ама европейско произведено и у нас ако не изцяло у нас щото някога правехме подобни машини и то много по- бронирани и тежки от тия джипчета. Сега обаче ако искат европейците само да ни продават няма да е ок и тогава по- добре да си вземеш от чичо Сам щото поне политически да си ок. Цинизмът е водещ сега и солидарност няма- всеки дърпа чергата и гледа да търгува не със своите, а където има някакъв свой си интерес. Отбранителната индустрия трябва да е европейска и интегрирана и това значи ние да произвеждаме за 5-6 милиарда евро стока и да живнем, че тогаз и да купуваме. Тази индустрия ще си изкара парите за оръжия, а не както сега да тежи на бюджета.

тая смешна територия трябва да се писъедини към Руската империя

А България вижда ли ти се смешна?

Е не е ли?

Много добре е направил литовския премиер, като е дал всичките спестявания на населението на Говедарника. Сега са слаба и зависима държава, без финансови възможности за развитие. Така трябва, да се държи на къс повод, всяка една територия от санитарния кордон около РФ. Нека цял свят да вижда, че бившите сателити на СССР, са една клоака и никога няма да се оправят.

яка корупция и там... сигурно ще ги платят предварително

Литовският премиер е американски гражданин. Обяснимо е защо Литва щяла да купи американски БТР. Възниква въпрос, ББ какъв гражданин е, че предоставя милиарди на САЩ, за бъдещи изтребители

Тази тема с това, че били "бъдещи", е коментирана много пъти, дори и тук. Въпросната "техника" е въображаема, защото е само във въображението на стадото.

Много хубав въпрос

......за гражданин на америкстан....., всичко се плаща, инвестиции се признават само над милиард.....

Тези 200, плюс допълнителните 300 ще са достатъчни да изведат населението на Литва в Германия, ако се раздразни мечокът. Те за това и бронирани ги купуват - да няма пострадали....

Само, че гладна мечка хоро не играе.

сами си дават парите!

Някой питал ли е българите, дали може да се предоставят парите събирани от данъците им, на говедарския ВПК ?!

като знае че ще мрънкат ,но ще го преглътнат запореден път. Виж ако бяха гърци друго щеше да е,щоо там сопите и до днес са много актуален атрибут

Само Ортодоксалните турци, иранци и сирийци си купуват руски железа.

Липсват около още 30 страни които пазаруват от Русия. Ние какво купуваме 3млрд за 8 самолета произведени 62 година. Ходи се гръмни най добре

Да живей геносе Гебелс и тов. Сталин! Колкото по-брадата е една лъжа, толкова е по-възможно някой да повярва! А пък ако я повториш 1001 пъти - безценно! Значи, произведени преди 62 години, а? И къде са били до сега? Защо тогава не ни ги дават веднага, щом сме ги платили? Чакам с нетърпение путеффф да ви направи чебурашканет та там да си пишете опорките на воля! И да си изринете жълто-червените задни части от българските сайтове!

Дреме и на Литва, че чугунените ушанки и путлерасти в България не могат да си намерят място от яд. Преместват си го в другия крачол.

Напротив, даже много се радвам, че още една натовска икономика е освободена от финансовите си възможности. Тези пари са ги спестявали и събирали с години.

Всеки са пази от руската дружба както може. Особено преките съседи.

Смо най проатите българи си мислите така

и как точно ще се опази миниатюрна Литва от Русия ако ще не 200, а 2000 джипа да купи

Малка Финландия как изпочупи хиляди съветски кратуни през ВСВ, та си остана незавима от червената чума и до ден днешен ? A?

не си в час кво и е струвало на малка Финландия да си получи някои земи обратно и да я има!

България и Литва се съревновават, коя да придобие повече остаряла американска техника . За сега България води с бъдещи изтребители пред бъдещи БТР. Но Литва още не е платила

Но за бъдещи можем да говорим, ако има нещо сигурно. Примерно, ако някой е потвърдил, че ще има завод за въпросните "самолети". До тогава, не са "бъдещи", а "въображаеми". Има голяма разлика. Друг е въпроса, какво ще правим с талиги модел 1962-ра година през 2032. Може нещо в селското стопанство да се ползват.

за момента резняците поведаха колоната закупувайки руската скраб С400 която не е свалила нито един американски самолет за разлика от ф16 свалил бая руски гробета

Това на коя игричка ги играеш че такава тъпотия май никога не се е случвала

А ве "Х", я тука ни "светни", до ден днешен, колко самолета са свалени със С300 или С-400, без да броим свалените от "приятелски огън" российски таралясници? Или, въобще така... на ангро, колко Ф-16V70 са свалени от супер-пупер самальоти на великите галактико-космически сили на кабаев?

Поредния подарък от 145 милиона за закъсалата индустрия на чичо Сам... Миниатюрната държавица Литва с население колкото София и Пловдив очевидно ще стане военна супер сила. И изобщо Литва за война ли се готви? С тези 200 бронирани машини едва ли ще оплаши омразния си съсед Русия. Едва ли е тайна за някого, че ако има война (недай Боже) за 1 час цяла Литва ще се превърне в димящ кратер. Малка утеха ми е, че очевидно не само нашите политици слугуват на икономическите интереси на САЩ

И тези са дали на чичо Дони народна пара за старо желязо! Ака Русия анексира Латвия или част от територията и не мислете,че НАТО или САЩ ще се намесят! Големите имат свойте интереси и те са предимно финансови!

Армията на Литва може да се събере в един асансьор. За какво и са 200 джипа, че и повече ...?

Но парите от тия джипове ще се раздадът на афроамериканосите, което е доста благородна кауза. Просто Краварника е намерил начин да събира пари за благотворителни цели.

Тва е най голямата простотия която съм чел. Момко я ходи да се метнеш от някъде че аман от ТЪПИ българи

Форумните рубашки скърцат със зъби и се пенят. Обичайното им състояние. По отделно всяка страна е слаба срещу руските окупатори, но обединени и единни караме агресора да си стои в ъгъла. Айде пръскайте пяна и обиждайте, задунайски прости.

Оооф боже.... Бог да ви е на помощ нещастници. Русия били окупатори... Хахахайах А САЩ КАКВИ СА БЕ МАЛОУМЕН КРЕТЕН ДЕЕА И БЕЗМОЗЪЧНИ БЪЛГАРИ ИМА ТУКА С КЕФ МОГА ДА ВИ ТРОША ПРОСТИТЕ ТИКВИ МАЛОУМНИЦИ

Ей го е първия форумен бияч и огромен мъжкар, щото пие боярошник и има портрет на Путлер и Сталин на стената. Малко му миришат гащите и не се е къпал от седмици. Но това е характерно за ортодоксалните задунайски полезни идиоти.

Там има толкова гладни хора, защо им е това, нека ги дадат тези пари на бедните, а ако някой ги нападне, със сигурност руснаците ще им помогне без пари...!

Та те са нападнати вече, от краварски орки. Там само напалм вече може да помогне. Добре ги изтупаха - като брашнен чувал.

Ехее, наште мутри откога си ги карат с хиляди.

Тия с коййй ще се бият. За война ли се готвят. Там наблизо имат много добри машини на ниски цени. Нали се правят на натовци.

На високи цени В Америка е спасението на всички от руската напаст

Тия глупости ги разправяй ня недораслото ти дете. Обаче като стане някоя война тоя път Русия няма да ни помогне а не очквай от САЩ да дойдат. Деа и тъпаци сте повечето българи

И изграждат огради срещу руските орки.

са от групата на бедняците в ЕС. Защото слушкат ония отвъд,.

Орки са родителите ти. Трябвало е още като бебе да те хвърлят в някаква яма, че гледай какво изчадие си се пръкнал