Започва плахо сваляне на лихвите по кредитите

Банките започнаха да свалят лихвите по кредитите, макар и съвсем плахо - с по 0.25 до 2%.

Обратно в новината

Коментари - Започва плахо сваляне на лихвите по кредитите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

имам немалък заем - този месец не съм плащал, защото ми предложиха унизителни условия за предоговаряне!!! Обаче договора ми има много сладка клауза за глобата когато закъснявам и тя ми е около 50 стотинки на ден, така че (четете вниматЕлно!!!) СПИРАМ ДА ПЛАЩАМ В СРОК, КОЛЕГИ БАНКЕРИ И НАЙ-ОБИЧАМ ДА СИ ДЪРЖА СМЕТКАТА НА 80-90 СТОТИНКИ, И НЯМА ДА СЛОЖА ГРАМ ЛЕВ ВЪТРЕ ЩОМ ИСКАТЕ ДА МЕ КЛАТИТЕ ЕЛЕМЕНТАРНО!!! Няма нищо страшно да закъснявате, само че внимателно си прегледайте формулата за закъсненията и си преценете! Аз за себе си реших, че на падежа няма да изпразвам касите на магазините за да съм редовен пред банката, която ми опъва дупенцето както реши! И ще внасям, когато 'повръткам' кинтИтИ на банката! Това е..глоби-млоби - няма страшно! И колко са мили вече като ми се обаждат..колко са мили, само чакам момчетата в черно да ми се обадят и тях да нахраня!!! Спокойно, хора! Опитайте един месец и ще омекнат помиярите мръсни!!!

Лихвите да се качват! Никакво спадане! Моите спестявания как ще ги олихвяват с по-ниска лихва? Който е теглил кредит да му мисли.

Заема ми е ипотечен и в момента лихвата е 14,35 софибор падна под 7 %,това ще ме принуди да спра издръжката на ДСК...омръзна ми да финансирам мазните безделници..

не само завистливи а и много тъпи хора..разберете ,че много от кредитите са теглени за производство и повишаване на конкурентността !Това ,че дадена Банка ми е вдигнала над 2 пъти (100%) лихвата за 1 година не означава ,че азаз ен съм мислил или преценявал риска ...но риск до малко покачване 10-15 % (да не говорим ,че в Европа и САЩ не само,че не се покачиха а и паднаха лихвените %)!А и да попитам завистливците...ако моето предприятие спре и останат на улицата известно количество работни ,които хранят семейства при тая безработица за кого е по добре -за Държавата,за вас самите или за Банките?А запитайте се и ми отговорете кого защитавате -родителите си,синовете си ,съгражданите си или чеждата Банка?!

ако излезем единни на протест и заплашим банките, че няма да плащаме кредитите, то тогава всичко ще си дойде на мястото. но ние няма да го направим. а относно помиярите, дето ни плюят, че сме подписали такива договори - тъпи лайньовци, вие или има къде да живеете при мама и тате, или сте откраднали, или не ви стиска да теглите кредит и живеете под наем, което е тъпо! най-много да живеете в чужбина, но тогава си стойте там и не коментирайте! не се правете на велики!

Шефът на Пощенска банка Асен Ягодин заяви, че има много сериозни аргументи за известно сваляне на лихвите по жилищните кредити. Говорим за сваляне в размер на около 0.25-0.50% Как да определиш този цитат освен като вопиюща наглост!!!

Не е луд този, който яде баницата. Има подписани договори, даващи право на банката да вдигнат лихвата и до 500%. Който е подписал договора е виновният за високите лихви.

Какво ревете бе това е дясна политика.Тя робати за банките и бизнеса , а не за помияри като вас. Ще плащате и 20 % лихви,като ви е толкова акъла.Това да не ви комунизма на , някой да му пука за вас. Да живее ЕС и НАТО.Скоро ще се молите да работите и за 200 лв.

как може така безцеремонно да лъжете наивния българин, че ще сваляте лихвите по кредититите. Правите тъкмо обратното почти всеки месец тихом мълком едностранно вдигате лихвите. Вие не мислите да улесните потредностите на българина а как да му садерете кожата от гърба БАНДА ОБИРЖИИ но наВас не Ви пука нали сте добре на гърба на глупавия български народ!

Зашо медиите продължават да мълчат по този най-важен за България въпрос? Защо нито един вестник не публикува таблица за цените на основните стоки и горива, както и на основните видове услуги, както за българия така и за останалите страни членки на Европейския съюз? Но в две от таблиците да бъде направено сравнение за техните заплати и пенсии и на нашите в България! В една от таблиците да бъдат посочени лихвените проценти на отпусканите кредити у европейските страни и у нас! Тогава ще лъсне цялата грозна истина за България, а тя е: тотабен и повсеместен геноцид. Абсурдно е в САЩ лехвените проценти за жилище да са максимално 2% / с опция за преговори за понижаване /, а у нас тези проценти надвищават 12%. Този, който се подиграва на българите, че теглят кредити или е крупен реститут или е участник в нечисти сделки. Всички в тази държава сме наясно, че пари на куп никой не може да извади за каквато и да било покупка - камо ли за жилище. Най-страшно е че всички банки в българия са собственост на чужденци и печалбите изтичат извън страната. И това ако не е пладнежки грабеж с опеката на държавата!!!!

Bravo, v edna duma dve pravopisni greshki...

не плюйте по банките, нали искахте дясна политика ....АМА ТОВА НЕ Е ДЯСНА НЕ ВИЖДАМ СТИМУЛИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО А НАПРОТИВ ..УБИВАНЕ НА ТАКОВА !БНБ СПИ,Г-Н ПРЕМИЕРА С ЛЮБОВНИЦАТА МУ БАНКЕРКА ИМАТ СМЕТКА ОТ ТОВА ...ВСЕ ПАК Г-ЦАТА БАНКА СИ ИМА ЩО ДА НЕ НАТРУПА ПАРИЦИ АКО В ЕС ЛИХВЕНИЯТ % Е 2 ЩО В БЪЛГАРИЯ ЧЛЕНКА НА ЕС ДА НЕ Е 20 ПРИМЕРНО !

Не ми говори глупости за евтиния междубанков ресурс, до който нашите клонове на чужди банки нямали достъп. Достатъчно е да се погледнат текущите финансови отчети на банките за 2009 година за да се види, че реално те не се стремят да оцелят, а се стремят да си изпълнят плана за ръст. И всичко това на гърба на бг гражданите, защото това в чужбина не може да стане. Но докато БНБ гледа да не срине банковия сектор ако се намеси, както направиха другите отговорни за националните си интереси централни банки, ще е такова жалко положението ни :(

ОБРЬЧИТЕ ОТ БАНКИ-ПАРТИЙНИ РАЗБОЙНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ПОКАЗАХА ,ЧЕ В УРОДОЛАНДИЯ НЯМА ЗАКОНИ !!!

Цялата Банкова система в България е рекет.навсякаде в цяла Европа лихвите по кредитите не надвишават 5% заради кризата,даже в някой държави 1-3%,а тук в България 10-17% .МОШЕННИЦИ

това не са банкери, това са едни долни мазни лихвари, без изключение червени малоумни боклуци, които са толкова компетентни, колкото колегите си хотелиери-мутри по мутроморието. така, че банкерчета, вашата $%#$%^ да ви #$%^$% в #$%#$ и (бийп) (бийп). А като вдигахте лихвите, не бяйте никак плахи, мръсни копелдаци, да ви (бийп) (бийп) и (бибийййййййп).

Лихвеният процент е базиран на пазарни механизми. Докато ресурса, който купуват банките е скъп и лихвеният процент ще е висок. Euribor може да е нисък, но тукашните клонове нямат достъп до ресурс на тази цена - риска и цената за тях са различни и доста по-високи. Просто е. А тъпият българин си накупува плазми и копторчета в Люлин на цената на жилища в Барселона и сега се чуди как да ги връща...

Всички външни банки Вън от България!!! Какво още ги търпим !!! Защо още няма осъдени банкери???

Ха, а от какво маститите реститутки ще получават лихвички върху депозитите си? От вас, балъци, които с реване по площадите им върнахте фашистките имоти! Каква стана тя, а?

Докато плахо пристъпваме към пазарната икономика, като 45г. девственица, акули стоят и се готвят да ни оглозгат и последната мръвчица от костите. Как този изстрадал, но глупав народ не разбра, как трябва да си извоюва всяка педя свобода? Не един, двама, партия или сдружение, а целия народ, хората живеещи тук! Плахо е всичко друго, но не и успешно. Когато си в кома е нужна реанимация, а не плахо пощипване!

Капути ще стане така, който е теглил нищо да не връща, ще му вземете дядовия

Аз немога да разбера, защо като започна поголовното вдигане на лихвите, вдигнаха лихвите на вече отпуснати кредити, а като започна сваляне на лихвити, сваля само на новоотпуснати. И това ако не е дискриминация.... рекет..... или незнам какво

Тегли кредити, народе! Кризата всеки момент ще свърши. Световната икономика бележи растеж по всички показатели. Финансовата система оздравява. Доларът се стабилизира. Чака ни светло евро-атлантическо бъдеще.

ISKAM OSHTE PO-VISOKI LIHVI PO KREDITITE! TAKA SHTE IMA OSHTE PO-VISOKI LIHVI PO DEPOZITITE! BLAGODARIA NAVSICHKI, KOITO TEGLIHA NENUJNI KRDITI - BLAGODARENIE NA TIAHNATA GLUPOST SEGA IZKARVAM DO 10 % GODISHNO OT LIHVI V BANKITE!

абе, AURORA, още малко и ще поискаш национализация на банките, а банкерите да бъдат изпратени в Белене! Кви са тия думи от поддръжник на Бойко и дясната му политика? я си избистри схващанията, че е смешно

Първо искам да обърна внимание на факта, че предишното правителство остави банките да извършат 'по пазарен' начин обир на българския народ и бизнес. Не мога да повярвам, че това им е било позволено безплатно. Второ искам да кажа, че Борисов ако свърши и тази работа - да притисне банките да оправят подхода си към българския пазар, окончателно ще благодаря за мига, в който го избрахме на власт. Разбира се има години напред, през които тр. да доказва, че може (не да лъже и краде, а да управлява като мъж и като патриот). Като с очите си видя лихвен % под 7, ще съм доволен. Реално може да е и 5, но все пак сме България... А според мен банките ще си го отнесат за картела, който договориха миналата есен (стратегията на вдигане ан лихвите при дефлация, решенията за забрана на рефинансиране миналата есен и други такива).

не плюйте по банките, нали искахте дясна политика...

Глупусти на търкалета, глупусти и лъжи. Щели да следят икономиката! Сигурно до като я съсипят окончателно целия бизнес. Не се чудете много кой има основна вина за т.н. криза - алчността и високомерието на банките в България.

Този Ягодин е пълен мошенник! Обявява намаление на лихвения процент, а след месец два когато кредита вече не е новоотпуснат обявява вдигане на базисния лихвен процент и айде честито! НЕТЕГЛЕТЕ КРЕДИТ ОТ ПОЩЕНСКА БАНКА!

И то така са му го мушнали, че не може да се обърне да види как се пише.

Българските мафиотски банки са клонове на западните мафиотски банки, ако трябва да сме точни. Чрез високите лихви източват пари от България за да си закърпват фалиралата система на наш гръб.

Кога сте видели цените да се понижат след абсурдни увеличения???? Същото ще се случи и с лихвите. Пак ни замазват очите. Потребителските кредити на Пощенска банка стигнаха 67% оскъпяване в рамките на 3 месеца. Първоначалното оскъпяване при подписването на договора беше 34%. Дерат ни кожите без да ни информират дори. Отиваш да плащащ поредната вноска и изненада!!!!! Отново увеличение от 30-40лв. Имат по 3-4 телефонни номера на клиент. Ако някой каже, че са му звъннали да го информират за повишението на лихвата, трябва да почерпи. Обслужване пълна нула, а изискванията големи. Това са си чисти лихвари. Радвам се, че успях да се измъкна от тази банка, в която на лихвен процент супер преференция щях да платя под формата на лихва ( уж суперпреференциална и законна )67% от тегления кредит за 10 години.Какво ли щеше да бъде, ако ползвах стандартния лихвен процент???????

Ха!!! Ние имаме бизнес кредит и той вече е с 18%!!!!!!!!! годишна лихва. Какви глупости пишат отново? 12-дрън-дрън. Бизнес оборотен кредит - средна работа - 20-30 хиляди под 18 няма.

Към екипа на Сега!Моля, не заблуждавайте читателите си!Проверете обстойно информацията, която публикувате!Г-н Ягодин, за какво намаление на лихвите говорите във Вашата банка при положение, че Пощенска банка има ново увеличение на лихвите от 01.09. За кой пореден път?Базисния лихвен процент за жилищни кредити в евро е повишен от 8.20% на 8.70%, и това е Базисен лихвен процент, отделно във всеки договор за кредит има допълнителна фиксирана надбавка..Много ми е интересно защо никой от Вашите служители не може да даде отговор на въпроса как се оформя този Базисен лихвен процент? Колко пъти от 2007 г досега ще ми повишавате кредита - това е 6 или 7 увеличение за 2 години, дори не ги броя.Не ми си мисли за печалбата, която се формира, при положение че знаем нивата на депозитите и на Euribora.И към бъдещите кредитополучатели - в никакъв случай не теглете кредит от Пощенска банка!Пълни мошеници!

Какво ревеш българино? Като ти е много защо тегли навремето на 15%лихва, да не си мислил, че банките са благотворителни фондации? или не можеш да смяташ? Като си подписал договор на 15 или 17% ще си плащаш на толкова следващите 25-30 години. Да си му мислил когато е имало възможност...

ЯЖТЕ ЯКО КЕБАПЧЕТА /РАЗБИРА СЕ ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТИ/, НО ПОСЛЕ ДА НЕ ПЛАЧЕТЕ ПАК

Банките са престъпни организации по определение, те си увеличават щатовете и си раздават нечовешки бонуси и повишения на заплатите в тази криза, те са мошеници, които са достатъчно ловки и вещи в изкуството на законообразната измама - писането на йезуитски договори, които ни натрапват и ние нямаме никакво право да преговаряме и да променим нещо в тях, и според клаузата за едностранната промяна на лихвените проценти ни грабят безогледно! Те използват и най-рафинирани, и груби бандитски методи за омайване и принуда! Те трябва да бъдат държани много изкъсо - както е на запад ,където за половин процент повишение на някаква лихва хората излизат на улицата и палят банки, рушат и къртят, но ние сме овце и затова ни свалят по три и по повече кожи от гърбовете! Банките, опериращи в страната ни, са антибългарски и античовешки престъпни организации! А най-кофти от тях е тая, която години наред вече има най-високи резултати - УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, защото граби най-нахално! И тоя мазен арменец начело не е никакъв финансист или икономист, той е фурнаджийска лопата, не го слушайте и не си дръжте парите в банки, ако можете.

До Петър - преди да дадеш умни съвети се информирай колко за бг банките. 99 % са собственост на чуждестранни банки-майки. Естествено е че там като е 4 %, в бг що да не изкарат 100 % печалба. Пък и не всички са толкова отворени като теб

Знаете ли кое е най-лошото? Накараха ни доброволно насила да използваме кредити... Влезнахме в шибаните банки по наше желание подбудено от ситуацията. Нищо, вярвам, че всичко се връща и мазните банкерчета ще им се върне тъпкано.

плахият сваляч и богу не е драг. С 0.0005% -браво бе, още малко и ще литне!

мУшеННици !!!!! Защото си много грамотен, затова си на този хал!!!

Ако лихвите са ниски се стимулират потребителите да купуват на кредит, потреблението на стоки стимулира производството, производството дава заплати на потребителите, те си връщат кредититте и всичкао работи! Кухите лейки - лакоми БГ-банкери, не са чели Маркс и правят точно обратното и бавно убиват България. А регулатора БНБ спи зимен сън!

И с 10% да ги свалят пак ще е малко - да фалират дано!!! Ограбиха народа по време на криза - дигнаха лихвите двойно заради собствената си лакомия - заради бързи печалби си докараха кризата и сега ние ще им изплащаме загубите!!!

Потребителските кредити да свалят задължително иначе погасявам и повече няма да тегля! Райфайзен банк са мушенници големи!

Защо плахо, тия мошенници банките ни одраха кожите с техните лихви, но като живеем в абсурдистан е нормално да са ебават с нас

Браво колега. Тъпаците туке не разбират, че кризата в Чалгария сега започва. Много от бизнесмените, които са свикнали да събират само пари от плажове, паркинги, хотели и т.н., и после да ги харчат в чалга-клубовете, сега като нямат.....А банките всички знаем на кого са собственост, така че свалянето на лихвите е мечта за простия кредитополучател.

Ще ги свалят временно, за да прилапат нови балами, и после пак ще ги вдигнат.

Кво ви пука за Българските мафиотски банки. Вземете кредит от западните банки - лихвите са ниски.

още малко ще го играят важни банкерите, като започнат да събират поевтинели апартаменти на длъжници, ще запеят друга песен.

Брей най сетне някой разбра, че мазните лихвари трябва да се контролират.