Десетки прекараха нощта в кабинки на лифт на 3000 м (снимки)

33 души, сред които 10-годишно дете, останаха блокирани в кабинки на лифт на над 3000 м край връх Монблан в Алпите и е трябвало да прекарат там тази нощ.

Обратно в новината

Коментари - Десетки прекараха нощта в кабинки на лифт на 3000 м (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Десетки прекараха нощта в кабинки на лифт на 3000 м край връх Монблан в Алпите" Абсурд! Такива неща се случват само в България и никъде другаде по света.

Бойко Борисов е виновен

Не е лошо форумните плъхове да запомнят, че такива неща стават и в "белите" страни. Ако беше в България, досега да са оакали форума. И най-активни щяха да са миячите на чинии в Испания, Италия и други "проспериращи" държави.

Абе как така ще се преплетат въжета на лифт!? Това да не е конец да се върже на възел!?

То добре, че не се скъсало някое, като се се оплели, че тогава, без пострадали нямаше да се размине и съпъстващитеи ги бомбастични заглавия от сорта на "Голяма трагедия".

При бурен вятър може и да е възможно. Не знам, обаче, ако е имало такъв вятър, защо е работил лифта. Интересно, наистина как са се оплели!

сега пътниците да си доплатят за извънредното любуване на прекрасните природни гледки. Все пак са си платили само за 30 минути, а са гледали цяла нощ!!

А бе на тия кабинките отоплява ли им се!? Зарежи!

оплаквате ? Чист въздух,живот сред природата.Хората пари дават за това,вие мърморите.

Знаеш ли колко е температурата на 3000 метра нощем,дихател?

Ако това стане в БГ, веднага всички медии начело с DW и повечето партии начело с ДСБ и БСП щяха да плюят на воля и искат главите на правителсвото полицията, армията и на кой ли не и на всички нас. И ще молят НАТО, ЕС, Москва, бежанците и разбира се техните хора да дойдат и да ни оправят.

То в Русия да беше станало, да видиш ти прогресивната общественост как щеше да ги громи казаците ...

Руските лифтове никога не се развалят!!Никога не спират, никога не аварират!! Те работят само в периода на зимната Олимпиада в Сочи и от тогава са "заземени"...А като са спрени и заземени е трудно да стане авария!!

Това ако се беше случило в българия, тук щеше да е пълно с нихилисти, които философски да ни обясняват, що за боклуци сме...

и щеше държавата да бъде виновна за всичко! :)

Точно и аз това си помислих... Само "България" да беше с главна буква... ;-)

Ми боклуци сме. Там вероятно хората ще получат извинения и обещетения, а аварията да е супер рядък случай. А у нас веднага ще те изкарат, че ти си виновен, че си подскачал вътре, че си абориген, който за сефте се качва на лифт. Концесионерът ще се държи брутално все едно е Господ и едва ли ще дойде хеликоптер със спасители

Но понеже не се е случило в България ,веднага се появяват боклуци които да обяснят какви боклуци сме

Според световните осведомителни агенции пиян руснак, путеноиден-шпионин, е бил на смяна и е спрял умишлено лифта. Ама не е докарал работата докрай, тъй като "тази акция" се е натряскал с шнапс и водка и е заспал вурху пулта. ха..ха..ха.

Щерев,излагаш се, не е така. Лично Путин е оплел кабелите, никакъв пиян. По важното е, че има лифтове, случват се повреди.

Лошо, много лошо ниво на организацията във Франция и Италия, щом са допуснали пияница на такова работно място. Все едно да назначиш циг, пардон неграмотен да завива взриватели на бомби.

Това ако беше в България,нашите мурзилки щяха да плюят всички държавни служби до времето на кан Аспарух;) Слава Богу в България няма толкова много лифтове.

Виждаш ли колко добре беше по-соца. Тогава на такъв риск са били подложени само избранниците от номенклатурата.

Че те не се качваха на лифтовете. Качвахме се ние, простосмъртните и за нула време - Княжево - Копитото. Не беше зле.

Кой ли щеше да е виновен, ако беше по времето на Станишев?

Той самият не беше ли заседнал в една кабилнка на Картала, при откриването на лифта, ако не се лъжа! Кой ли е бил виновен тогава, наистина!

Еее искам и аз такъв екшън да изживея. Блазе им , има какво да разказват на внуците.

"Разумните" сухари, лишени от чувство за хумор са ви нафлякали минуси. Ако бяхте оплюли някого обаче, с колко плюсове щяхте да се сдобиете, ако знаете!

Да проверят кой българин е бил на смяна на лифта...

Някой български татко е оправял обувките на детето, докато то се е облягало на вратите и се е катерило по въжетата.

Определено най-трудния момент на хората е бил тоалетната. За другото са си давали кураж, имало е спасители при тях и са им давали успокоителни, вода и храна, ама за тоалетна, ужас.

хахаха сетих се за част от една квартална песничка дето си пеехме преди - "Боцмане къде си, куче еднооко!!! - На мачтата съм кептън а...кам от високо!!!"

Ехх това ако беше в България - Оставка Оставка , на всички правителство президент , да бъде разстрелян собственика заедно със служителите - няма такава държава и т.н.

Да така щеше да бъде. Ама нашите хеликоптери още нямаше да са излетели. Подобно на бедствието в село Бисер спасителите щяха да тръгнат да спасяват хората с 40 годишни ЗиЛ-ове. Но първо доброволци с кирки, лопати и брадви щяха да тръгнат да прокарват трасе, по което да преминат ЗиЛ-овете, защото това все пак са камиони а не кози.

Разбрахте ли сега колко са прави Тома Белев и компания в т.ч. За да остане природа у нас и другаде? Ако няма лифтове, никой няма да виси никъде. Старите лифтове да се развалят по скоро и хайде. Пък младежите и децата и разни други да седят в кръчмите и дискотеките. Оборот да правят, да боледуват повечко, лекарства после и така. Напред България.

ясна е работата... там се е появил български поданик... от римски ли, от ромски произход ли...нещо такова е!

Определено си е страшно да останеш с часове в екстремни условия в кабинка.... Преди години нещо подобно изживях, макар и за половин час, да спре лифта, да те вали дъжд и гръмотевици да святкат, и да си на 50м височина в открита кабинка....

А как точно изглежда това чудо на техниката "открита кабинка"? Любопитно ми е, не знам защо ли.

Хахахахаха, вярно бе какво ли е? Сигурно е кабинка кабрио. А най-вероятни тити мити има предвид седалков лифт. Иначе и нас ни пра преди 4 години на Скакавишкия лифт 20 мин буря. Екстра беше, цветко петко :)

Ау и тези се развалиха.

Добре, че няма жертви и дано бързо се възстановят!!! Но ако това се беше случило в България, щеше да има едни приказки от рода на "това само в България може да се случи". Нека тези новини се запомнят от черногледците!!!

Като чуя за кабели и ме навяват едни мисли...

По-скоро те завладяват инстинкти.

Чудя се дали има в кабинките тоалетни?...

всичко извън кабинките е все кенеф... ;))

Благодаря! Да изкараш нощта в кабинка да те люлее вятъра и да се кръстиш да не те отвее или да не се скъсат кабелите... Такова нещохе на големият ви кошмар! Трябва да платят на всеки яка компенсация. По Едит милион евро да човек минимум!

а защо не по 3?

Само ако пострадалите са "бежанци", иначе не става.

О, със сигурност ще им платят, това да не е БГ.

Авариралият лифт е "Панорамик Монблан" и траверсира планината през билото над ледници и вляво от най-високия връх в Европа.Че е стар , стар е ,но опасността от падане на кабинката за пътниците не е толкова голяма,защото височината не е висока и отдолу е равен сняг.Доста по - опасен и лифта от Шамони до Егюй дю Миди, който особено във втората си секция се движи почти отвесно нагоре и в близост до отвесните скали на вр.Егюй дю Миди/3842 м./.Там ако стане авария,ще е доста по-страшно за пътниците.Иначе мястото си заслужава за всички любители на планината, на красивите гледки и които не се плашат от височинна болест.Цената на билета дотам/юли 2016 г./ обаче е само...58 евро.

Едно уточнение: Монблан е най-висок в Алпите, но не и в Европа. Най-висок в Европа е Елбрус (западния купол) 5642м.

Преди две години беше 55 евро. Значи са вдигнали цената. Но си заслужава да ги даде човек. Страхотно преживяване е да се изкачиш на такава височина за около 20мин. А и Шамони мон Блан е много красиво градче.

е все пак хората трябва да имат представа, че и макар достъпен лифта си се движи в алпийска зона и трябва да са подготвени за капризите на планината. ако не - не би трябвало да ходят там