Организирана престъпна група крадяла на Летище София

Има неоспорими, неопровержими данни за системни кражби на Летище София. Това заяви за КРОСС евродепутатът Антония Първанова, която сезира Европейския парламент за разбити куфари, кражби на вещи от тях, както и на стоки от карго на софийското летище.

Обратно в новината

Коментари - Организирана престъпна група крадяла на Летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Назначенията минават през 2000 euro!Подбора на персонала е според подкупа.Имам познати които работят там.

Ти много ги разбираш тези неща явно и си виждал самолет на картинка. Авиокомпанията KLM няма такива самолети с екстри да се минава директно от пътническият салон в багажното но вероятно ти си бил в багажното (тоест там живи същества са само кучета котки и други месоядни животни) за да видиш как стеордесата е влезнала и е почнала да "рови". Не се изключва възможноста от влизане в товарния сектор но само по заповед и нареждане от КОпилота и то с съгласувано съгласие от наземни навигатори.Ай научи малко за летища и самолети и тогава дрънкай разни пачи и шкембечорби..Пффф.

За да се подобрят нещата всички българи трябва да станат или евро- депутати, или поне министри. А сега какво наблюдаваме - когато някой големец пострада лично, тогава надига глас, че имапроблем. Преди години правиха акция отново на летище София. Със скрити камери засякоха товарачите как отварят и затварят който и да е куфар за по - малко то 10 секунди. Правете си сметка какво ще носите.

Тая щом е толкова добре информирана, да не би да е организирала тя групата.

У нас за да оправи нещо/правораздаване,полиция и всичко останало/трябва да се разсмърди и завони.Няма все пак гаранция за оправия,но боя по главите им е задължителен.Иначе не става.

"...чантата е била отнесена от двама шофьори на нерегламентирани таксита, засечени от камерите". Я пак! Шофьори на какви таксита, казвате, били отнесли чантата? Нали уж бяха "изчистени" терминалите от нелегални таксита? Толкова ли е силно лобито на копърките, че вече двама министри не могат да се справят с тях?! Наистина жалка картинка...

Палецът нагоре означава успешно поставяне на детайла и че сглобката е завършена...

Решението е да закрием Първанова.

дОСТА ГОДИНИ СМЕ РАБОТИЛИ И ВСЕ ОЩЕ РАБОТИМ!ДЕПУТАТИТЕ ТРЪБВА ДА ЗНАЯТ 4Е НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ СЕ РАБОТИ И ТО МНОГО,НЕ САМО НА НАШЕТО ИЗЧЕЗВАТ НЕЩА ИМА ГО И ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛЕТИЩА!

Ето ви ГЛАБАЛИЗАЦИЯ на дело! Ето ви Европейски съюз, Ето ви.....всички пороци на света!

Навсякъде се краде,не само на летище София.

Ха-ха-ха.Усетих ви във форума служители на летището,крадливи ченгета и Ганьовци-неизлизали от село.Няма значение каква е депутатката.Важното е,че е вдигнала врява за да се сложи край на този полицейски геноцид

Евродепутатката да прочете за задържания хероин пред финлански служители и за 57 задържани в САЩ, ЕС и България. После да лае пак "Кат си пееш Пенке ле...".

Антония Прима (Фарма) кво дава акъл? Не помни ли, че влезе в Европарламента с гласове от Доган и ромите и то след като, по-късно нейната партия НДСВ, не можа да влезе в парламента! Тази мента да не се прави на голяма!

А бе, казано е "Българите са един много малък, но за това пък много прост и крадлив народ"

"Летище София не носи отговорност за багажите, обслужвани от другите наземни оператори" ИЗВИНЯВАЙТЕ ,НО ЗА ПЪТНИКА ИМА ОФИЦИАЛНО САМО "ЛЕТИЩЕ СОФИЯ",КОЕТО Е ОТГОВОРНО ЗА ЦЕЛОСТТА НА БАГАЖА МУ.НИКОЙ ПЪТНИК НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ ЧЕ ИМА РАЗЛИЧНИ ОПЕРАТОРИ И КОИ ОТ ТЯХ СА КРАДЛИВИТЕ.ТА Е РЕДНО ДА НЯМА ПДОБНИ "ИЗВИНЕНИЯ"- ДАЙТЕ ПОД СЪД КРАДЦИТЕ

"...В случаи с проблеми с багажа, според правата на пътниците в ЕС, отговорност носи авиокомпанията, а не летището, обясни пред Фокус адвокат Игнат Арсенов" ... Прав е др. Арсенов! Оня ден видях как стюардесата на KLM влезе да рови в багажното по време на полет -:))

И да допълня само. Вярно е, че авиокомпанията поема разходите по изгубен, чекиран грешно или повреден багаж дори и с явни белези на грабеж. Това си го избиват от задължителната застраховка на багаж, пътници и придружаващи животни. НО ако се докаже, че имено на това и това летище в тази и тази смяна са били плячкосани куфари то фирмата която е обслужвала товарния сектор е на ченгела и ще бъде разпъната на кръст.. Сега стана ли ти ясно? Анадъмно гьотверен недорасъл и невидял самолети?

Я ти там с трикольора -демек идея за България си кажи колко ти плащат да драскаш по форума и се омитай, че като те видя ми се повдига вече.

Той е като чукчата от вица - може само да пише, не може да чете...

Хехе плащали му... Че кой ще плаща за подобни глупости.

краде се на летище софя това е факт!отнощението на персонала е отвратително кам патнизите ...сащо факт!ако се опиташ да се оплачеш ,не срещаш садеиствие... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако някой журналист запита Летище Сф - дали има кражби, ще отговорят ЗАВОАЛИРАНО, че... има сигнали... но няма оплаквания... и че са взети мерки... Номера е че хората летят, бързат към някаква цел и нямат излишно време за дълги разправии... И те го знаят и си затварят очите и ушите !

Въпроса е каква организация има на Летище Сф. Те ЗНАЯТ че се краде, но понеже се назначава на принципа - шуробаджанащина - кражбите се толерират, а пътниците пристигат, обират ги и си заминават. Няма оплаквания , но има обрани... и така ще продължава нататък !

Криза е, всеки се препитава както и с каквото може. Работодатели пишат на 4-часов работен ден, служителите на летището тарашат. И в пощите тарашат колетите, после ги затварят на ново.

Типичната държавна далаверка. Накъдето и да се обърнеш само далаверки и измами, затова сме и сколасали. А най-лошото е, че всички ежедневно си затваряме очите, без да осъзнаваме, че си правим лоша услуга.

до Проповедника - 6+ Право в целта. А най-лошото е, че се хулят онези, които са показали проблема и се опитват да се борят с него, а не онези, които го създават. Българска му работа.

Добро утро , българиноо! Та къде у Българията не се краде, бре -от "Факултето"...та..чак до "Парламентоо"....Те у такава Демократична държава живее честния българин-данъкоплатец..но .явно ...и Б.Б. НЕ иска да му помогнеее...Жалкоооо!!!

опит за манипулация. кой ти каза, че тия с които Боко Рапона рита футбол са крадците от летището? ама нали трябва да се опитаме да внушим нещо.

Все си е друго когато си лично засегнат дори и да си евродепутат.Докато не те заболи как ще усетиш чуждата болка.

Всичко се прави от хамалите,отварят,ровят,взимат,делят-ако стоката е по-голяма,нищо че са с големи заплати и купони за храна.Питате ли сте се защо никой не напуска работа от летището и едва ли не там се пенсионират,няма свободни позиции,а ако се започне ,ще е с много Дебели връзки.Празни в къщи не се пребират.

Аз не харесвам А Първанова, но в случая е абсолютно права, защото лично на мен се случи да си взема багажа от лентата след полет от Кипър с разбита ключалка. Обяснението на персонала беше, че няма смисъл да се оплаквам, да съм благодарна , че изобщо съм си го получила ..И там е една мафия, като навсякъде в България!

Аз пък ако знам, че ще ме уволнят след една година, въобще няма да си давам зор и ще жъна яко. То едно е да сложат нови, които наистина искат да работят, друго е да сложат нови, които знаят какво следва и ще се възползват от времето там.

Работя на летището от 13 години и мога да кажа, че Летище София в момента е много силно контролирано и ако има случай, то те са наистина редки и случайни и дума не може да става за масови организирани кражби. Ако се установи разбиване на багажа след кацане в София, е много по вероятно багажа да е отворен на другото летище, особено ако е от Будапеща, където нещата наистина са извън контрол. Типичните български комплекси, че всичко тук е най-зле в света са наистина силно изразени. Новината за тези хора е, че самолетите в Лондон или Брюксел не се обслужват по-бързо или по-добре от София, в доста от европейските летища се краде много повече отколкото в София- Будапеща, Москва, Мадрид и др. Трябва да се работи за постоянно подобряване работата на системата, като нещата се анализират от разбиращи хора и се фокусира не само върху слабите страни, но и върху успехите. А тази госпожа прави евтин ПР и нищо повече. Говори пълни глупости и тотално е незапозната с нормативната база. Обработката на багажи и пощи е наземна услуга и се извършва от Оператор на наземни услуги, които са три на брой, единия от които е собственост на летището и се контролира най-силно, защото не се пести от охрана при самолета, както е при частниците. Контролно- пропусквателният режим си работи добре що се отнася за оръжия или нещо което би могло да се използва за застрашаване безопасността, но няма как да се разбере, дали хамалина е с маратонките с които е влязъл, дали телефона е негов, дали не е облякъл върху неговата тениска още една и т.н.

най-сетне едно разумно мнение на човек от кухнята на нещата. иначе комплексираните и черногледи българи от сто коментара в 90 ще напишат как сме най-крадливи, най-зле и т.н. и как ги е срам, че са българи и браво на госпожата и пр. глупости. мен не ме е срам от кражбите, да се срамува този който е крал. Срам ме е от толкова черногледи и плюещи сънародници ама нито съм ги избирал, нито мога да ги променя. единствено мога да огранича собственото си плюене и да се надявам и други да направят същото.

Като ти претарашат багажа на летището и те оберат, тогава друга песничка ще запееш.

Не пишете глупости, моля! Случвало се е да ми отворят куфар на летище Дълес, във Вашингтон. Ключалките бяха разбити - тогава нямаше новите ключалки на Самсонайт. В куфара беше оставена официална бланка на департамента по отбрана, че куфърът ми е отварян от летищните служби за сигурност, за което се извиняват. Заради счупените ключалки, целият куфар беше бандажиран с тиксо, с логото на департамента. И, разбира се, нищо не липсваше! Истина е, че на летище София се краде. И няма значение кой го казва.

Често пътувам до Лондон-Хийтроу. Не съм засичал с хронометър но гарантирам, че багажа се обработва 2 пъти по-бързо от този в София. Надявам се наистина тези кражби да не са организирани.

ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ТОГАВА-Т.Е.ПРЕДИ "СИЛНИЯ КОНТРОЛ"-КАКВИ КРАЖБИ СА БИЛИ.ХАЛАЛ ИМ ВЯРА,ЧЕ ДОРИ И ПРИ ТОЗИ КОНТРОЛ НЕ СЕ СПИРТ ДА КРАДЪТ.

Е, верно ли е, че има такава група и е хваната лично от "министър" Моско?

и аз съм зау,да уволнят всичките 240 дупета (депотата) и да назначат нови.

Тони-Фармата пак се изказа. Идат избори, пък никой не се сеща за нея - я за кмет, я за вице, пък що не и за президент да я предложат...

Не трябва да се закрива летището! Просто трябва да се увеличи драстично контрола и търсенето на отговорност към хванатоте да крадат.

На мен на летище софия ми свиха два скъпи часовника с диаманти. Пак че бяха застраховани. Пратката (или по-точно само съдържанието) изчезна по пътя между Париж и София. От летище София ми се обадиха, че пратката е дошла, но...... съдържанието го няма. Сещайте се, че това едва ли е станало в Париж.

Аз фотоапарата не си оставям в багажа, нося си ползвани парфюми, а ти си оставил часовници диаманти. Кажи сега каква ти е била тънката мисъл? Да вземеш застраховката или какво? Всеки знае, че по летищата крадат и то предимно рентабилни неща - техника, пари ако някой забрави по джобовете, парфюми, особено ако са нови, дрехи. Какво остава за часовници с диаманти?!

Кой нормален човек ще ги остави в багажа, освен ако не е застраховката целта?

Пътувам постоянно. Никога не съм имал проблеми с багажа. Никога не си заключвам куфарите и не държа нищо ценно (като всички нормални хора) там. Има ръчен багаж за целта. Няколко пъти ми е закъснявал с дни багажа, но накрая всичко си е вътре. Интересно ми е да споделят и хора от САЩ как стоят нещата там със заключването на куфарите. Половината дежурни плювачи тук са виждали самолет само на снимка, камо ли да са ползвали услугите на летище София.

Много рядко пътувам със самолет, но тази година на път за Испанияна летище София ми откраднаха една блуза от куфара, която няма стойност, просто ей така, да вземат нещо докато са ровили, бях потресена от наглостта на служителите, а бяха ровили в куфарите на всички от нашата група.

Щом сме некадърни да се оправим сами,ще трябва да потърсим помощ от по големите.Много правилно Първанова търси помощ.

С такова типично байганьовско мислене ще си останем завинаги страна на обгрижвани крадци, мошенници и мафиоти. И ще оплюваме тези, които показват истината и ще плюем по тях, че са толкова НЕбългари. СРАМ ЗА ВАС.

В Германия българите имат славата на крадци, мошеници и евтини проститутки. Защо ли???

немците са тъпи. по света славата им е на алкохолизирани туристи, обичащи малолетни тайландчета... защо ли?

Работя на летището. Идва някакъв германец, и започва да ми говори на немски, от къде се предлопалага аз да знам немски, в Германия да не би да ми говори на български??? И въпреки че знам немски, му обясних всичко на български, защото тъпи пияндурници.

Срамота тази жена да ни излага пред света,какво става у нас ние си го знаем и това е.Някой ще ни помогне ли като тръби наляво и на дясно.Срамота сами да се излагаме.

Да , ще ни помогне!Това че си криеш нааканите гащи в долапа не ги прави по-малко наакани...анадънмо!?

Ти мозак имаш ли?

Като прегледах мненията, разбрах, че никой не си прави труда да разграничи джебчийството по салоните на гарите от служителите, които крадат, защото имат правото и задължението да проверяват багажа. И в двата случая, това не са въпроси, който се решават от ЕП, а от българските власти - полиция, следствие, съд!

Тези, които крадат от багажите не са митническите служители, които имат право да ти отворят багажа и да го проверят, а разните му там хамали и превозвачи на багажите от самолета до летището и обратно. Решението е да се сложат много камери и навсякъде и да бъдат наблюдавани по целия път на пренасяне на багажите. Така както са направили по другите летища по света. Мога да ти кажа, че работих на голямо летище в САЩ и въпроса е решен не с полиция, а с камери. А пък този проблем в БГ е от много години и ние сами като не можем да се справим с него, редно е от ЕС да им дръпнат ушите.

Няма такова правило да не си заключваш багажа,даже е задължително.Има си скенер на куфарите и ако има проблем те викат в стаичката и много възпитано те молят да отвориш куфара си.Ако има проблем се решава,ако не -ти се извиняват и си заключваш багажа отново.Друг е въпроса,че на никои,повтарям никои летища не се чака при пристигане толкова дълго време след кацане ,за получаване на багажа си.Това е само в БГ.Ровенето в куфарите не е от вчера и се прави много майсторски.Често установяваш липсите чак в къщи.Аз съм намерил цаката как да си подреждам багажа за да не будя нездраво "любопитство" у летищните служители.За сега се отървавам само с повредена ключалка,но пък и куфара ми е скъп и марков.Явно не им е лесно :)Друг е въпроса-редно ли е да плащаш скъпи билети и да получаваш такова "обслужване"Крайно време е да се спре това!

Правилно Първанова изнася това в европарламента, защото, ако е в България нищо няма да се промени.

на мен полицай, който работи на летището ми е казвал, че целият път багажа се следи с камери до момента, в който се натовари на количките теглени от мотокара. Докато се движи мотокара на открито също е трудно да се разбие куфар, защото се вижда от много хора. Слабото място е когато куфара се вкарва в самия самолет - човекът, който е в багажното да товари/разтоварва е единственият, който има пълен и необезпокояван достъп до багажа, но от друга страна е доста ограничен във времето и трябва да има предварително подадена информация кой куфар да отвори. На западноевропейски летища съм виждал, че всичките куфари се вкарват в самолета директно в контейнер от платформа, което значително намалява риска от кражби. Все пак най-сигурният метод е ценните неща да бъдат на ръчен багаж или ако са забранени, да ги опаковате в прозрачен плик с отделен стикер за багаж и да ги снимате заедно със стикера, преди да са тръгнали по лентата - тогава шансът за кражба спорем мен се свежда почти до нула

много повече са кражбите...лъжат.всички които познавам и пътуват се оплакват.

Права е Първанова краде се здраво на летището и то не отсега а от доста време. Лошото е ,че се назначават проверки само ако оберат някой като нея иначе въобще не обръщат внимание на жалбите.

Европейците се подсмихват. Наивна Първанова, краде се и то в пъти повече по ВСИЧКИ ЛЕТИЩА по света.

Българите са глупави, злобни, завистливи, крадливи и бедни.

нали си американец, кво ти пука за нас? комплекси те гонят момче... и на луната да идеш все тая.

Преди 2 месеца на дъщеря ми окраднаха скъп фотоапарат от куфара. Грешката беше нейна, че не го остави в ръчния багаж, но тя живее от много години в Германия и вярва на летищните власти. Писахме писма, търсихме информация какво може да се направи, оказа се, че сме напълно безпомощни. Преди месец загубих ценен пръстен с диамант на летището в Дортмунд и впоследствие се оказа, че е намерен и предаден. След описание и доказателствена снимка ми го предадоха. Това е.

Не те разбирам,ти какво създание си,гей ли си ,мозъчно ограничен ли си или всички отрицания на дарвиновото създание си събрал в жлъчката която изливаш сега.Скрий се някъде,където няма светлина и не излизай никога.Това важи и за тези които не схващат за какво става дума в изямлението на Първанова.

абе, тука сте големи мрънкала пътуващите със самолети. цялата държава цифнала и вързала, евродупетатката точно за някаква запетайка от летището се хванала да плюе.