Мобилна аптека обикаля села незаконно, хората доволни

Мобилна аптека обикаля селата във Видинско и снабдява хората с медикаменти на улицата. Подобна продажба на лекарства е нелегална спoред закона. Хората обаче са доволни, защото така пестят от транспорта до града, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Мобилна аптека обикаля села незаконно, хората доволни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо да не може лекарства да се продават от автомобил ? Като се съмнявате, какво ви пречи да правите проверки ? В САЩ обикалят с големи специализирани автобуси по места с повече работници и вземат кръв от доброволци за Кръвния център. Когато всичко е точно, няма никакъв проблем дали ще е луксозна аптека или приспособен за целта автобус. Ама май там, в тези изоставени и от БОГА селца някой се прави на интересен !!!

Аман от криворазбрали "блюстители" на закона. Преди няколко месец имах възможност да надзърна във въпросния бус. Лекарствата бяха скрити в чекмеджета, имаше дори хладилник за тези, които се влияят от температурата. Изглеждаше ми по-добре от разни аптеки, в които съм влизал. Момата, която продаваше, беше магистър-фармацевт. Издаваха си хората касови бележки на бабите от мобилен касов апарат, така че не виждам нищо нередно. Дали е законно не знам, но социалната му функция в този забравен край на България е огромна.

Не виждам никакъв проблем да се легализират мобилните аптеки. Естествено с работещ в тях фармацевт. Единствения проблем за контрола е нахождението на аптеката. Лесно може да се реши като се задължат мобилните аптеки да имат поставена GPS система която да показва координатите им на публичен сайт в интернет. Това ще помогне и на клиентите с достъп до интернет. Не е зле да се помисли и за мобилни медицински пунктове на колела с поне един общо практикуващ лекар за селища които нямат достъп до здравно обскужване. Разбира се, трябва някои да помисли, а мислещи в държавната администрация липсват. На бюрократите им дай да налагат глоби само...

НА МАЛКИТЕ СЕЛИЩА Е НЕОБХОДИМО НЕ САМО МОБИЛНА АПТЕКА, АМИ И МАГАЗИН, СЛУЖИТЕЛИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ, ОТ БЮРОТО ПО ТРУДА И ДР. ИНСТАНЦИИ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ ПРИ ХОРАТА, ТАМ ЖИВЕЯТ ПРЕДИМНО ВЪЗРАСТНИ ХОРА И БЕЗРАБОТНИ И ВСЕКИ РАЗХОД ЗА ТРАНСПОРТ Е БОЛЕЗНЕН ЗА МАЛКОТО ФИНАНСИ С КОИТО РАЗПОЛАГАТ

Регистрирай аптека и ....продавай кренвирши в нея....може и да схванеш разликата...да не говорим за виждането...сляп да си, ще прогледнеш! ....и ако това не ти харесва, превърни хоремага в парламент и с местните пиянки, решете проблема....продавате к"вот си искате...селска история! По-далеч от носа си, виждаш ли?

Поредната държавна идиотия. Вместо да въведат някаква регулация и да узаконят, тази иначе добра идея, започваме със забрани и санкции. Уж са свободният пазар и стимулиране на инициативност

Така е! В Бойков Циганистант е незаконно да си жив! Най-добре да умрете, но по възможност от отвъдното, да си плащате данъците и да гласувата за партията майка.

Дами и господа, защо си мислите, че някой се е загрижил и сетил за тези хора? Не, никой не се е загрижил за живота на хората в българските села, а единствено за техните пари. Някой просто е решил да изкара поредния милион, като дори няма да пуска и касови бележки. Какво се заблуждаваме, всичко е така в тази държава.

И онзи с аптеката до Лувъра е воден от същите подбуди.

Ами ходи го изкарай ти тоя милион от хора на село с по 100-150 лв пенсия. Смешник завистлив. Нормално е човека да получава накаква печалба. Но върши и някаква работа, за разлика от паразитите в администрацията дето само глоби налагат, а че хората по селата се чудят как да намерят елементарни лекарства никой не го интересува.

6235, ти си идиот!!!

Онзи тоталитарист бай-Тошо ги разглези във всяко село и доктор и фелшер че и заболекар па и линеики им беше раздал . Та сега да ритат срещу демократичното здравеопазване и да потъпкват европеиските директиви

защо държавата се старае старите хора да умират по рано и не осигорява аптеки в малките населени места зада има по малко разходи за пенсий

След като държавата не може да осигури медицинско обслужване(закриват се болници и т.н.), то нека поне легализира мобилните аптеки. Нещо повече, нека с мобилните аптеки да се движи и лекар-интернист, за да могат и хората на село да получат медицинско обслужване, а не да пътуват стотици километри до някоя болница(както се получи в Родопите, например), и да умират по пътя.

Да карат хората да ходят до града за медицинска помощ и лекарства е анти човешко!!! Каквато впрочем е и политиката към българите от доста време

Наложили им глоби... е и какво от това ? Ще обжалват, и като знам колко грамотно и в тон със закона се пишат актовете и наказателните постановления, какви бисери на актосъставители и административно наказващи органи се срещат, съда ще ги отмени. Хората пак ще си карат лекарствата, селяните пак ще има откъде да купуват, изобщо всичко ще си бъде ок.

Така де. Днес управляващите да разрешат търговията извън аптеките. Утре вноса без документи, без сертификати и партиди. Да се продава от бай Мангал, на всяка керемидка. Да се създаде бизнес климат. Да е евтиния, какво е качеството и контрола, абсолютно няма значения. А най-хубаво е циганите да пазаруват в Турция и Индия и да продават на воля. Бизнес да става.

Тези мобилни аптеки не крадат от никой. Щом има хора който намират начин да правят пари няма лощо. Не ми се вярва да не са към някоя аптека,не може ей така и рецептурни книжки да обслужват. Бабите доволни и децата им също. Кой ще отиде в село което е на майн.та си , аптека да прави??? В колко села даже и лекар нямат???? Държавата е забравила за тези хора и сега някой си злобар решава,че не може друг да печели по този начин. Браво на тези ,които са се сетили за тези хора !!!!!

Не може, защото си има изисквания, свързани с безопасност на хората! Ако беше просто така, хайде всеки да си опъне една сергия и да продава антибиотици! Ти знаеш ли, че един грешно изпит антибиотик в комбинация с лекарство за кръвно може и да убие човек? Или изписването на хапчета към, които си алергичен и т.н. и т.н.! Кой може да гарантира, че няма да има жертви? Че няма да бъде убито дете от немарливост? Защо се учи фармация 5 години, като е толкова просто??? Много сте зле! Това показва колко просто народ сме, след като собствената грижа за здравето е да отидеш до буса с лекарствата и да се натъпчеш с химия, която никой няма нищо против да ти продаде, за да гепи едни пари!

към митко- виж, ако не пиеш нищо, ще си умреш съвсем отговорно и законно.Идиоти

Руми

А на Вас кой Ви е казал, че в мобилната аптека не работи фармацефт? Идете и поживейте на село, в което и аспирин няма откъде да си купите, и тогава говорете! Какво значение има дали аптеката е на колела или е стационарна, ако всички други изисквания са изпълнени? А касова бележка и в града се е случвало да не ми дадат!

Казват правете бизнес, като тръгнеш да правиш нещо, било незаконно. Страшен бизнес климат имаме в държавата.

Хайде направо да си направим една мобилна държава, а? В нашата държава всичко ще бъде мобилно. Контрола с лекарствата е от изключителна важност за здравето на хората. Не желаете да си закупите фалшиви лекарства, които съдържат лепило, гипс и разни други подобни и вредни вещества.

И най-лесно е да се забрани, така ли? Пък бабата на село да мре без лекарства, защото можела да мре от фалшиви, защото тунеядците ги мързи да мислят как да осъществят адекватен контрол, а?

На световно ниво бизнеса с фалши лекарства процъфтява. Става въпрос за стотици милиарди. Адекватния контрол в България е нещо доста трудно, почти невъзможно. Най-лесно е да сме нормална страна, в която по селата има аптеки, както и други нормални услуги. Но вместо да се стремим да се превърнем в нормална страна, ние се стремим точно обратното.

Става въпрос за такива количества, че за да произведеш фалшиво лекарство, сигурно ще ти излезе по-скъпо, отколкото да купиш истинско.

Явно изобщо не сте запознати с фалшивите лекарства. Тяхното производство не е скъпо. Правят се в разни гаражи и мазета, използват се всякакви канцерогенни суровини. Фалшивите лекарства не се правят, за да лекуват и да съдържат някакви полезни съставки, не са с грижа за човека, а единствено с цел печалба. Човека може и да умре от едно хапче, това никой не го интересува. Важното е, че ще си е купил медикамент за 1000 долара, чиято направа е струвала 2.5 - гипс, боя, лепило и една ръчна преса.

ПРИВЕТСТВУВАМ ТОЗИ ПОЧИН! ТРЯБВА ДА ИМА НАВСЯКЪДЕ ПО СЕЛАТА ТАКИВА МОБИЛНИ АПТЕКИ! ИМА КОМПРОМИСНИ РЕШЕНИЯ КОГАТО ИМА ЖЕЛАНИЕ И СЕ МИСЛИ ЗА ТРУДНОПОДВИЖНИТЕ ВЪЗРАСТНИ ХОРА! ТЕ СА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ, БАБИ, ДЯДОВЦИ, РОДНИНИ! НЕКА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ! СТИГА БЮРОКРАЦИЯ И ПСЕВДОЗАКОНИ!

това със сигурност е дело на онази варненска перачница на мръсни пари

Е, и? Готов ли си да обикаляш селата, да возиш болните до аптеката в града и да ги връщаш по домовете им? Безплатно.

единствената държава в Европа,където за да съществува човек се налага да обяснява на повечето местни че има закони,които трябва да се спазват...това е българия

Ако и останалите неща са безплатни, да, иначе не.

Ами разните комисии и инспектори да им съдействат да се узакони! Ето в такива моменти те трябва да се размърдат и да направят,каквото е необходимо,а не да стоят и да чакат някой да затрие хубавата идея и дейност,поради егоизъм и желание за блясък!

БРАВО ЧОВЕЧЕ !!! ТОВА СЕ КАЗВА ГРИЖА И ВМЕСТО ДА ОГРАНИЧАВАТЕ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКАТА ИНИЦИЯТИВА Я ПООЩРЕТЕ ГОСПОДА ИЗПЪЛНЯВАЩИ НАРЕДБИ, ЗАКОНЧЕТА И ПРОЧИЕ - ТОВА СА ЗАТВОРЕНИ ПРЕПАРАТИ И ИЗДАВА КАСОВ БОН /КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ/... АКО МНОГО СЕ ОПЪЛЧВАТЕ НА ТАКАВА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА МИНИСТЕРСТВОТО ДА НОСИ ЛЕКАРСТВАТА НА МЯСТО - БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ НА УСЛУГАТА РАЗБИРА СЕ ... БРАВО НА ИНИЦИАТИВАТА И В БРЮКСЕЛ ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ !!!

Идеята е много добра! Не бива да се отхвърля с лека ръка. За бедните хора по селата (много от тях със затруднения в предвижването), това е ЕДИНСТВЕН вариант. Дъргавата трябва да въведе критерии, на които трябва да отговарят такива подвижни аптеки. Контролът, върху качествата на лекарствата може да се осъществи много лесно. Задължават аптеките преди тръгване да заявяват маршрута си. Това може да става в интернет безплатно. Котато решат да я проверят, я причакват някъде по маршрута и го правят. На който не си спазва маршрута, му отнемат лиценза.

Хайде пак бюрократщини... Баба ти все едно все от държавно контролирани аптеки е пазарувала... На нас не ни е нужна държавата в този случай - лелките от общината да си гледат шибаната работа докато ние си решаваме нашите проблеми.

Съгласен съм с теб! Само показах на държавата, че МОЖЕ да въведе контрол, ако това е проблемът.

Такива са резултатите от здравните реформи на всички политически печалбари.Особено и както винаги,най-добре се представи ОПГ ГЕРБ!

Има нужда и би могло, но трябва първо да се види кои ще са "нашите хора", на които ще се даде разрешително. Има нужда и от мобилни болници, пожарни, полиция, както и много други неща в забравените от бога български села и малки градове. Има нужда и от мобилни затвори за циганските набези.

Направо да си създадем една мобилна държава, един мобилен катун по подобие на циганския.

"Съселянката му Цецка Стоянова пък казва, че не се притеснява да купува медикаменти от микробуса. "Нищо вече не ни притеснява, защото нямаме пари. Знаете ли какво е да се живее с 240 лева и мъжът ми е с удар?", пита жената." А знаете ли какво е да се печели по 65, 000лв на ден? Не на година, а на ден! Между другото, ситуацията в цяла България е така, реално в никое село няма аптека, а най-близката болница е вероятно на сто километра. Но и в болницата лекуват само с аспирин, защото има само това и един фелдшер.

Законите ни са уникални, но и народът ни не пада по-долу. Прочетете публикациите по въпроса преди мен и ще се уверите. За хората по отдалечените села никой не се грижи, но и от мошенници няма отърване.

Марешки може други немогат? Къде е контролът?

Дали спасяваш живот като продаваш фалшиви илачи, бъркаш антибиотици и такива за кръвно !?Или това е долен начин да печелиш пари за сметка на здравето на тези хора. Познавам този беден район. Има и аптеки по селата. Но този с камионетката най-безочливо продава дори там, където има аптеки/напр. с. Ружинци/. Продава си той съмнителните илачи и за него няма закони, няма данаци,няма проверки от ХЕИ. Всичко "може". Като толкова милеете за бедните хора променете законите, а не да ни се подиграва Европа, колко сме примитивни.

И какво, в аптеките всички лекарства са истински, щом им се плаща данък? Това е безумно твърдение. Същото което важи за сиренето (и другите храни), важи и за лекарствата - това, че си го купил от магазин не означава, че е истинско. И обратно, в мобилна аптека може да се продават легитимни лекарства. Въпрос на морал.

КАКВО ЗНАЧИ ЗАКОН , НАЛИ СЕ ПИШЕ ОТ ХОРА , СЛЕДОВАТЕЛНО ДЕПУТАТИТЕ ОТ ТОЗИ ИЗБ. РАЙОН ДА СЕ МЕТНАТ НА КОЛИТЕ И ТЕ ДА ИМ РАЗНАСЯТ ЛЕКАРСТВАТА , НАЛИ ТЕ ПИШАТ ЗАКОНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!

Поздравления за мобилните и предприемчиви хора. Трябва да има и мобилни магазини, които да обикалят от село на село. Големите фирми да не ни облъчват с безсмислени реклами, а да си дават парите за разумни цели- една мобилна кола да ходи по селата - да свършат нещо полезно.

Ми то и от това се печели, макар и не фантастично много. Иначе защо ще го правят? А че има голяма нужда от това - има.

Нещастна България. В Европа това е практика, не само мобилни аптеки но има и мобилни лекарски кабинети.Всичко щом е пакетирано и е правспособен фармацевт какво повече.Вместо да променят закона или друг нормативен документ те съставят актове. А хората умират от доста веме от ГЛАД и невъзможноста да си купят ЛЕКАРСТВА.

НЯМА ТАКОВА НЕЩО!

Я напиши mobile pharmacy в гугъл за да видиш дали няма мобилни аптеки по света. Не сме открили топлата вода.

Я стига сте се правили ,че сте загрижени за здравето на хората и сте гушели от глоби за щяло и нещяло.По скора вижте колко фалшиви лекарства се продават съвсем легално в лицензираните ви аптеки на баснословни цене и и се правите на че всичко е в реда на закона.Престъпници!

Ако познаваш поне малко този бизнес, ще знаеш, че контролът в аптеките е огромен - освен в аптеките на Марешки! Няма как в аптеката да се промъкне фалшиво лекарство - бизнесът с лекарства и мафията са на съвсем друго ниво - това са държавните поръчки, здравната каса, фирмите вносители и търговци на едро!

1012 г. "Хранителни добавки съдържат дезинфектант" . Продаваха ги във всички големи аптеки. А колко боклуци са ми предлагали по същите тия аптеки... Ако не живеем тук и не пазаруваме от нашите аптеки, можеше и да ти повярваме.

Те господата управляващи според които е нередно са свикнали на всяка пряка да има аптека. Само за тяхно сведение има все още някакъв живот извън големите градове. Но на кои от тях им пука за тези тънещи в мизерия райони с болни хора.

Абе вие да не си мислите, че законите са направени просто така, да им там някакви правила??? То много хубаво звучи, горките хора няма откъде да пазаруват. Ами когато умре някой заради грешна продадено лекарство??? Второ, в тоя бус не работи фармацевт!!!!!!!! Само фармацевт знае кое с кое лекарство може да се замени или кое лекарство пречи на друго. Как се предписват и по колко се дава... да не говорим, че много лекарства се продават с рецепти и се съхраняват в хладилник и други специални условия. Кой носи отговорност ако нещо се случи, ако се продават лекарства без рецепта, ако се продават силни транквиланти без рецепта??? НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ! Защото както си мислите, че така помагате на някого, така утре някой ще умре... но този бус няма да го намерите!

ти какво предпочиташ, да умре евентуално някой по грешка или да измрат половината от липса на лекарства в 21 век? Тази грешка дето я визираш може да се случи и в най-уредената аптека.

Никой няма да умре - както казах, социалните служби носят лекарствата на хората! Айде малко да се образоваме как стават нещата! Това е дребен тарикатлък извън закона!

Ми като няма възможност за друго - нека държавата да направи такива мобилни аптеки които по график да обикалят регионите където има нужда от тях - и с магистър фармацевт и как си му е ред. Печалба в тая дейност има, иначе който го прави няма за какво да се занимава. Вярно че няма да е хиперпечалба както и държавата и някой частници са свикнали, но хората имат нужда от услугата. Не може на вяко леарство да даваш по 10-15 лв за път и да губиш по един ден напред-назад и то ако има с какво. Че те и влаковете изпонамалиха, а другото или е скъпо или не върви в доста ройони

Вместо да дебнат хората и да налагат глоби, да вземат да организират първо една ЛЕГАЛНА подвижда аптека за тези хора! Само глупаци могат да критикуват, работа се върши от стойностни хора! Може ли да оставиш възрастни хора без важни лекарства, които поддържат живот! Не можели да гарантират качеството на лекарствата! Ами че вие, некомпетентни властимащи, не можете да гарантирате качеството на нищо в тази държава! Ядем боклци, пием мръсна вода, лекарствата ни са част от псевдо загрижеността ви! Не един и два пъти се е случвало някой да си купи вместо кола (или друга напитка) бутилка пълна с препарат за дезинфекция...питам като сте толкова загрижени, какво правите в такива случаи? Или всеки си носи последствията, а вие тлъсти чиновници, само предписания давате! Сега се сетили, че било опасно! По-опасно е палмовото масло в сиренето, фекалиите в кренвиршите, гнусотиите в хляба, отровите в плодовете и зеленчуците! Намерете законно решение на проблема, щот ако махнете това камьонче си признавате, че целите ви са геноцидни! Или както каза една баба "Сакат да умрем!"

В нашето отдалечено от града село, хранителните стоки и лекарствата се карат от микробус - фургон с надпис на изветна търговска верига. Момчето дето го кара се "слага"и аптекар: разчита рецепти, дава здравни съвети. Почивка не знае, кара почти денонощно. Отнесохме въпросът до няколко институции,отговор имаме само от ДАИ, които устно заявиха,че това не е тяхна работа . Те следели движението на стоки и товари, но превозвани само с по-големи камиони,а за по-малките не се изисквало даже и ограничение на работното време.

Хвала на таквизи като теб!Ти, пазителю на законите, колко пъти си запали колата, та да отидеш до съседното село да обиколиш къщиците, да попиташ кой от какво има нужда, да напазаруваш от града и да се върнеш да го раздадеш на хората? Но да се жалваш по "институциите" не ти се досвидя, нали?!

Нямам лека кола. И служебна не ми дават. Заради нелегалните превози закриха и единственната транспортна линия. Години наред нелегални превозвачи подбивахацените. Сега такситата карат на законните си цени. Така е в наше село. Ако решиш да направиш добро - изкарват те престъпник...

Във Виетнам по планинските места също е така, там имат и банка на колела. Отпускат пари на място за да си купиш прасе, крава за гледане. Вижте в гоогле банка на колела.

искаме и в Плевенско да обикаля кола-аптека...

Тези инспектори, които налагат глобите да вземат да свършат нещо което ще е от полза на хората. Не казвам, че закона трябва да се погазва, но щом не може да се продава от бус да събират поръчките от хората и да им се доставят необходимите лекарства по някакъв друг начин. Хората по селата нямат пари или възможност за транспорт до града. По този начин се лишават от основното им право - правото на живот.

Доставянето на лекарства по принцип се организира от социалните служби! Така че - измислено е!

именно - "измислено"

Реалния живот иска това обслужване , но тези които вземат големите надценки и комисионни не искат.Държавата трябва да защити беззащитните с промяна в наредбите , а не с пазене на статуквото.

Държавата е достатъчно уредена за да допуска толко скандален вариант.Да са спрът и тия.

Къде живееш ти, бе? В коя уредена държава? В столицата ли? Знаеш ли какво е да си откъснат от света, без хляб, без лекар, без елементарни лекарства и без пари?Такива като теб и тези чиновници трябва да ви оставят половин година да живеете в някое планинско село без нормален път, без никаква помощ отникъде , да ви видим как ще се оправите.

Кат ти каам,че е уродена държавата значи е уродена,ний сми Швийцаря на балканити.

Хайде всички чиновници от РЗИ да си седнат на личните автомобили и всяка седмица по разписание да обикалят селата за да доставят на хората това, което им се полага по конституция. Такива чавки - чиновнички трябва да полагат обществено полезен труд след подобни изказвания! Във всички отдалечени села има ГЕРОИ, които обслужват хората, за които държавицата ни дори не знае! За усилията си , за това че трошат личните си автомобили и за ангажираността си с проблемите на хорицата не получават нищо!Големите градове не са България!

Точно в тоя случай не може да говорим за герой а за обикновени мошеници, които са намерили хитър начин да изкарат лесни пари! Иначе съм съгласен, че трябва да се измисли по-добър начин за обслужване на стари хора в отдалечени райони! Но това да става с професионалисти - фармацевти и по всички правила, защото рискът е огромен!

Коментирала съм от позицията на личен опит! Баба и дядо са в Родопско село, до което дори няма път. Магазин, лекар и аптека - също! Един човечец с УАЗ-ка кара хр. стоки и лекарства! Ходи веднъж седмично и го чакат като месия! Всеки месец му оставям пари! Никой не ме кара - така го чуствам, така го правя!За мен тези хора са герои защото са единствената връзка със света за стотици хора в България! Понеже прочетох всичките ти реплики, впечатлението с което останах е, че ти никога не би разбрал подобни постъпки! За щастие не всички живеят на твоето ниво! Бъди жив и здрав!

към митко- ти си много болен и садистичен мозък

Тези професионалисти фармацевти, които имат огромното желание да работят за 400 лева на месец, направо се редят на опашка за работа!!! Като толкова много разбираш от всичко и даваш адекватни мнения за законите и бизнеса защо не предприемеш нещо по въпроса, за да се улесниш живота на възрастните хора? Много е лесно да си измиваме ръцете със социалните или "те са измислили начин". Или да седим и да пишем гневни коментари! То си личи, че или си от конкурентна фирма или неадекватен бивш служител. И наистина както ти бяха писали и други хора, моли се твоите роднини да не попаднат в подобна ситуация, защото тогава едва ли толкова ще защитаваш законите.

Истината е че държавата няма икономика. Това да имаме европейски правила е неприложимо при мизерията в която са поставени цели региони. Всичкото пъчене на разни политици е просто смях по телевизията и подгравка с мизерстващите.

Само тук може да се случи парадокса да се налагат глоби за нещо, което реално спасява човешки животи.

не се знае в случая дали се спасяват човешки гивоти или се уврегдат и погубват човешки тела.на пазара има достатачно фалшиви лекарства и то произведени в бг -през големите аптечни складове е по-трудно да се продадат ,застото се изисква сертификат за произход и качество -но пак по колите кои сте ги тарси -много вагно че някоя баба си пие лекарствата пак вдига кравно и умряла- като има в таблетките само нишесте-какво да я лекува.каза ви колегата - соцялните слугби доставят лекарства.ама нали в бг сме си мизерници и не си спазваме законите- не че ги нямаме !

Дано и тия от буса не са аптекари с толкова висок интелект и правопис като твоя, че иначе доста народ да са затрили досега!