Грипна ваканция в Пловдив и Старозагорско

От утре до 12 февруари е обявена грипна ваканция в цялата Старозагорска област. До края на седмицата разпуснаха и учениците в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Грипна ваканция в Пловдив и Старозагорско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има достоверна информация,че голяма част от учениците организирано не са отишли днес на училище,за да вдигнат процента на болните в Стара Загора.А малките не са пуснати от майките им профилактично.Голяма заслуга за това имат здравните власти и медиите,които вдигнаха голям шум предварително.Ще пострадат най-много седмокласниците и абитуриентите-всеки загубен час е ЗАГУБЕН и нищо не може да го възстанови!Ако информацията ми е вярна ,занятията веднага трябва да се възстановят!На ход са здравните власти,които забъркаха тази каша!

Да се готвят софийските пикльовци. Ех, като се развихрят едни грипни купончета-а, направо образованието ще цъфне и върже до неподозирани европейски висоти, а и новата министърка ще има още време да се обучи и навлезе в материята, като не е влизала никога в час освен като ученичка някога.

Имам съмнения относно Тамифлуто което се продава в нашите аптеки и по-точно в новите партиди. Понеже в службата доста хора се разболяха, а аз съм с малко дете, почнах до го приема по една таблетка профилактично а и съм си направил противогрипната ваксина. Въпреки това се разболях и първите дни бях доста зле въпреки лечението с Тамифлу. Имах стара опаковка от тамифлуто и чак когато взех таблетки от нея се почуства рязко подобрение в състоянието ми. Опасявам се от продажбата на фалшиви лекарства което застршава нашия живот и на децата ни.

Най вероятно е фалшива партида Тамифлу, все пак аптечната лига е станала мафиотска като тази на Лукойл с горивата, има един монополист който си прави каквото си иска без да има закон който да го пипне!

Взех да чета статията и проф Кантарджиев заявява,че всеки трябва да има в дома си противогрипни препарати,че те били много ефективни. Този кога го наеха да работи за фармацефтите? Да напусне държавния пост тогава. От статията разбирам,че не 1,а цели 3 щама грип върлуват. Не са ли множко,г-да началници ?

Бийте си една ваксина октомври - струва 10лв и 2лв да ви я сложат. Стига сте слушали разни хомеопати, врачки и билкари, че няма да изкарате зимата със свинския грип, а и ще заразявате околните.

Ваксините срещу грип ще ти помогнат толкова, колкото чашата чешмяна вода! Точно никога! Нали ваксините се правят, за да изградиш имунитет срещу дадена болест? Е какъв е тогава този имунитет, щом всяка година трябва да се ваксинираш?

Глупости на търкалета преди три години си направих противогрипна ваксина -ноември и до края на февруари не спрях да боледувам тъй , че тия ваксини са шменти капели .

Много ясно, че ваксината помага за конкретния щам. Едва не пукнах преди няколко години от свинския грип, та сега вероятно няма да св заразя. А хомеопатията е хубаво нещо - подпомага естествения от отбор.

Уважаеми българи, касае се за свински грип -долна работа засаяга белия дроб и прави пневмонии като се усетите взимайте антибиотик за превенция хубаво да е от пеницилиновия ред Оспамокс или с квинолонова кисилина аугментин не е шега работа ходете с маски. Пазете се от въздушно капчеста инфекция не употребявайте прибори за ядене и пиене на ваши близки мийте ги с веро добре . За усилване на имунитета витамин С в поголеми дози , пчелен прашец 1/3 чаена лъжичка, МЕД ОТ Слънчоглед цяла лъжица защото е богат на магнезиий а той ама дял в имунитета и сладко от бъзе не свирчовината а тревистия бъз това засилва имунитета стабилно.

Ако ти пробутат остарели и сто да изпиеш полза никаква минала година купувам скъпи капки за олинт ами три пъти ходих до аптеката по 8 лева 24лева дадо ни нос ме отпусна ни нищо оня. вода ти дава за носа е та боклуци сесе ненаяли

деер

Уважаеми мошеници или колекционери на докторски дипломи, грип няма , но Варицела има! Противогрипни препарати няма, но ацикловир има! Промивайте си носовете редовно с малки количества вода , при проблеми 20-60 пъти на ден и няма да имате проблеми! Надуването на ушите е достатъчно веднъж на ден, за да се премахне плаката над мекото небце. .......

по пет пъти на ден все едно и също, като, че ли настъпва цунами или чумна епидемия! Всяка година има грип, по-често е друг вирус. Само плашите хората, за да се слагат измислените противогрипни ваксини и да купуват имуностимуланти. Първо не знаят със сигурност кой щам ще бъде, после платени реклами за ваксини, все ще се улучи някой. И това измислено нещо - маските, то вирусите свободно си минават. Единствената полза е, че ако някой има развалени зъби или е ял чесън, няма да му усещаш вкиснатия дъх.

Децата са пуснати във ваканция - правилно. Но ако са все още в началните класове сами ли да остават вкъщи? На родителите трябва да се дава болничен, официално, за да си гледат децата. Друго предложение? А ако шефът не е съгласен да разпише отпуска, защото повечето жени сме с малки деца?

Който се е ваксинирал си има вече антитела, който си е прост ще мре

Ти кат си прост, кво значи - ще мреш ли?

Разбира се ,че туршията и киселото зеле помагат ,на времето хората да не са яли лимони и домати през януари ,изкарвали са зимата с кацата туршия и зеле ,връзките лук и чесън и домашните суджуци и сланинка ,и са боледували по малко от нас.

Ето ви една рецепта за здравословен живот намерена в стар български вестник преди около 70 години. Яжте червени манджи. Пийте червено вино. Носете дебели гащи. Не се къпете. Не се съвокупляйте с женую.

А ето ви и една муска срещу грип, която на времето всички деца носеха на шията си на голо и на височина на гърдите си: В парче плат или марля се завиват 2-3 скилидки чесън, 2-3 зрънца чер пипер и карамфил, пръчица канела и няколко кристалчета камфор, купени от аптеката. Като изветрее, след 2-3 седмици си правите друга.

И какъв точно е ефекта на това да си окачулиш чесън на врата? Можеш ли да обясниш, ама така с малко логика, обосновка, а не с алабализми и приказки от 1001 нощ? Щото аз мога да ти обясня, защо няма никакъв ефект, освен психосоматичен и кога би имал ефект.

За туршията си трябва и яко мезе, а на следващия ден шкембе чорба с повечко чесън и люти чушки. След прилагането на тази хубава българска рецепта всички бацили гарантирано умират.

Чесънът наистина помага-никой не се задържа около тебе,правиш по-малко контакти и...боледуваш по-малко.

Тиииии доФторе тез неща с вирусите не ги разбираш. Чакай сега Бай Ганя ще ти кажи. Бай ганя кашли, плюе, храчи и се секне на воля и където завърне. Бай Ганя не носи маски щото е железен. Бай Ганя не спазва хигиена щото е кален в битки. Бай Ганя не го е еня за чеветата щото и те тряяя се каляват. Бай Ганя има рецепта от салатка с ракия или свинско и винско и не се разболява а само се напива. Сутрин Бай Ганя още махмурлия като ,,разтовари,, пияното ла.но в тоалетната вече е налиния. Абе ДоФторе Бай ти Ганя го слушай и не му говори за болести щот Бай Ганя и да му говориш файда няма. Бай Ганя прост, тъп, малоумен, гнусен и необразован, без хигиенни навици и привички, чалга слуша доста и подражава, и на ,,батка-мутра,, се прай Бай ти Ганя. Еми те това е шъ знайш от Бай си Ганя -ОПРАВИЯ НЯМА.

Това за киселото зеле и т.н. са общи приказки за всички инфекциозни заболявания. Защо експерта не говори за епидемията която върлува в момента в София - варицелата???

НА МЕН ИНФЛУЦИД МИ СВЭЪРШИ ДОБРА РАБОТА,ЕВТИН Е

Браво на управниците в Пловдив. Най-накрая нещо умно някой да направи, а не да чакат да се разболет 1/3 или половината деца и тогава ваканция. То това е идеята на грипната ваканция - да се предпазят децата от тежко боледуване. Браво!

Експертите са идиоти! С туршия ли се бори вирус??? Пие се един пробиотик наречен "ПРОВИОТИК" на базата на кокичето!!!! Само това спасява!

вирсуса не се бори с нищо, просто трябва да си поддържате имунните системи здрави.

Тука грешиш, прочети провитика какво съдържа...Убива S.AUREUS и няколко други които причиняват дихателни проблеми!!

Напротив!!! ТАМИФЛУ се доказа като добро средство против вируса N1H1!

искам да попитам многоуважаемият професор в случая на грипна вирусна инфекция точно с кое лекарство предлага да се лекува, щото последния път като проверих, няма такова.....

Има два варианта, или ТАМИФЛУ първите 24-48 часа ако вече си заразен, или ПРОВИОТИК превантивно!

Булшитс. няма медикамент, който да убива вируси. единствено антителата от кръвта.

осцилококциум, но наистина за начало! А найважно е здрава имунна система, а това вече е философски въпрос!

И шуслерови соли!

лъжат ви и ви взимат паричките само.

А децата в Стара Загора /която първа обяви грипна епидемия/, защото са мноооого ученолюбиви, продължават да ходят на училище! Нищо, че са болни, кашлящи и кихащи!

someone

чудно как в западна европа няма такива грипни епидемии и не затварят училища, а пък ние все едно чумата дошла. ваксинираите се - аз го правя всяка година и ако хвана грипен вирус минава за 3 дена като лека настинка.

Сега ти минава за 3 дни, добре, но утре ако се разболееш и получиш усложнения и починеш, например. Тогава няма да можеш да дойдеш и да напишеш тук колко е добре да се ваксинираш, а хората, които са ти повярвали няма да знаят, че ваксините не са ти помогнали!!!

Хората нямат пари за хляб и отопление,а ти искаш да се ваксинират.Природният имунитет се променя от използването на ваксини,а големите компании във фармацевтичния сектор само това чакат-да трупат печалби от нашите болести.Все пак тук не е САЩ.

Всяка година от работата осигуряват безлпатни грипни ваксини за който иска... Никога не съм и нямам намерение да се ваксинирам срещу грип. Така или иначе се ваксинираш срещу 1 щам от 5/6 потенциални... Много по-добра идея е да спортуваш и да се храниш правилно, отколкото да се ваксинираш срещу грип!

Какви са тия простотии с туршиите и киселото зеле? В консервираните храни, независимо дали са правени в домашни или промишлени условия, няма почти нищо полезно или лечебно.

Щото през зимата е по-лесно да слезнеш от верандата, да разровиш снега и да си набереш червени домати от градината, нали!? За какво да ядеш консервирани зеленчуци, вместо да си набереш пресни през януари?! Или е по-добре да си купиш от магазина марокански домати, набрани тъмно зелени, които са зряли по тировете докато са пътували към България?

Случайно да сте чувал за сушени плодове и зеленчици? И те не са кой знае какво, а и еееее скъпички са, ама да ми пробутват консерви против грип е меко казано несериозно.

Мили хора, яжте, пийте и си носете новите дрехи! България е оцелявала 1300 години с боб със сланинка, ракийка, туршийка. Не слушайте разни изкукуригали еврогейци, дето сутрин шмъркат и после обикалят тв да дават интервюта. И да добавя - 100 пъти е по-безвредно да се готви със свинка мас, отколкото с разни растителни масла, недобре рафинирани с неясен произход.

И едното и другото е вредно. Проблема е, че в миналото това им е било вредното, а всичко друго е било чисто. Сега всичко е тъпкано с вредни вещества, рафинирано и с вредни мазнини, дори неща, които човек не би си помислил, че имат, съдържат сол, захар, някакви наситени мазнини...

Бобът и ракията са донесени по нашите територии след откриването на Америка, така че няма как да сме оцелявали 1300 години с тях!

Бобът може да е дошъл от Южна Америка,но ракията-едва ли.Там се пие кашаса-тръстикова ракия с много лед и рязани лимети с кафява захар,а това няма нищо общо с нашата ракия.

А нещо като превантивна кампания с лекарски екипи, които да преглеждат деца в училищата? Допреди 20години все още имаше лекаркси кабинет във почти всяко училище и се извършваше профилактика. Сега вече няма нужда май- измръзналите иракските и афанистански деца, които се прехвърлят от границата с Турция, са по-важни от родните пишлемета: оттам идват приходите на властта все пак.

Как ще ядем туршии и кисело зеле, нали баш министъра Пепи Готиното ни ги забрани и ни заплаши със суров данък, защото са крайновредни храни. Дет се вика по добре да мрем, отколкото да нарушаваме правилата на Пепи. Вие още малко и ракийка ще ни кажете да пием. Ай сиктир!

А сланинка и пърцуца може ли? Или филийка с масчица?

ПО-добре филия бял, домашен хляб с мас, отколкото боядисан "пълнозърнест" от магазина с "диетичен" маргарин.

Кво значи бал домашен хляб? Ти ли си го печеш? От какво брашно? Пълна глупост и приказки на вечно и всичко "знаещия" българин. Бялото брашно е една от най-вредните храни. А това за боядисания хляб е проблем на производител и купувач, като искаш истински - купувай си брашно от място, за което знаеш, че е ок, печи си истински хляб, но белият хляб е много вреден, може да се бори със захарта и трансмазнините за първото място като вредна храна.

Препоръчвам ти когато минаваш през Сопот да спреш в центъра на супермаркета на КООП,там един местен производител предлага най-вкусния хляб,който някога съм хапвал-бял,селски и типов хляб.

Хубаво туршии и кисело зеле , но да не стане като с ракията и сланинката и пак да ни се скара оня с филията свинска мас .

"Яжте туршии и кисело зеле"... А какво мисли Главния Диетолог на Републиката?;о) След забраната на сланината и кисела краставичка не смея да хапна без личното му одобрение;о)

Киселата краставичка е супер - чудесен заместител на киселото мляко за булгарикус бацила, без негативните ефекти на млечните продукти. Но сланината си е абсолютна българска простотия - няма нищо полезно в яденето и, което да не може да се набави от другаде, без камарата негативни ефекти от яденето на концентрирана животнска мазнина.

Докторите имат една приказка - "отровата е в дозата";о) Ти ми кажи - едно време нашите баби и дядовци добре са похапвали и сланина, че и с ракия и винце са я прокарвали... и пак са живели добре. Моите например бяха балканджии хора и добре похапваха и от едното и от другото - дядо почина на 85, баба на 87!

Кисела краставица няма нищо общо с ефекта от ферментирала туршия или кисело зеле. Там няма витамин C има само оцет.....

Вярно е, че туршиите съдържат лактобацили и витамин Ц, но съдържат и много сол, което хич не е полезно за организма, а витамин Ц може да си набавите и от други източници без негативните ефекти. Не че е лошо туршийка с ракийка, но да не се прекалява. Същото и за киселото зеле. Има достатъчно сурово зеле, българско, броколо, карфиол - отлични източници на витамини и добри регулатори на имунната система. Отделно лимони, има българска пъстърва на пазара като източник на витамин Д. Оделно зелен чай/ройбос - чудесни са за имунната система, като не се тъпчат със захар хората и не прекаляват с алкохола, ако нямат някакви сериозни заболявания, имунната им система би трябвало да се справи с грипа, с лекарства за 7 дена, без за 1 седмица.

...да добавя, яко чесън и лук!

Туршиите и киселото зеле съвсе не са чисти от химии и гмо,но съдържат и голямо КОЛИЧЕСТВО СОЛ ,а знае как това се отразява на хората с в бъбречни проблеми и онези в риск от инфаркт и инсулти.... Няма да ги хване грип, но пък може и да си заминат от туршии.

В домашната туршия каква химия има бе ,да има сол ,но преди консумация и туршията и зелето се измиват от солта със студена вода.

''Домашна'' е когато си отгледал зелките лично на земя на която поне 5 г не е слагано нищо неорганично и на разстояние не по-малко от 10 км от района си сигурен че не се отглеждат ГМО култури защото става заразяване ч/з опрашване, Също трябва пробата от почвата да е чиста от олово и тежи метали(т.е) поне на 5 км да няма шосе. И не на последно място водата за поливане да не е промишлена а изворна ,но да е изследвана за естествена радиоактивност. След всичко изредено по-скоро ще цъфнат налъмите в банята от колкото да отгледаш нещо свободно от химия и ГМО.

Хора вие съвсем се побъркахте.....стига с този страх! Благодарение на солта и витамин C в туршията тялото се детоксикира а остатъчната сол в организма се изхвърля понеже човек пие много вода след като е ял. Тялото си има естествени процеси и хомеостаза и не е нужно да се страхувате. Количеството витамин C в киселото зеле и туршията са в пъти по големи количества от онези , които могат да се набавят от други храни. Те се създават при ферментация благодарение на солта. Зелевата чорба е още по голям източник на витамин C. Това са незаменими естествени източници на витамини и токсините ако е имало такива във зелето или зеленчуците се неутрализират още първата седмица след оставянето за ферметация. Единствено ако е имало радиация само тя би останала заради бавният разпад. Мислете, не пишете на посоки!

А сланинка може ли?

И ракия, ракия анасонлийка скоросмъртница.

Ядем, ядем ..ама оригиналната рецепта е с червно винце и люти чушлета ...

А КАК ДЕТЕТО ДА НЕ ХОДИ НА ДЕТСКА ГРАДИНА ,КАТО МАЙКАТА СЛЕД ДВА БОЛНИЧНИ ЩЕ Я СЪКРАТЯТ ИЛИ ПРИНУДЯТ ДА НАПУСНЕ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ

ВСЯКА ВЕЧЕР ЗДРАВ И ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН СЕКС

И на мен ми се живее.Поне малко"уважение"

И сега какво? След като професорът каза, че да се закрива устата с ръка било много погрешен навик, сега всички ще започнат кихат и кашлят с пълна сила срещу другите без никаква преграда. Е няма по-гнусно нещо от това някой да ти се изкиха в лицето. Отделно, че си обречен да се разболееш. Можел е да каже да не се здрависваме и да си бършем ръцете по-често с дезинфектантни кърпични или да слагаме кърпичка пред устата си, но чак пък да е погрешен навик... Това е по-скоро въпрос на елементарно възпитание.

Сгъваш си лакътя и така кихаш, не в шепата.

Той каза ли го?

Не ги слушайте за лекарствата. Това са само отрови, които нищо не помагат. Тази статия е скрита реклама на фармаиндустрията.

Червеното вино също помага преди да се разболее човек.Римляните са давали вино на войниците си за да ги предпазят от епидемии.Сега трябва да се пие сироп от черен бъз който усилва имунната система.За него много е писано.

А, не може ли да преборим грипа като идем на някой тихоокеански остров и се излегнем под палмите на топло?

Волен Сидеров така прави

Можело значи. А, защо тогава ни занимават със туршии и не знам какво си още?

Много е прав професора ,пресните гмо плодове и зеленчуци през този сезон за нищо не помагат ,истината е домашната туршия ,особено тази от шипка люти чушки ,киселото зеле и сушените плодове за ошаф ,единственият проблем е солта ,не е лошо да се обезсолява .

Освен туршии и кисело зеле трябва да се ядат също шарени вратни свински пържоли,бахур,кървавица и домашна луканка задължително с червено вино. Като предястие задължително сланинка.

За справяне с грипа е нужна силна имунна система, а не т.нар. лекарства, още по-малко пък измислените ваксини. Затова гледайте да се храните разнообразно, с естествени продукти и малко преработени храни. А през зимата ако трябва пийте и имуно-стимулиращи добавки на растителна и животинска основа. Здравето е в ръцете на самите хора, а не на лекарите.

Делото за спасяване на давещите се е в ръцете на самите давещи се:-)

Лекарствата ефективни в началото, затова било хубаво да ги има в къщи - ей , умник селски.

умен съвет...пропуснали са ракията...

ChatGPT

Грипа настъпва - яжте люти чушки, чесън и пръжки с лук и пийте ракийка и червено вино

ПИЙТЕ РАКИЙКА!