Грипна ваканция в Пловдив и Старозагорско
От утре до 12 февруари е обявена грипна ваканция в цялата Старозагорска област. До края на седмицата разпуснаха и учениците в Пловдив.
Обратно в новинатаКоментари - Грипна ваканция в Пловдив и Старозагорско | Днес.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
интернет-мушморок (нерегистриран)
А баш здравния министър Борисов препоръчва спиране дезинфектанта на народа - ракията :((
Евроатлантик (нерегистриран)
А с трюфели, омари и прошуто не става ли?
С 2 ДУМИ (нерегистриран)
ПИЙТЕ РАКИЙКА!
ДИР-nick
Грипа настъпва - яжте люти чушки, чесън и пръжки с лук и пийте ракийка и червено вино
българската медицина- на севтовн (нерегистриран)
умен съвет...пропуснали са ракията...
Опи (нерегистриран)
Лекарствата ефективни в началото, затова било хубаво да ги има в къщи - ей , умник селски.
БГ (нерегистриран)
За справяне с грипа е нужна силна имунна система, а не т.нар. лекарства, още по-малко пък измислените ваксини. Затова гледайте да се храните разнообразно, с естествени продукти и малко преработени храни. А през зимата ако трябва пийте и имуно-стимулиращи добавки на растителна и животинска основа. Здравето е в ръцете на самите хора, а не на лекарите.
терапевт (нерегистриран)
Освен туршии и кисело зеле трябва да се ядат също шарени вратни свински пържоли,бахур,кървавица и домашна луканка задължително с червено вино. Като предястие задължително сланинка.
Стою
Става, ама трябва да си ги приготвяш у дома, а не да ти ги приготвят на обществени места, че не знаеш дали готвачът не киха.
цру (нерегистриран)
Много е прав професора ,пресните гмо плодове и зеленчуци през този сезон за нищо не помагат ,истината е домашната туршия ,особено тази от шипка люти чушки ,киселото зеле и сушените плодове за ошаф ,единственият проблем е солта ,не е лошо да се обезсолява .
..... (нерегистриран)
А, не може ли да преборим грипа като идем на някой тихоокеански остров и се излегнем под палмите на топло?
Пешо (нерегистриран)
Червеното вино също помага преди да се разболее човек.Римляните са давали вино на войниците си за да ги предпазят от епидемии.Сега трябва да се пие сироп от черен бъз който усилва имунната система.За него много е писано.
може (нерегистриран)
Волен Сидеров така прави
.... (нерегистриран)
Можело значи. А, защо тогава ни занимават със туршии и не знам какво си още?
и още нещо (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
С++ (нерегистриран)
Не ги слушайте за лекарствата. Това са само отрови, които нищо не помагат. Тази статия е скрита реклама на фармаиндустрията.
654 (нерегистриран)
И сега какво? След като професорът каза, че да се закрива устата с ръка било много погрешен навик, сега всички ще започнат кихат и кашлят с пълна сила срещу другите без никаква преграда. Е няма по-гнусно нещо от това някой да ти се изкиха в лицето. Отделно, че си обречен да се разболееш. Можел е да каже да не се здрависваме и да си бършем ръцете по-често с дезинфектантни кърпични или да слагаме кърпичка пред устата си, но чак пък да е погрешен навик... Това е по-скоро въпрос на елементарно възпитание.
И ОЩЕ НЕЩО (нерегистриран)
ВСЯКА ВЕЧЕР ЗДРАВ И ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН СЕКС
РАБОТЕЩА БАБА (нерегистриран)
А КАК ДЕТЕТО ДА НЕ ХОДИ НА ДЕТСКА ГРАДИНА ,КАТО МАЙКАТА СЛЕД ДВА БОЛНИЧНИ ЩЕ Я СЪКРАТЯТ ИЛИ ПРИНУДЯТ ДА НАПУСНЕ ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
Детска учителка (нерегистриран)
Сгъваш си лакътя и така кихаш, не в шепата.
Па (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
Па (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
ЛЛ (нерегистриран)
Той каза ли го?
Доктора (нерегистриран)
Ядем, ядем ..ама оригиналната рецепта е с червно винце и люти чушлета ...
ОСТАП БЕНДЕР (нерегистриран)
Делото за спасяване на давещите се е в ръцете на самите давещи се:-)
само кисело зеле не помага (нерегистриран)
И ракия, ракия анасонлийка скоросмъртница.
Mитко Пешев (нерегистриран)
А сланинка може ли?
ОБЪРКАН (нерегистриран)
Туршиите и киселото зеле съвсе не са чисти от химии и гмо,но съдържат и голямо КОЛИЧЕСТВО СОЛ ,а знае как това се отразява на хората с в бъбречни проблеми и онези в риск от инфаркт и инсулти.... Няма да ги хване грип, но пък може и да си заминат от туршии.
Аха (нерегистриран)
Вярно е, че туршиите съдържат лактобацили и витамин Ц, но съдържат и много сол, което хич не е полезно за организма, а витамин Ц може да си набавите и от други източници без негативните ефекти. Не че е лошо туршийка с ракийка, но да не се прекалява. Същото и за киселото зеле. Има достатъчно сурово зеле, българско, броколо, карфиол - отлични източници на витамини и добри регулатори на имунната система. Отделно лимони, има българска пъстърва на пазара като източник на витамин Д. Оделно зелен чай/ройбос - чудесни са за имунната система, като не се тъпчат със захар хората и не прекаляват с алкохола, ако нямат някакви сериозни заболявания, имунната им система би трябвало да се справи с грипа, с лекарства за 7 дена, без за 1 седмица.
Пипи Чорапчето (нерегистриран)
"Яжте туршии и кисело зеле"... А какво мисли Главния Диетолог на Републиката?;о) След забраната на сланината и кисела краставичка не смея да хапна без личното му одобрение;о)
Аха (нерегистриран)
...да добавя, яко чесън и лук!
Е (нерегистриран)
Киселата краставичка е супер - чудесен заместител на киселото мляко за булгарикус бацила, без негативните ефекти на млечните продукти. Но сланината си е абсолютна българска простотия - няма нищо полезно в яденето и, което да не може да се набави от другаде, без камарата негативни ефекти от яденето на концентрирана животнска мазнина.
притеснен (нерегистриран)
Хубаво туршии и кисело зеле , но да не стане като с ракията и сланинката и пак да ни се скара оня с филията свинска мас .
гпу (нерегистриран)
В домашната туршия каква химия има бе ,да има сол ,но преди консумация и туршията и зелето се измиват от солта със студена вода.
132 (нерегистриран)
А сланинка и пърцуца може ли? Или филийка с масчица?
Ая (нерегистриран)
Как ще ядем туршии и кисело зеле, нали баш министъра Пепи Готиното ни ги забрани и ни заплаши със суров данък, защото са крайновредни храни. Дет се вика по добре да мрем, отколкото да нарушаваме правилата на Пепи. Вие още малко и ракийка ще ни кажете да пием. Ай сиктир!
уточнение (нерегистриран)
А нещо като превантивна кампания с лекарски екипи, които да преглеждат деца в училищата? Допреди 20години все още имаше лекаркси кабинет във почти всяко училище и се извършваше профилактика. Сега вече няма нужда май- измръзналите иракските и афанистански деца, които се прехвърлят от границата с Турция, са по-важни от родните пишлемета: оттам идват приходите на властта все пак.
може (нерегистриран)
ПО-добре филия бял, домашен хляб с мас, отколкото боядисан "пълнозърнест" от магазина с "диетичен" маргарин.
. (нерегистриран)
Мили хора, яжте, пийте и си носете новите дрехи! България е оцелявала 1300 години с боб със сланинка, ракийка, туршийка. Не слушайте разни изкукуригали еврогейци, дето сутрин шмъркат и после обикалят тв да дават интервюта. И да добавя - 100 пъти е по-безвредно да се готви със свинка мас, отколкото с разни растителни масла, недобре рафинирани с неясен произход.
Пипи Чорапчето (нерегистриран)
Докторите имат една приказка - "отровата е в дозата";о) Ти ми кажи - едно време нашите баби и дядовци добре са похапвали и сланина, че и с ракия и винце са я прокарвали... и пак са живели добре. Моите например бяха балканджии хора и добре похапваха и от едното и от другото - дядо почина на 85, баба на 87!
Объркан (нерегистриран)
''Домашна'' е когато си отгледал зелките лично на земя на която поне 5 г не е слагано нищо неорганично и на разстояние не по-малко от 10 км от района си сигурен че не се отглеждат ГМО култури защото става заразяване ч/з опрашване, Също трябва пробата от почвата да е чиста от олово и тежи метали(т.е) поне на 5 км да няма шосе. И не на последно място водата за поливане да не е промишлена а изворна ,но да е изследвана за естествена радиоактивност. След всичко изредено по-скоро ще цъфнат налъмите в банята от колкото да отгледаш нещо свободно от химия и ГМО.
И още... (нерегистриран)
С миене солта която прониква в туршията НЕ СЕ МАХА. Част от нея ,но НЕ ВСИЧКАТА може да се махне след неколкодневно изкисване и сменяне на водата.
Е (нерегистриран)
Вярно е, че дозата е важна, но митът за българинът, който се е тъпчел със сланина и солено и е живеел по 100 години без проблеми е малко преувеличен. И инсулти и инфартки са се случвали. Но преди храната им е била много по-балансирана. Да, ядели са сланинка, но в един ограничен период от годината, а са я прокарвали със обилни дози варива, зеленчуци и плодове. Сега всичко е блъскано с мазночи и сол. Човек си мисли че яде бисквитка или шоколад, но не се сеща, че в тях има наситени мазнини от кой знае какъв произход, нещо, което баба ти и дядо ти не са познавали. Така че трябва да се съобразяваме със съвремието. Ако имаш много добре балансирана диета, изчистена от всичко излишно и вредно (което е адски трудно да се постигне), да малко сланинка няма да ти навреди, но да ядеш сланина, отгоре на съвременната масова диета си е вредно.
Ха (нерегистриран)
Кисела краставица няма нищо общо с ефекта от ферментирала туршия или кисело зеле. Там няма витамин C има само оцет.....
Баба ти (нерегистриран)
И на мен ми се живее.Поне малко"уважение"
Био (нерегистриран)
И едното и другото е вредно. Проблема е, че в миналото това им е било вредното, а всичко друго е било чисто. Сега всичко е тъпкано с вредни вещества, рафинирано и с вредни мазнини, дори неща, които човек не би си помислил, че имат, съдържат сол, захар, някакви наситени мазнини...
Пипи Чорапчето (нерегистриран)
Истината е някъде по средата;о) Но едно знам: по-добре 50 г. сланина от прасето на село с чаша вино, отколкото 100 г. "колбас" или друг някакъв "деликатес", наблъскан, освен със сланина, с рога, копита и кожи!
Ивайло Йорданов (нерегистриран)
Какви са тия простотии с туршиите и киселото зеле? В консервираните храни, независимо дали са правени в домашни или промишлени условия, няма почти нищо полезно или лечебно.
А (нерегистриран)
Кво значи бал домашен хляб? Ти ли си го печеш? От какво брашно? Пълна глупост и приказки на вечно и всичко "знаещия" българин. Бялото брашно е една от най-вредните храни. А това за боядисания хляб е проблем на производител и купувач, като искаш истински - купувай си брашно от място, за което знаеш, че е ок, печи си истински хляб, но белият хляб е много вреден, може да се бори със захарта и трансмазнините за първото място като вредна храна.
Фен (нерегистриран)
Бобът и ракията са донесени по нашите територии след откриването на Америка, така че няма как да сме оцелявали 1300 години с тях!
НАЙ
Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира край Варна, има загинал (снимки)
Ген. Тодор Коджейков: Грешка на охраната - втори нападател щеше да доубие Роберт Фицо
Рангел Бизюрев разказа пред съда за убийството на Митко: Провокира ме, затова го удрях
В Либия осуетиха опит за контрабанден износ на 26 тона злато - почти 1/4 от златния резерв
Путин заздравява стратегическата връзка със Си, вижте как беше посрещнат (видео)
Кола на НСО с Кирил Петков катастрофира край Варна, има загинал (снимки)
Путин заздравява стратегическата връзка със Си, вижте как беше посрещнат (видео)
Шефът на полицията във Варна: Катастрофата с Кирил Петков е заради неспазване на знак "Стоп"
Си увери Путин, че Китай винаги ще бъде добър съсед и партньор на Русия
Кирил Петков: Със служителите на НСО отворихме вратите на другата кола, за да стигнем до хората