90% от кадрите напускат, ако ЕАЛ се премести в София

Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ - ЕМА) е съобщила на Европейската комисия, че персоналът й предпочита новата централа на службата да бъде в Амстердам.

Обратно в новината

Коментари - 90% от кадрите напускат, ако ЕАЛ се премести в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много подло отношение към нас и сага какво- да им съчустваме ли, че ще останат без "работа" горките. Не са отишли да работят в ЕМА, а да живеят в Лондон- ама това са две различни неща!!

Ние пък отказваме да се съобразяваме с тях ако са в Амстердам като не искат сигурен съм ще има окй да ги замести.

Ами да напускат, няма незаменими хора. Колко гладни източноевропейци чакат, при това ще работят по-добре от евротъртеите.

Както се разбира от твърдението на БХК, че 90% от персонала на ЕАЛ-ЕМА, са педерасти и лесбийки. И какво правим....?

Как не знаят къде е София.Тя е в боколандия или фъндъкландия.Града на крадците наречени "политици и съдии"

Нормално, британците да си живеят и търсят работа у дома. И другото е ясно - не сме равнопоставени в ЕС. Само политиците ни се правят на "европейци" .

по голямата част от тези кадри спокоино могат да бъдат заменени с кадри в софия. така че като напуснат в софия ще се отворят нови работни места.

и без това сигурно 70 процента от тези кадри са бритнаци. няма смисъл европа да храни неевропеици.

Еми да напускат....Тяхна си работа :-) В противен случай ми намирисва на рекет от страна на служителите...Както и на поредния случай на двоен стандарт от страна на Европата.... на което вече се нагледахме....

Е чекай бе тия са луди бе.Он у наше село секи мечтае да живее у София,а па тия не сакат.Они тея западняце не знаят що е убаво тамока ееей.

А такааа. Я сега някой да им потърси отговорност за дискриминация, расизъм, ксенофобия и грубо погазване на европейските ценности. Дори не се шегувам.

нещо не си наясно, няма никаква опасност да им паднат заплатите, а и не са такива гении, както ги описваш - все същият източно-дунавски наивитет и магарешки твърда вяра в западните ценности, само си права, че ще се опитат да им набутат някоя герберска калинка, но и това не е много сигурно, те не зависят от цецо и сие.

Няма кадри у нас, които да запълнят вестата на тези, които ще напуснат. Герберите си мислят да сложат там мъжат на цецка, кумците на делян добрев, тъстовете на Цецуу и още хиляди знайни и незнайни герберски калинка. По този начин агенцията ще фалира товтално както е всичко в БГ. Освен това няма инфраструктура, няма култура във Накрая заплатите,к оито са доста добри ще им паднат ,заради ниския ни стандарт. Всички и Бойко и Ангел Джамбазки нямат никаква представа колко са важни кадрите в тези структури и колко сме неподготвени за такова нещо и го предлагат с лекота.

Защо, бе миме, не искат да идват в София тези от ЕАЛ, та нали преди две -три седмици госпожата Фандъкова каза ,че София станала много привлекателна за живеене.

защото те са част от много мощна мафиотска структура, викат й биг фарма, заливат Европа със скъпоструващи отрови, етикетирани като лекарства - идея си нямате за огромните им печалби, ако случайно им хрумне да дойдат, те ще си осигурят пълен комфорт, вие му мислете как ще промиват докторските мозъци и ще ви черпят с опасни и токсични вещества.

Никой не иска да идва в страна с корумпиран прокурор и правителство ,да не са луди ,да ги пребиват ,рекетират,да им крадат колите и какво ли още. Джамбазина нека си говори въздухарски приказки.

Шефовете на ЕАЛ - имат ли ясни програми за обучение на персонала? - ако да, то запазването на всяка цена на персонала не е от значение - ако не - ТО ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПЪРВО УВОЛЕНИ!!!

гледат единствено джобовете си.

КАТО ЗАПОЧНЕ ВДИГАНЕТО НА НИВОТО НА СВЕТОВНИЯ ОКЕАН,ЩЕ СЪЖАЛЯТ ЗА ТОЗИ СИ ИЗБОР!!!

В Лондон е пълно с араби, пакистанци , а тези агенции са основно от индиици, в Амстердам, където е пълно с араби и индиiци те се чуства у дома , в Варшава ще се чустват дискриминирани, ако бяхме им предложили Столипиново за тяхна база 70 процена от хората на агенцията щяха да са с предпочитания България

Супер! Тъкмо ще се освободи място за нови хрантутеници - все "наши хора"!

Напускането на стари кадри в съвременните условия не е проблем. Като напуснат, ще бъдат заменени с по-млади и в крак с новостите хора.

Говориш глупости. В тази сфера за да си грамотен отнема средно между 3 и 5 години. И ти ли си някой ченгесаро-комунистически интелигент, за който ако няма човек няма и проблем.

тук е раят на биг фарма - тъпчат населението с какви ли не отрови, то доволно мре, цели вече безброй центрове за изпитване на лекарства при никакво плащане на доброволците - това го няма никъде. Те умните и красивите даже не знаят, че върху тях се изпробват всякакви отрови. Идеално поле за дейност на въпросната агенция, сума ти милиарди ще прилапат шефовете им от фармацефтичните фирми. Който млад доктор или млад мениджър не замине навън, веднага се втурва да работи в тези центрове, дават му кола и той тръгва да зарибява будалите.

Абе тея провинциалисти не знаят ли, че искат да ги преместят в столицата, що се дърпат така? София е тв'а - две линии на метрото има, трета правят сега... Ама знаят хората, плашат се от местната аристокрация, която няма така лесно да приеме едни прости лондонски селЕндури.

Тази статия показва две неща: Първо, колкото и пропагандата на местно ниво да промива мозъците, че в България всичко е добре и прогресивно се оправя и че ако вие сте зле то това е само при вас, изведнъж се оказа, че нашите верни приятели, съюзници, съмишленици и т.н. - европейците, много ни обичат, но предпочитат да не се мотаят наоколо след като веднъж навършат 25 години. Т.е. за европейците сме "весела дестинация" за евтини и безпаметни купони, васална провинция, която трябва да слуша и изпълнява, но не и място за вършене на работа и сериозен бизнес. Всъщност се оказва, че за истинските европейците, ние не сме никак привлекателна дестинация, нищо че сме се придвижили от 42-ро на 38-мо място в някаква "уважавана" класация. Второ, оказва се, че на место ниво ние просто нямаме кадрите, които да заместят евентуално напусналите заради преместването. Забележете, че другите кандидатури включват Амстердам и Милано. Това са два града на 1000 км. разстояние, но който и от двата да бъде избран не говорим за проблем с кадрите - дори и дупки да се появят, те ще бъдат запълнени на местно ниво. При нас - дупки ще се появят, ще бъдат големи и няма как да бъдат запълнени. За съжаление, тази статия за пореден път показва, че родните ни политици може да са много доволни от това, което са постигнали и редовно да си "пазарят" "медиен комфорт", но истината е, че пропадането продължава и вече започваме да преминаваме необратими граници. Също така от статията поне на мен ми стана ясно за пореден път, че за европейците ние съвсем не сме Европа и ако хора като Плевнелиев и Паси се европейчат, то това си е лично тяхна заблуда, пак на местно ниво.

на такива като теб празни тикви все 'изведнъж' им се оказва едно и също нещо всеки месец в последните 15 години. А пий си хапчетата ... опа, ама ти и това забравяш ...

не вярвам длъжностите с заплати по 7-8 хиляди евро да останат незаети и то от квалифицирани специалисти. Преместете ги в София, специалисти ще се намерят.

Е, да. Но тази битка е изгубена.

от агенцията са абсолютни далавераджии, що боклуци и псевдолекарства изгълта и гълта не само българинът комплексар, ами и всички други европейци като почнем от отровните статини, интерферони, ваксини с ракови вируси, гинко и какво ли не . Те обаче не знаят, че в София ще им бъде много забавно - къде другаде ще видят пожарникар и даскалица да се грижат за инфраструктура, да строят околовръстен път за столетие, да пътуват в празно поле с безумно построени булеварди като в Младост, ежегодна подмяна на настилката на бул. Витоша, рушене на паметници... още

Навремето им плащаха вредни за да дойдат тук, ама беше 90 те години... Това си е типичен бакалски номер да измуфтят работодателя за още пари.

Защо европейците не искат в София, а София и България се напълниха с руснаци?

Бре какви висококвалифицирани специалисти имало и как щяло да закъса всичко. Я като са тръгнали що не им утроите заплатите, бонусите, раздайте по някой апартамент, но поне 200кв.м. та да има къде да живеят в някой от мегаполисите, че там е скъпичко....

това са хора свикнали на нормален живот и стандарт, къде в София ще намерите такива неща при нас всичко е пиар всичко е натегната пружина най-добър град за живеене - чисто политическа кампания платена работа, не става тоя град за нищо както и цялата държава

Да ходят да метат у Детройт. Преместете ЕЦБ във Видин.

Няма нищо странно, че поне 90% от служителите от Лондон биха напуснали. Заплатите в структурите на ЕС по държави се преизчисляват с коефициенти. Базовият коефициент за Брюксел е 100%, за Англия - около 142%, за Холандия - 108%, а за България - около 52%. С други думи, идване от Лондон в София означава намаление на заплатата около 3 пъти. Между другото - служителите на агенциите са временни, а не постоянни служители. Заплати от по 7-8 хил евро получават само мениджърите и други хора на отговорни позиции. Затова вече и трудно се намират хора за работа в ЕС, защото заплатите не са атрактивни за хора от Северо-Западна Европа.

В ЕС основното не са заплатите а бонусите, възможностите, сигурността. Това е работно място до пенсия. Ако напуснат тази агенция, и отидат в частния сектор-в Ангия има свобода на уволнение-и във всеки момент могат да ти кажат чао. В добавка- в Лондон повечето професии нямат пенсии-каквото си спестиш, с това ще живееш, като остарееш. В ЕС-има отлични пенсии.

Няколко корекции в онова, което си написал: 1. В ЕС няма бонуси! 2. Реално мандатите в агенциите са до 2 от по 5 години. 3. ЕС не изплаща пенсии на служители с по-малко от 10 години стаж.

Има ли някой изобщо, който дори за секунда да си е помислил, че ЕАЛ въобще би и минало през ума да се премести в София? Въобще не разбирам кой седи и си губи времето и парите на хората за да прави филмчета за орки, Мордор и тн ...

така и така няма да дойдат, поне да им обясним откъде идват орките ..

Прочети "Бай Ганю" и не питай. Всякаква прилика с лица от българското правителство и народно събрание е случаен, нали?..

Другарю хейътор. въпросната Агенция не иска никъде в източна европа. Не става дума за София, не исат нито във Варшава, нито в Букурещ, нито в Загреб. Но това не е концерт по желание. Агенцията трябва да е в източна Европа, не може всички агенции на ЕС да са на запад. Варшава ни дължи услуга-ние си подарихвме мястото на постоянен член на СС на ООН и сбъднахме тяхна десетилетна мечта.

непостоянен член на съвета за сигурност

от агенцията са абсолютни далавераджии, що боклуци и псевдолекарства изгълта и гълта не само българинът комплексар, ами и всички други европейци като почнем от отровните статини, интерферони, ваксини с ракови вируси, гинко и какво ли не . Те обаче не знаят, че в София ще им бъде много забавно - къде другаде ще видят пожарникар и даскалица да се грижат за инфраструктура, да строят околовръстен път за столетие, да пътуват в празно поле с безумно построени булеварди като в Младост, ежегодна подмяна на настилката на бул. Витоша, рушене на паметници в мирно време - тук си е страхотна екзотика, каквато няма нийде в Европата, летящи джипове с шофьори наркомани по улиците - голяма загуба ще е за горките експертаджии по лЮкарствата.

Каква оценка за живота в България само! Това показва как ни виждат хората- направо биха избягали с писъци от добре платена работа! Ха, Ха, Ха!

служителите в нашия аналог на тази агенция биха се радвали да се преместят в Адис-Абеба, столицата на Етиопия и вероятно град със свои достойнства и предимства?

Биха се радвали. Адис -Абеба е модерен град, а Етиопия е отлично развиваща се държава. Провери.

Никой не иска да се премести живее в града-кочина София- град обсебен от мутри, продънени пътища, мърсотия, нетолерантност. Само напомням, че Фандъкова е единственият кмет на столица от ЕС, която не отиде на ЛБГТ парада (даже в Белград кмета отиде на прайда). Тя беше многократно поканена, но дори не благоволи да отговори на поканата. Е какво ще мислят европейците за град с такъв кмет.

ами! Особено това с прайда си е направо храчка в лицето на ЕС. Простакеса нещастна! Пък после иска агенции по лекарствата... А ако сме сериозни, колко хора от министерствата в София дадоха банкет след оставката на Симеон Дянков? Щото оня искаше да ги мести из други градове... То това да си чиновник в метрополията не е за всеки и тези хора си знаят цената. И връзките.

Е това, че не е отишла, е непростимо .

Каква е тази дискриминация? Ами да напускат ако искат и 100%, нека да отидат да си намерят друга сладка работа като тази която работят сега.Или чули не до чули, видели невидели за тези страни от които бягат и айде и те да се оплачат и мрънкате. .промити мозъци. Във всяка от тези страни ще видят исторически забележителност и история и ще ходят по старинни павета вместо да гребат канута докато стигнат на работа..Много жалко

казват на шефа си как да развива бизнесът си....

На Обединената Европейска Бюрокрация освен че трябва да плащаме заплатите трябва да и осигурим стандарт какъвто тя си реши . Обидите към Източна Европа вървят безплатно. Това се явяване изпълнение на пред присъединителните договори и дискриминация . Добър повод страните от Източна Европа да заведат дела . В цял свят принципа е щом наетия не одобрява преместването на централата просто си заминава

че позволяваме такова отношение? Дали поляци, чехи и унгарци безропотно търпят?

Ми супер, значи нови работни места за нас.ХАХАХАХАХАХАХАХА

Да. Чистачки. Кетъринг на мусака и зелева салата. Тонер за принтерите... То май за друго не ставаме.

Ц. Има квоти по държави, и работни места за назначаване с конкурс-без национални квоти. И в двата случая ще има българи. А и да няма първоначално ,тази агенция ще я има десетки години напред, все някога ще назначат и местни хора-постоянно има конкурси.

София е клоака, която само селяните харесват.

Глупак и комплексар!

Много добре знаеш, че е така, не се пали!

Още едно доказателство, че направихме грешка с влизането си в ЕС. Искат само да ни цоцат и нищо повече.

Само дето ги цоцаме ние. Ако не са те, умираме прави.

стиснати еврогеьове още ще карат коли с евро1!Добре,че е източна европа да си обновят парка!Няма да споменавам другото източване заради кадърните ни политици.Винаги големите''велики'' държави се държат,като престъпници,а малките ,като проститутки!Поне да ни продадът скъпо,но оная изкривената ''иес сър'' и серго са слаби търговци....

В момента голяма част от т.н. "българска икономика" разчита на усвояване (демек източване) на евро-субсидии. Говорим за милиарди евро. Пари, които макар и наливани във фирмите на Бийко и Делян Пеевски, все пак се наливат в България, тоест за нас остават поне трохите.

Само говорим за милиардите, а къде са???

Както казват американците - Don't let the door hit you on the way out! Да си седят при rapefugee-тата.

Персоналът на агенцията има право да избира, къде да работи след Брекзит, тъй като първоначалното работно място е било Лондон. Кой серозно мисли, че София поне малко се доближава до Лондон? Не съм забелязала, англичани да се тълпят на границата ни, за да работят у нас.

Доколкото са ми казвали на митницата на Хитроу работят предимно Индийци, по улиците на Париж се разхождат предимно североафриканци, в Амстердам исляма е по популярен от християнството. Та това някак ме кара да съм щастлив, че тези хора не се тълпят да влизат в България...

В тази агенция не работят англичани, а хора от цяла Европа. София превъзхожда Лондон. Посещение на Опера в София-20 лева, в Лондон в Ковънт гардън опера-200 паунда. Лечение на кариес в София-60 лева, в Лондон 400-1200 паунда. Метро в София 1,60, в лондон-4 паунда. театър в София-15 лева, в Лондон-100 паунда. музей в София-5 лева, в лондон-поне 20 паунда. Да отидеш на лекар в София-веднага, без листа на чакащи, в Лондон-2 седмици за да отидеш при джи пи то си. Операция на апендисит в София-7 дни потребителска такса-общо 56 лева, в Лондон-2000 паунда. Жилище в София-тристаен апартамент-100 000 евро, в лондон -поне милион паунда, и то в бедняшки квартал, подстригване в София-10 лева, в Лондон-поне 40 паунда , ако фризьорът е негър, ако е бял-повече.

Много добър аргумент даваш! В Лондон било скъпо, а в София никак. Ами точно за това не искат тук да дойдат. Лобистите на фармацевтичните компании са свикнали на лукс и обичат скъпия живот. Между другото, София въобще не е стояла в листата на обсъжданите градове.

Ти като си ходил навън май само цените на операта и музеите си гледал, а не си влизал вътре. Пробвай някой път, ще разбереш ,че евтиното си е евтино.

Мейт, Ти май нямаш national insurance и си плащаш за всичко. За протокола: Кариес в Лондон - 50 паунда през NHS, ако желаеш бяла пломба - 90 паунда. Опера в Лондон - 120-150, ако резервираш от рано... и ти пее не Софийска опера, както добре знаем... не че Софийска опера е лоша, но класата е различна. Лондон - държавен (истински музей) - БЕЗПЛАТЕН. Всички държавни музеи - Бритиш Мюзиъм, Сайънс Мюзиъм, Нечъръл Хистъри Мюзиъм - АБСОЛЮТНО безплатни. Ако ти се ходи в Мадам Тюсо, което не е никакъв музей - там си плащаш, да. Жилище в "бедняшки квартал" на Лондон - около 400 хиляди, а не поне милион, както пишеш. Мъжко подстригване в Лондон - 20 паунда и то в добър салон. Какъв човек те подстригва е все тая. Метро в Лондон - 2.40 през деня, в пика 2.90. С дневен максимум от 9 паунда. Т.е. пътуваш, ако удариш 9 паунда за деня, без значение какъв транспорт, спираш да плащаш до полунощ. Операция, каквато и да било във Великобритания - през здравната система, не се заплаща абсолютно нищо. Нито пени. Ако имаш частна здравна застраховка, също не се плаща нищо. Просто си плащаш вноските към застрахователя, които са обикновено между 35 и 50 паунда месечно и застраховката покрива абсолютно всякакъв вид лечение на каквото и да било. Друго да ти кажа?! Глупендер!

Ако министерствата на България преместим в ..Ямбол например, ще се преместят ли служителите? А иначе Ямбол е много приятно градче.

Същия въпрос и за Англия-ако министерства преместят от Лондон в гр. Торки, или в Стратфърд -на-майната си колко лондончани ще отидат там?

Това е добре за БГ, ще се назначат Българи в нея. БОИКО - време е да защитиш интересите на БГ.

Кой е луд от Европа да отиде на работа в България?

Това само доказва колко ограничени са представите на западните европейци за нашите страни. Те винаги са ни считали за първобитни хора, които не знаят какво е цивилизован начин на живот, затова като дойдат тук откриват един нов, непознат свят, където живеят същите като тях хора. Аз бих се страхувал от Амстердам - град, намиращ се на пет метра под морското равнище. Вярно, че технически са много напред и умеят да пазят съоръженията си, но при глобалното затопляне нищо не се знае...

Явно не си излизам в чужбина или ако си го правил е било за много кратко.

И що са го обвини човека в чужбинизъм? По кво го позна? Само защото го боли за престижа на България ли? Що не всемете и вие всите там Даам да заминете на някъде та да разберете най-сетне, че Родината не се ругае. Не се удря майка, не се плюе в люклката, която те е отгледала и не се хапе гърдата от която бозаеш. Това са основни човешки ценности. Добре е да емигрирата та белким малко се очовечите.

Аз съм нещастен дупедарец и гей. Езвинявам се нафсички ви. Не ми чатете глупостите. Дори съм Негграмотем