Лекари от "Пирогов" спасиха ръцете на двама мотористи

За 2 седмици през спешното на болницата са преминали над 20 мотористи, пострадали при катастрофи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам дали да кажа "Браво" на лекарите?! Има мотористи и мотористи... Едните спазват пътните правила, коректни са, ще ти помогнат в нужда!!! Други профучават покрай тебе с поне 50ка/ч отгоре, в нощните часове те тормозят с форсиране, а градските улици са техни писти!! Ако тези мотористи са от първите - БРАВО на лекарите!!! Ако са от вторите - дано са си взели поука и лекарите да не лекуват техни жертви!!!

Мама му стара и в зцападните страни карат мотори, но такива идиотски гонки като нашите, каране на на форсаж в малките часове на нощите го няма. Тия малоумници представляват определено голяма заплаха за движението по пътищата.

А чутурите им ,,ремонтираха" ли ? Кухи,та кънтят в резонанс с ауспухите им. Вчера един такъв ме ,,издуха" на една права на която самия аз бях на стотака.... Появи се (по-точно ,,изтрещя") от нищото и изчезна в далечината пред мен за миг,без дори да го зърна в огледалото....Летял е с над 200... Номер не видях,освен едни джапанки и полусмъкнати бермуди на един вирнат задник... Дори с екипи не карат,въпреки,че са превърнали улиците и пътищата в ПИСТИ. После...,,,,ПАЗИ МОТОРИСТА"...

На лекарите! Да са живи и здрави и да помагат. Хубаво е, че са помогнали на хората! Но трябва наистина да се замислят мотористите относно риска, който поемат с тези мотори. Разбирам адреналина и стастта им към тях. Но да управляваш мотор при нашите "пътища", сред шофьори, които на 95 % няма да издържат листовките от първи път, ако бъдат подложени на тест, си е безумие!

На двама ДОНОРисти е по-правилно да се каже!

Има мотористи и келеши с мотори,има шофьори и такива които просто карат коли. Моля правете разлика.

Тия кухи каски не стига, че ни трошат колите като се натресат при поредния случай като се засилят и изгубят контрол над таралясниците си, не стига, че постоянно ни циврят да сме ги пазили, ами им плащаме и сглобяването по болниците.

Браво на докторите, тъжно като се замислиш тезо хора з акакво пари работят и при какви условия. Не трябва да е така. Трябва да е по-добре. А през зимата иначе има най-малко инциденти с моторджии ;-)))

А главите спасяват ли им?

Едно време започнах с едно ,,Балкан"-че на 16 и чак след казармата се качих на по-голям и като знам какъв курс карах за ,,А",въпреки,че имах ,,В",а в казармата карах танк.И тогавашните мотори си бяха мах.20-30 коня. Това да караш м/у колите на кръстовище си бе голямо нарушение.Ма сфетофар се чакаше зад бронята на предния! Вечер от 22,00-06,00 в повечето градове беше ЗАБРАНЕНО със знак карането на мотор.поне в централната.част. Тогава мотори карахме от нямах и къде,че колите си бяха ,,кът" и струваха много. Днес един мотор,дори на старо е в пъти по-скъп от кола и карането на мотор се превърнало в парвенющина и скъпоплатена демонстрация на нестандартност. А не трябва да е така. Мотора трябва да е едно полезно и практично с-во за предвижване в тоя натоварен трафик. Да не казвам,че днешните мотори са от над 100 коня и се карат от неподготвени ,считайки себе за конкуренти на Аугустини или Роси.

И защо ги спасява? Да може утре, когато вместо ръцете си чупят главите да убият и някой невинен ли???? Те имат нужда не от операция на ръцете, а от мозъчна!!!!

Увеличения травматизъм е резултат от увеличеното малоумие