Латвия отне лиценза на руската опозиционна телевизия "Дождь"

Причината е заплаха за националната сигурност. Каналът ще бъде блокиран и в YouTube

Обратно в новината

Коментари - Латвия отне лиценза на руската опозиционна телевизия "Дождь" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре! Даже отлично! Сега е моментът да се въведе едно радио, една телевизия, един сайт, един вестник Ха ха ха ха

И това изритване няма да помогне.

Храна за размисъл: В "тоталитарната" Русия каналът просъществува цели 12г., а в "свободната" Европа само 4 и половина месеци .... ХАХАХАХАХАХАХАХА! Почувствахте разликата, нали???

Е дано някой лев получи от сащ за поредното си изпълнение на поръчката.. Когато сам си правиш кашите няма как да обвиняваш, че някой друг е виновем.. ""Демокрация'' по краварозападняшки няма да доведе до нищо добро и при тях.

Без коментар. Изритани от родината си, употребени и захвърлени от западните си господари.

И така умира демокрацията.... Да нямаш аргументи и да ползваш техните на болшевиците говори само за това че не е никаква държавна сигурност....

са основните кадри на ВЧК... там май само Дзерджински е бил поляк а останалите латвийци.

Какво съдействие на терористична Русия сънувате, след като са избягали от Русия защото са против войната. Това ли е новата демокрация?

Това ли е латвийската демокрация? Дори да си на тяхна страна, кажеш ли нещо различно и си аут.

Мда и едно време така се правеше и новите демократи сега правят същото :-) В България също спряха доста руски канали и сайтове, само дето никой не каза кой е наредил защо и т.н. Това да правиш като този дето ти е враг не е логично. Слабите политици това могат - да забраняват, ако бяха на място тази война нямаше да я има

Браво на Латвия. Няма опозиция,неопозиция,всеки заподозрян в съдействие на терористична Русия трябва профилактично да бъде смачкван още в зародиш.

журналистите, които от първия ден се обявиха против воната в Украйна и трябваше да напуснат Русия под заплаха от затвор помагат на терористичния режим? Моля, обяснете. И за информация - всички те в Русия са обявени за чуждестранни агенти.

"Оценявайки съвкупността от нарушения, NEPLP е убеден, че ръководството на "Дождь" не разбира и не осъзнава значението и сериозността на нарушенията, поради което не може да работи в Латвия", заяви ръководителят на съвета пред агенция Leta. В туита си Аболинш добави също, че "законите на Латвия трябва да се спазват и уважават от всички".

Руска телевизия използва "нашата армия" за армията на Русия! Според Латвия това е престъпление и телевизията е Забранена!!! Как да нарича руската армия един ру

Как един руснак да нарича руската армия? А американец ... американската.. армия?

Докъде я докарахме... дори опозиционните медии, излъчващи от чужбина, полека лека взеха да се поддавата на руската пропаганда, или просто и те от време на време казват истината, заради което веднага биват наказвани от тези които им плащат масрафа;)

поддали на руската проганда. Моля да дадете пример... Ако Ви интересува истината, а не сте платен трол, гледайте поне едно тяхно предаване в YouTube и после ги коментирайте.

В статията пише че в ефир Дождь са показвали карта на която Крим е част от Руската федерация, а според латвийците това е руска пропаганда-)

- Дорогие коллеги! Обращаюсь к вам в связи с проверкой в отношении вашего канала со стороны латвийской госбезопасности. Хочу вас успокоить. Вы находитесь не в России, а в стране Евросоюза и НАТО. Страна у нас демократическая, законы гуманные, чиновники беспристрастные и неподкупные, права человека и свобода слова соблюдаются неукоснительно. Например, я сам за свои публикации сидел в тюрьме всего два дня. Другие мои коллеги – не более четырех месяцев. Журналистов «Спутника» вообще почти не сажали. Правда, Руслан Панкратов еще сидит, но больше полугода его держать в тюрьме тоже не будут. Так что вам не о чем волноваться. Продолжайте работать спокойно.

Демокрация А!?Не забравяйте че 23 от страните в ЕС са били фашестки и за били на страната на Хитлер!Да се надяваме че Руснаците са разбрали че една гора се унищужава не като се изсече защото тя отново израства а като се изкорени!Фашизмът трябва и ще бъде изкоренен!

а ти си неграмотен трол

ХАХАХА обичам да гледам как руските ченгета бият навалничета, но най-обичам да гледам когато едни либерасти мачкат други!

Това си е баш Фашизъм. Точно като в САЩ, ЕС и Усрайна.

САЩ издигнаха тоталитарното управление на съвсем ново ниво.

Латвия е страна, която руснаците се пробват да превземат отвътре. Стотици хиляди руснаци преселени там по време на СССР. Колонизатори. И вече нямат изгонване. Същото се пробваха блядовете и с България.

Що ме триите... дето му казвам тъпанар ли!? Толкоз псувни се изписаха тука...до това ли опряхте!? Ок... Умнико...Латвия не е никаква страна..не не било и няма и да бъде... Русия взема Рига от Швеция...Петър плаща 2 млн в сребро за него... И до днес руснаците или поне рускоговорящите са мнозинство там... А т.н. недоразумение Латвия ще отиде на мястото си...след Украина

Латвийците в СССР имаха пълната свобода да колонизират Русия. Ами да са я колонизирали.

Е оказва се, че европейската демокрация е досущ като руската. Разбира се тази ТВ щеше да бъде наречена бороц за демокрация срещу режима на диктатора Путин и добре захранена финансово, обаче на допуснала едни грешчици и бързо са я наказали. А бе демокрация по фашистки.

Свободата на словото не ти дава правото да говориш лъжи или да пускаш фалшиви новини безнаказано. Нещо дълбоко си се объркал. Когато говориш публично лъжи и разпространяваш фалшива информация-си носиш съответните последствия. И това не е нарушаване на свободата на словото. Но пък да те вкарват за 15 години в затвора, за това че си нарекъл войната война в твоята любима русия-си е директно нарушаване на свободата на словото.

о, мистър или може би сър, добре, че са руснаците, за да знаем и разберем какво е медийна лъжа, прав сте , наистина са единствените, които лъжат - други няма. Дори и вашето твърдение си е чиста истина, нъл тъй ...... сър ??????

Не е вярно?

всичко в написаното е вярно, различен е аршина, каква е разликата между другарю и сър, когато става въпрос за фалш ???? Както каза Георги Русев в един наш емблематичен филм - " За котки и кучета - може, а за прасета - не може." Ако западняците не водят война, защо изпращат оръжия, пари и наемници - помагат на Украйна /какво общо имат с нея???????/, но не водят война. Ами руснаците също не водят война, помагат на руснаците в Украйна - с оръжия, наемници и пари. Коя новина е вярна???? Сър или другарю????

Паяците в буркана, наречен Гейропа, почнаха да се самоизяждат!

бягай в тайгата да те ядат буряти ...те ядат най-добре

И тамошните мисирки са около 111-то място.

Тази телевизия беше в подкрепа на Навални и си имаше проблеми в Русия. Като започна войната, журналистите се озоваха в Латвия и се очакваше да борят властта на Путин като излъчват "истински новини". Стараеха се хората, ама не е достатъчно. Трябвало е да викат "Бандера" може би? Латвия показа нагледно 2 неща: 1/Не уважава правото на мнение на руснаците, живеещи в страната им независимо дали са родени там или пристигнали след събитията. 2/Докато са на власт определени партии - аналогични на нашите ПП и ДБ, за здрав разум не може да става дума, а само за пари.

Някой от подкрепящите навални да твърди че крим е руски. Нещо не виждам нито една от опозиционните руски телевизии на другите места да твърдят че руската окупационна армия е нашата армия. Нещо не виждам подкрепящите навални и опозиционните руски медии да защитават русия и путин. Интересно нали?

е па огледай се или сложѝ очила

никога не е подкрепяла нито Путин, нито войната, така че по-спокойно. Има десетки часова предавания в YouTube и там всеки можа да сма да види дали са виновни в греховете, в които ги обвинявате.

Така е при развитият фашизм,при най-малкият опит за обективност,репресии и запушване на устата! Сега на това му казват европейски демократични ценности!

И обективност:)))) Руски трол защитаващ наследник на социалистическия фашизъм говори за фашисти.

Канала в началоо беше опозиционен ,след това мина на страната на Рашистите

Има разлика между свобода на словото и това пропагандни канали, платени от враждебни, агресивни, незачитащи международното право държави да сипят фалшиви пропагандни фейкове в собствената ти държава. Апропо, ДИР е пример за проруска пропаганда!!

Какво значи пропаганда? Да казваш каквото мислиш, дори да не е изгодно на управляващите ли? ЕС и САЩ водят тотална пропаганда по света. Е на световното по футбол, искаха да водят пропаганда за обратните. В целият свят водят пропаганда. Всяко мнение достигнало до други, влияе на хората. Ние сме в постоянна манипулация.

Пропаганда означава да бълваш непрекъснато лъжи и фалшификации в полза на някого. Респективно това се прави срещу заплащане. И респективно, когато непрекъснато пишеш лъжи манипулации и фалшиви новини-попадаш под ударите на закона.

Няма разлика. Свободата на словото предполага да се говорят всякакви неща, верни, неверни, политкоректни или не. Разбира се ако искаш да "образоваш" масите с правилните мисли им филтрираш информацията, както примерно правеше туитър преди да ги купи Мъск.

А кой определя кои държави са агресивни и незачитащи международното право? САЩ в списъка ли са ти, защото Косово е определено пример за това.

Е самостоятелна територия. И не принадлежи на сърбия. Бивша югославия не е сръбска територия.

Еми Крим си е към Русия. По точно Автономна република Крим и град Севастопол. Те са си автономия и в СССР въпреки подаряването и са Кримска автономна ССР. В Украйна обявяват независимост още 1992г. Патят си от старите политици, че са създали Украйна и увеличавали с подаръци. А такива като Латвия много глупаво рискуват, че са пълни със считащи се за руснаци. Едни от балтийските републики имали 78% с руски паспорти. Естония ли бе. Може да бъркам.

Този канал е много полезно оръже в борбата срещу Путин, защото излъчва на руски език правдиива информация. Правили са го е с цената на гонения, арести и глоби още преди 24 февруари, докато се излъчваше от Русия. Продължават и сега, като от първия ден се обявиха против войната срещу Украйна. Демократичните държави би трябвало да поддържат всички, които са срещу Путин, а не да ги наказват.

разбирам, че повечето прочели коментара смятат, че демократичните държави трябва да наказват хората, които се борят с Путин. Следоветелно Русия е най-демократичната държава, защото там наказват най-жестоко тези, които се борят с Путин.

Фашизмът и инквизицията са си наши, европейски ценности.

Свобода на словото не означава водене на пропаганда, писане на платени коментари и излъчване на фалшиви новини.

Точно така. Трябва да предпазим гражданите тъй като те нямат интелектуалния и морален потенциал сами да преценяват информацията. За това трябва да допускаме само правдива, политически коректна информация до тях за да не им се объркват политкоректните мисли. Само така ще изградим един политкоректен, либерален, правилен свят....

Много лесно се разпознават всичките платени руски тролове-речника им е елементарен и задължително използват определени думи и изрази. А пък когато публично говориш с лъжи-си носиш съответното наказание както е в случая. Свободата на словото не ти дава правото да лъжеш да клеветиш и да пускаш непрекъснато фалшиви новини.

То за вас "правилно" мислещите всички, които ви опонират на правилното мислене са врагове и руски тролове. Колкото и да не ти се иска свободата на словото ти дава правото да лъжеш, а отговорността за това което говориш си е твоя. Хората навремето са говорели лъжи, че земята обикаля около слънцето и "правилно" мислещите от инквизицията са ги горили на клада. Щом хората са решили, че ще вярват на пропаганда, ще вярват на пропаганда, какво е това желание от неолибералите да прочистят този свят не ми е ясно, ама историята поми и други хора "прочиствали" света. Така че ако искаш да ми споделиш гейските си виждания за света, аз съм ок да ги чуя и осмисля, даже ще се боря за това ти право, но ако мислиш, че ще ми наложиш "правилното" мислене защото е ПРАВИЛНО, нещо много си се объркал, господинчо инквизитор.

Е и ти ли определяш кои новини са фалшиви, кое е пропаганда, кое е истина. И истината пропаганда ли е ако не ти отърва?

Водеща руска пропаганда. Интересно определение.

Ами... гластност Сър! :))))))))))))))))))))))))))))))))

Щом телевизията е опозициона, била спряна в Русия, значи е анти путинска. Защо сега европейска Латвия и тя я спира?

Опозиционна телевизия водеща пропаганда в полза на путин:)))))

Имайте в предвид, че това е опозиционна на Кремъл телевизия, откъдето сипят кофи с л.айна по управлението на РФ. За латишите обаче това е недостатъчно. Фашизъм е меко казано. Вероятно след време историята ще даде по точен термин какво е това, което се вихри в Латвия.

Имаме само в предвид, че ти си известен руски трол тук в този сайт. И не ти вярваме за нищо.

Това си е е акт на омразата, трябва да се сезира Европеиската прокуратура, за прикрит фашизъм целящ унищожаването на култура, бит, само по национална принадлежност

Всичко в името на демокрацията. Те и нашите медии отдавна са заплаха за нац. сигурност, ама никой не ги закача.

вече и т.н. "независими" от това че нищо независи от тях неофашистки либерал- травеститски медии започнаха да се избиват по между си за кеф на нормалният свят.

Мръсни руснаци, абсолютни фашисти, мачкат всякаква свобода на словото и независимост. Опа, чакай малко...