КЗП започва проверки в заведенията след сметка от 650 лв. за три пържоли
Ще следи дали има съответствие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена
Обратно в новинатаКоментари - КЗП започва проверки в заведенията след сметка от 650 лв. за три пържоли | Днес.dir.bg
Коментари
Ама и вие сте едни умници,§ували сте за кобе стек по филмите,за тарикатите да поясня,§е кобе се продава на порции в достав§ика на едро,тоест предварително се знае цената.И най важното е §е 500 гр.струва на борсата 500 евро,не лева.Друго важно е доставката се извършва до седмица.
Ако господата ресторантьори са безупречни, защо са написали 14 порции ,след като са били три. Има умишлена уловка в менюто. Разяснявайте ,ние клиентите не може да знаем всички ястия,а и не трябва. Всеки клиент има право да поиска да опита хубава храна. Първата мисъл на сервитьорите е да подценяват клиента, да му се присмиват и чак след това да му сервират! Уважаеми, не подценявайте клиента, той идва с парите си и ви дава заплати . Затова винаги гледаме на вас с недоверие, защото сте брутални и безочливи.Забравяте ,че и на вас може да се случи да сте клиенти…някъде.
НАП да му направи проверка на къщата. Много кичозна, без вкусна и едва ли има план при строежа. Изобщо не се вързва с останалите.
И концесионера на плажа трябва да го съди защото се навираше между шезлонгите и притесняваше почиващите като надигаше на нивото на телата им пясък без даже да има намерение да остане на плажа или да влезе във водата. На всичкото отгоре си размотаваше фаса наляво надясно. Така и не се разбра къде го запокити накрая.
Но пичът си го бива! Държи се много мъжки :-)
Само като го видях с тая "диагоналка", която дори не е свалил докато се е хранел, ми е ясно какъв прост селянин е.
Той може да е всякакъв, селянин, гражданин,българин или ,както в случая,човек от малцинството, НО ТОЙ ПРЕДИ ВСИЧКО Е КЛИЕНТ на това „велико“ заведение и към него трябва да се подхожда,като към клиент, не изборно! Разбира се, „великата“ сервитьорка, е преценила, че на масата има клиенти, които може да прецака, да издои, слушайки разговорите им, докато им сервира! Тя е достатъчно обиграна и професионално шлифована, за да прецени манталитета на клиентите си и да реши с коя ножица да ги стриже! В случая е преценила и е взела голямата ножица, за стригане на овце!
А как да е сигурен човекът, че са 1,4кг пържолите? Пред него ли са ги теглили? Освен всичко, и в грамажа са надписали поне 500 грама (освен че месото си е най-обикновено говеждо).
Изобщо не коментирам цената на стека - колкото, толкова е. Но понеже съм имал вземане-даване с подобни клиенти, като го видя, че ми влиза в магазина с пачка двайсетолевки в ръка /демонстративно/ и на секундата казвам, че е затворено и ще пръскам за хлебарки. Това им е първия мурафет на хъхрещите - да държат пачка дребни банкноти в ръка. 100% ще последва някакво пазарене, опит да ти отвлекат вниманието и т.н.
Едва ли са им сервирали Kobe или Wagyu. Предполагам, че е някаква европейска вариация. А може и менте. Харесвам добрия стек 1/2 кг и 1'' но не бих рискувал на плажна кръчма...:)
Ми че то е като да отидеш в някоя верига...има луканка от 100лв има и луканка от 2лв.. който избира той прибира
Аз в скъпи ресторанти не ям и искам да попитам разбирачите, цената като е на 100 грама как разбират колко им струва пържолата? На масата слагат везна вадят пържолата от чинията и я мерат колко грама тежи така ли? И ако тежи и 1 грам, +35лв. или +35 стотинки става цената? Конкретно в случаят как са доказали че пържолите са тежали 1,4кг след като спора явно е възникнал след като са ги били изяли? Освен това как са доказали че пържолите са били от това месо което струва 35лв, за 100гр., а не от улично куче или от модерните червеи? Пред клиентите ли са заклали и разфасивали животното? Който не иска да го лъжат така елементарно да се готви да подкрепи краудфъбдинговият ми проект на политическа партия.
Защо и на какво основание КЗП се самосезира, след като вината е на тези които са получили сметките по 650лв, след като неразумно са взели неправилно търговско решение, което не отговаря на техните потребности и възможности?! Цитирам какво ми пишат от КЗП на мой сигнал против Лидл в който изрично съм посочил член от ЗЗП който нарушават; "Всеки разумен потребител, след като прояви интерес към артикулите и види, че са на различна цена и са с различен външен вид, ще положи необходимото усилие да се запознае с информацията от ценовата табела и от етикета, за да установи разликата в двата артикула и да вземе търговско решение, което в максимална степен отговаря на неговите потребности и възможности." Този случай ще ми е от голяма полза като ги съдя тия корумпирани боклуци
Парвенюта и пръдльовци тръгнали да ми обясняват колко било нормално такава цена за някаква изгъзена мърша.
Майко мила! Чета и се смея! И тъмнозелени те, и ресторанта са уникални!!! Да, вярно е че качественото телешко е с цена на 100 гр. в сурово състояние. За цена на бройка и с точен грамаж в сготвено състояние - може да се опита Макдоналдс. Хем по-евтинко. А че тъмнозелените не могат и не искат да се научат да четат, пишат и смятат до 10, си е отделена тема. Но и заведенито избива рибата. "Качествено" телешко или говеждо с гарнитура блажни печени картофи и чушки с чесън. Гротескно и смешно, и престъпление срещу добрия вкус. Така че Макдоналдс или кебапчета за 1.50 на гарата! Или отиваш за 50 до 200 лв. на човек в някое изискано място.
Кьорав, карти не играе!? При условие че има цена 100гр за 35лв, специален сорт телешко, а ти си поръчваш 1,4кг + напитки и сладко за децата,няма как сметката да не набъбне до 650 и нагоре лв. Капаче, подобен вид телешко няма да предложи! Е, след като си влязъл в подобен ресторант, ще си плащаш! Служителите с нищо не са ти виновни....
Едно кибабче 100 лв..едно кифте 150.ама е българско от Своге..нищо че мяза да е правено от мишки конско и д-р пернати..ама ехееее кога ще ни стигнат нас българите еее хе
Е това е, д ким се обяснява. Селяндура не може да чете , ай сега ще му и обясняваме. Или е очаквал да поръча Waguy или каквото и да е за 35 лв. Аман от ведно не разбрали . Ресто и на село у ,майкини да лющиш туршия и кебабчета по 45 стотинки... ПАРЧЕТО!!
Ганьовците да си четат менюто. Същата сметка могат да направят в ресторанта за телешки специалитети в един МОЛ на околовръстното в София. Във всеки сезон на годината. Отделно на масата има напитки, миди, имало е и салати и предястие преди основното, вероятно. Да са яли свинско. А, Чалева, на нея и свинско и е скъпо, скъсанячката... :D
Класически момент: - Келнер, поръчвам пържоли блек анд смоук ! - заявил мъж в компанията на нацепена млада девойка. А вие знаете ли, че цената е на 100 гр и ще ви одерем кожата за двете. - Що ме злепоставяш пред мацето, бе, уоау! Аз имам пари да ви купя и продам два пъти бе, уе. Предупреждавам само, че имахме онзи ден човек, който ни викна проверка. Платил 6 стотака за има няма три пържоли. -Абе, вие склад на едро ли сте, бе? Я у лево.
За индивидите, които защитават заведението,крайната цена на поръчка се обявява предварително! Не може да се обяви цена на 100гр защото това лъже клиента и той не знае никога, колко точно ще плати, което не е редно!Това е нов начин на малоумните ресторантьори да крадът. То 80% са мутри, но това е друг въпрос.
Селски, в почти всички ресторанти е така когато става дума за определени риби и меса. За кебабчето съм съгласен !!! Трябва да ви се обяснява.
Градски къде е обявен грамажа на порцията . Ами по тази логика може да му сервират цяло животно и да искат да се плати .
Какъвто и да е случая, колкото и да струва това месо или което и да било друго, клиентът трябва ПРЕДВАРИТЕЛНО да бъде информиран колко ще му струва накрая! Колко грама е била тази пържола - знае ли някой след като е изядена? Готвачът може да каже всичко! Да не говорим платени ли са данъците на тая надценка? Със сигурност не са! А и дали месото е това, за което го продават? Нелоялни търговски практики са това и трябва да ги глобят!
Как разбра, че са нелоялни търговски практики? Ти направи проверка и установи, че месото не е такова за каквото го представят или нещо друго? Големи разбирачи сте тука. В менюто ясно е написано 100гр./35лв. Аз ако вляза в това заведение и си поръчам такъв стек, най-малкото ще попитам каолко излиза на грамаж една пържола? В друга статия се твърди, че сервитьорът ги е предупредил, че цената е за 100гр и колко приблизително би струвала цялата поръчка. Ако това е вярно, защо заведението да е виновно? Който не чете и не пита значи не го бъркат парите и не го интересуват!!
Тези клиенти числата не ги ли разбират? Само имената на ястията ли могат да прочетат? А да попитат сервитьора при поръчката също ли не могат? Нали затова ги обслужват хора, при запитване всичко ще ти обяснят. И каква е сензацията, че има скъпи и евтини заведения? Собственикът е свободен да си сложи цени, каквито реши, а ти като клиент да си тръгнеш, ако не ти изнася. Въобще, много шум за нищо.
Една пържола ще плати заплатите на персонала. хахаха… Малко се вземете в ръце. Варна не е Лондон или Ню Йорк. Варна си е Варна. Пропаднали улици, мирише на мръсотия. .. Малко вдигнете нивото първо и тогава искайте пари. Скоро никой няма да ви дойде и ще затваряте… Навдякъде работят някакви тинейджъри дето не знаят къде се намират- подхилкват се и се побутват. Ако това е лукс.
Как не ги е срам! ЕЕееех, друго си беше едно време. Качваш се на Масквича и си на два три ремонта от морето. Евтина бира с парцали и сички екстри. Ама "картата" беше ефтинка и всички бяхме равни в мизерията. Е, може да е мизерия, ама бяхме равни.
да можеш да четеш, помага в много случаи. След, като е написано в менюто, не могат да се оплакват. Тази практика я има в цял свят, когат става дума за нещо скъпо.
Направо може да им се обадят по телефона в колко часа ще идат, та да могат да се подготвят подобаващо. Такива не могат да ги пипнат, още по-малко пък КЗП!
Това някакъв виц ли е? Първо, КЗП няма никаква власт. и 'второ' - всеки може да си сложи каквито си цени иска на пържолите. А за идиотизма на някои българи няма лечение.
Къде им е синьо-жълтото знаме?? Много странен украински говорят :))?
И за кое по точно се самосезира КЗП? Ако някой е наясно с цялата процедура за нелоялна търговска практика, то нещата са ясни. Ще се па пишат протоколи за провери, евентуално акт, следва наказателно постановление, заповед за забрана и накрая съд. След като съдът се произнесе, а това не е ясно как ще изминат месеци и дори година
И какво точно ще проверява КЗП? Всеки сам преценява каква надценка слага на стоката си. Гледам, че са му дали касова бележка а не просто фвърчащ лист, Нищо не могат да им кажат КЗП.
Ако в менюто не е ясно написано, че цената е за 100 грама, то тогава това е подвеждаща търговска практика. Нещо като лихвата от една от бълграските банки дето уж давали 2.8%, а отдолу на рекламата със съвсем дребни букви тече текст, че това се отнася за депозити за 36 месеца, т.е. заключваш си парите за 3 години. Защо ли КЗП не се задейства за този казус си правете сами изводите.
Малоумни хора част от населението на България са малоумни комплексари които усещат себе си живи като плюят по държавата си. Увредени хора, тон им дават българомразците които станаха наш елит
какво де ги проверявате след като няма никакви последици за тия наглеци и бандити по заведенията и хотелите у нас ? Всеки краде както и когато си иска .
абе ти си малоумен, както и много други, аз не съм стъпвал на това заведение, защото е снобарско и гъзараско не е заради цените, макар че бих очаквал такива цени, това не е бандитиъзм а си е нещо нормално за целия свят и в лондон има заведение на 3 етажа на първия за по нормални хора на втория за по богати и на третия за най богати, разликата е само в цените сервират една и съща вода и един и същи чай, но разликата в цената е огромна мислч че водата беше около 20 паунда преди 15 години на третия етаж , ако искаш да сте отбрани има си ценови ценз и не е измама .... но ти лично ис малоумен, защото повтяряш едно и също което се говори поне от 40 години и още ти се струва ново....
Проблемът не е в цената, а в начина, по който се поднася на клиента. Не може да анонсират неясна цена на порцията по подобен начин, т.е. цена за 100 грама и такава мерна единица да се заплаща N на брой пъти по усмотрение на персонала, и то след края на консумацията. Аз лично съм виждал подобно нещо в Гърция за порция риба, но поднесено по следния начин: От аквариум избираш жива рибата, която искаш да ти приготвят, изваждат ти я и я измерват пред теб, обявяват ти цената за приготвяне (предварително !!!), като след получаването на съгласието ти, започват да ти я приготвят. От цялата история тука се разбира, че подобна предварителна информация за начина на калкулиране на цената не е обяснена добре на клиентите. Т.е., поставени постфактум пред огромната сметка, клиентите вече не са в състояние да направят каквато и да е проверка. И , извинете, що за порция е това от около 500 грама тегло на пържола? Това ресторант за Хълкове ли е? Покажете ми менютата от 100 произволно избрани ресторанта у нас и в чужбина, които предлагат подобен грамаж за пържола. Даже в Сърбия, където хората са много месоядни, съм виждал обявена порция пържоли от 400 грама. Но за 600 лв ( 300 евро ) в конкретното заведение ( без да го цитирам за реклама ) , това ще са порции за около 20 човека, като ще ти свалят и звездите в добавка. После - що нямат клиенти? Не е въпросът в цената само, а в грозно-тарикатските начини за правене на пари. Аз лично, след подобно преживяване не бих нито повторил подобен ресторант, нито бих го препоръчал на познати. Точно обратното.
Само за живата риба - и в София го имаше. Извадиха, правиха, сервираха. С който съм бил - вярвам, че нняма да го излъжат. Преди 5-6 г. го правих. Не знам работят ли, пък и ще е реклама.
Като нямате 650 лефчета за да обядвате на Родното Черноморие ходете си на Турция и Гърция там да мизерствате. Тука Варната е само за олигарсите на Путин.
Не виждам проблем. В Кристал още преди 5г имаше пържоли по над 100лв Аржентинско говеждо. Не виждам нищо странно. Създава се повод Ганя да бълва коментари.
Проблемът е огромен, а този случай е само върха на айсберга. Съотношението цена-качество във България е в ОГРОМНА диспропорция в полза на цената, и работа на КЗП и подобни е да се борят с произтичащите от тово цигании! Що'т не всички сме готини, тарикати, разбирачи от всичко и пр. дървени филосфи, че да сме винаги нашрек да не се "минем" респ. "минат". Повечето хора искат нормалност, а не безочливо селско надцакване!
Стана по-голяма дискусия отколкото за пенсиите на родителите ни. Какво толкова. Дори ресторантьора да е хитрец то и мангала вади пари в брой. Преструва се на учуден. Не ги е изкарал с пот тия пари. Намерили се двама тариката и се надцакват. Какво да ви пука. Все се намира и по-тарикат. Виждам, че в сайта са все космополити и паралии. Други пък са от Сусурлево и смятат колко струвало колко струвало теле в България. Последните не ги коментирам. Така им се случил живота. Но и тия с мангизите не ходят на плажа с 1000 лв. в джоба, ако няма да им трябват. Та няма да го жаля циганчето. Друг е въпроса като е на грамаж сервитьорката дали го пита с хитра усмивка - и колко грама да ви отрежем. Щото много тънката "пържола" не е това, което се цели тук.
"Не ги е изкарал с пот тия пари." Точно с пот ги е изкарал като строител в Холандия - виж му фейса, има му името и телефонния номер. Върнал се да почива в БГ. Добре заварили!
Проблемът не е в цената, а в начина, по който се поднася на клиента. Не може да анонсират неясна цена на порцията по подобен начин, т.е. цена за 100 грама и такава мерна единица да се заплаща N на брой пъти по усмотрение на персонала, и то след края на консумацията. Аз лично съм виждал подобно нещо в Гърция за порция риба, но поднесено по следния начин: От аквариум избираш жива рибата, която искаш да ти приготвят, изваждат ти я и я измерват пред теб, обявяват ти цената за приготвяне (предварително !!!), като след получаването на съгласието ти, започват да ти я приготвят. От цялата история тука се разбира, че подобна предварителна информация за начина на калкулиране на цената не е обяснена добре на клиентите. Т.е., поставени постфактум пред огромната сметка, клиентите вече не са в състояние да направят каквато и да е проверка. И , извинете, що за порция е това от около 500 грама тегло на пържола? Това ресторант за Хълкове ли е? Покажете ми менютата от 100 произволно избрани ресторанта у нас и в чужбина, които предлагат подобен грамаж за пържола. Даже в Сърбия, където хората са много месоядни, съм виждал обявена порция пържоли от 400 грама. Но за 600 лв ( 300 евро ) в конкретното заведение ( без да го цитирам за реклама ) , това ще са порции за около 20 човека, като ще ти свалят и звездите в добавка. После - що нямат клиенти? Не е въпросът в цената само, а в грозно-тарикатските начини за правене на пари. Аз лично, след подобно преживяване не бих нито повторил подобен ресторант, нито бих го препоръчал на познати. Точно обратното.
че клиентите били по-така , етнически , и че цената требвало да бъде 1800 лв , без гарнитурата !
И какъв точно е този сорта, че да излезе 200 лв./пържолата!? Трябва да е било някакво Вагю (но от Европа, не от Япония) или внос от някоя специална задокеанска порада. По принцип комбинацията "хубаво говеждо (като суровина и най-вече приготвено) и България" идва малко като мисия невъзможна. Отделно, картофите изглеждат потресаващо! => Измама отвсякъде и са си за проверка отвсякъде.
Много прости хора, са тези които се вързаха на ромите, и държавната администрация се управлява от някви уникални глупаци.... какво има за проверяване заведението в което са седнали е супер снобарско място там спират само лъскави коли обикновено правени по поръчка и идващи от цяла България, ромите са знаели къде сядат щото от пред са само такива коли, няма основание за губене на средства и пари за проверки тък като това не е заведение в което нормален човек би седнал. Много комплексирани прост народ има в България, да се върже така на простотиите на Ромите, а при това ромите с еоказаха по умни от Куп Българи които им се вързаха, ромите си го направиха клипа целенасочено и получиха желаната популярност екполоатитаики простите Българи които им се вързаха, образвоани не значи умни, така че всеки който се е вързал си много елементарно прост
Абе, вие виждал ли сте даже не ултра снобарски места. а просто скъпи ресторанти... бели колосани покривки, прибори за 2-3 ястия и толкова чаши, красива посуда и перфектно плейтване на храната! Нещо от това да виждате на снимката и видеото... две тишлайферчета и часта-праста посуда и поднасяне... да не говорим за мрънкащото държание на сервитьорката. Ало това е елитна заведения... жалко за Варна!
човек преди 4 години ми взеха 47 евро за наденица кучешка радост и половин печен патладжан с бира.... и искаш да повярвам че в българия е скъпо недей моля ти се.... бил съм в куп държави и съм пробвал най добрите ресторанти и ти казвам че внушението как е скъпо в българските ресторанти е почве от малоумно и за малоумници и всеи който се опитва да го подържа е или зложелател или просто захлупеняк с комплекси
Изобщо не твърдя, че е скъпо... а че това заведение не изглежда нищо повече от бистро, капанче, бира-скара. Аз също съм пътувала много по света... е не съм яла в изискани ресторанти /с изключение когато съм на служебни събития / ... да в България храната по ресторантите и особено алкохола е доста по-евтина... проблема са отношението и тарикатските номера. В Маями, на трипа в италиански ресторант тип капан... една бира - 30 $, чаша вино 125мл - 18$, без такаса обслужване... но ти знаеш, и сам си преценяш дали можеш и искаш да си го позволиш!
е ти гледа ли клипа никой не е излъган освен че ромите излъгаха такива като теб че са изненадани, още едно доказателство че си оставаш по порст и от необразован ром , каквото и образование да имаш... това заведение аз лично го презирам, но това което говорите не е истина а подържате една лъжа!!!!