КЗП започва проверки в заведенията след сметка от 650 лв. за три пържоли

Ще следи дали има съответствие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена

Обратно в новината

Коментари - КЗП започва проверки в заведенията след сметка от 650 лв. за три пържоли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не са одрусали някой депутатин

Като отмениха закона за спекулата, така ще е... Крайно време е българските търгаши да се научат какво е "нормална норма на печалба". Както по белия свят.

Значи, някой се е направил на селски бек, натъпкал се е, като прасе в скъпо заведение със на-скъпото в менюто и веднага КЗП се е раздвижило? Кога КЗП ще провери колекторите, фирмите за бързи кредити, онлайн търговията?

Що изтрихте коментарите? Пише - 6 коментара, а има само 1?? Дира?

Четете менюто бре, има неща в менюто на които няма цена, "пазарна цена" Това говедо е пасло само на пълнолуние и е масажирано от девици :)

Бързо трийнахте коментарите, бре, пържолници?

Шило

Търсенето определя предлагането. Ако това заведение предлага храни и напитки на неимоверно високи цени, просто няма да има клиенти.

Е те не разбраха ли, че менюто е било коректно и цената е била на 100грсма… Като са искали да минат евтини за скъпи стекове, да са си поръчали по 100 грама, а не да се набухат с половинкилограмови стекове, а после да реват по телевизора…наглост… ама да върви антирекламата … га ядохме, не ривахме, га плащАхме, уривахме орталъка…:-(((

В случая и да го видиш. ти от къде знаеш в кухнята колко ще го измерят? Сервитьорката предупредила ли го е. че пържолата не е 100 гр,, а е по-голяма порцията? Хитро са го измислили. браво на човека, че ни го показа и тоя номер. Писнало ми е от български "бизнесмени", които лъжат хората и после реват по всички медии, че няма туристи. Пожелавам на такива тотален фалит и да ходят да стават работници.

Пише че на грамаж се плаща и за 100 гр. Ама тъпите селяни от провинцията са много ербап. Е - ще им приседне и на КЗК.

На българските заведения само такива клиенти им трябват. Евала.

Шило

Да не се окаже, че и на чиновниците от КЗП им се хапват такива пържоли? Естествено, без пари.

Този даже не може да схване концепцията... Другите неща в менюто не са с високи цени, така че най-вероятно селският е видял 35 лв кобе бийф, ревнал е на сервитьорката "Дайте 3 големи пържоли, че сме мноу гладни!" и даже не е разбрал какво яде.

"България е, не е Гърция..." :) Разбира се не бива заради един да страдат всички.... но примерът е показен и всички "шефове" да си дадат сметка "Ден -година храни", защо после няма туристи и се налага да пиеме вода от морето да ги убеждаваме, че черното е бяло.... Нали?

Ами, като гледам вече на граждани не можете да разчитате на БГ Ченоморието, Та поне гледайте селяните да не прогоните. Тези от скъпите заведения не се оплакват. Те знаят къде отиват и колко ще платят !

Поредните простотии за някакъв заблян, неграмотен циганин.Смешни станахте вече.

Що триете коментарите бе? Да не би тоя от заведението да ви е метнал некой лев? Нали беше свобода на словото и демокрация? Какво стана?

киснато в марината "Каховка" след това 500км в солена вода

Този случай с 650 лева сметка за три пържоли е за санкция на заведението .Цената е менюто е за порция от 35 лева за 100 грама - тоест , вие гледате ли грамажите или гледате колко е порцията в Заведение ? Хората са видели че една порция е 35 лева и са поръчали .

кой яде 3 пържоли по 500г ? и то си е пишело, че телешкото не е обикновенно телешко.... ама прост народ

Нищо няма да се промени след тези проверки защото в България положението е "кучетата лаят керванът си върви ".

И къде е проблема? 1. Има си меню,четеш и преценяваш дали ти е по джоба. 2. Има специални породи говеждо,на които месото наистина е много скъпо.Например ,кило от японско говедо Кобе струва 1000лв..

Килограм месо на цена от 350 лева? В нашенски провинциален ресторант? Тия верно са на някакви скъпи наркотици. А при социализма имаше категоризация на заведенията и единни цени според категорията. Колкото струваше в Бусманци, толкова беше и на Златни пясъци...

Шило

На 5 минути път пеш, има заведения, де за 650 лв. могат да се нагрухтят 10 човека. Имали са избор. Направихте циганина звезда! Ама вярно трябва да забранят достъпа на такива, които не могат да си напишат и името без грешка!

това не е пържола а ринай стек, има разлика а и масата е доста претрупана, нормална сметка

Шило

Ако има категоризация, това заведение щеше да е с 5 звезди.

Ти не знаеш въобще обстоятелствата по темата. Сервитьорката предупредила ли ги е? От записа става ясно, че не е, защото тя щеше да каже, аз ви казах, че порцията не е 100 гр, или че сте си поръчали 1400 грама. Някой показал ли му е колко е измерено в кухнята? Такива ,,бизнесмени" заслужат не само фалит, но и брутални глоби и никога повече да не се занимават с този бизнес. После ще търчат да реват по телевизии и медии, че няма туристи, ами няма да има с такива измамниици.

Не е кобе а говеждо wagyu......не знам как е на БГ.

650 е глобата за пушенето в заведението, а пържолите са безплатни

Японското телешкото Вагю / Кобе и подобни си вървят на тази цена. Навсякъде. Така, че цената е нормална. Тариката много добре е знаел. Най-малкото такъв деликатес не се сервира във всяко заведение.

Ще ти идвам на проверка, ама ще те предупредя по медиите 1 месец преди това :) Горе-долу така излиза.

Рибай стек бяха пуснали в Лидл на цена от 60 лв. за килограм. Колко очаквате да е в заведение на морето?

Шило

Ами да са гледали! Кьорав карти не играе.

А па някои питаха как така хората не щяли да ходят на българското черноморие. Да се чуди човек що ли...

Цена за ЕДИН ГРАМ месо. Те тези пържоли като диаманти в карати ги оценяват.

Точно така. Селяците са решили да се правят на велики, но не са знаели какво е рибай стек! Да си бяха поръчали цаца с бира, да им легне евтинко!

Що мислиш, че ако си в Гърция и хапнеш в подобно заведение същото блюдо ще платиш 100 евро?

Селски снобари! ха ха ха ха

Очакваме и спешни проверки в БГ институциите за масови назначения от 30 год на корумпирНи,нискочели и нискообразовани дебили които в нормална държава щяха да работят в чистотата.

Ресторантьорство е най-бандитския бизнес! Продуктите са от най-долно качество, приготвянето им е отвратително, хигиената е нула, цакат в сметката, грамажа и т.н. и когато всичко това се плаща кеш за данаци, осигуровки и подобни забрави!

Wagyu (произнася се уа-гю) е порода на едрия рогат добитък, която се смята за едно от националните богатства на Япония. Данни за породата датират още от 2 век. Японската дума Wagyu може да се преведе като японско говеждо – “Wа” означава японски и “Gyu” означава говеждо месо. Популярно в цял свят е говеждото месо Кобе. То е известно с изключителното си качество. Всъщност говеждото Кобе е говеждо месо Wagyu, което идва от района на Кобе в Япония. Но въпроса е, че това селянче е доста нахално. Такова месо не се сервира навсякъде. Още с влизането е знаел, но се прави на ощипана мома.

Какво ни занимавате с подобни селяндури. Кой му е виновен на тоя цървул, че не е видял какво пише, и че е за 100 грама? Като е видял “модерно” име на месото, какво да очаква? Да бъде 5 лева ли? Това цялото видео е несериозно. Отделно подобен селски индивид определено не е за подобни заведения.

Ако изгоним от Черноморието и циганите-гастарбайтери, след като правителствата през последните години изгониха руснаците, за да духат на фащ, то бизнесът по морето умира. И то - в резултат на идиотия, простотия и безмерна лакомия. Всеки, който е бил поне веднъж на нашето море, знае, че там бизнесът е в ръцете на селски олигофрени.

Силно се съмнявам че в БГ има wagyu, поне не съм виждал. Кобе е друго и не е скъпо...........

2 КИЛА МИДИ И КИЛО ЦАЦА !СЛЕД КАХОВКА СА ОСОБЕНО ПОЛЕЗНИ !!

Селянина е казал дай от най хубавите пържоли,и те са му донесли.

На Роженския събор порция чеверме беше 60 лв. на голата поляна в хартиена чиния и с пластмасова вилица!

какви три пържоли бе, бележката беше колкото трудовия кодекс и не се побираше на снимката

Не е коректно да се пише така менюто. Ти от къде знаеш колко ще ти измерят в кухнята? Това, че са се направили на селски бекове е ясно, но не е коректно по този начин. Аз мога да ти измеря 200 гр. и да ти напиша 300 гр. и ще си платиш къде ще ходиш. Да бяха написали примерно порцията е 300 гр, х 36 лв. = 108 лв. и това е. После да ми реве все тая, в менюто е написано, че ще те изклатя 108 лв., ако искаш.

Българите сме големи говеда....влезнали в лъскаво заведение, предупредили са ги за цените а после реват..... ама ако отидат в страна далеч от България и си поръчат същото ще платят поне 1000 Евро....ама нали трябва да ревем.