Сменят статута на националните курорти

Националните курорти да бъдат обявени за селища с особен статут. Сред тях са "Слънчев бряг", "Златни пясъци", "Албена", "Дюни" "Боровец", "Пампорово" и др., в които не живее постоянно местно население.

Обратно в новината

Коментари - Сменят статута на националните курорти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има ли още за глозгане? - явно има! очаква ви ... сомалия ...

Курортна такса се заплаща при настаняване на лицето в туристически обект-/било хотел , хижа или друг обект , категоризирани при това от кмета или съответното министерство/ МИ / , в зависимост от броя на звездите! Това може да се види в регистрите на хотелите!Нейната стойност /размер /се гласува от съответната община на заседание на общинския съвет преди туристическия сезон, като се уведомяват писмено или по факс съответните прилежащи туристически обекти!Когато, общината събира и друга такса/еднократно/ -като например такса леглова база /хотели /,тя информира писмено за това като посочва със заповед на ОС размера на таксата в зависимост от подадената справка от хотелиера за броя на леглата в съответния туристически обект! Всичко това е посочено в ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА И НАРЕДБИТЕ КЪМ НЕГО!

как да не живее местно население. самят аз живея в сл.бряг от 10г. пореднят абсурд е това, за да се заобиколи закона и гербери се уредят на службица в дружествата стопанисваши тези курорти. като абсурдното сл.бряг ад, което е собственик на улици и тротоари и нишо повече. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прав си ,Христо,ама тези новите от ГЕРБ не искат и да знаят,сега те са на яслата и са гладнички. Гладът е по-силен от тока. "Слънчев бряг" АД е един кух балон,който предстои да се спука,като постоят 2-3 месеца без заплати.

Защо да са национални, нали са частни? Или трябва нацията да налива пари да им прави инфраструктура, а собствениците да прибират пачките? Е все повече се убеждавам, че няма смисъл да плащам данъци. Аз вадя 1000 лева и плащам 300 данъци, тия вадят по 1 милион и не плащат нищо, накрая пак аз да съм изгърбен да им оправям инфраструктурата? Е не, мерси.

Националните курорти да бъдат обявени за селища с особен статут, които не живее постоянно местно население. Какво по добро признание, че курортите ни не стават за живеене, а собствениците им са мутри. Как ще създадеш условия за почивка и уют на място, което не чувстваш като свое (е как да чувстваш, като е откраднато)? Със закон! - градът на крадците!

мамините ГЕРБЕРи явно напреднаха и те към хотелите и сега се чудят как да не се плащат данъци

Поредното мафиотско лоби с цел ликвидиране на държавата!

някак пак ще се краде?