Проект: До 20 г. затвор за купуване на гласове

Депутати от Реформаторския блок предлагат сурови наказания за изборна търговия, както и стимули да се разкрива корупция.

Обратно в новината

Коментари - Проект: До 20 г. затвор за купуване на гласове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи купуването на гласове е по важно от убийство с кола пиян на дете където дават 4-5 години браво бе

Значи, на воля,се купуват гласове и ако стане издънка си признаваш всичко. Накрая се оказва, че те е склонил циганин , собственник на фиктивна социологическа агенция. Плаща се на циганина и той щастлив си "признава" всичко и с радост влиза в затвора.

я сакам да ме купят ама никой мъ нище! Тогая нема гласувам!

Абе тези реформатори, съвсем се побъркаха. А за непредумишлено убийство може и условно, а? Не са съвсем нормални. Трябва да се прилагат законите и наказанията справедливо. Вие си мислите, че това с вашето участие в управлението ще е все така. 10 души избрани, 20 министъра. За последно ви беше. Само изцепки, за да направите впечатление колко сте строги и колко бой по корупцията има. Смешници, много на сериозно се взехте.

10 000 души х 50 лв. = 500 000 лв. Т.е. глобата трябва четворна спрямо купените гласове.

Това добре. А какво ще бъде наказанието за неизпълнени предизборни обещания.

Да си гласуват падане на имунитета и по този начин ще носят не само политическа отговорност, но и наказателна. Може и частно наказателна, което е много по ефективно. По този начин може да заведем колективен иск всички който не сме гласували за дадената персона. Иначе само при наказателна отговорност, парите от наложената глоба ще се върнат в държавата. В другия случай парите идват при хората.

Толкова ли е трудно да се пресече купуването на гласове, та се напъват толкова?!!! ха-ха-ха... Че те, гласовете, нали се купуват за Политически партии и Кандидати? Никой не си ги пазарува за в джоба. Ами тогава: При доказано купуване, ДА АНУЛИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ, В ЧИЯТО ПОЛЗА Е ПАЗАРУВАНО. Мислите ли, че ще се натискат, тогава? Че и субсидията им ще падне - защото няма да им трябва. НО! НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ, НИКОГА НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ! НИКОГА!

Законът да бъде наречен "Закон за къртиците", няма лошо!Лошото е, че чисто по български пак е обърнат "аритметичния знак"!Провокацията за подкуп реално може да бъде и от двете посоки.Ако бъде приет такъв закон, всеки, който е поискал да даде подкуп, и е хванат, ще заяви, че той го е направил нарочно за да провокира! А който си е поискал подкуп, и го хванат, ще каже абсолютно същото... Ако, обаче , "провокиращият", независимо от коя страна е, е нарочен служител или "волнонаемен", и провокацията става със знанието и под контрола на полицията, то тогава няма нужда от никакъв закон - така като спрялата в забранената зона за паркиране полицейска кола не е нарушител!

бат бойко сега как ще си на пазарува гласове , а? съвсем искате да гу изнервити тоз чувек вии!

А-а, не така! Как ДПС ще си купуват гласовете. Защото филмът за Гент ясно показа - ДПС купуват гласове.

най-важното е да различавате хонорар от подкуп. А иначе всякакви закони си гласувайте, няма проблеми.

РБ, вие имате един единствен проблем, фондация америка за българия не ви дава достатъчно кинти, че да може да си купите гласовете. Тя ви дава само за сто протестиращи, другото требе да си го направите сами, ако не можете вие сте си виновни.

Закони имаме в излишък, няма кой да ги прилага.Трябва да си внесем съдии от Китай - четат присъдата по кратката процедура и от съдебната зала под стража на стадиона - преди мача се изпълнява присъдата.

Тези как пресметнаха, че купения и корпоративния вот са точно 24%?

купуването на гласа е най-малкия проблем на тия мушмуроци! Нищо против немам да ми плащат по 100 лв. сека партия а па аз да негласувам или да си гласувам, за който си поискам. Проблема, е че се купуват кметове, държавни служители, полиция, съдии и прокурори тия да подгонят! 15 партиики по 100 кинта ето ти 1500 лв. шапка на тояга! Е от коалициика мое по 200 там има повече калпави калпазани. И има ли нещо срамно щом нащи политици се продават официално и явно йофтино за некой друг долар???

Правете се на гламави тролчета...

Предложението е добро, но може да се подобри.Да се налага глоба и за партията за която са купувани гласовете, т.е. затвора за извършителите, а глобата за партията, но тя да се увеличи до 100000 лв.

100000 лева са нищо - по-добре да се лишава партията от държавна субсидия, отделно глобата. А председателят на партията да гледа небе на квадратчета - те това е спасението!

дкми

И 120 да са годините, пак ще купуват. Някой да е чул за осъден до сега? И какво правим с "Герб прави избори" в YouTube?

тука трябва военен режим, българина само от бой разбира...

Да се върне в оригиналния му вид Закона за Защита на Държавата. При него България цъфти.

закона ш въвден 24 г. а 25 е нечуван терор в БГ! На това ли казваш цъфтеж? "България е световен рекордьор по безследно изчезнали. Само за няколко месеца през 1925 г. се губи дирята на стотици сънародници. Поети, журналисти, учители, юристи, лекари са удушени, застреляни и закопани в безкръстни гробове. Заличена е част от елита на нацията."

Зеленогорски, закъснели сте, днеска кмета на Варна беше решил да отдели 20 млн за затвор в градинката на к-с Чайка за избирателите си, но не му се получи номера. И на вас нема да се получи, щото Тиквата и Местан вече са си сметнали резултата наесен.

Едно време така ни говореха за Социализъма, както сега бранят Демокрацията :) Ние верваме ли верваме.

Предизборната борба и съпътстващата я реклама започнаха!

престъпления няма ли да предложат реформаторите? Или ги интересуват само изборните престъпления?

Най-добрият закон е от 01 09.2015 г. всички заемали високи държавни и партийни длъжности да влезнат за 20 години в затвора .

Да се внушава : " Всички са маскари"!

не - убавци .

Това трябваше отдавна да стане- елементарно решение! Наистина трябва изпълнителната власт да се вземе в ръце(визирам МВР министърката да се раздвижи вече) + прокуратура и съд

А га беше Йовчев нищо не искаше?!

Депутати от Реформаторския блок предлагат сурови наказания за изборна търговия, както и стимули да се разкрива корупция. Предлагам само този закон да важи с обратна сила 25 г назад.

Но това е само в пропагандната му част. Реално нито ще спре изборните манипулации, нито ще донесе повече справедливост. ВИж някои хора ще си направят реклама.

Така е .Дано някой ден някой да се "сбърка" да го приложи.

Закони - бол! Пазители и изпълнители ( на закона) - йок! Резултат - кел файда!

Браво , само така, че БСП купува яко!

Защото борбата с корупцията се възприема като политическа разправа с опонентите. Не сте новатори, всеки диктатор така е разсъждавал.

А Корпорация България АД? Всички чиновници тичкат да подкрепят работодателя си. А платените протести на жълтите павета? Много по-логично би било да има такова наказание за ЦИК, ако се докажат изборни манипулации при преброяването. Ама не се сетихте, или не ви е удобно да предложите?

Без лустрация до девето коляно държава на тази територия е невъзможна!

и конфискация до 12 коляно

да се промени наказателния кодекс в посока по справедливи наказания за причинилите смърт на пътя и не само разбира се отколкото това партиите да се надцакват кой колко гласа ще купи

Нещо, което е трудно доказуемо с такова наказание, като резултат - стабилен лост в ръцете на властта да се разправя с противниците си. Нима гласа на назначените калинки не е купен? А какво трябва да е наказанието за купен депутатски вот, който кове законите? Че вие всички сте купени бе, лоьхмани в НС!

че то по-добре е да ликвидираш гласоподаватели отколкото да ги подкупваш, защото за убийство присъдите са много по-леки???

Хитро. Тиквата явно иска ние сички да настаниме и да храниме до живот избирателите му.

това е поредният пъклен план за варварско погазване на правата и свободите ни !!!!! боку иска да прилапа предизборното кебапче на хората, да остави малчуганите без пица, да ни открадне купоните за кремвирши... Остафка! ОООооостаафка !! ООООООООООООСТААААФКАААА!!!!!!! ОСТАФКА!!!!!!

А кой ще го изпълнява? Милиционерите ли, прокурорите или съдиите, бе смешници!? Кога в България законът е бил на почит и е бил зачитан? Писатели нещастни и неориентирани сте.

Вие предлагате, ама Бостана и БСП веднага ще ви бламират.Без туй напоследък не сте им много приятни за слушане и гледане.

деер

25 години театърът е един и същ. А ти си вервай!!!!