Кукла с фередже се появи на българския пазар

В български детски магазини се продава забулена с фередже кукла, съобщава Нова телевизия. Въпреки арабския си произход, куклата носи християнско име.

Обратно в новината

Коментари - Кукла с фередже се появи на българския пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е да обърнем внимание, че е дискриминирана хомо-културата, а това е сериозен проблем пред европейската ценностна система, изпитание за европейската толерантност и ново предизвикателство пред педагозите. Крайно време е да се появят лезби-Барбита и гей-кукли.

Пазарувам редовно от въпросния магазин, куклата не е нова, продава се от доста отдавна и не виждам защо сега присъствието ѝ на българския пазар се превръща в сензация. Предлагат се и афроамериканка и азиатка от същата серия кукли, но те незнайно защо не присъстват в репортажа. И в крайна сметка какъв е проблемът, можете да гледате сериали със забрадени герои всяка вечер в прайм-тайма, но се възмущавате от куклата с фередже...

Ако сме умни, ще пазим българската си идентичност, ако сме тъпи Клиенти, ще берем ядове. Плевела се скубе докато е малък.

Пуска се нова серия кукли като новия както "кифлите" стайлинг ще има по различна визия.Барбито ще е с шахидски пояс със "Семтекс" с гайки и болтове , а Кен в една ръка ще държи черно знаме , а в другата отрязана човешка глава.Всичко това се прави с цел да бъдем толерантни към всякакъв вид терористи и разни навлеци.Трябва напълно да загубим своята идентичност, само и само да угодим на тези , които дават нарежданията, а на някои и пари

Като чета коментарите разбирам защо магаретата и прасетата носят християнски имена..:D

Много тъпо, "либерале". Магаретата рак не ги хваща, а свинята е най близо до човека генетически. Ако съм тъп като тебе щях да кажа, че мразите прасетата, защото не сте хора. Но не го казвам, само давам пример.

Па магаретата у Турция са с френски имена, нали ? :)

интересно! Николета не е международно име. Може би Лозанова са имали все пак?

Поне Айше да се казваше....

Харалян, ти си за пандиза! 5 годишната полузачаршафосана Николетка предназначена за момченца и мъже правоверни

Много убава таз наща Николета, бе! С неа трябва да си играят и малките правоверни момченца! Да и надигнат полите и "-Николетке, ти що си си открила лицето, ма? Каквото си потърси ние ще ти го дадем..."

Куклата се казва Nikoleta Arab и е една от групата Nikoleta : Европейка, Азиатка, Африканка. Производство и проект е много преди събитията провокиращи коментарите тук. Символа на Николета е бялата лястовица....също символ на предаността!!! Бранда който произвежда въпросните кукли работят усилено върху борбата срещу дискриминацията, неравноправието и подобни проблеми в модерния ни свят. Работят с най големите организации като фондация ЛАЛЕ, УНИЦЕФ и много други! Сами задайте въпроса си дали куклата с размери абсолютно автентични на размерите на едно малко момиченца на 5г./ за каквато и възраст е предназначената самата Николета.

Хайде без араб вече в БГ. Изведнъж започнаха да се появяват араб и всякакво мюсюлманско откакто се юрнаха да ислямизират Европа. И отгоре на всичко се използват удобни прикритя уж за равенство, разбирателство и т.н м-у нациите. Айде не на нас тия.

Така ще е, драги сънародници, докато не се опомним и не разберем, че ислямската проказа е като тумор в обществото ни! Бурки, шалвари, дълги бради, джамии, ескалираща ислямизация на редица райони у нас - ето какво става пред очите ни, а ние мълчим и се примиряваме. Става вече късно, освен ако не се възроди нов Левски, не се появи нов Ботев, не се активира нов Караджа...

Според социалния антрополог Харалан Александров, едва ли вносителите и търговците на куклата Николета са искали да отправят социално послание. "По-скоро се предположили, че има пазар за подобен тип играчка. Разбира се, големият въпрос е къде е границата и доколко можем да го понесем. Сигурно щях да се притесня, ако на Николета не й се виждаше лицето, а само очите", допълни Александров. Спокич бе Хараланчоу. След няколко години само очите ще се виждат не само на кукличката, но и на жена ти и дъщеря ти. Палячо малоумен. Не било социално послание... ХАХАХА Тоя Хараланчоу няма ли кой да му клъцне главето? Как си изкарва прехраната с малоумщина и простотия не разбирам.

в кой край на българия жените са носили забрадки, завързани отпред и спреветнати краища отзад на врата? В "Бялага лястовица" Йовков беше писал, че при голяма мъка, жените ипускари краищата на забрадката. Та си мисля, че забрадени по този начин понякога е традиция, понякога мода, през 50-те години американките така са се забраждали да не им се развали прическата в кабриолета.

едва ли вносителят си е мислил за Йовков и американките от 50-те,защото щеше да има съвсем друг стил.

Нещо бъркаш. Бг забрадките и тези на американките са с съвсем друга кройка и връзване, пук и не е било наложено от религия да се носят, а по желание. Разликата е огромна. Я погледнете снимката - видно е за какво става въпрос и недейте ги защитава.

Напротив, религията ви го налага. Четете първото послание до Коринтяните, 11:5

в тъмните дупки тия ислямсики подлоги дето ги продават тия боклуци в България!!! Всички подмазвачи на гйсъюза,краварника, туркестан да получат в дупето по една Барби Фердже!! Кат толквоа обичат джихади резаните фесове !!!

И безплатно да ми я дадат, никога не бих я взела за дъщеря ми. Да се бойкотира магазина!Не на исляма!

продават арабеските от Саудитска Арабия, това са кукли с които да си играят малките момиченцата..Та от рано да свикват, че скоро в Европа и те ще трябва да носат ферджета....Защото в Гейропа с нейното либераско управление скоро ще властват чалматлиите джихадисти!! Благодарение на Баба Меркел Ферже хабиб и останалите евротолерасти акт Роско Мекото дупенце и Боко Тиквуняка!!!!

Барби е откровено грозна, кльощава кукла. Тази е доста красива, като истинска кукла! Не виждам нищо притеснително,с тази одецди и на тази цена надали ще се разпространи подобавашо. Но е факт, че има търговци които опипват пазара, на това му се вика СВОБОДЕН ПАЗАР и е чст от ДЕМОКРАЦИЯТА, ИЛИ НЕ!

не, не е!

Ами тогава - вън пазарната икономика да минем отново на ПЛАНОВО СТОПАНСТВО! И КАКВО ТОЛКОВА СЕ ТРЪШКАМЕ ЗА ЕДНА КУКЛА! ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕНЕРГИЯТА И ЗНАНИЯТА СИ ЗА ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА ,ЧЕ ТАКА СА СЕ ОБЛИЧАЛИ ХОРАТА ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ И ЗЕ ИМА ХОРА КОИТО ОЩЕ СЕ ОБЛИЧАТ ТАКА. НЕКА НЕ СЕЕМ ОМРАЗА ,А ЗНАНИЕ. ДЕЦАТА СА ДОСТАТЪЧНО УМНИ САМИ ДА СИ НАПРАВЯТ ЗАКЛЩЧЕНИЯТА ПО-КЪСНО КАТО ПОРАСТНАТ.

Кой е магазина да го залича безкрайно от паметта си и кракът ми да не стъпи повече там?

Магазинът е Имаджинариум - редовен клиент съм, но това с куклата ме потресе, ще преразгледам клиентския си статут там. Днес кукла, утре намаз в пет часа на публични места, след някоя и друга година ще искат фередже за детските градини. НЕ на толерастията, искат да ни превземат мръсните рязани чалмари.

Да й се отреже главата, както си му е редът! :P

мислите ли, че това което правите с ника ми е разумно и честно. а подлата? един ден и вие ще бъдете съдена за разпространение на клевети, доноси и интриги и така ще стане, защото така е Написано!

Ако е надуваема - взимам я!

Ние българите имаме най-красивите и най-старите народни носии. Купете на децата си по една Българка , има ги по магазините за сувенири.

Куклата вместо "мама" казва "алах акбар" и след това се самовзривява.

Между Християнство и Ислям почти няма разлика, напротив Корана потвръждава че Исус ще победи антихриста. Ако вземем Библията, без тая част дето евреите са си дописали че те са избрания народ, Корана и Будизма ще видим че между религиите не съществува никакъв проблем, проблема го правят църквите, евреите, джамиите в желанието си за власт, ВЛАСТТА ОПОРОЧАВА РЕЛИГИИТЕ.

Я кажи тогава как трябва да се отнасяме с атеистите според Корана ?

атеистите требе да ги е.еме щот са най-тъпите

всички религии произхождат от предания, които са много по древни от официалното появяване "писанията". в древни писания основната вяра е в силата на доброто, която най-накрая побеждава злото, в чиято основа (ядро) винаги е била алчността и стремежът на хората да подчиняват другите със сила, принуда или просто, като ги купуват. за целта с вярата се злоупотребявали винаги, от онези, които в Корана са наречени "неверници", а не без-верници. а това е огромна грешка. защото в края на краищата вярващи (а не неверници) са всички онези, които вярват в силата на доброто, на разума, надеждата, любовта и на свободния избор, а не на диктатурата във всяка нейна форма, вкл. и тази на "демокрацията" на глобализма.

В конституцията пише, че БГ е християнска държава. Би следвало ВСИЧКО, което е свързано с друга религия да се облага с някакъв вид мито, акциз и т.н.

така облечена куклата си е баш по християнския канон.

ще я купя, ама за себе си. винаги съм имал фантазии за сех със забулена

Кукла с фередже - днес. Преди една седмица, 15-на "бежанци" тичаха из коридорите на Нов български университет с крясъци "Алаху Акбар!". МВР не успя да установи нищо такова, но дори не са се и поинтересували от записите на охранителните камери в сградата (щото ако ги гледат ще стане неудобно, нали така?!). Вчера ЕС официално ни поднесе на тепсия на Турция.... Ислямизацията на България започна - под благия поглед на ГЕРБ и неговия пръв съюзник ДПС.

махайте ги тия гнусни кукли бе ,не ви ли е срам !УУУУУУУУУУУ

Смърт на Фердже Барби и на евротолерастите и европедалите които насърчават тия зоофилски джихадиски ценности ! Да го духа и Баба Меркел Фердже Хабиби!!!

Те ще станат агресивни и нахарни по отношение на нашите дрехи,бит и куртура. На запад има примери. Затова първо ние трябва да ги поченм тях,а не те нас. Започваме с това,че робата е опасна,че под нея не се знае дали няма бомба,че ни стресират и т.н.

Не, няма. Носят си техните грехи, ние си носим нашите, какъв ви е проблема? Освен това куклата е полезна, има шанс децата ви да пораснат по-малко коне с капаци от родителите си...

Айде бе нямало.... реалността съвсем друго показва, свали либерастките очила

Има един кон с капак...Ти май не си запознат със събитията в света..Или Падналите руски самолети и атентатите във Франция са били репетиция за нова година?

В тази тема единствената агресия е от страна на някои Ганьовци от електората на Болен.

Първо на куклите,после на куклите на конци,после на тия ,дето не са кукли! и т.н.Всичко по реда си!

Интересно ми е как мюсюлманите ще направят памперс за малки мюсюлманчета от ж.р.? И за тях ще има пазар!

защо обсъждате само забрадката, а не и роклята на джихадистката кукла?

И какво за роклята на куклата? Няма да коментирам епитета.

Шегата настрана,но това облекло за арабските жени трява да се забарни в Европа и БГ защото под тази широка роба може да носи колан на шахида. Това е сериозно,и властите трябва да издадат съответния закон.

Игрите и играчките са отражение на действитлноста,щом ги имаме живи ще ги има и като кукли,а кой щеси купи си енегов проблем!

И като я нариснеш по корема пее песен на Азис и накрая вика "Дръж Топката" ....

Дискретно : - от Поне десет Години има Доказана верига 'наши' Вагабонти , 'специализирани' в Комплексни Високопрофилни Глобални СХЕМИ ! ...нейде из Водеща Държава спретват компания старт-ъп... Издояват Наред де що е Възможно ..пишат че били били имали контрагенти от Бл.Изток, Магреба (изобщо Все места дето СА в листата за Толерантност) ..т.е. Издояват И по/виа тази насока ...а произведеното (което Е Непродаваемо във Водеща Държава..от 'мебели' до 'кукли') - рано или по-късно Се появява у Нас. ТА ! - що пък не И 900 (Деветстотин.) лева парчето ?! ...;-)

Няма грижи почват да продават в Мека кукла "Свирколета" без дрехи и сме квит - иначе намирисва на ислямизация.

90лв за това тъпо парче пластмаса. Ако ще и бирата да може да ми сервира вечер пак няма да дам толкова пари. Да не говорим, че ако я купя на дъщеря ми интереса ще е не повече от седмица и после айде в шкафа. За такова чудо не давам повече от 30лв и то само ако има сериозен повод и на мен ми хареса. Опитайте пак! А това за забрадените - ми баба навремето ходеше с забратка. Става ми много смешно като срешна по пътя някоя млада жена с забратка, изглежда ми като преждевременно одъртяла.

А като се замисля, какви по-големи таласъми от тая кукла продават из магазините за детски играчки - страх да де съземе. Но тази кукла си е някакъв вид символика, опит за налагане на някакви "ценности", които са неприсъщи за тукашния регион, така, че за мен трябва да бъде забранена!

Рускините ходят забулени с такива шалове, при сибирски студ.

И аз ходя като ми е студено и нямам шапка,но при студ. Трябва да сапсим арабските жени поне в БГ да ходят без това нещо. Представяте ли си какво им е лятото?

И в църквите си така ходят, дори при топло време, с очите си съм ги виждал. Явно руснаците познават по-добре религията си от булгаристанците, които са масово поразени от атеизъм.

Ами те кадъните живееха май в по-топъл и горещ климат и под шалварите нямат нищо.

Абре Мерт, християнската религия не изсква носене на забрадка, това е по желание. Вземи и учи и чети повече и не пиши глупости. Атеистите какво ти пречат? Че са по-начетени и по-наясно с функционирането на този свят ли? Определено си много много зблуден във вярата си в нещо, което не можеш да докажеш.

Дано за тия 90 кинта, вика Алаха и прави "БАУ"!!!!

Вика Аллах, но прави "БУМ " :))

Абе мам.цата им на тия дето допускат бурки, мурки, и подобни. С кадифена ръкавица искат да промият мозъците на хората и подрастващите, та утре да са мюсюлмани всички. Реално погледанто що за дивотия е в 21 век - време на развиващи се технологии, космически полети и тъсене на други светове, да се издигат религии в култ и те да управляват живота. Това са отживелици от стари времена, когато народите са били простовати, неуки, ограничени и е имало нужда от измислянето на някакви богове и правила /религии/ за да се държат в подчинение и бъдат управлявани от тогавашния аналог на сегашните политици и тайни общества. В името на всяка една религия са вършени безумни зверства. Колко трябва да си загубен, че да допуснеш вярването в някакви приказки /религии/ измислени за наивни или немислещи мозъци да определят начина на живот, рухване на мира и да обсебват съзнанията на homo sapiens. Вероятно в утрешния ден астронавтите ще са с бурки и потури. Има си природни закони и отдавна са доказани, а те нямат нищо общо с множеството богове, религии и техните догми измислени от някой си някога на Земята. Съвземи се народе!!!!

Атеизмът също е религия, а последователите му са с не по-малко промити мозъци от така наречените християни.

Случайно да си наясно г-н мюсюлманино Мерт, че християните както всички религиозни не харесват атеистите, камоли да ги учат на това.

Всички тези религии ще хапнат здраво дръвце когато за първи път (официално) направим контакт с извънземни. Тогава ще ги питам свещениците и имамите къде пише в Корана за тези неща и какво правим с боговете. Дотам ще са религиите.

Скоро съвсем няма да се чумстваме у дома си,в нашата БГ. 26 години я убиваха,и амй ще успеят като ни почнат сега с исляма,освен западните простотии. Бг турци никога не са ходили забулени,поне младите поколения. Не са ни карали да ги чувстваме различни.

Хибридната война продължава- сега ще ги купят на децата за подарък на Рождество Христово.

кадъната носела и "малък калашник"

е този минус. Сутринта по "Нова" показаха куклата с калашника.

Вашата Дева Мария я рисувате по иконите облечена почти по същия начин! А монахините ви са още по-забрадени. Какъв ви е проблемът, бе?

Проблема ни е , че това, нещо няма общо с нас и няма нужда да има. Дева Мария е живяла реди 2000 г. С толкова ли ще се връщаме назад? То е ясно, че арабите са много назад Благодарим, но няма нужда.

Не, проблемът ви е, че криво разбирате прогреса. За вас той явно се състои в това да има голи 17-годишни певици, приличащи на проститутки в клиповете си (справка: Гери-Никол).

Скъпа Мелиха, като искаш такива кукли отиваш в Турция. Там ще бъдеш заобиколена от тови ссетри,които ходят така, ще се продават такива кукли и ще се чувстваш у дома си.

Правилно коментират хората, Девата е живяла преди повече от 2000 години, от тогава има някакъв прогрес, въпреки че като слушам какво проповядва Ислямът (впрочем преди 1000 години най-прогресивната религия) сега той иска да се върнем в развитието си дори по -рано

Има Ислям и Ислям. Не всички мюсюлмани са салафити и уахабити.

Абе тя и баба ходеше с забратка едно време, какъв се смисъла всички млади жени да мязат на бабички. Човек трябва да гледа съвременното, а не да се кичи с разни парцали... Дай по тази логика да ходим с шлемове и ризници, щото нявга дедите ни са се обличали така... Смешно е и тъпо.

Радва ме бързината с която българчетта свикват със всичко ново и прогресивно. Имаме надежда за България

Прогресивно??? Та това е връщане във Ваито средновековие, вижте си и календалра ,докато Европейската цивилизация премина в 21 век вие в Кой сте според вашето летоброене? Вижте и тогава коментирайте

благодарете се по добава на сорос и отровеното им общество. също и на продажната джурналя, за която невежеството е сила.

Българчетата са много далеч от шалове и шалвари, до днес не съм видяла момиченце с такава кукла, няма и да има. Куклата е част от някаква толерастка серия - има и африканка и китайка и т.н. Българските момиченца си избират винаги Николета с къса, кокетна рокличка, тази с черната шамия ще се върне към производителя, тъй като е социално непригодна. А ти май страдаш от кокоша слепота - къде ти се привиждат фереджета, те новите тинейджърки няма сила, която да им прибере гърдите в деколтето и задниците в панталоните, ти за бурки бълнуваш. Смешница.

очевидна провокация, на "приличната цена" от 90лв.. към асоциалния антрополог от сороското "отровено общество". жената наистина е добра, още повече, че човек може да си купи и да си притежава най- официално повечко от тях. все пак мъжете намаляват главоломно за сметка на гей парадиза. а все някой ще трябва да се грижи и за жените. нали така. ама вие си продължавайте с лабораторните си опити над човечеството. то за това света е в това катастрофално състояние.

ние сме христяни и бурки не носим. за какво са ни такива кукли. не е ли крайно време да спрем със състрадателния спор за емигрантитеи да погледнем към нас - първо себе си да оправим и после да гледаме за тях. ние достатъчно сме зле. и по-добре барби, отколкото бурки, фереджета и тем подобни.

Всички икони са с покрити глави.Моля влезте в произволно избрана църква и вижте "николета" на иконите.Второ християнките си покриват главите,дори е забранено да се влиза в църква без покрита глава-моля прочетете Библията-вижте всички български носии са с кърпи,матрьошките са с кърпи и то вързани като на "николета".Спрете простотиите-минижупа,банския са толкова антихристиянски,колкото и атниюдейски,колкото и анти будистки.Това са правилата и модата на новото време-свободна любов,аборти,гей-това не е християнство.Дира пуска провокативни статии.Ако Волен дето се пени ,че е православен,нямаше да разведе Капка,за живее извънбрачно и да забремени бившата любовница на доведения си син-Деница.И да родят дете без брак.Моля следващото предаване да бъде открийте нарушените християнски заповеди от Волен.Тъпотията на народа ни е потресаваща.

Искам секс кукла Айше!!!!

Следващата сигурно ще е с колан с фитил?

първо това не е фередже а хиджаб и второ - голям праз! всичко мара втасала, ами сега и за кукли да се джфкаме. като не ни харесва - няма да купуваме. никои не продава стоки дето не се харчат.

Боли ме патока дали е фередже,или хиджаб. Изобщо не ми трябва да ги знам тези тоалети на терора над жените в средните близкоизточни векове,от където идват тези хорица. В БГ така не може. Защо трябва бг да се стерсират на собствената си земя?