500 лв. глоба за домашно куче без чип

Всички домашни кучета в София да бъдат с чип, предвижда проектът на наредбата за отглеждане на домашни животни. Чиповете ще са безплатни, но глоба от 500 лв. грози тези, които не го поставят.

Обратно в новината

Коментари - 500 лв. глоба за домашно куче без чип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучетата с имплантирани чипове заболяват от рак

Борисов-попрочитай форумите.Не е политически прозорлива готвената политика относно кучетата/чипове, глоби, кастрации и т.н./.Тези на които не им харесва подобна политика, са доста по-вече от тия на които им харесва.Пък всички са потенциални избиратели....Но ти си млад и надежден-политическата кариера е пред теб...

Най-големите изверги по отношение на животните са любителите на домашни любимци.Искат да имат всичко.И папагали и костенурки и гущери и игуани и още и още. И ги държат като затворници.Доста често гладни и в неуютна обстановка. Но най-големите мъченици от любимците са кучетата.За това не ги жалете .Да плащат щом искат. И да осигуряват задължително необходимите условия за живот.

Когато докажат че чиповете са 100% безвредни, тогава да задължават,идиоти!

щяла общината да плаща :)), абе що ни правите на луди бе, от къде взима пари общината бе, пак от нас, с чужда пита им се приискало помен да правят тарикатите. Господи ,вразуми ги тез изроди по най добрият начин, моля те Боже. Амин!

сега на кучетата а след някой и друг ден и на хората (овцете) и с тези чипове ще ви казват кога и по колко да папкате ,да пишкате и други такива полезни съвети, а който се опита да расуждава ще му пуснат по някоя честотна вълничка и ще се укроти . честито да ви е!

от къде на къде ще ме задължават да слагам чип на кучето си, това е чуждо тяло в организма на моя любимец. не желая подобна гавра с творението на природата наречено "най-добрият приятел на човека" както е тръгнало и на хората ще пискат да слагат чипове , гадовете с гадове!

Всички от столичната община заедно с кметичката + правителството също да са с намордници, защото много ядат.

Няма да му слагам никакви чипове, нито ще им плащам такси! Отказвам! Това е гражданско неподчинение! Никой не ни е питал и не ни пита за нищо - кое в такъв случай ме задължава да им плащам, кой им е казал, че ние сме им подчинени и задължени??? Ами не сме, това е! Техният извратен ред да ни бъркат постоянно в джобовете не ме интересува, така както и тях не ги интересува как живеем, здрави ли сме, имаме ли работа, пари, как се спасяваме от престъпниците и престъпната им власт. Пет пари не давам и за глобите им - нито ще ги плащам, нито ме интересуват - ха да видим как ще ме задължат. На РЕПРЕСИИ не се подчинявам. Държавата е наша, а не тяхна.

Кой ли ще бъде вносителя на чиповете....???

Сега нема ли да ревнат от Животно-защитните организации за нарушени права на животните и по-точно на бездомните кучета???

Направо смях в залата!!! Бас ловя, че има цигани дето ги нема в никакви регистри в държавата, а вие уличните кучета ще регистрирате!!!

Срещу скромно заплащане, служебен автомил за една седмица, въздушен пистолет и малко олово въпросът с уличните пимияри може да бъде решен много бълзо. Останалота са празни приказки и глупости.

теб те трепим без пари,само за спорта

И 500 лева глоба към общината за всяко бездомно куче, което не е кастрирано и е без ЧИП.

За димашните кучета задължително чипове !!!

В изречение от 4 думи имаш достатъчно грешки- ето защо трябва да се научиш да пишеш първо в тетрадка...

За пи...щите и се..щи деца навън - също глоба. Така е и на Запад...само, че хората са по-търпими един към друг и си затварят очите. Ей това е разликата в сравнение с България.

Преди да глобяват за непоставен чип на домашно куче, кметицата Фандъкова да реши проблема с бездомните кучета. Че той и при Софиянски беше, и при Бойко си остана, сега Фандъкова се прави, че не съществува. Не впрягайте каруцата преди магарето, господа!

Не мога да изпълнявам нещо, което не е обяснено защо се прави и каква полза има стопанина и кучето и някой иска да си прави нещо си .Когато се справят с бездомните кучета и този чип носи някаква полза за кучето ми- примерно ако се изгуби да има служба,която да го намери и ми го върне,или поемат грижа за здравето на кучето,тогава могат да ме задължат и перка да му сложа отзад.

Ами бездомните кучета........те къде да ходят по нужда?!

това тест за човешките чипове ли ще бъде :-)

така излиза... за съяление... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък искам солена глоба за тъпанарите, които позволяват на дебилните си деца да ходят навсякъде, да крещят и да се държат като стадо маймуни по градинките и в училищните дворове и въобще да смущават нормалните хора...

А, за българина, който не си е сменил ...чипа, както Сакса каза глоба = 5000лв!!!

Не разбрах само какви ще бъдат тези чипове? Безопасни ли са? Или като на кравите и овцете ще им дупчат ушите на домашните любимци?! Във Великобритания и САЩ подобно нещо например до колкото знам няма...най-вероятно няма и да има защото веднага ще го отпишат като "cruelty to animals", но БГ както винаги пак сме различни....

ОК...поправям се ...в чужбина чипове се слагат само на добермани заради опасността, която представляват. Очевидно чипът се имплантира във врата на животното! И това в БГ ще го правят за домашните болонки даже ли?

Ако чужбината ти е Бангладеш си прав, но дори и във бившите соц-страни не се продават кучета без чипове от много време.

А за тебе искам да се приложи опито от Варшавското гето приложен от Шикългрубер-хайка и до стената!

В чипа има сведения за кучето-порода ,име, и за собственика-име,адрес.Но все още НЯМА действаща система,която да разчита чиповете.Би трябвало двете неща да вървят заедно или системата да е преди чиповете.Ако кучето ми се загуби или го откраднат,общината гарантира ли ми намирането му?Все пак пари се искат за свършена работа ,а не по принцип ,или че така било в Европа.Винаги вземаме от европейските практики само А,а до Я трябва много работа и пари.

Единственият начин да се реши проблема с кучетата е да се сложат чипове на всички улични за да могат да се следят дали са кастрирани. Единствената необходимост да се маркират домашните то това е, за да могат да се съберат пари за приюти, кастрация на бездомните и допълнителни приходи в общината. Поправете ме, ако бъркам!

Наистина ли мислиш, че обините ще използват събраните средства от данък животни за приюти??? Ако е така, значи не си ходил в Богров или някои от другите общински приюти, за да видиш в каква мизерия, болести и глад живеат кучетата там. Единствените средства за тези приюти са от дарения от чужди организации, а не от обищината.

Аз няма да сложа чип на моето куче!

Тогава ще сложим на тебе!

Личи ти,че си за приюта на четвърти километър!

И аз няма да сложа на Кирето чип!

Само че, тогава трябва глоба И за дебилите, които пушат или люпят семки на алеите и на детските площадки, докато отегчено наблюдават как отрочетата им си играят.

Дреме ми на шмайзера - не пуша, не люпя семки, изхвърлям всички отпадъци разделно, не се возя гратис, нямам куче - ако имах, щях да почиствам след него. Искам ред и чистота!

А кой ще е глобения за бездомно куче, разхождащо се на детска площадка или училищен двор, ръсещо бълхи, кърлежи и фекалии??

би трябвало да е точно онзи хрантутеник от Екоравновесие, барабар с подразделението им за замазване и размазване 4 ($) лапи.

Ал

За бездомните отговаря общината

Общината не знам да е платила на ухапан човек от бездомно куче. Освен това чиповете ги плащаме пак ние, както кабинета,бюрото,компютъра и заплатката на съответната Калинка и компания.

Кви са тия чипове , кви са тия простотии? ..... В Канада всичко е просто и ясно : 1. Всичкото животно що е без придружител в града се прибира от Ветеринарите (следва преглед и тест а болести. 2. ако е диво зверче се пуска далече извън града на свобода извън града" 3. Ако е домашен любимец се връща на собственика срещу малка такса. 5,. Ако е бездомен домашен любимец се предлага за осиновяване за 3-4 седмици (държат ги в клетки и ги хранят. 6. Ако не се появи осиновител за това време им бият по една инжекция и пращат труповете за изгаряне в екарисажа ..... Резултата е че не можеш да видиш бездомно куче или глутница (е винаги си има по някое коте което е прескочило по време на разгонния период по любофф:))

Ал

Наистина просто и ясно! 10х А как стои въпроса с чистота? Осрано ли е навсякъде, както в София?

Да, просто и ясно, наистина. А можеш ли да ни обясниш защо у нас пък е пълно с бездомни кучета?

Да ви кажа, тук в Лондон нема бездомни кучета, но за това пък има ЛИСИЦИ! Може би не ми вярвате??? Попитайте познати! А кучетата им се водят само на каишка. Ако те ухапе можеш да съдиш собственика. Та и в България така, съдете Общината ако ви нападнат бездомни кучета. Това ще инициира решаването на проблема!

Имам мини пинчер на 14 год. и не виждам смисъл да слагам чип на 3 килограмово куче и вече на една доста солидна възраст. Пак недообмислени наредби, които слагат в един кюп всички породи кучета.

Щом имаш, ще плащаш! Аман от тарикати, които си измислят как да спестят 20лв/година. Не ти стига, че общината ще ти го маркира, ами и на луд се правиш - как да мина метър.

ти тъп ли си или нас ни правиш на такива, на тия от общината никой не им ще чиповете, да вземат и да си ги набият в "задният двор" та да се знае кога, къде и какво са разтоварили ( след обилното ядене)

само слушам за колко лева е глобата,а един глобен кучкар незнам да има

Браво! Току виж започнем да приличаме на европейска държава.

искаш да кажеш "еврейска" държава, Не благодаря!

Чипа е безплатен и кастрацията е безплатна - какво се оплаквате. Единствено не мога да разбера защо трябва да се носи паспорт, след като кучето ще носи чип

Защото на паспорта, не на чипа, ще пише дали си платил данъка за кучето за съответната година!

идеята на чипа е да съхранява информация! има чипове с които може дори да се следи температурата на животните, освен информацията за животно, собственик, родословие, дати на прегледи, диагнози, ваксинации, платени такси и глоби и тн. цената на едно такова устройство на едро е около 5-7$. и с това паспорт и всякакви подобни хартийки и бележки могат да отпаднат като изискване за носене (все пак не ходя на разходка с папка под ръка)

Това не е новина още 2007 трябваше да сложим чипове , обаче това за наморника е глупост. никъде в еу не е задължително. Такси се плащат навсякъде в момента живея в Германия такасата тук е 60 еуро годишно кучето се регистрира в общината. Но мога навсякъде да ходя с кучето си в ресторант, влак или мол . В БГ е малко варварско в това отношение ама ориент какво да се прави.

Не само ти живееш в Германия. Като си такъв експерт знаеш ли колко е глобата ако кучето ти ухапе човек? Сам ще си сложиш намордник на кучето, та дори два!

Не виждам какво злобееш, естествено че отговорноста за деиствията на кучето ми е моя, ти като живееш в германия кажи колко кучета с наморник си видял.

Освен това да се плаща гражданска отговорност и да им се залепят винетки.

Сега кучетата,след време-и нас.Нов световен ред,нов цар..! Вие какво си мислите...?!

Сега ли вдяваш?? То нали за това е преброяването!!

Пак че пълним гушата на някоя фирма близка до общината.

други няма. Овцете ги стрижат, доят и дерат. Хората не могат.

Като гледам май цяла България е все от София - всички обиждат на селянин, удобно забраяйки че след 9 септември всички комунисти станаха софиянци, иззеха апартаментите и къщите на старите софиянци и сега поколенията им се перчат, че са "софиянци". Да не се обиждат тези, чиито родители и прародители наистина живеят от поколения в София, те не са много и помнят или поне са чували за заселването на София.

Ха ха ти вярваш ли си. По-тъпи от така наречените кореняци няма в това огромно село. Добре че са били комунистите за да заприлича на град тази кочина.

Дано не си вярваш на тая тъпотия за комунистите, иначе нищо чудно че сте направили града кочина като сте пренесли мръсната си ломунидна психика, липста на уважение към всичко и селяндурските си навици.

Мнението на селяндурите изобщо не ме засяга. (За селяните не се отнася). Избивай си другаде комплексите, тъпанар - тук будиш само съжаление.

Първо поколение с обувки - буди само погнуса, не съжаление

Не знам защо ми спряхя коментара "До Илия"!Съвсем нормален ,без обиди и цинизми"!В същото време озлобени хорица пишат злобно,със закани и призиви за неподчинениеи за бойкотиране на правителствени разпоредби!Имате много странни разбирания,за да не кажа елементарни и глупави!

Но ако не се въведе за абсолютни ВСИЧКИ ВИДОВЕ домашни любимци, вкл. бели мишки, ще разполовя нечия главичка, ако ме спре! Приятна среща.

Винаги съм се чудил как реагират околните тъкани на поставения чип след години?Дали няма някое злокачесвено образувание около чипа да умори кучето след 3-4 годинки?Просто ми е любопитно...

Добре дошли в Цивиливизацията на Европата, Българи - юнаци! В другите държави и паспорти имат домашните любимци и си ги носят на разходката заедно с наморника, та да се легитимират, ча не са български помияри, спрени по шенгенски! Въпреки, че и по джафкането ще ги познаете, някак по-покултурному, по-поевропейски джафкат! А, чипът на племето българско му е в главата!

ей не сенаядохте на проклетии бе! на какво дередже сме - само от глоби и репресии и заплахи ли ще си докарвате парички! работеща икономика трябва -не просташки заплахи и тормоз за хората дето ви плащат бандитският 20 и кусур годишен преход !

Има ли начин тия да свършат неяо полезно,а не да се чудят как да изхарчат едни пари?