Кубинците гласуват за парламент, депутатите с 5-годишен мандат, но без заплата

Това е част от процеса по избора на нов президент, който се провежда в първата половина на тази година

Обратно в новината

Коментари - Кубинците гласуват за парламент, депутатите с 5-годишен мандат, но без заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеално се вписва със статията за гласуването в България през 1970та..

Че не получават заплата.В същото време нашите депутати с по 10 000 лв. Заплата. И последния парламент само се караха и решаваха проблемите на Украйна

470 места 470 кандидати Избор голям. Имитация на избори! Така и каскетатурата избра каскета 1 място 1 кандидат

Те са фигуранти, нищо не правят затова и не получават заплата. Гласуват, ръкопляскат, гласуват, ръкопляскат.

То пък нашите какво правят - изиграят едно театро, поскарат се и накрая гласуват каквото им наредят от посоолството.

Така е било и в България преди 1944 г.

Кубинският парламент е с 470 места, за които се състезават 470 кандидати. - хахахахахахахахахахахахах!

Това за заплатите е добре. Но пък ръководна сила да е компартията няма да е на добре. Лапачи и нагаждаччи има навсякъде по света, така че ще имат проблеми с мижитурки.

Единственото място на света където хората са бедни, но щастливи!

Дерзайте, таваришчи! Комунизъма е близо.

То защото при капиталистите няма нагаждачи и лапачи

Те пък нашите не са фигуранти. Отишли там да си оправят бизнесите и да стават още по-богати.

ПООООДХОДЯЩА ФОРМУЛА ЗА БГ. ЗАЩО ДА НЕ СЕ ОПИТА АМА ТОГАВА НЯМА ДА НАМЕРИТЕ КАНДИДАТИ

Добре са плащат си революцията Венсеремос Слава н Кастро Слава на Путин

През соца понагазихме в калта , сега за 30 години демокрация затънахме до ушите !

Но са 12 милиона , а ние - 6

Който го хванат в измяна и далавери го застрелват. Много добре.

Наистина ли смятате, че някой ще работи 5 години без заплата? И как ще се храни, облича и плаща сметките си? Ако няма заплата, значи ще краде колкото може повече.

Ето това е ДЕМОКРАЦИЯ - Депутатите БЕЗ заплати , Парламента на улицата и представителите на различните партии с китари в ръце !! Така се решават провлемите и бъдещето на една страна !!! ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УЧЕТЕ - А м/у другото : АКО при нас всичко което ОСРАХМЕ е било заради едните Банани - Значи нищо НЕ сме постигнали за 35г. - Нашите банани идват точно от ТАМ където депутатите НЕ вземат заплати !!!

Очаква се вълна от ПЛАТЕНИ "протести" по BG патент и затова полицията е взела всички необходими мерки !! Горките Кубинци - Нямат си няколко като Бойко , Доган и Пеевски - Ще видят те тогава кой пуска и спира слънцето !!

Отново много пишещи и разбиращи, които никога не са били и никога няма да бъдат в Куба! Със здраве разбиращи от всичко.

Най-вероятно това не е постоянно действащ парламент. Така беше и у нас преди 1989 г. Депутатите си работят по професиите и един път в месеца или на три месеца се събират на сесии. За няколко дена гласуват каквото трябва и пак си отиват по местата, където живеят.

Заминавай при тях, защо стоиш в демократична България?

Има комунизъм, има глад. При капитализма само мързеливите са зле.

Щастливи са, защото не знаят колко са нещастни.

Щастливи са, защото държавата се грижи за всичко. Безплатно образование и здравеопазване, дава жилища, тока евтин. Работа бол, ако те уволнят отиваш да работиш на друго място. И никой не те гони от жилището, че не си платил наема или не си плащаш вноските по заема. След работа се събираш със съседите "да направите едни карти" или на някаква веселба. Вярно, има дефицит на стоки, но ядеш истинска храна, няма гладни и жадни, нито хора, които бъркат в кофите за боклук. И почти нулева престъпност, разхождаш се по улиците през нощта без да се страхуваш, че някой ще те нападне. И няма наркотици. Позната картина и у нас от времето на соца.

мизерия и половина. тия от партията и армията живеят, като царе. другите, особено черните, са в 19 век. хубава страна, хубави хора, но управлявана от алчни комунисти.

Депутатите, като не взимат заплата, как ще се издържат? Демек им казват, ставате депутати и квото гепите, от него ще живеете. Това е див популизъм и простотия!

Да не се опитваш да кажеш нещо за Китай ???

НЕ е важно къде си бил , а какво си ВИДЯЛ ! СЪЩОТО ми го казаха и приятели от БЯЛА държава които доведох в България за две седмици : Хубава страна , хубави хора , но управлявани от БАНДИТИ и КОМУНИСТИ - Нямаше акво да им кажа - Вече НЕ можете да ИЗЛЪЖЕТЕ НИКОГО че сте " демократи " и че сте "най-бедни" в Европа , но че сте най- КРАДЛИВИ , ЛЪЖЛИВИ и ПРЕСТЪПНИ - Това го знае всяко хлапе дори и в ГАНА !!!

Не знам какъв точно е случая с Куба, но със сигурност мога да се сетя за поне няколко варианта. Например компенсацията на депутатите може да идва от партиите които ги излъчват по начин който те преценят и това да не е свързано с държавния бюджет. Ако е независим кандидат може да става с дарения или колективен хонорар както адвокатите взимат понякога. Да обвиняваш някого в "простотия" преди ти самия да си помислил прави лошо впечатление.

Аййййй БОЖЕСТВЕННИЙ - Ти ли си БОГОИЗБРАНИЯТ дето единствен си излизал извън България ??? И като си Бил в Куба успя ли да разбереш колко си ТЕСНОГРЪД , ПРОСТ , АЛЧЕН и ЛИЦЕМЕРЕН , което вече се знае от цял свят , защото в условията на Куба тук в Бг ще се самоизяждаме като крастави хиени - Не че сега не го правим , но при такава мизерия китарите и песните ще са последното , за което ще се сетим ?!

Да приложим и ние кубинския метод! Депутати без заплати, звучи като приказка за България!