Кубинците гласуват за парламент, депутатите с 5-годишен мандат, но без заплата

Това е част от процеса по избора на нов президент, който се провежда в първата половина на тази година

Обратно в новината

Коментари - Кубинците гласуват за парламент, депутатите с 5-годишен мандат, но без заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да приложим и ние кубинския метод! Депутати без заплати, звучи като приказка за България!

Депутатите, като не взимат заплата, как ще се издържат? Демек им казват, ставате депутати и квото гепите, от него ще живеете. Това е див популизъм и простотия!

Не знам какъв точно е случая с Куба, но със сигурност мога да се сетя за поне няколко варианта. Например компенсацията на депутатите може да идва от партиите които ги излъчват по начин който те преценят и това да не е свързано с държавния бюджет. Ако е независим кандидат може да става с дарения или колективен хонорар както адвокатите взимат понякога. Да обвиняваш някого в "простотия" преди ти самия да си помислил прави лошо впечатление.

Отново много пишещи и разбиращи, които никога не са били и никога няма да бъдат в Куба! Със здраве разбиращи от всичко.

мизерия и половина. тия от партията и армията живеят, като царе. другите, особено черните, са в 19 век. хубава страна, хубави хора, но управлявана от алчни комунисти.

НЕ е важно къде си бил , а какво си ВИДЯЛ ! СЪЩОТО ми го казаха и приятели от БЯЛА държава които доведох в България за две седмици : Хубава страна , хубави хора , но управлявани от БАНДИТИ и КОМУНИСТИ - Нямаше акво да им кажа - Вече НЕ можете да ИЗЛЪЖЕТЕ НИКОГО че сте " демократи " и че сте "най-бедни" в Европа , но че сте най- КРАДЛИВИ , ЛЪЖЛИВИ и ПРЕСТЪПНИ - Това го знае всяко хлапе дори и в ГАНА !!!

Аййййй БОЖЕСТВЕННИЙ - Ти ли си БОГОИЗБРАНИЯТ дето единствен си излизал извън България ??? И като си Бил в Куба успя ли да разбереш колко си ТЕСНОГРЪД , ПРОСТ , АЛЧЕН и ЛИЦЕМЕРЕН , което вече се знае от цял свят , защото в условията на Куба тук в Бг ще се самоизяждаме като крастави хиени - Не че сега не го правим , но при такава мизерия китарите и песните ще са последното , за което ще се сетим ?!

Очаква се вълна от ПЛАТЕНИ "протести" по BG патент и затова полицията е взела всички необходими мерки !! Горките Кубинци - Нямат си няколко като Бойко , Доган и Пеевски - Ще видят те тогава кой пуска и спира слънцето !!

Ето това е ДЕМОКРАЦИЯ - Депутатите БЕЗ заплати , Парламента на улицата и представителите на различните партии с китари в ръце !! Така се решават провлемите и бъдещето на една страна !!! ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УЧЕТЕ - А м/у другото : АКО при нас всичко което ОСРАХМЕ е било заради едните Банани - Значи нищо НЕ сме постигнали за 35г. - Нашите банани идват точно от ТАМ където депутатите НЕ вземат заплати !!!

Наистина ли смятате, че някой ще работи 5 години без заплата? И как ще се храни, облича и плаща сметките си? Ако няма заплата, значи ще краде колкото може повече.

Най-вероятно това не е постоянно действащ парламент. Така беше и у нас преди 1989 г. Депутатите си работят по професиите и един път в месеца или на три месеца се събират на сесии. За няколко дена гласуват каквото трябва и пак си отиват по местата, където живеят.

Който го хванат в измяна и далавери го застрелват. Много добре.

Има комунизъм, има глад. При капитализма само мързеливите са зле.

dyado Yotso gleda

Да не се опитваш да кажеш нещо за Китай ???

През соца понагазихме в калта , сега за 30 години демокрация затънахме до ушите !

Добре са плащат си революцията Венсеремос Слава н Кастро Слава на Путин

Заминавай при тях, защо стоиш в демократична България?

ПООООДХОДЯЩА ФОРМУЛА ЗА БГ. ЗАЩО ДА НЕ СЕ ОПИТА АМА ТОГАВА НЯМА ДА НАМЕРИТЕ КАНДИДАТИ

Дерзайте, таваришчи! Комунизъма е близо.

Единственото място на света където хората са бедни, но щастливи!

Щастливи са, защото не знаят колко са нещастни.

Щастливи са, защото държавата се грижи за всичко. Безплатно образование и здравеопазване, дава жилища, тока евтин. Работа бол, ако те уволнят отиваш да работиш на друго място. И никой не те гони от жилището, че не си платил наема или не си плащаш вноските по заема. След работа се събираш със съседите "да направите едни карти" или на някаква веселба. Вярно, има дефицит на стоки, но ядеш истинска храна, няма гладни и жадни, нито хора, които бъркат в кофите за боклук. И почти нулева престъпност, разхождаш се по улиците през нощта без да се страхуваш, че някой ще те нападне. И няма наркотици. Позната картина и у нас от времето на соца.

Това за заплатите е добре. Но пък ръководна сила да е компартията няма да е на добре. Лапачи и нагаждаччи има навсякъде по света, така че ще имат проблеми с мижитурки.

То защото при капиталистите няма нагаждачи и лапачи

Кубинският парламент е с 470 места, за които се състезават 470 кандидати. - хахахахахахахахахахахахах!

Но са 12 милиона , а ние - 6

Така е било и в България преди 1944 г.

Че не получават заплата.В същото време нашите депутати с по 10 000 лв. Заплата. И последния парламент само се караха и решаваха проблемите на Украйна

Те са фигуранти, нищо не правят затова и не получават заплата. Гласуват, ръкопляскат, гласуват, ръкопляскат.

То пък нашите какво правят - изиграят едно театро, поскарат се и накрая гласуват каквото им наредят от посоолството.

Те пък нашите не са фигуранти. Отишли там да си оправят бизнесите и да стават още по-богати.

Идеално се вписва със статията за гласуването в България през 1970та..

470 места 470 кандидати Избор голям. Имитация на избори! Така и каскетатурата избра каскета 1 място 1 кандидат