Вложители в КТБ се канят да съдят държавата за бездействие

От Организацията на вложителите в КТБ обявиха, че категорично ще съдят държавни институции за затварянето на банката.

Обратно в новината

Коментари - Вложители в КТБ се канят да съдят държавата за бездействие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОбро дело е да се подкрепят банките със наличието на Гаранционен фонд. Наличието на такъв е гарант на банкова система, в която хората имат доверие, т.е. стабилна банкова система. Проблема е в БНБ, който не следи за състоянието на банките, както се видя ясно и просто. БНБ е следвало да следи за капиталовата адекватност на банките - колко пари са привлекли и колко са раздали. Проблема е, че КТБ е раздал повече отколкото е привлекъл. А явно е привлекъл много, защото е давала големи лихви. Ето тези лихви привличат клиенти, спокойни, защото ги пази БНБ и има гаранционен фонд. А БНБ е следвало да се загрижи, като вифди тези лихви и да проверява сериозно, а не формално кредитите и капиталовата адекватност. Но БНБ или си е чоплило в носа или е лижело нечий г.з, със затворени очи. Това е проблема. А не да се караме ние - данъкоплатци и вложители. Нито едните, нито другите са виновни. По-скоро и едните и другите са измамени вкупом, че живеем в истинска държава с истинска банкова система контролирана от истинска БНБ. Нито едно от тези звена не е истинско, защото не си е свършило ролята, за която е предназначено. Банките - да са почтени с хората и държавата, БНБ - да контролира банките да са лоялни, държавата - да се грижи за интересите и на гражданите и на банките и да контролира БНБ. Нищо не е както трябва у нас.

От какъв зор ще се изщлащат пари с данъците на хората който са нямали вложения в тази банка. Кой е допуснал да има банка която да не е била застрахована при фалит?

Странни неща се случват:в едно частно начинание (влагане на пари в частна банка) за което всеки трева да си носи отговорност,печалбите (по- високите лихви) са лични,а загубите(извесни са какви) са обществени.Дааа,комунистическия подход-с пълна сила.Другари и другарки,ако вложителите осъдят държавата да им върне кинтите това значи ЧЕ ТЕ ОСЪЖДАТ МЕН ДА ИМ ВЪРНА ТЕЗИ КИНТИ.Да не се правим на мотики.Друго аз питам:ЗАЩО ТЕЗИ ОЧЕВИДНО ТОЛКО ЕНЕРГИЧНИ фЛОЖИТЕЛИ НЕ СЕ СБЕРАТ И ДА НАМЕРАТ НАЧИН ДА СИ ВЪРНАТ КИНТИТЕ ОТ КРАДЦИТЕ.Все пак толко пари едва ли крадците са изяли изпили и изсрали(не се чудете на езика ми).Ми що аз да не си помисла че Фложителите играат на едно с крадците.Съвсем просто е.Начи кой краднал, краднал.Балъците ше платат масрафа,Айде сега забравете.Едно много просто решение:Фложителите си прават организация,намират си хора които да им издират крадците и кинтите и същите те да принудат крадците да ги върнат.Въобще ЗАЩО НИКОЙ НЕ РАЗГЛЕЖДА ВЪЗМОЖНОСТА КРАДЦИТЕ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ.Аз ли съм идиота в случая като си мисла че е възможно или....

Не бъди толкова сигурен, че утре няма да фалира и твоята банка

е въпрос на лично, а не държавно решение. Гаранциите не покриват целия спектър влогове. Документация по кредитите умишлено е скрита / унищожена. Е как да се гледа този случай, освен като криминално престъпление!...

Наистина ли си толко тъп бе.Ами нали точно за това предлагам тези неща.Нали ако утре стане (недай боже) с некоя друга банка Фложителите в нея със сигурност ше го издухат.А ако тарикатите БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ВЪРНАТ кинтите(със съответните санкции) ДРУГ НЕМА ДА ПОСМЕЕ.Толко е просто.Да не говорим че и фонда не е такива случаи.Той е за нещо дребно.Казват че бил 2мпрд.А кинтите в банките били 70-80млрд.Това не е никакъв "back up".И честно казано не ми е ясно за какво е.Как е в другите страни не знам.А какъв е този случай:Еми тук ИМАМЕ ПРЕДНАМЕРЕНО ,ЦЕЛЕНАСОЧЕНО,ЗЛОУМИШЛЕНО КРАДЕНЕ НА ПАРИ.Тук нема кофти конюнктура ,или кофти стечение на обстоятелства.....Всеки ден имаме СЛУЧАИ В КОИТО НЕКОЙ ТАРИКАТ ПРЕКАРВА ДРУГИ ХОРА.чЕ ДОКТОРИ ЛИ НЕ БЕХА ЧЕ СЪДИИ ЛИ НЕ БЕХА,ЧЕ МИЛИЦИОНЕРИ ЛИ НЕ БЕХА ЧЕ ШОФЬОРИ ЛИ НЕ БЕХА.ЕМИ ГРЪМНИ ЕДИН ОТ ТЕХ И ДА ВИДИШ КАК ДРУГИТЕ ШЕ СИ СЕДНАТ НА ГЪЗОВЕТЕ.Сега разбра ли умнико?

Всички който имате пари във всички банки ще е наложително да си ги докажете и без такива до 196 000 лева . Да ви е карал някой насила да си ги слагате в банка и то на големи лихви ? Ние където нямаме и лев в банките трябва да ги връщаме на вас и защо ? Върнаха онзи с многото спестени Подуправителят на БНБ Цветан Гунев пари за две години искайте си ги от него а не от всички нас ние не сме ви виновни , не сме ви ги откраднали

Ти как си купи компютъра бе цървул?Спестява ли или го взе с кредит? Ако е с кредит нали такива,като хората със спестявания са ги дали на банката,а тя на теб да си купиш техниката и да пишеш простотии! Тъп и проз циганин си наистина!

си е негова работа. Логиката на всеки е различна и покупките също. Но не може да бъде наказван някой, който хал хабер си няма от банката ви, от намеренията ви и от длъжностните лица в друга инстанция..

Откраднах го !!! Изплатил съм и с лихвите и не желая да се изплаща нещо на когото и да е от мой пари защото няма никаква логика за това . Не си ММ ДАЛ за ДА ТИ ДАМ . Напротив цените са високи защото непрекъснато се казва колко пари на хората (не казват какви и от къде са ) има в банките. Това е двоен удар за хората който нямат пари да дават на тези който имат . Но вземат ли от нас тогава ще има не само протести ...защото това ще стане явление заразително и за другите банки - едни ще крадат за да дават на други ойто са краднали .

Стига тормозиха хората. Крайно време е правителството да се намеси и хората да си получат парите.До кога ще търпиме някой да се подиграва с нашето достойнство на стойносни хора. Стига вече.

държавата трябва да направи необходимото вложителите да си получат парите, и в същото време да направи необходимото да си вземе парите от тези, които са ги взели (теглили) или откраднали

Тази неоперативност на БНБ никак не работи за укрепване на доверието в банковата система.

Понеже отново има доста хора, които са си забравили първото значение на думите и старите български определения, може да се припомни: Що е то пари? Вземете течност,най добре вода и загрейте в чайник. Почти прозрачният пушек , който почне да се издига нагоре са парите :-) Останалото е ударение за благозвучие. Винаги е било така ! Не бъркайте материално богатство с финансово. Последното е най- голямата условност на днешно време. Никой не може да похарчи толкова , колкото друг може да напечата. Всяко нещо, което релано не е материален ресурс, а измерителна схема, създадена от други хора е една пара. Жалко за надеждите на хората и вярата им, че системата е реална. Случката и емоцийте с КТБ показват , колко хората са свикнали с един безмислен ред в социалните отношения. А безмисленият ред води до това , което е днес. По света!

БНБ ПОИСКАЛА ИНФОРМАЦИЯ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА EPIC .... ДЕМЕК , РЕШЕНИЕТО ЩЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО И ЩЕ ЗАВИСИ ОТ ТОВА ДАЛИ ТИЯ ОТ ФОНДА СА ОТ ДОБРИТЕ ИЛИ ОТ ЛОШИТЕ СПОРЕД ГЕНЕРАЛ-ГУБЕРНАТОРКАТА НА КОЗЯК 16 :)))))

Всички да осъдят държавата за бездействие, но разноските да се платят от тия, които начертаха съдбата на КТБ и правят хората на малоумни и ги убеждават, че на някой му пука какво ще стане със спестяванията им. Василев и компания искат да си крадат свободно и безнаказано, а ние с гайдите да поемем последствията.

Срока на специалния надзор вече е определен на три месеца, съгласно чл.116, ал.1, т.2. от ЗКИ. В закона няма правно основание той да бъде удължаван и в съобщението на БНБ не е написано основанието за удължаване с още два месеца. Има тотално погазване на закона от страна на БНБ.

НА ШЕФА НА БАНКАТА ДА СЕ ВЪРНЕ В БГ ТОЙ КАЗА АЗ ЩЕ СИ СПАСЯ БАНКАТА НО ВИЕ НЕ МИ ДАВАТЕ ПРАВО

За Кредитния регистър в БНБ питайте Павлина Аначкова, директор, тя отговаря за воденето му. Освен това тя отговаря и за рефинансирането на банките с левове с/у залог по Наредба 6 на БНБ.

Не съди богат и не бий здрав човек, това каза тази сутрин адвокат Марковски /наша поговорка ..../

Защо има, ТАРИКАТИ?

В Бг преоблдават балъците.

Алооо,какво се каните 26г.,като грък на сране ,....действие трябва .

Колко е проЗто ? Защо не отварят КТБ? Защото всички ще си изтеглят парите ВЕДНАГА ,....и банката ще фалира ...

едни протестират за да фалират банката, а други - за да фалират банката те, а не първите...

Имам желание да си отворя банкова сметка в КТБ . Някой знае ли кога ще отворят ?

Преди да се съди държавата, би трябвало да се потърси сметка на БНБ , ама тя е "независима" и е на подчинение на Световните лихвари, така че - считайте "случая приключен - забравете"!

"...КТБ раздала над 5 млрд. лв. кухи кредити...Банката не отговаря на европравилата за ликвидна подкрепа..."

За цял живот труд, успях да заделя и да спася от предишните ограбвания сума много по-малка от официално гарантираните влогове. Повярвах на лъжата, че спестяванията ми са "защитени" и дори не ги депозирах, а просто ги воставих на влог точно в тази банка /лихвата няма нищо общо със спекулираните тук/, защото домът ми е разбиван и ограбван многократно. В момента за зла врага дойдоха тежки времена за семейството ми, един след друг починаха двамата ми родители, брат ми се разболя от рак....затънал съм в дългове за да посрещна тези неприятности и единствения ми въпрос е: Как да получа СОБСТВЕНИТЕ си пари???!!!

то доста банки фалираха в страната. Един мой познат си продаде апартамента заради пари, които внесе на депозит в банка "Славяни". Знаем какво стана с банката. Гушнаха му парите. Ами влоговете при Соломон Анжел? Българинът бързо забравя и трудно се учи.

"EPIC е инвестиционен фонд, представляващ основните акционери на КТБ" ?????!!! АКО ТОВА Е ИСТИНА ТО НЕКА ВИДИМ КОЙ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е "EPIC" /абвиатурата на Европейска приватизационна и инвестиционна компания/ Този фонд е създаден през 1989 година от Петер Голдшайдер и Густав Вирмбок !! Нали се сещате за кой период от време ви говоря и какво се случваше тогава във България?? До 2004 година EPIC е най големият акционер на ПИБ като в последствие "ПРОДАДЕ" участието си на Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев !! През 2011 година КУКЛОВОДИТЕ ОТ EPIC придобиват собственоста на УКРАИНСКАТА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННА КОМПАНИЯ като посочените лица стават нейни основни акционери !! Неофициално се твърди ,че същите тези лица от ФОНДА стоят зад татарина Ринат Леонидович Ахметов, който е образ и подобие на Цветан Василев но в украински вариант! КАКВО ПРЕДЛАГАТ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ EPIC ???? ОЧАКВАТ ДЪРЖАВНА ПОДКРЕПА С ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ ИЗРАЗЯВАЩИ СЕ В ДЕПОЗИРАНЕ НА СРЕДСТВА СЪС СЪОТВЕТНА ЛИХВА!! Парите на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ КОИТО НЕ СТИГАТ ЗА ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ, ще се превърнат дори не и в КРЕДИТ , а в ДЕПОЗИТ на частна банка при лихва ПО МАЛКА И ОТ ПРОЦЕНТ !!!!!! БРАВО БЕ ТАРИКАТИ!!! ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗМАМНИЦИ С ОПРЕДЕЛЕНО СЕМИТСКИ ПРОИЗХОД СЕ ОПИТВАТ ОТНОВО ДА ГЪРБЯТ БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ, ДА ГО ЛИШАВАТ ОТ ТОВА КОЕТО Е РАЗПИСАНО КАТО СОЦИАЛНА СТРАТЕГИЯ В БЮДЖЕТА ЗА ДА СПАСЯВАТ ОГРАБЕНОТО ОТ КТБ !! СОРИ ГОСПОДА , НО НИЕ НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ !! ПЪТЯ И ТАМ ОТКЪДЕТО СТИ ДОШЛИ!! ИЛИ ПЛАЩАТЕ ЗА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА ИЛИ АДИОС !!! ТАЗИ БАНКА ЩЕ ИЗЯДЕ ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!!!!!

Сега разбрахме ,на какво се вика, ---''ГАРАНТИРАНО''. ''ФЪФ''Бг няма такъв термин---ГАРАНЦИЯ.

ГАРАНЦИЯ-ФРАНЦИЯ,АМЕРИКА ПЛАЩА ....

да фалира тъпата банка по-скоро и всички спестовници с кинти над гарантираното от закона да си пият една студена водица

Ако си на тяхно място надали ще мислиш по този начин. Но някой уроци се научават по трудния начин. Жалко за хората, които са със спестявания 2, 5, 20 хил. лв. Тяхното положение е най-тегаво, защото по най-труден и ЧЕСТЕН начин са си изкарали спестяванията. Не заслужават подобна подигравка от онези посерковци горе.

За кое жалко? Парите им са гарантирани и никой не го оспорва. Хората са против, държавата да покрива загубите на тези който са с влогове над гарантираните по закон. И това е съвсем нормално.

ако "управниците" ни са достатъчно глупави да обявят ктб в фалит, същия ден ще се извият опашки пред всички банки, и площадите ще се напълнят протести, ама не мирни като миналогодишните

Според вас спазването на българския и европейския закони е глупаво. Ми дайте тогава да се върнем към бухалките.

Държавата веднага да почне да плаща гарантираните 100 хиляди евро, щото като са заведат делата, ще требе да плаща по 200 хиляди! БСП и ДПС ще бъдат осъдени да ги платят!

Ква държава,бе? Банката трябва да ти плаща парите, аз да не съм банка?

Ама какво ме интересуват кредитите на тази банка. На мен са ми важни 1 700 лв. депозит, които съм направил там и които не мога да си изтегля повече от 3 месеца. Има ли закон гарантиращ влоговете до 196 000 лв., има. К'во ни мотае тоя Искров?! Да дава парите на хората. В гаранционния фонд натрупаните средства към момента са в размер на 2.1 млрд. лв. Какво се прави на шушляк.

"К'во ни мотае тоя Искров?!" Не ни мотае човека, за едната заплатка от 90 000 лв се бори човечецът. Проявете разбиране и той деца храни сигурно...

Банката може да я отвори Елвира Набиулина - шефката на централната банка Русия.Тя е тяхна собственост.

Бог дал, бог взел!Бъдете смирени, след едната буза си подавайте другата.

Аха ,чакай да държи вече българина пари в банка! Другата буза ли? Един от пръстите изправен!Банкови гаранции ли?Да в Европа,ама у нас на мукавей!

Има си закон с който се уреждат-спестяванията до 100 000 евро. Въпросът е КОГА ? Това не е държава. И забележете,че нито една политическа сила не прави коментар и не поема ангажименти !!!!!

Защото всичките са крали. Да не би като закриваха Кремиковци някой да каза - не е редно? не каза защото всички крадяха от там!

О ,да има закон,който казва до 100 х.евро,Но при фалит ти се изплащат в лева при курс към датата на фалита! Ще кажеш е какво от това?Нищо,ако курса е същия като ти ги изплатят след 20тия ден...НО СЛЕД КОЛКО ГОДИНИ и какъв ще е курса тогава? КРАЙНА ДАТА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НЯМА!!!Тепърва ще гледаме гънене,чупене и мурафети със забавяне на плащане ако се сбъдне най-лошия сценарии!

Мен повече ми е интересно от цялата драма с КТБ кога ще изплатят гарантираните депозити. Аз лично вече започнах да си обръщам парите в нещо по-ценно и да си закривам депозитите в банките. не мога да имам доверие в банките в България след като всеки 5 години става грабеж с побой и това от 25 години насам. Който е глупав да си държи пари в банката за лихва 1-2% си е изцяло за негова сметка!

Има банки, които не са български, но работят на нашия пазар.

Подкрепям вложителите на КТБ в борбата им срещу превзетите от мафията държавните институции. Призовавам всички българи, да подкрепим пострадалите от аферата КТБ. Виновните за ограбването на банката, трябва да понесат вината си, а не обикновените вложители. А тези от БНБ, дето вземат по 90 000 на месец, ще трябва да ги върнат. Стига вече са ни делили и ограбвали.

Аз не съм съгласен с пари от държавата да се оздравява КТБ и да се изплащат депозити над 100000 евро. И друго, да питам вложителите - не ви ли направи впечатление, че предлаганите от КТБ лихви са двойни в сравнение с останалите банки и не си ли зададохте въпроса ЗАЩО е така и как е възможна?

Спокойно теб никой не те пита! Така че ходи на майната си!

Дам точно заради това става тия неща щото никой нищо и никого не пита! Това да се спасява банка с моите пари, при положение, че не съм вложител в тая банка, колкото и невероятно да ти звучи мисля, че никак не е добре! И ако случайно пак никой не земе да се допита до гражданите, то нека поне първо да земат да намерат ония 206 милиона дето василев ги открадна, пък после да се чудят да и или да не дават моите пари на следващия крадец!

Eх, вместо да слушаш до втръсване no rest for the wicked, да беше и помислил повече! Като видиш, че три пъти обявяват Ц.Василев за банкер на годината, всички ти дрънкат как банковата система била стабилна, БНБ имала широки правомощия, и видиш, че в КТБ си държат парите общини, съдилища, фирмите от енергетиката, богатите и т.н., ти какво би направил?

100+! Ами сигурно щеше да избере най-калпавата банка!

Ако фалират банката печелят тези,които сготвиха фалита.Останалите-участвайте във тотото другари, с награди всички ще ви натовари.Големите пари отиват при големите пари.Някой иска концентрация на големите пари-имаше дела срещу дамбовци,гриша ганчев, фармацевта...какъв е резултата? И за кого?И между редовете- имате много здраве от ковачки,брендо и т.н.Водете си дела, няма лошо, и адвокатите трябва да имат работа.Дерзайте!

БНБ явно бързо трябва да се реформира и разформирова - щом не искат да работят. Това ще върне ли депозитите на протестиращите?

не могат ли да се жалват в Европейски съд

не могат ли да се жалват в Европейски съд

Говориме за историята на БГ,Наследството на Траките,Ботев,Левски,Освобождението на БГ,а дали наистина живеем свободо или сме под Робството на Политико-Олигархията! В сагата КТБ са замесени мафиоти и политици,Срама е голям,а цената е висока!!! Няма ли един истински Неомърсен политик в БГ който да обещае да разнищи Аферата КТБ да отвори Банковите Досиета и да изкара всичко наяве??? Президента намекна нещо за Досиетата,но бързо му Затвориха устата! " Българин да се наричам - първи ужас е за мене. Аз съм българче потиснато, в край мафиотски аз живея, всичко българско и родно разлюбих, не тача и не милея!"

Решението е: Тези ,които имат депозити до 100 000 -ще си ги получат. На останалите да им се предостави собственост върху кредитните портфейли / нали тези пари са отишли някъде - едва ли всичко е прахосано/ и да си търсят решение за да си възстановят дяла. Все пак никой не ги е карал насила да влагат в която и да е банка.

Прав си, но това няма никакво значение - тук целта не е да има решение за хората

Коя институция спазва закона та и БНБ !

Проблема не, че БНБ в момента спазва закона такъв какъвто е, а че не е упражнила навременен контрол това да не се случва.

Научиха ни да не работим и да ни дават огромни заплати. Има и рушвети - за например забравено прилагане на банков надзор. Всъщност ние нищо не правим - просто получаваме много пари за бездействие. И ще си ги получаваме - докато има глупаци да ни ги плащат... Нашият управителен съвет е на върха на колективната безотговорност и ние за нищо пред никои не носим отговорност... Тези за КТБ нека си кряскат докогато искат - а ние ще я държим банката затворена... докато фалира. После ...пак няма да им изплатим парите...Защото ние сме пазители на финансовата стабилност в държавата... Няма да проваляме борда заради такива хора. Много е хубаво нищо да не работиш в БНБ...

Сметките на експертите на организацията показват, че ще е много по-евтино да се покрият лошите заеми, раздавани на свързани лица, отколкото банката да бъде обявена във фалит Тези експерти най-вероятно са другарите Доган и Пеевски.Разбира се че на тях ще им излезе най-евтино.Взимаш няколкостотин милиона и нищо не връщаш. Да попитам кой "финансов" експерт може да си представи, че утре ако отворят банката , дори и рефинансирана, ще остане и един вложител в нея. КТБ е напълно компрометирана и трябва да се обяви във фалит.Никой няма да си държи спестяванията там, дори да се опитат да я реанимират.

Тези вложители или са мазохисти или имат умствени отклонения да си дадат парите в КТБанда. Цецо Мустака е известен мошеник, а освен банката и вложителите трябва да са под запрещение. Никой не ги е карал да си влагат парите в тази пирамида. За лудите - лудница.

По твоята логика и голяма част от държавните институции са за психиатър защото има и много държавни пари там депозирани! Пишеш глупости!

За съжаление реално вложителите могат да се оплачат единствено и само на арменския поп!

Кого ще съдят тези наивници, всичко по веригата е купено!

Смешници, кого ще съдите.....Нищо не можете да даправите защото сте със заешки сърца и робска психика! Кой от кой по голяма шушумига! Видя се на протестите на КТБalive какви сте, пълни луъри който от 200,000 депозанти излизат на протест само стотина а ялата страна! Затова не се обиждайте че ви наричам смешници, трябва да приемете реалноста че за нищо не ставате! Странно е хора като вас от къде имат пари на влог?! Най вероятно сте държавни и общински служители който са си вложили рушветите и сега ви е страх да протестирате като сзободни граждани ощетени от управляващите! Друго обяснение нямам!

Ако беше чел закон за държавният служител щеше да знаеш , че той не може да протестира. Едва ли са държавни служители.Вероятно са подставени лице и хич не им пука за чуждите пари :)

Приятел не си чел внимателно! Именно това казвам че се събират малко хора да протестират и вероятно са държавни и общински служители! Досажно закона който цитираш, пак го прочети, там пишече не могат да стачкуват.......

Илиян Илиев

И да протестират не могат ! Ти го прочети !

Приятел не си чел внимателно! Именно това казвам че се събират малко хора да протестират и вероятно са държавни и общински служители! Досажно закона който цитираш, пак го прочети, там пишече не могат да стачкуват.......

Всъщност трябва да съдят БНБ защото тя е основния виновник за ситуацията

Аман от ''експерти''-умници,дето си набутали парите в КТБ,че и гласували за червени бандити.Ела, Кумчо -изяж ме.Пари нема-действайте.

Съд за журналята които си правят свободни съчинения по темата КТБ. Седят в студията канят кольо парамовци и без никакъв документ и факт паникьосват народа!!!

Как така, да се покрият кухите кредити - пак ли ще дадем рамо на кредитни милионери? От къде накъде ще плащаме с нашите пари това, което те са откраднали като кредити, които никога няма да върнат. Нека излязат имената им, да видим кои са и колко са заграбили. Нека ги принудим да върнат откраднатото. Докога ще има чадър над крадците, особено тези, които са във властта и са станали милионери с кредити, които няма да върнат.

По-добре дългово робство - по 1г за всеки 100хил.лв - да си прави сметка доколко му "трябват". И затвор за подписалия кредита.

ДПС от къде изкопаха ,---15% ?

гласуваш за КОМУНИСТИЧЕСКАТА-ТУРСКО-ЦИГАНСКА ГНУСНА КОАЛИЦИЯ, получаваш - ИЗТОЧЕНИ банки и спрени Евро фондове! ФАКТ!

А след комунистите ВИНАГИ идват дивите капиталисти и приватизират за стотинки. Този път, обаче няма почти нищо останало за приватизация. Заради това ще ни цакат с цената на тока и по-високи данъци. Аааа, и нови заеми, чиито лихви да плащаме.