Новият свят: Понятията не са това, което бяха

В момента светът се нуждае от нови конвенции (общо утвърдени разбирания, схващания) за редица смятани като подразбиращи се, утвърдили се досегашни понятия.

Обратно в новината

Коментари - Новият свят: Понятията не са това, което бяха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много слабо бе Петров. Днес не ти е ден! Не можеш и да се заяждаш като хората..просто си досаден като хелбарка.

Книжен плъх. В академията на МВР и в Библиографския всички му се смеят. Детето чудо на прехода - изритано от всякъде за празна всезнайковщина. Около него се върти света. Гледай него и се сещай за прехода.....

Този смешник е открил топлата вода ? Той не беше ли председател на една комисия и с нея почнаха батаците в сектора. Професор станал в армейски ПУЦ ? В школото в Симеоново направи такива интриги и се изпокара с хората. Жалко книжно подобие. За нищо не става в академията на армията може. Там е пълна пародия. Едно нещо практико приложно не е сътворил, но там където е сега може. Трагедия. Егати професора ? Днес са все такива.

Abu Talib

Той първо беше програмист в завода в Радомир. Ком.секретар. Беше му дадена една папка с протоколи на Дружество НОВАЕ, той я занесъл на Анастасия Мозер и така стана председател на една комисия във НС.В тази папка имаше изписании някои изречения, което в последствие станаха хитовете на кампанията на СДС, с които те взеха властта." Аз не съм комунист и никога няма да бъде. И преди и сега БКП е мафия, Утре започва от днес,Да! Ама не! Тази папка му беше предоставена от Мирчо Кирилов Стоименов, тогавашен координатор на СДС за Перник и член в КТ "Подкрепа", един от хората, участвали в щаба на Слатински по време на изборите. Да беше само той професор. които не можеха да правят бизнес им дадоха да се "развиват " като професори. Набутаха камара некадърници в науката, нали искаха да правят средна класа. И Екатерина Михайлова станала нейде професор. И всичкота тази готованковщина беше умело стимулирана от горбачов...

Тоя е толкова професор колкото Сорос а миньор. В БГ почти не останаха хора да отговарят на титлите си. Като започенете от Премиера (Пожарникар) и стигнете до мангалите дето се водят Българи!

Миш - маш от клишета, несъвместими понятия и думи + тук, таме някоя чуждица за аромат. ПрофесИоре, засрамете се!

Така и не разбрах кое не е вярното и кое критикуваш.

явно ти е сложно да разбереш смисъла. Помисли малко повече и ще видиш колко истини има в тези думил

Уважеми г-н професор, Накратко казано- много шум за нищо! Твърдението че: "Мисленето ни трябва да бъде да, тези ценности трябва да ги има в една голяма степен, но не като абсолют!" не е ново. Това е по друг начин изразено все повече разпространяващото се схващане, на относителността (relativism) на ценностите в съвременното общество. Ако продължие по тази линия на мислене, отиваме към общество без ценности- общество на анархия, даже много по-лошо от това, в което живееме. Без зачитане на установените и доказани от времето ценности, гражданското общество (и ние) не бихме могли да просъществуваме. А кои са тези ценности? Не е тайна, че Българите просъществувха като народност духовно през петвековното турско робство единствено и благодарение на Христовата вяра. Единствено тази вяра е способна да донесе мир, смисъл и благоденствие на света. Загърбването на Бога от така наречените "християнски" народи е основната причина за сегашното трагично състояние на света. И не само загърбване а и войнствено противопоставяне на Христовите ценности. Да си спомниме зсамо за налагането на аморалността като поведение изразена в така наречените паради, с подкрепата от "цивилизовани" държави. Папа Франциск е прав, че това не е война между религии, а война за господство над народи и в името на икономически интереси. Той само дипломатично изпуска, че има религии, които не са основани на любовта, както Христовата вяра. Но родилните мъки се увеличават, преди голямото изпитаниe и следващото го просветление в справедлив и мирен свят.

Еййй отвратителни "демократи", това и при комунизма го нямаше което вие сътворихте!

И защо така бе МИМЕ, трябваше да минат 35 години за да го осъзнаете, ами то живота ни е на свършване бе !

Вижте бе слатински, вие нямате ценности, вие имате някакви си измислени доктрини, които налагате на сила на света, което не ви прави по-различни от никой психопат, социопат, терорист, джихадист или либерастопад. Те от вас се учиха на уйдурми. Ердоган просто ви матира, защото вие просто нямате личности и играчи. Вие имате само продажно, лобиистко статукво, което се грижи единствено за собственото си благоразположение и безкрайна власт. До преди четвърт век вашите ценности бяха едни, относно "Партиятя Майка", днес те пак са обърнати към "Партията Майка" (мути меркел и папи оланд, (може би)), но вече човек не е съвсем сигурен дали наистина майката не е мъж от среден пол, което има значение, защото такъв не може да роди, дори нови идеи. Злобата на обществото, което постигнахте е пословична, а като натискаш от едната страна на везната на правосъдието и се нарушава балансът в обществото. Та така, накратко.

Да ви кажа още малко и отново: Навсякъде, вие и вашите наставници сменихте диктаторите с най-обикновен хаос, масова корупция, безработица, "приватизация" за 1$ и беззаконие, не осигурихте перспектива и не заменихте проповедниците на омраза, а дори напротив - вие ги поощрявахте. Въоръжихте с оръжие откровени джихадисти -главорези и ги нарекохте "борци". Цензурирахте и манипулирахте медиите и общественото мнение... и etc, а на такава почва се вижда какво се ражда, не спа?. Оказва се, че нео --либералите и левичарите не сте нищо друго, освен пълни анрхо-популисти. Да не говорим, че общо казано вие не давате и пет пари за състоянието на обикновения данъкоплатец, защото вие го мразите. Дори последният терорист е по-мил за вас. Това се вижда и по действията ви антинародни. (говоря за всички, които сте били, или сте на някаква власт).

хихи забъркване всияко е много по просто

И като става дума за понятия, някой ще ми опише ли на човешки език, какво представляват "евро-атлантическите ценности" (любим термин за наши, европейски и американски политици)?

Новите ценности, а не старите. Старите са отживели. Любовта не е това, което беше, семейството не е това което беше, честността не е това, което беше ... И представете си, намират се толкова изостанали хора, които ненавиждат тези прекрасни нови ценности, вместо да ги споделят!

Ами да, така е. Този понятиен миш-маш е постигнат съзнателно от елитите. Напр. кажат "демокрация". Някои разбират "управление на народа". Обаче за други означава, че народът само ще пусне бюлетинки за посочения от високо място управленец. След това, ако народът недоволства от управленеца ще му отговорят: "вие го избрахте, щот имате демокрация". А демосът се почесва и се чуди: той ли управлява или него го управляват при демокрацията, чия е тази демокрация... абе, има ли демокрация изобщо? :))

Понятията не са това което бяха, поради многото "профероси" като вас, които няма какво стойностно да кажат, бъкано от политици опитващи се да изопачат думите за да ни уверят колко са нужни!!! Боклуци, хубаво е че тази дума още не е загубила значението си!

Ето ви пример за словестна чикия: свен това, точните названия не само са функция от същността на процесите и събитията, които те назовават, но и по силата на обратната връзка започват от своя страна да влияят на тези процеси и събития, да формират мисленето и възприятието ни за тях, да ги вкарват в рамките на това наше мислене и възприятие."

Тоя умее ли да чете, та чак и д-р станал. Направиха си закони за степените и званията и сега в приятелски кръг се титуловат един друг. Такъв мазник - да го боцнеш, ще потече мас от него.

Дир, на фокус публикувате само платен спам. Веднъж нещо стойностно не пуснахте в тази е ли време да я закриете?

и колко доволен изглежда от себе си този човечец, след като е стан ал професор. А сега ни залива с празномислия и халтури от популярни медийни празнодумци. Др. проф., що не 'земеш да прочетреш някоя стойностна книга по въпроса - започвайки например със "Залеза" на Шпенглер...преди да се упражняваш в нищоговорене?!...

Много точен коментар ! Това човече дори не е ходило в казарма, но пръв по военните въпроси.....плужек!

Тъпня! Заглавието ме заинтригува. и си викам: ше стане въпрос за компютри,роботи, чипове,контрол,мутанти... а то -ПФУ! Стари понятиа за обществено устройство при чипирани индивиди. С ена дума безмислена тъпня.

нищо не разбирам от тези бръщолевения на тоя "професор" за какви ценности -глобални говори които трябвало да се утвърдят- хомосексуализъм, наркоманията, корупцията .....май така излиза. Истинската дефиниция за "демокрация е утвърждаването за ценности - пороците като блага . значи щом се дрогират , алкохолизират ,татуират всичко е наред и това да се наложи и на арабите май така разбирам нещата аз разбира се със силата на оръжието...

много добре казано, мисля по същия начин!! ;-)

Аз

Чета аз... то глупости... Чета още... пак глупости... Гледам на края - Николай Слатински... Аха...

Лошо е,когато едни самозвани интелигенти почват да ползват клишета , които са насочени срещу едни други самозвани лидери, които ползват други клишета! Това е доказателство че словоблудството се е зародило веднага щом човекът е вкусил от блудството...

Има два вида тероризъм. Добър и лош. А кой е добър и кой лош зависи от това кой с колко оръжие разполага. Защо си мъчите главите с толкова обемен текст?

Европейците решиха, че могат да живеят и без ценности. Основна и единствена ценност станаха парите.

Ами какви други ценности бе овчи? Статия като на този професор ли да ти е ценност?

Hай добре ще е да започнем с демокрацията в Eвропа и Aмерика , които дълги години и са пили и сега смучат кръвта на народите от третият свят. Tурция има демократично избрано правителство и парламент, а не обратното което твърди академика , който май се е завлякъл в общото антиердоганово хоро на на уж европейските демократи. Eгоистичните балкански гени вече се нуждаят от лечение ,а това ще дойде скоро и е наблизо , защото турският народ без оръжие смаза военната машина подкрепяна от господарите на този бг академик.

специално за вас турците трябва да се измисли нова дума, за да ви опише състоянието. а то е- тотално несъотвествие между възможности и мнение за себе си, агресивност и наглост съчетани с угодничество за извличане на облаги, двуличие и лицемерие гарнирани с високопрани приказки, абсолютна слепота за собствените огромни недостатъци но взиране и преувеличаване на слабостите на другите. а, и да не забравяме- ретроградност с тенденция за влошаване.

Слагам ти плюс за първата част на коментара. Последвалата "за гените", не я разбирам, а и не смятам че турския народ е толкова тъп, че да тръгне да прави велика нео-османска държава, тъй като от "кюрдския въпрос" би трябвало да си е взел поука.

Военната машина..турския народ.. :)) Много малка ще дойде тази машина от 1500 човека, при армия от 450 000 ... Та ако не си разбрал този опит за преврат не беше точно на "армията" за разлика от предните 4

Ей, обожавам, мислещи, образовани и интелигентни хора!... За жалост, все по-рядко им се чува гласът, а и категорично са на изчезване... Дали такива личности да не се обявят за изчезващ вид, преди окончателно да ни е налазила и превзела Идиокрацията...

ами то хубаво да наричаме нещата с истинските им имена, ама това няма да се хареса на политически коректните тъпунгери.